- 19 Temmuz 2007
- 4.168
- 5.397
- 773
- Konu Sahibi PrensesMononoke
Bana sormamışsınız ama ben soyleyeyim. Evın oda kapısında el büyüklüğünde kırık vardı. Eşim yapmaya kalksa yapamaz yapmaz değil uğraşırda uğraşır. Aldım elime alcıyı spatulayı içini doldurdum dışını sıvadım boyadım. Tamir işlerini çoğu zaman da ben yaparım. Ama ev işine gelince ben ona yardım o bana yardım etmez zira o işler ikimizin sorumluluğundadır. Mesela çamaşır yıkandı makina bitti kim gördüyse bittiğini o asar.Peki kocanız size şu ampulu tak dedi kendisi evdeyken ne hissedersiniz çok öerak ettim..
Ev temizlenirken aynı anda başlar nere denk gelirse yapar beraberce bitiririz. Mesele tam eşit yapmak değil ki. Eşitlik o bir odaysa bende bir oda o yemek yaparsa bende salata yapim değil dir. Mesele ev işini kadının görevi gibi görmek ona yüklemektir .Bazen Tüm evi ben yaparım o mesaideyken ya da ben çarşıya gidince o yapar ama bu işi senin demez ki değil zaten. Mesela oğlana yazılıda yardım ederim, eşim işte kafa çok dolduğu için ben anlatamayabilirim der ben ders çalıştırırken o sofrayı kaldır , makina boşaltır , çamaşır katlar çay demler kızla ilgilenir , yani evde ne yaplılacaksa kim müsaitse o yapar.Hiçbirşey kimsenin görevi değildir. Yapanın evine kendine lutfudur.