• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Belki sen istiyorsun diye belki senin için o istiyordur diye yapıyordur senin için istiyor olsa bile her zaman isteyecek değil misafirlerin yanında sen dururken ondan hizmet etmesini beklemen senin en büyük hatan

Konu sahibi bilinçli biri, bu konuda destek alacağını umarak açmış ama işte bazı kişiler maalesef hâlâ o bilinçte değil.

Bdv'de oluyor bunlar maalesef, asıl konunun dışında bakıyorum başka bir konu olmuş :)

Burası aslında bazı kadınların ego tatmin yeri.. gözlemim bu.. yapılan çıkışlara bakıyorum hep bastırılmış egoları patlatma çabası.. o nedenle sapıyor konular..

Ona yap demiyorsun. Sen de yapmıyorsun. Ara ara da ay yetişemiyorum diye feryad ediyordun. Hatta bi kadım tutalım gibi cümleler sıkıştırıyorsun araya. Bi süre sonra bir bakmışsın lavabo fırçalanmış, yerler süpürülmüş:)

Valla ben hayvan gibi bir kelimeyi bir insana karşı düşüncemde bile geçirmem genelde, tecavüz cinayet gibi suç işleyenler dışında.
En başından beri belirttim, hakaret etmedim, baş sağlığı da diledim..
Ama siz iyi niyeti göremeyecek kadar körseniz ben ne yazsam nafile..
Erkeğin değil insanın ağırlığı vardır.. Önce insan değerlendirilir sonra cinsiyetlere geçilir..

Tutarlı olun en azından.. ağırlıpı var hizmet ettirmem dedikten sonra eşinden hizmetlim demek çok nahoş..
Ben eşimin hizmetlisiyim eşimde benim bu nahoş dediğiniz şey bizi çok mutlu ediyor bu benim düşüncem ve ben Yine diyorum erkeğin Ağırlığı vardır olmalıdır bu onların bizim üzerimizde hak sahip olmaları anlamında değil ama

Sizin derdinize care olur mu bilemem ama Benim esim diyor. Haftasonu aradiklarinda falan evi temizliyoruz isimiz bitsin geliriz veya biraz isimiz var halledelim gelin gibi. Bundan cekinmiyor ama aile yapisiyla alakalidir. Kayinpederim de gun icinde supurge ceker evi toplar. Hepimiz calisan insanlariz umarim hallolur sorununuz:)

Yardımcı konusuna gelince de kendi temizliğimizi yapamayacak kadar aciz değiliz diye düşünüyorum.
Cok alakasiz bir laf. Duzenli yardimci aliyorum, yardimcinin olmadigi noktalarda kendi isimizi kendimiz de goruyoruz elbette ocagi silmek lavaboyu temiz tutmak gibi. Acizlik ne alaka? Saatlerimi temizlige ayirmak istemiyorum, o vaktimi gezip eglenmeye kendime sevdiklerime ayirmayi tercih ediyorum. Maddi imkanim da var ne diye haftasonumu kapi cam silerek harcayayim ki?

İki kişi çalışıyorsa o evin işi de iki kişiye aittir. Bu utanılacak değil, gayet normal bir şeydir.

Lavabo da ovmasın diyenler olmuş, niçin ovmasın? O lavaboyu kendisi de kullanmıyor mu?

Hanımlar, bizler kendi kendine yeten, etrafına, yaşadığı yere saygısı olan, etrafında olan bitenin farkında olan, yardımsever erkek çocukları yetiştiremediğimiz sürece bu dertler bitmeyecek..

Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.

Şaka gibisin...
Lavabo ovmak için annesinden eğitimler almasına yetişme tarzına gerek yok...alttarafı fırça alıp ovacak bu yani...Fazla sessiz kalmış ne ya...Evi geçindirmek te erkeğin görevi normalde ama kadınlar çalışıyor sessiz sedasız...Ay gıcık oldum daha fazla yazmiim çok kötü şeyler çıkar ağzımdan

Cok alakasiz bir laf. Duzenli yardimci aliyorum, yardimcinin olmadigi noktalarda kendi isimizi kendimiz de goruyoruz elbette ocagi silmek lavaboyu temiz tutmak gibi. Acizlik ne alaka? Saatlerimi temizlige ayirmak istemiyorum, o vaktimi gezip eglenmeye kendime sevdiklerime ayirmayi tercih ediyorum. Maddi imkanim da var ne diye haftasonumu kapi cam silerek harcayayim ki?

Katılıyorum, imkanı olan olabilir, üstelik insanlara iş imkanı oluyor. Bir sürü insan iş bulamıyor ama ev temizliğine yardım ederek emeğinin karşılığını alıp hayatını devam ettiriyor.

Benim eşim ben çalışmadığım halde bana her konuda yardımcı olur, yeri gelir işe gitmeden kahvaltımızı o hazırlar. Ama birileri oldugu zaman sizin eşiniz gibi tepkiler vermede de garip garip bakışlarını seziyorum ben de. Genlerine işlemiş bu erkeklerin

Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
Neden lavaboların üstünde sadece kadınlar ovalar , ya da çayın üstünde bir tek kadınlar doldurabilir mi yazıyor. Misafirin yanında kocası konu sahibi arkadaştan çay isteyince ben hizmetçimiyim havasına giriyor mu ki o da saçma sapan şekillere girsin. Biz kadınlar olarak bunca saçmalığın kendi görevimiz olduğunu düşünürsek erkek ne yapmasın.
Ev iş kadının görevi değil yaparsa eğer eşine lutfudur.

esım ev supurur kapımız caldıgı an supurgeyı bırakır oturur ..erkekler bu potansıyelde yetısmedıgı ve hep rahata alıstırdıkları ıcın bundan utanmaları cok normal..esınızın cok ustune gıtmeyın bellı muddet sonra bır patlama yasayabılır ..yavas yavas ustune gıtmeden ama hıssttırmeden sıze yardım etmesını saglayın...
Yardım eğer o iş sizin görevinizse yapılır. o evde siz yaşıyorsunuz o da misafir mi. Eğer oyleyse yaptığı yardımdır yok aynı evi paylaşıyorsak o zaman o yardım olmuyor görevi oluyor tıpkı kadınlarınki gibi. Temizlikte yemek içmek uyumak gibi zaruri bir görev ve o evde yaşayan herkesi ilgilendirir.

canım sen misafirlerin yanında eşine neden çay koyar mısın diyorsun? ben olsam hayatta diyemem demem de o benim görevim başkalarının yanında eşime iş buyurmam yani adam burda haklı bence
Çay koymak benim görevim miii:KK57::KK57::KK57: Neden incileri mi dökülür. Ay o irkikk onun çükü var demi. Çük mühim çük önemli. Biz esiketeklerin ne haddine şehzadelerden çay istemek. Yapmayın allah aşkına bi de kadınsınız . kendinize kişiliğinize herşeyden önce cinsiyetinize saygınız olsun.

bence dışardan görünecek yani utandıracak görevler vermeyin. hangisini istersin? Ütü, toz alma ve yer silme, süpürge diye sorun .Hepsine" hayırrr "derse "kadın tut ,yetişemiyorum"deyin.

Dışarıya erkek adam iş yapmaz imajı vermek ne ola ki? Ben erkekliğin dürüslük sadakat karakterle falan ancak nicel olarak ölçüleceğini düşünürdüm. İlginç ölçme tarzlarınız var
O caaanım erkekler aaaaa karısına bak sabahın köründe çalışmaya gidiyor , bu nasıl erkek laaa karıyı çalıştırıyor lafları duyarsa da bozulur mu. Biz neden sabahın köründe işe gitmekten elalemin görmesinden gocunmuyoruz.

Sırf erkeklerin çalıştığı yerde tek bayanım o zaman yerin dibine gireyim. Bu benim görevim değil kocişkonun görevi yaaa.

Sıkıntı toplumda ve eşinizde. Valla 1 çaya öyle yapıyorsa değişik. Benim eşim sağolsun elinden geleni yapar yardım eder bana. Başkasının yanında da gocunmaz. Yapı meselesi bir de. Büyüdüğü ortamdan

evet ben bir bayanım öncelikle benim vazifem.sevdiğim adamla evlenirsem onun için yemekler de yaparım.bulaşığını da yıkarım çocuğunu da doğururum.ama onun yardımını beklerim.isterim bana yardımcı olsun evde.minimum da olsa oldun.annem hep der çalışıyorsun öğretmensin ama evde öğretmen değilsin.evde evinin hanımısın.buna uygun davranırım.eşim bir çay koy içelim hayatım derse ne münasebet ben de çalışıyorum kalk kendin koy demem.ben ona öyle hizmet ederim ki yeri gelince de ben hasta olunca da o bana yapar hizmet eder.böylece muhabbetimiz artar.
ilerde erkek çocuğum olursa onu da ev işlerini yapacak tarzda yetiştiririm. ama oğlumun evlendiği kızın ben de çalışıyorum kalk kendin yap demesini istemem.öncelikle bayanın görevi olduğunu düşünüyorum.
üslup çok önemli
söz ola kese savaşı
söz ola kestire başı
söz ola ağulu aşı
yağ ile bal ede bir söz
insanlar ne dertler sıkıntılar yaşıyor sorun bu mu? bir bayan var burda eşi madde bağımlısı...eşi hasta olan kendi hasta olan var.en büyük derdiniz bu olsun.ALLAH sağlık sıhhat versin huzur dirlik versin.sevdiğiniz bir eşiniz akıllı sağlıklı çocuklarınız olsun da ev işini de yapıverin canım...
öğretmen olduğunuzdan eminsiniz değil mi. Vay ki ne vay. Siz gönüllü hizmetçi olmak istiyor olabilirsiniz ama öğrencilerinize sakın bu kötülüğü yapmayın.

nasıl bir yapısı var bu erkeklerin biri açıklayabilir mi?
bizim yapımızda olupta onların yapısına aykırı olan şey nedir tam olarak..

bilimsel bir açıklama mı yoksa öğretsel bir açıklama mı gelecek merakla bekliyorum...
Nasıl bilebilemezsin nasıl tahmin edemezsin arkadaşım. Çükü var hem de en bilimselinden.

off....anlamıyorsunuz.ben de oğlumun aynen öyle olmasını isterim...
ama evlisiniz sevdiğiniz bir kocanız var...her şey yolunda gidiyor ama adam ev işi yapmak istemiyor.naparsınız? boşanır mısınız?
Ben de yapmak istemiyorum mesela nefret ediyorum ee yardımcıyada gücüm yok. İkimizde çalışıyoruz ama anca yetişiyor ee bu durumda noolacak.

Back