• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Peki kocanız size şu ampulu tak dedi kendisi evdeyken ne hissedersiniz çok öerak ettim..
Bana sormamışsınız ama ben soyleyeyim. Evın oda kapısında el büyüklüğünde kırık vardı. Eşim yapmaya kalksa yapamaz yapmaz değil uğraşırda uğraşır. Aldım elime alcıyı spatulayı içini doldurdum dışını sıvadım boyadım. Tamir işlerini çoğu zaman da ben yaparım. Ama ev işine gelince ben ona yardım o bana yardım etmez zira o işler ikimizin sorumluluğundadır. Mesela çamaşır yıkandı makina bitti kim gördüyse bittiğini o asar.
Ev temizlenirken aynı anda başlar nere denk gelirse yapar beraberce bitiririz. Mesele tam eşit yapmak değil ki. Eşitlik o bir odaysa bende bir oda o yemek yaparsa bende salata yapim değil dir. Mesele ev işini kadının görevi gibi görmek ona yüklemektir .Bazen Tüm evi ben yaparım o mesaideyken ya da ben çarşıya gidince o yapar ama bu işi senin demez ki değil zaten. Mesela oğlana yazılıda yardım ederim, eşim işte kafa çok dolduğu için ben anlatamayabilirim der ben ders çalıştırırken o sofrayı kaldır , makina boşaltır , çamaşır katlar çay demler kızla ilgilenir , yani evde ne yaplılacaksa kim müsaitse o yapar.Hiçbirşey kimsenin görevi değildir. Yapanın evine kendine lutfudur.

Kusura bakmayın da eşiniz günde kaç saat çalışıyo siz kaç saat çalışıyorsunuz hangi zorluktaki işlerde çalışıyorsunuz efendim ayrıca kazandınız parayı kendiniz için mi harcıyorsunuz ev için mi bunları da konuşmak lazım ikimizde çalışıyoruz bulaşığı da yıkasın onu da yapsın ne ya. Tamam yardım etsin de siz de insiyatif alıp bulaşığı yıkayın extra bişey yapın ondan. Yani erkeklerde her konuda niye ben yapıyorum sadece ya da ben daha çok yapıyorum diye söylense ortalık karışır çünkü erkeklere yıkılmış ve bizim yapmadığımız o kadar şey var ki en basitinden hepimiz kocamızın aldığı evlerde oturuyoruz kaçınız eve ortak oldunuz alırken çoğumuz kendimiz için harcıyoruz şimdi kandırmayın kimseyi

İki kişi çalışıyorsa o evin işi de iki kişiye aittir. Bu utanılacak değil, gayet normal bir şeydir.

Lavabo da ovmasın diyenler olmuş, niçin ovmasın? O lavaboyu kendisi de kullanmıyor mu?

Hanımlar, bizler kendi kendine yeten, etrafına, yaşadığı yere saygısı olan, etrafında olan bitenin farkında olan, yardımsever erkek çocukları yetiştiremediğimiz sürece bu dertler bitmeyecek..
Kadın bazı işlerde erkekten daha çok erkek bazı işlerde kadından daha çok sorumluluk almak zorunda eğer böyle diceks3k adamlarda der ki ben niye sadece ev alırken kendi cebimden veriyorum der

Erkekler diyo mudur acaba niye eşimde kazanmasına rağmen evin ihtiyaçlarını daha çok ben karşılıuom diye ya da erkek çocukları diyo mudur niye biz sanayiye verilip çalıştırılıyos da kızlar prenses gibi yaşıyor diye herkesün derdi var herkes yaptığı işi saysa ortalık karışır

benim bi eski sevgilim yapardı ama annesi öğretmişti yaşadığı evi temizler yemek yapar çay getirirdi arkadaşlarına da bana da tek iğneyi oynatmazdım hatta uyurdum

yapmayan başka bir sevgilim temizlikçi tutardı ve dışarıdan yemek söylerdi

yani haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. paraya gelince oh yemek temizlik olunca kadınsın sen hadi oradan

erkek gücü yok bende belim ağrıyor bence temizlik erkek işi

en iyi aşçılar hep erkektir yemek de erkek işi onlar daha iştahlı ve yemeğe düşkünler.

çocuk bakma kısmında biraz geri olmaları normal ama baba olmayı da öğrenmeliler. mesrla babasıyla çocuğu bırakamıyor kadınlar sanki babası değil de abisi gibi bakamıcak sanıgorlar bu kadar olmamalı.

"yardım" ederek lütfettiklerini sanıyorlar annelerinden kaynaklı bir şey bu. g.tündeki donu bile kendi yıkamadığı için yıllardır birçoğu böyle işlerine gelince "yardım" oluyor normal olarak kendisinin de yapması gereken şeyler.

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Bir erkekten bu kadar beklenti çok fazla canım. Hele lavabo ovalamak nedir. :KK70:Yardım etmesi ayrı bir şey de. Siz bence eşinizin yapmasını bekliyorsunuz çoğu şeyi.Ev işi yapmayı sevmiyorsanız yardım alın.

Evlendikten sonra bir 10 ay ailesi ile yaşadık mübarek misafirler çok gelirdi.. Ben çay yapardım eşimi çağırırdım. Eşim çayı servisi yapardı çünkü bizde Kadının misafire servis yapması ayıp oluyor.. Özellikle Erkek misafir var ise erkekler yapar..

Atanması çıktı evden Ayrıldık uzak bir şehire geldik..
Yinede evinde evi süpürsem alır elimden süpürge makinasını süpürür. Ben mutfakta yemek yapıosam o da salata yapar kahvaltıda yumurta kırar yada markete gider yardım eder. Bence bu erkeğin düşünmesi ile kaynaklıdır. Mesela benim babam da anneme yardım etmez annem de yakınıyor bu durumdan.. Ailesinden de bu şekilde görmesi ile alakası çok. Var..

Kusura bakmayın da eşiniz günde kaç saat çalışıyo siz kaç saat çalışıyorsunuz hangi zorluktaki işlerde çalışıyorsunuz efendim ayrıca kazandınız parayı kendiniz için mi harcıyorsunuz ev için mi bunları da konuşmak lazım ikimizde çalışıyoruz bulaşığı da yıkasın onu da yapsın ne ya. Tamam yardım etsin de siz de insiyatif alıp bulaşığı yıkayın extra bişey yapın ondan. Yani erkeklerde her konuda niye ben yapıyorum sadece ya da ben daha çok yapıyorum diye söylense ortalık karışır çünkü erkeklere yıkılmış ve bizim yapmadığımız o kadar şey var ki en basitinden hepimiz kocamızın aldığı evlerde oturuyoruz kaçınız eve ortak oldunuz alırken çoğumuz kendimiz için harcıyoruz şimdi kandırmayın kimseyi

valla benim çevremdeki kadınların çok büyük bir kısmı alınan evin kredisi ödenirken maaşını gayet evine, eşine, çocuğuna harcıyor.
adamın geliri krediye gidiyorsa market alışverişi kadından oluyor gibi..
kaldı ki o ev iki kişinin de evi, elbette harcamalar da ortak olacak.
kocasının hem evin parasını hem de evin her giderini ve çocukların masraflarını ödediği kadınlar şanslı kısım ve ne yazık ki azınlıklar.

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
bemce utnmak bahane,tembelliğinden yapmak istemiyor.zaten onun için oyalanıyorny yada kötü yapıyor birdaha isteme diye,sakın yenilmee

Ay oglunuz oldugunu dusunun ve sizin gibi bi gelını oldugunu... Yani empati.. siz sanki yüzverıldıkce tum işleri eşinize yıkcaksınız. Misafırın yanında da eşten çay istenmez, hatta bence normalde bile istenmez, hatta siz eşinizin çayını doldurup gonlunu hos tutun, bu sekılde sogutursunuz, ne kadar eşitiz de dense kadın kadındır erkek erkek. Sonra onu kadınacevırdıgınızde siz ondan sogursanız? Siz aşık oldugunuzda adam boyle miydi . Kimin calısma hayatı daha az yoğunsa evde çogu işi o yapmalı bence. Kaldı ki kazandıgınızı eve harcamıyorsanız , ben de calısıyorum deyip te yemek vs yapmamak çok saçma, koca hem iş guc yapsın, hem soylenem iş isteyen bir hanım, hem de gelen bir para yok.. iyimiş.. adama üzüldüm biraz , umarım sınırlarını çizer..

Ay oglunuz oldugunu dusunun ve sizin gibi bi gelını oldugunu... Yani empati.. siz sanki yüzverıldıkce tum işleri eşinize yıkcaksınız. Misafırın yanında da eşten çay istenmez, hatta bence normalde bile istenmez, hatta siz eşinizin çayını doldurup gonlunu hos tutun, bu sekılde sogutursunuz, ne kadar eşitiz de dense kadın kadındır erkek erkek. Sonra onu kadınacevırdıgınızde siz ondan sogursanız? Siz aşık oldugunuzda adam boyle miydi . Kimin calısma hayatı daha az yoğunsa evde çogu işi o yapmalı bence. Kaldı ki kazandıgınızı eve harcamıyorsanız , ben de calısıyorum deyip te yemek vs yapmamak çok saçma, koca hem iş guc yapsın, hem soylenem iş isteyen bir hanım, hem de gelen bir para yok.. iyimiş.. adama üzüldüm biraz , umarım sınırlarını çizer..
Sjdjdjfjfk gözlerim kanadı. Kocama misafir varken çay doldur bulasıkları makineye at dediğim halde boşamadığı teşekkür etmeye gidiyorum. Giderken çay yapıp gönlünü de hoş tutayım.

Sevgili nigar konuları hortlatmıyoruz.

Konu ne tam bilmiyorum okumadım. Kim hortlatmış diye baktım sadece. Siz kendinizi, kocanız sizi evin kadrolu hizmetçisi olarak görüyor olabilirsiniz ancak bizimkiler çay da servis ediyor, yemek de yapıyor, yer de siliyorlar. Evet böyle oldukları için aşık olduk ve henüz birbirimizden soğumadık. Kesin bilgi yayabilirsiniz.

Sjdjdjfjfk gözlerim kanadı. Kocama misafir varken çay doldur bulasıkları makineye at dediğim halde boşamadığı teşekkür etmeye gidiyorum. Giderken çay yapıp gönlünü de hoş tutayım.
Sen soğumadın mı peki? Ne o öyle kadın gibi çay servisi yapan adam mı olurmuş 😂

Sen soğumadın mı peki? Ne o öyle kadın gibi çay servisi yapan adam mı olurmuş 😂
Totoyu kıvıra kıvıra getiriyo kurban oldugum yine aşık oluyorum ,, gece de cezalandırıyorum kırbaçla.

Sevgili nigar konuları hortlatmıyoruz.

Konu ne tam bilmiyorum okumadım. Kim hortlatmış diye baktım sadece. Siz kendinizi, kocanız sizi evin kadrolu hizmetçisi olarak görüyor olabilirsiniz ancak bizimkiler çay da servis ediyor, yemek de yapıyor, yer de siliyorlar. Evet böyle oldukları için aşık olduk ve henüz birbirimizden soğumadık. Kesin bilgi yayabilirsiniz.
İlginç gerçekten, adam yaşam alanını temiz tutuyor karnını kendi doyurabiliyor diye kadınlaşacağını düşünmek.

Back