• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

bakın siz de aynı şeyi söylüyorsunuz. Niye sadece yardımcı oluyor. İkimizde o evde yaşıyoruz. İkimizde çalışıyoruz. Ben olmasam o evde ne yapacak yıkamayacak mı banyoyu lavaboyu. Niye ben onun sorumluluğunu da üstleniyorum. Ben bana yardımcı olmasını istemiyorum benimle eşit derecede elini taşın altına koymasını istiyorum
arkadas dusuncenız ıstegınız cok normal ben ev hanımı oldugum halde esımden yardım etmesını beklıyorsam senın ıstegın cok normall..ama yıllar suren bır adet gelenek gorenek bı yasam tarzı var onumuzde..yanı kocaman bır tabu bunu bır anda yıkmak erkek lerı bu denlı bır sorumlulugun altında bırakmak zman ıster dıye dusunuyorum..

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
canım sen misafirlerin yanında eşine neden çay koyar mısın diyorsun? ben olsam hayatta diyemem demem de o benim görevim başkalarının yanında eşime iş buyurmam yani adam burda haklı bence

Adam zaten yapıyorsa bırakın gizlesin ne olacak
illa ki anlatmasına gerek yok
sizde insan içinde adamı yermeye çalışmayın bence

iş bölümü yapabilirsiniz en mantıklısı bu lavabo ovmak olmazda
bir gün bulaşık makinasını boşaltır bir gün süpürge tutar
ilk başta süpürmesi uzun sürer sonra kendiliğinden açmaya başlar merak etmeyin

benim eşimde sorunluydu şimdi eve gittiğinde balkon wc bile yıkıyor ama ben asla ısrar etmiyorum
ve insan içinde patron oymuş gibi davranıyorum :) o da yardım etmesi gerekiyorsa eder
adamı yermek mi oluyor çay istemek. Ben her zaman davrandığımız gibi davranıyorum

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?

Bence eşiniz gayet normal. Benimki de evdeki eksiklerin ya da pis yerlerin farkına kendi varamaz ben söylemeden de yapmaz. Bence eşinizin bu hassasiyetine saygı gösterin ne olcak ki misafir gelince bir şey yapmasın onun dışında nasılsa yardımcı oluyormuş.
Belki insanlar temizlik yaptığımı öğrenir diye kuruntu yaptığından işleri uzatıyor olabilir. Garip ama bu da onun için hassas bir durum demek ki. Kimsenin bilmeyeceğine emin olursa size yardım etmeye gönüllü ise ne kadar güzel.
Temizlik yaptığını kimse bilmek zorunda değil ki, bilmeseler de olur. Ama demek ki bilmeleri onu rahatsız ediyor ona sıkıntı veriyor.

benım eşim en az benım kadar guzel ıs yapar
mutfaktan su almaya dıye gıder gelmez meraklanırım bı gıderım kı mermeri cıflıyor :KK70: cay damlamıs lekesı kalmısta dıyor :)
sanırım tek numune eşimdi onuda ben aldım uzgunum kızlar :p
temızlık yaptıgım zaman hemen kalkar yapılacak ne varsa kendılıgınden yapmaya baslar yardım eder
bende bu durumdan rahatsızım sahsen
hoşuma gıtmıyor eşimin temızlık yapması
nasıl dıyım .. kendımı kotu hıssedıyorum
hasta olsam falan tamam da... gücüm kuvvetım saglıgım yerındeyken ben yapim dıyorum
ben iş yapmaktan rahatsız olmuyorum severek yapıyorum hıc yormaz benı bu işler
cayımı koyarmısın falan gıbı seylere bence gerek yok kalkıp kendınızde yapabılırsınız
rahatsız oldugunu acıkca belırtmesıne ragmen ısrarla aynı seylerı yapmanız sızı zedeler

Merhaba arkadaşlar

Tek sorunun bu olsun.. Yalandan da olsa yapmaya çalışıyorsa bile bu iyi.. Başkalarının yanında yaptığını söyleme ama evde o sana yardım etmeye çalışsın.. Hiç olmadı arada temizliğe yardımcı alırsınız.. O yine arada bişeyler yapıyormuş..

:D:D:Dhahaha arada benim esim de kendi kendine guluyor halime bak diye.....hayir cay doldur diyorum
bi bakiyorum mutfagi silip supurup oyle geliyor cayla :)
bende ayse teyze kilikli diyorum :)

Dur daha bomba bisey soyliyim gecen gorumcemle sarma sardilar :) bi yandan da utaniyor tabi biraz :) guluyor .....

Bende gidip sizin ordan alaydin kendine bir kiz simdiye pasa olurdun dedim :D tabi verdigi cevabi soylemiyim baya bir yerlerim kalkti gorumcenin yaninda :p

Bence temizliği yaptırın tabi ama toplum arasında konuşmayın madem utanıyor.

Toplumumuz bir garip maalesef. Hanslar çok çalışkan mesela çamaşırıydı, bulaşığıydı, murdar da olsa yemeğiydi her işi alman disipliniyle hızlıca yaparlar.
:KK45:ya ben o toplumumuzdaki dalga geçen erkeklerin de yapmadığına inanmıyorum ev işi. Sadece rol kesiyorlar birbilerine. Yoksa hangi çalışan kadın çeker böyle bir çileyi. Zaten utandığını farkettiğimden beri bi şey demiyorum insanların yanında

mutfaktan su almaya dıye gıder gelmez meraklanırım bı gıderım kı mermeri cıflıyor :KK70: cay damlamıs lekesı kalmısta dıyor :)
temızlık yaptıgım zaman hemen kalkar yapılacak ne varsa kendılıgınden yapmaya baslar yardım eder
hasta olsam falan tamam da... gücüm kuvvetım saglıgım yerındeyken ben yapim dıyorum
cayımı koyarmısın falan gıbı seylere bence gerek yok kalkıp kendınızde yapabılırsınız
rahatsız oldugunu acıkca belırtmesıne ragmen ısrarla aynı seylerı yapmanız sızı zedeler
benim nişanlım da bana geldiğinde sofrayı toplarken hayatta kalıp oturmaz otursa bile yardım eder.rahat edemiyorum sen tek yapınca der.mutfakta olsam hayatım yardıma ihtiyacın var mı der.ama şu an sadece nişanlıyız umarım evlenince de devam eder inşallah.siz ne dersiniz devam eder mi evlenince de? o_O

Çok haklısınız erkeklerin çoğu iş yapmadığı gibi yapanla da kendi arasında misafirlikte falan dalga geçiyor. BBenim eşim gocunmaz yapar çünkü erkekliğin ev işi ile alakası olmadığını bilecek kadar akıllı ve Saçmasapan erkekk egosu yok şükür. BeBence burda iş kadınlara düşüyor yine ne yazıkki. Hadi höt ben erkeğim diyen bi nesil gelmiş de bari şimdiki erkek evlat anneleri evde iş yapmaya alıştırsa sürekli arkasını toplamasa. Ama görüyorum o da yok yine el bebek gül bebek büyütüyorlar. Sonuna kadar haklısınız bırakmayın peşini nasıl olsa öğrenecek

inan kayınvalıdenız oglunu oyle yetıstırmıstır...sızde meyvelerını yıyorsunuzdur..yoksa hıc bır erkek kendılıgınden kalkıpda bunları dusunmez .butun kadınlar aynı degılkı erkeklerın de aynı olmasını beklıyelım..ya hersey herkes mukemmel olsa nasıl olurdukı acaba ..

arkadaşının özel bir sırrı var mıymış anlattı mı sana :)

benimde var bir arkadaşım ..kahvaltıya davetliydik..neyse yendi etti..adam kalktı güzelce bulaşıkları makinaya dizdi..

benim eşim söyleyince yapan gillerden ne yazıkki:))
ama utanıyormu hiç farketmedim.. ama en azından söyleyince yapıyor .. en sevmediğim iş bulaşık makinasını boşaltmak tam bir eziyet geliyor bana .. makinayı boşalttırdım mı sanki bütün evi temizlemiş gibi mutlu oluyorum:))

sizde madem utanıyor fazla üstüne gitmeyin başkalarının yanında..yoksa söylediklerinizde kesinlikle haklısınız sadece sizin göreviniz değil ev işleri..

bakın siz de aynı şeyi söylüyorsunuz. Niye sadece yardımcı oluyor. İkimizde o evde yaşıyoruz. İkimizde çalışıyoruz. Ben olmasam o evde ne yapacak yıkamayacak mı banyoyu lavaboyu. Niye ben onun sorumluluğunu da üstleniyorum. Ben bana yardımcı olmasını istemiyorum benimle eşit derecede elini taşın altına koymasını istiyorum
O sekilde yetistirilmemis bir insan için çok fazla sey istiyorsunuz. Siz ev isini paylasmak degil kendi dediklerinizi yaptirmak istiyorsunuz. Kolay gelsin

valla dört nala göğsünü gerip gururlanan erkek yoktur temizlik yaptığı için :-)
bence sizde size ettiği yardımla yetinin ve başkalarının yanında rahatsız oluyorsa eşiniz isteklerde bulunmayın..
benim eşimde her şeyi yapar ama kimse yokken..biri varsa evde utanmasa tuvalete bile kalkmaz.

:KK70::KK70::KK70:hahaha arada benim esim de kendi kendine guluyor halime bak diye.....hayir cay doldur diyorum
bi bakiyorum mutfagi silip supurup oyle geliyor cayla :)
bende ayse teyze kilikli diyorum :)

Dur daha bomba bisey soyliyim gecen gorumcemle sarma sardilar :) bi yandan da utaniyor tabi biraz :) guluyor .....

Bende gidip sizin ordan alaydin kendine bir kiz simdiye pasa olurdun dedim :KK70: tabi verdigi cevabi soylemiyim baya bir yerlerim kalkti gorumcenin yaninda :p
ahahhahahaha demek sarma da sardı :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:harikaymış yaaaa kendiliğinden yapıyorsa vallahi çok güzel oturur beraber mantı falan dökersiniz.böyle erkeklere hayranım ben yaa .i,lerde oğlum olursa onu da eşine yardım edecek şekilde yetiştireceğim kesinlikle kılıbıklık değil bu.

inan kayınvalıdenız oglunu oyle yetıstırmıstır...sızde meyvelerını yıyorsunuzdur..yoksa hıc bır erkek kendılıgınden kalkıpda bunları dusunmez .butun kadınlar aynı degılkı erkeklerın de aynı olmasını beklıyelım..ya hersey herkes mukemmel olsa nasıl olurdukı acaba ..
kayınvalıdem okadar rahatına duskun kı 3 oglu var onlar ev ıslerını yapmak zorunda kalmıslar :)
bıde esım hep yalnız yasadı basının caresıne bakmayı ogrenmıs
ütü yemek temızlık...
esasında da temız duzenlıdır eşim şansıma :)

benim nişanlım da bana geldiğinde sofrayı toplarken hayatta kalıp oturmaz otursa bile yardım eder.rahat edemiyorum sen tek yapınca der.mutfakta olsam hayatım yardıma ihtiyacın var mı der.ama şu an sadece nişanlıyız umarım evlenince de devam eder inşallah.siz ne dersiniz devam eder mi evlenince de? o_O
bence devam eder
benım herifcanda öyleydı...
yapmıcak olsa en bastan hıc yapmaz hatta ben erkek adamım bıdı bıdı laflarına gırerdı :)

Bence eşiniz gayet normal. Benimki de evdeki eksiklerin ya da pis yerlerin farkına kendi varamaz ben söylemeden de yapmaz. Bence eşinizin bu hassasiyetine saygı gösterin ne olcak ki misafir gelince bir şey yapmasın onun dışında nasılsa yardımcı oluyormuş.
Belki insanlar temizlik yaptığımı öğrenir diye kuruntu yaptığından işleri uzatıyor olabilir. Garip ama bu da onun için hassas bir durum demek ki. Kimsenin bilmeyeceğine emin olursa size yardım etmeye gönüllü ise ne kadar güzel.
Temizlik yaptığını kimse bilmek zorunda değil ki, bilmeseler de olur. Ama demek ki bilmeleri onu rahatsız ediyor ona sıkıntı veriyor.
ben insanlara reklam etsin demiyorum ki zten. Bu konu geçtiğinde o kadar tuhaf davranıyor ki insanların gözüne sokuyo resmen. Mesajım da dediğim gibi o an ayakta alıp çayı getirse insanlar farketmeyecek bile ama o abartılı tepkiler verip gözüne sokuyor insanların olayı. Ben mahçup oluyorum. Niye getiriyormuşum senin çayını ben filan deyince çocuk gibi

Back