• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Yazık adamlara yahu:)) eşinizin algısı ıyle olmasa bile toplumun genel algısı onu utandiriyor olabilir. Siz de idare ediverin ne olacak utanıyor demek ki. Amaç is yaptırmak mi ben bu adama is yaptırıyorum gibi görünmek mi.. eğer iş yapmasıysa yapsın da tekken yapsın. Benim fikrim bu yönde.

eşim temizliği yapıyordu bana iş yapmak yasak 2 aydır
bir gün abim eşime senin için kim bu nonoş halı silkeliyor dediler dedi, eşimde haklı bende olsam bende öyle derim dedi.
ben evde yokken yapardı temizliği
sonuc olarak 1 aydır eve temizlik için kadın geliyor , bıraktı herşeyi

esınız bugun bır jestı hakedıyor arkadas..
kesinlikle :)
bende bunun karsılıgında saygımdan sevgımden hürmetımden hıc eksık bırakmıyorum
aılem oglundan daha önde tutuyor eşimi
her ortamda hep el ustunde tutuyorum
onu hiç pısman ettırmedım :)

eşim her türlü ev işini yapar sadece ütüyü pek beceremez ama onu da yapar. misafirlere ikramda da bulunur. birkaç ay önce ameliyat oldum beniml ,çocuklarla hem de ev işleri ve misafirlerle ilgilendi. sağolsun kayınvalidem öyle yetiştirmiş. bunlar hem erkek çocuğu yetiştirme tarzıyla ilgili. oğluma da şimdiden temizliği ve ev düzenini aşılamaya çalışıyorum

ben evlendiğimde nişanlım muhtemelen yardım etmeye devam edecek.(öyle umuyorum inşallah) ama ben eve misafir geldiğinde asla ona iş buyurmam.dışarıya da ben eşime iş yaptırıyorum imajı vermem.tam tersi evde bana yardım etsin de bırakayım dışarı karşı ben erkeğim erkek adam iş yapmaz imajı verdin.ne var ki bunda.
ama kesinlikle yapmam dediği bir şey.nedir biliyor musunuz?
bana hayatta bebek altı değiştir deme diyor.tiksinirim diyor.ama önemli değil ben yaparım.
evli olan arkadaşlar eşleriniz bebek altı değiştiriyor mu?:eek:

ahahhahahaha demek sarma da sardı :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:harikaymış yaaaa kendiliğinden yapıyorsa vallahi çok güzel oturur beraber mantı falan dökersiniz.böyle erkeklere hayranım ben yaa .i,lerde oğlum olursa onu da eşine yardım edecek şekilde yetiştireceğim kesinlikle kılıbıklık değil bu.
DIyor zaten manti yapalim ama gecen gun ogrenmis ki yufkadan yapilamiyormus onu soyluyordu :)....
ya varya ev isi konusunda benden iyi...carsafi duzeltiyor bildigin jilet gibi....yada silip supuruyor hemen belli ediyor...bende belli olmuyor ya....eli degince harikalar yaratiyor sanki
anlamadim ben bu isi....icinde var demek ki....
ama dedigin gibi yetistirme ile alakali kesinlikli
kiz halimle bir bez vermediler hic...al iste simdi kocanin temizligine hayran kaliyorum simdi boyle...

eşim her türlü ev işini yapar sadece ütüyü pek beceremez ama onu da yapar. misafirlere ikramda da bulunur. birkaç ay önce ameliyat oldum beniml ,çocuklarla hem de ev işleri ve misafirlerle ilgilendi. sağolsun kayınvalidem öyle yetiştirmiş. bunlar hem erkek çocuğu yetiştirme tarzıyla ilgili. oğluma da şimdiden temizliği ve ev düzenini aşılamaya çalışıyorum

Beni de kuma al aplaaaaaaaa:KK71::KK71::KK71:

Yazık adamlara yahu:)) eşinizin algısı ıyle olmasa bile toplumun genel algısı onu utandiriyor olabilir. Siz de idare ediverin ne olacak utanıyor demek ki. Amaç is yaptırmak mi ben bu adama is yaptırıyorum gibi görünmek mi.. eğer iş yapmasıysa yapsın da tekken yapsın. Benim fikrim bu yönde.
benim insanlar iş yaptığını bilsin gibi bi amacım yok. Sinir olduğum şey bundan utanacak zihniyette olması. o böyle düşünmese kimse bilmese de olur. Ama o bana sadece yardımcı olması gerektiğini düşünüyormuş. Nasıl bi adalet algıları var bu erkeklerin anlamıyorum. Asıl utanmaları gereken kendi temizliklerini, yemeklerini bile yapamayacak kadar aciz olup bizim elimize bakmaları değil mi?

Artık eşlerine yardım etmeyen erkek sayısı çok azdır. .Benim eşim de bana yardım eder..Burada önemli olan esinizin sizin yükünüzü hafifletmesi bana göre..insanlar bilsin ya da bilmesin ne önemi var ki??
Ayrıca eşim her türlü yardımı edebilir ama asla evime gelen misafire hizmet etmesini ya da bana bi çay koymasini istemem biraz itici gelir bana açıkçası. .

DIyor zaten manti yapalim ama gecen gun ogrenmis ki yufkadan yapilamiyormus onu soyluyordu :)....
ya varya ev isi konusunda benden iyi...carsafi duzeltiyor bildigin jilet gibi....yada silip supuruyor hemen belli ediyor...bende belli olmuyor ya....eli degince harikalar yaratiyor sanki
anlamadim ben bu isi....icinde var demek ki....
ama dedigin gibi yetistirme ile alakali kesinlikli
kiz halimle bir bez vermediler hic...al iste simdi kocanin temizligine hayran kaliyorum simdi boyle...
:KK70::KK70::KK70::KK70:ama şimdi öyle olunca da senin yaptığın işi beğenmezse? ay o çok kötü olur.
düşünsene senin düzlediğin yeri beğenmiyor kendi yapıyor ay istemezdim o kadarını.

Feministlerin şerrinden sana sığınırım yarabbim:)
Ben düşünemiyorum eşim olucak insana lavabo uv cam sil diyebilceğimi.
Benimde abim var babam var onlarda yapmadı yapmazlar,
Yardımcı olmak ayrı birşey ama siz bence abartmışsınız. Cam silicek komşular görcek diye korkuyor diyorsunuz ay tabiki istemicek yani bende karşı komşumun kocasının cam sildiğini görsem gülerim yani:))))))

bakın siz de aynı şeyi söylüyorsunuz. Niye sadece yardımcı oluyor. İkimizde o evde yaşıyoruz. İkimizde çalışıyoruz. Ben olmasam o evde ne yapacak yıkamayacak mı banyoyu lavaboyu. Niye ben onun sorumluluğunu da üstleniyorum. Ben bana yardımcı olmasını istemiyorum benimle eşit derecede elini taşın altına koymasını istiyorum
Arkadasim sen keske evlenmeseydin.

benim insanlar iş yaptığını bilsin gibi bi amacım yok. Sinir olduğum şey bundan utanacak zihniyette olması. o böyle düşünmese kimse bilmese de olur. Ama o bana sadece yardımcı olması gerektiğini düşünüyormuş. Nasıl bi adalet algıları var bu erkeklerin anlamıyorum. Asıl utanmaları gereken kendi temizliklerini, yemeklerini bile yapamayacak kadar aciz olup bizim elimize bakmaları değil mi?
İyi de eşi iz yapmam diyen bir adam değil ki... başkalarının yanında utanıyor olması o kişinin düşünce yapısını bilmesi ve arkasından dedikodusunun yapılmasını istemediği için olabilir. Yani aman millet ne derse desin kafasında bir adam değil demek ki. Etrafindakilerin kendi hakkındaki düşüncelerini umursuyor. Bu temizlik yapmasıyla alakası olmayan bir konu. Bu onun karakteri yani..

İş bölümü yapmanız gerekiyor. O kendi görevlerini siz söylemeden bilmeli.

Madem iş konusunda istediğimi yapıyor diyorsunuz sizde biri geldiğinde onu anlamaya çalışın.

Böyle dayatmanız ters tepebilir.

Feministlerin şerrinden sana sığınırım yarabbim:)
Ben düşünemiyorum eşim olucak insana lavabo uv cam sil diyebilceğimi.
Benimde abim var babam var onlarda yapmadı yapmazlar,
Yardımcı olmak ayrı birşey ama siz bence abartmışsınız. Cam silicek komşular görcek diye korkuyor diyorsunuz ay tabiki istemicek yani bende karşı komşumun kocasının cam sildiğini görsem gülerim yani:))))))
bir an karşı komşunun kocasının pencereye çıkıp türkü söyleyerek cam sildiğni hayal ettim :KK70::KK70::KK70::KK70:
    • :KK46:
    • :110:
    • :anneadayı:
    • :KK200:
    • :nazar:
    • En Büyük TÜRKİYE
    • En Büyük KK
    • :eek:
    • :KK49:
    • :KK76:
    • :kk77:
    • :KK12:
    • :63:
    • :KK50:
    • :KK1:
    • :KK11:
    • o_O
    • :KK14:
    • :KK15:
    • :KK43:
    • :KK45:
    • :KK47:
    • :KK48:
    • :KK51:
    • :KK52:
    • :KK53:
    • :KK16:
    • :KK54:
    • :KK17:
    • :KK55:
    • :oops:
    • :KK56:
    • :KK19:
    • :KK57:
    • :21:
    • :KK58:
    • :KK20:
    • :KK59:
    • :p
    • :KK60:
    • :KK22:
    • :KK61:
    • :KK23:
    • :KK62:
    • :KK24:
    • :stop:
    • :KK25:
    • :KK64:
    • :cool:
    • :mad:
    • :KK66:
    • :KK28:
    • :KK67:
    • :KK68:
    • :KK3:
    • :KK69:
    • :KK30:
    • :KK70:
    • :KK31:
    • :KK71:
    • :-)
    • :KK72:
    • :KK33:
    • :KK73:
    • :KK34:
    • :KK74:
    • :KK35:
    • :KK75:
    • :KK36:
    • :KK37:
    • :confused:
    • :KK39:
    • :KK4:
    • Hoppa
    • :cry:
    • :KK42:
    • :KK5:
    • :KK6:
    • :rolleyes:
    • :KK8:
    • :KK9:

Bu arada is bölümü yapın madem.. şu şu gün evi supurup sileceksin şu günler de bulasiklar sende. Pazar günü banyoyu cifleyeceksin. Ben de şu günler şunları yapacağım gibi...???

eşim başta yapmak istemiyordu. şimdi temizlik harici yardım ediyor. temizliği de belli zamanlarda bayan geliyor o yapıyor. arada yaptığımda oluyor...

eşim dışarıdan görülecek diye çamaşır asmaz. balkon süpürmez... çamaşırı boş odaya asıyor. sonra sağı solu açıyoruz. ilk önce tüm perdeleri kapatıyor görünmeyeyim diye sonra asıyor :KK53:. ben işimi yapmasına odaklanıyorum. çamaşır asılıyor mu evet. gönlü nasıl rahat ediyorsa öyle olsun diye saldım gitti. milletin bilmesi gerekmez.

sizde öyle yapın.
dışarıdan görünecek işleri o yapmasın. sadece içerideki işlerden yapsın.
bırak adı sana yardım etmek olsun. o öyle hissetsin en azından.
azıcıkta eline sağlık harika dersen incilerin dökülmez. sen mutlu o mutlu olur.
sizde bir yemek yapınca eşin "eline sağlık süper olmuş" dediği zaman mutlu olmuyor musunuz. öyle düşünün...

:KK70::KK70::KK70::KK70:ama şimdi öyle olunca da senin yaptığın işi beğenmezse? ay o çok kötü olur.
düşünsene senin düzlediğin yeri beğenmiyor kendi yapıyor ay istemezdim o kadarını.
Yook oyle begnmemezlikler yapmaz....
Hos pek yaptigim da soylenemez....
ona yapsam da bir yapmasam da...
konu bile gecmedi su ana kadar bura niye boyle sura niye boyle diye...

Back