- Konu Sahibi PrensesMononoke
Belki sen istiyorsun diye belki senin için o istiyordur diye yapıyordur senin için istiyor olsa bile her zaman isteyecek değil misafirlerin yanında sen dururken ondan hizmet etmesini beklemen senin en büyük hatan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konu sahibi bilinçli biri, bu konuda destek alacağını umarak açmış ama işte bazı kişiler maalesef hâlâ o bilinçte değil.
Bdv'de oluyor bunlar maalesef, asıl konunun dışında bakıyorum başka bir konu olmuş :)
Ben eşimin hizmetlisiyim eşimde benim bu nahoş dediğiniz şey bizi çok mutlu ediyor bu benim düşüncem ve ben Yine diyorum erkeğin Ağırlığı vardır olmalıdır bu onların bizim üzerimizde hak sahip olmaları anlamında değil amaValla ben hayvan gibi bir kelimeyi bir insana karşı düşüncemde bile geçirmem genelde, tecavüz cinayet gibi suç işleyenler dışında.
En başından beri belirttim, hakaret etmedim, baş sağlığı da diledim..
Ama siz iyi niyeti göremeyecek kadar körseniz ben ne yazsam nafile..
Erkeğin değil insanın ağırlığı vardır.. Önce insan değerlendirilir sonra cinsiyetlere geçilir..
Tutarlı olun en azından.. ağırlıpı var hizmet ettirmem dedikten sonra eşinden hizmetlim demek çok nahoş..
Cok alakasiz bir laf. Duzenli yardimci aliyorum, yardimcinin olmadigi noktalarda kendi isimizi kendimiz de goruyoruz elbette ocagi silmek lavaboyu temiz tutmak gibi. Acizlik ne alaka? Saatlerimi temizlige ayirmak istemiyorum, o vaktimi gezip eglenmeye kendime sevdiklerime ayirmayi tercih ediyorum. Maddi imkanim da var ne diye haftasonumu kapi cam silerek harcayayim ki?Yardımcı konusuna gelince de kendi temizliğimizi yapamayacak kadar aciz değiliz diye düşünüyorum.
Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
Cok alakasiz bir laf. Duzenli yardimci aliyorum, yardimcinin olmadigi noktalarda kendi isimizi kendimiz de goruyoruz elbette ocagi silmek lavaboyu temiz tutmak gibi. Acizlik ne alaka? Saatlerimi temizlige ayirmak istemiyorum, o vaktimi gezip eglenmeye kendime sevdiklerime ayirmayi tercih ediyorum. Maddi imkanim da var ne diye haftasonumu kapi cam silerek harcayayim ki?
Neden lavaboların üstünde sadece kadınlar ovalar , ya da çayın üstünde bir tek kadınlar doldurabilir mi yazıyor. Misafirin yanında kocası konu sahibi arkadaştan çay isteyince ben hizmetçimiyim havasına giriyor mu ki o da saçma sapan şekillere girsin. Biz kadınlar olarak bunca saçmalığın kendi görevimiz olduğunu düşünürsek erkek ne yapmasın.Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
Yardım eğer o iş sizin görevinizse yapılır. o evde siz yaşıyorsunuz o da misafir mi. Eğer oyleyse yaptığı yardımdır yok aynı evi paylaşıyorsak o zaman o yardım olmuyor görevi oluyor tıpkı kadınlarınki gibi. Temizlikte yemek içmek uyumak gibi zaruri bir görev ve o evde yaşayan herkesi ilgilendirir.esım ev supurur kapımız caldıgı an supurgeyı bırakır oturur ..erkekler bu potansıyelde yetısmedıgı ve hep rahata alıstırdıkları ıcın bundan utanmaları cok normal..esınızın cok ustune gıtmeyın bellı muddet sonra bır patlama yasayabılır ..yavas yavas ustune gıtmeden ama hıssttırmeden sıze yardım etmesını saglayın...
Çay koymak benim görevim miii Neden incileri mi dökülür. Ay o irkikk onun çükü var demi. Çük mühim çük önemli. Biz esiketeklerin ne haddine şehzadelerden çay istemek. Yapmayın allah aşkına bi de kadınsınız . kendinize kişiliğinize herşeyden önce cinsiyetinize saygınız olsun.canım sen misafirlerin yanında eşine neden çay koyar mısın diyorsun? ben olsam hayatta diyemem demem de o benim görevim başkalarının yanında eşime iş buyurmam yani adam burda haklı bence
O caaanım erkekler aaaaa karısına bak sabahın köründe çalışmaya gidiyor , bu nasıl erkek laaa karıyı çalıştırıyor lafları duyarsa da bozulur mu. Biz neden sabahın köründe işe gitmekten elalemin görmesinden gocunmuyoruz.Dışarıya erkek adam iş yapmaz imajı vermek ne ola ki? Ben erkekliğin dürüslük sadakat karakterle falan ancak nicel olarak ölçüleceğini düşünürdüm. İlginç ölçme tarzlarınız var
öğretmen olduğunuzdan eminsiniz değil mi. Vay ki ne vay. Siz gönüllü hizmetçi olmak istiyor olabilirsiniz ama öğrencilerinize sakın bu kötülüğü yapmayın.evet ben bir bayanım öncelikle benim vazifem.sevdiğim adamla evlenirsem onun için yemekler de yaparım.bulaşığını da yıkarım çocuğunu da doğururum.ama onun yardımını beklerim.isterim bana yardımcı olsun evde.minimum da olsa oldun.annem hep der çalışıyorsun öğretmensin ama evde öğretmen değilsin.evde evinin hanımısın.buna uygun davranırım.eşim bir çay koy içelim hayatım derse ne münasebet ben de çalışıyorum kalk kendin koy demem.ben ona öyle hizmet ederim ki yeri gelince de ben hasta olunca da o bana yapar hizmet eder.böylece muhabbetimiz artar.
ilerde erkek çocuğum olursa onu da ev işlerini yapacak tarzda yetiştiririm. ama oğlumun evlendiği kızın ben de çalışıyorum kalk kendin yap demesini istemem.öncelikle bayanın görevi olduğunu düşünüyorum.
üslup çok önemli
söz ola kese savaşı
söz ola kestire başı
söz ola ağulu aşı
yağ ile bal ede bir söz
insanlar ne dertler sıkıntılar yaşıyor sorun bu mu? bir bayan var burda eşi madde bağımlısı...eşi hasta olan kendi hasta olan var.en büyük derdiniz bu olsun.ALLAH sağlık sıhhat versin huzur dirlik versin.sevdiğiniz bir eşiniz akıllı sağlıklı çocuklarınız olsun da ev işini de yapıverin canım...
Nasıl bilebilemezsin nasıl tahmin edemezsin arkadaşım. Çükü var hem de en bilimselinden.nasıl bir yapısı var bu erkeklerin biri açıklayabilir mi?
bizim yapımızda olupta onların yapısına aykırı olan şey nedir tam olarak..
bilimsel bir açıklama mı yoksa öğretsel bir açıklama mı gelecek merakla bekliyorum...
Ben de yapmak istemiyorum mesela nefret ediyorum ee yardımcıyada gücüm yok. İkimizde çalışıyoruz ama anca yetişiyor ee bu durumda noolacak.off....anlamıyorsunuz.ben de oğlumun aynen öyle olmasını isterim...
ama evlisiniz sevdiğiniz bir kocanız var...her şey yolunda gidiyor ama adam ev işi yapmak istemiyor.naparsınız? boşanır mısınız?