- 11 Nisan 2011
- 1.170
- 872
- 123
- Konu Sahibi sonbaharsonuyok
-
Okuttum kadın sorunlu bunu mu istiyorsun doğrusu bu mu diyorsun dedi ve üste çıktıhttps://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/para-sorunu-ve-benim-hirsim.1042326/
Şu konuyu okutun da görsün ne kadınlar var.
Aylık 6 bin TL maaş giriyor eve bir de ben hafta sonları da çalisiyorum bin TL de oradan geliyor ek hesaplar kartlar 15 binin üstünde zira kredi odenmedikce ek hesaba karta girdik. Bir de daha 6 ay olmadı yatak odası takımı aldım gömme dolapla senelerce idare ettim olmadı arabanın senelik gideri taksitle sonra ailemin yanina gittim o donemde karttab harcadim kartlar hep bununla dolu onun dışında 2 nin tl arabanın kredisi aylık tedavisi eşimin bin civarı şimdi ev taşıma işi de var . Peşinat olsa derim ki kredi çekeyim hafta sonu çalışmaya devam edeyim en azından düzgün bir şekilde oturayım çalıştığıma değsin eşime kalsa arabanın modeli yükselecek dahaYoo boşanın demiyorum ama durumu değiştirmeniz ve inatçı olmanız gerekiyor. Ailesi sizsiniz bunu kabullenememiş.
Bir harcama yaparken size soracak ailesine değil. Ailesi cebinden vermediği için tabi ki al oğlum sana yakışır diyecek .Bize de hemen ev alın diyorlar. Bizde sanki milyarlar varKrediyi nasıl ödeyeceksin peşinatapara yetcek mi diyen yok . Ev alında boşa kira vermeyin deniyor biz bayılıyoruz çünkü kira vermeye :)
Güzelce konuşmanız gerekiyyor. Hatta bir kağıda aylık masraflarınızı ayrı kredi borçlarınızı ayrı yazın. Aylık yaşamak için gereken miktarı yazın. Kalan parayla da şunu alıcam diyin artık ne almak istiyorsanız. Sen araba alırken sordun mu bana deyin hatta. Biraz inatlaşmak gerekiyor
Hey Allah'ım yaa. Doğrusu tabiki o değil. Kadın şımarıklıktan neler yapıyor. Sizin değerinizi anlamadıysa boşverin gitsin. Belli ki hep kendini haklı görüyor anlaşılan.Okuttum kadın sorunlu bunu mu istiyorsun doğrusu bu mu diyorsun dedi ve üste çıktı
Ya kredisini geçtim taşıtlar vergisi kaskosu dünya para ediyor ... Siz kendinize ne zaman vakit ayırıyorsunuz ki hala daha çalışmayı düşnüyorsunuz daha fazla.. Yeter bu kadar fedakarlık bence hasta olacaksınızAylık 6 bin TL maaş giriyor eve bir de ben hafta sonları da çalisiyorum bin TL de oradan geliyor ek hesaplar kartlar 15 binin üstünde zira kredi odenmedikce ek hesaba karta girdik. Bir de daha 6 ay olmadı yatak odası takımı aldım gömme dolapla senelerce idare ettim olmadı arabanın senelik gideri taksitle sonra ailemin yanina gittim o donemde karttab harcadim kartlar hep bununla dolu onun dışında 2 nin tl arabanın kredisi aylık tedavisi eşimin bin civarı şimdi ev taşıma işi de var . Peşinat olsa derim ki kredi çekeyim hafta sonu çalışmaya devam edeyim en azından düzgün bir şekilde oturayım çalıştığıma değsin eşime kalsa arabanın modeli yükselecek daha
Peki kaynimin düğününü yapmamı istediler bugün size göre etik değil para verseler demek ama nasıl evladın hakkı olmaz ki . 1. Ya yaptık ettik demesinlerÖncelikle komşudan tuz ister gibi, 30 bin veriverse diyorsunuz. Bu çok itici bir davranış, kim olsa tepki verir. 120 kazanmış olabilir ama o tüm hayatını adadığı işten ona kalan bir para. Çocuğu -karisi bile yokken çalışıyordu belki bu iş yerinde. Ne sizin o parada bir kuruş hakkınız var ne eşinizin. Karısı hariç kimsenin paranin harcanması konusunda söz söylemeye hakkı yok
İkinci olarak bu kadar verici olduğunuz sürece bu sizin göreviniz haline gelir, milletin gözüne gelmez bile. Ne kadar harcarsınız o kadar kıymetli olursunuz.
Benim annem o kadar aptal şeylere o kadar aptal paralar veriyor ki (kimseden habersiz alır gelir) ben bile sinirleniyorum. Ama babam hiiic laf etmez . Ki annem çalışmıyor.
Devamlı harcadığı için göze de gelmiyor.
Mesela bu ay yurtdışina cikti- heveslendi. Hepimiz destekledik. Turu gereksiz pahalli bir turdu. Yine de 'en pahallisi en guzelidir' dedi gitti.
'tabii ki gideceksin, saçma sapan şeylere dünya para vermektense birşeylerden tasarruf yapıp gez bundan sonra-pasaportun da var' diye gaza getirdim. Ki ben seyahat etmek için yemeğimden bile kısarim:)
'tabii ki kizim,zaten ben ne alıyorum ki' dedi.
Dediği gibi ertesi gunu su arıtma cihazı almış bir buçuk milyara, gitmeden de hiç ihtiyacımızın olmadığı yeni bir süpürge!
Babam asla laf etmez, çünkü dediğim gibi annem hep harcadığı için öyle alışmış.
Etrafımda maddi durumu bizden daha iyi olmasına rağmen birşey almayan, dişinden tırnağından arttırıp yeni ev için vs biriktiren bazı kadınlar da var. Takdir görmedikleri gibi sanki goreviymis gibi görülüyor. Eminim yaptıkları en ufak harcama göze batar-cunku normalde yapmiyorlar.
2 kez yigunbakima girdim kayinvalideme sağolsun kalbim dayanmadı ağla üzül zaten doğuştan sorun vardı. Kızıyorum kendime o can acısıyla boşanmadim diye ama böyle gitmiyor onu da biliyorumYa kredisini geçtim taşıtlar vergisi kaskosu dünya para ediyor ... Siz kendinize ne zaman vakit ayırıyorsunuz ki hala daha çalışmayı düşnüyorsunuz daha fazla.. Yeter bu kadar fedakarlık bence hasta olacaksınız
Ya ben destanlar söylerim o iki kelime eder ben ne göz yaşı dokerim o bekler öylece artık bitmiş bir şeyler biliyorum ama aradaki uzun yılların verdiği bir bağ var ciddi bir merhamet var ama artık daha kendimdeyim daha güçlü sadece çok seviyorum ilk aşkım eşim 10 11 sene dile kolay elbette ne aşklar biter kimler ayrılır diyorum ama esim kendi haline kalsa biliyorum bunlar olmaz. Bugün gittim alışveriş yaptım çok güzel güle güle giy dedi şimdi ne diyeyim çocuk özünde iyi ama bıraksalar annesi hep dolduruyorHey Allah'ım yaa. Doğrusu tabiki o değil. Kadın şımarıklıktan neler yapıyor. Sizin değerinizi anlamadıysa boşverin gitsin. Belli ki hep kendini haklı görüyor anlaşılan.
Valla dün aldım bir sey eşim bir şey demedi mutlu mesut eve geldik sonra kayinvaliden geldi suratı asıldı nasıl bozuldu bir hayırlı olsun demedi eşime dedim gör bak bana laf ediyorsun özür falan diledi ama her zaman aynı ailen senin mutlu olmanı istemiyorsa dinleme olsun bitsin ben ailesine küssün demiyorum bileBu erkeklerin nankörlükleri bunlari okuyanlar evlilikten soğur vallahi. Siz sonuna kadar haklisınız madem ailesi lüks araba yakıştırıyordu oğullarına alsalarmıș ohh gelin çalıșsın krediyi ödesin sonra onlar mükemmel anne baba olsun. Harcayın paranızı kendiniz için
Sizde lüks markalardan alıșveriş yapın sonra da böyle arabası olana böyle çanta böyle kıyafet yakışır deyin
Yaşarım hem iyi yaşarıl güçlüyüm çok şükür ama işte eşimin ailesi olmasa yuvam huzurlu eşim etkide kalıyorGözünüü Seveyim bu kadar fedakar olmayın ve o adam o laflarıyla sizi haketmiyor çıkın gidin o evden ne hali varsa görsün nasılsa bugüne kadar tek başınıza ayakta kalmışsınız paşalar gibide yaşarsınız hiç üzülmeyin.
erkekler nankördür nerede para altın delisi kezban var ona kul köle olurlarKızlar esimle bir çok ciddi sağlık sorunundan ve sıkınti çektikten sonra evlendik 4 seneyi geçti ama düğün borcumuz yeni bitti . Diyeceksiniz ne aldınız kiçok mütevazi bir düğün yapsak da kredi faizi çok . Eşimin ailesi bir halı aldı o kadar onlar öyle yapınca ben de kendi ailemden istemedim zira durumları çok kötü zaten abimle aynı zamanda evlendim bir de.
Neyse kimseye yük olmak gibi derdim yok tabi kendim yapacağım düğünümü dedim ama aynı dönemde eşim pahalı bir araç aldı . Ailesi ve esim beni dinlemedi ogluma layik bu araba dediler. Her şey kredi üstüne eşimin tedavi masrafları benim bebek tedavilerim derken haftada 6 gün 7 gün çalıştım senelerce .
Bu dönemde stres sorun çok tabi. Eşimin ailesinin durumu gayet iyi bizim aldığımız maaşı babası tek başına alıyor evı arabasi var ama nedense hep borçlu anlamadık insanlara senelerce bizim borcumuzu ödedikleri söylediler ki yalan Allah şahit. Üstüne çok sorun yaşadım sustum her şeye anlatmakla bitmez yaptıkları . Bir gün demediler halin nedir. Hem istemediler hem her şeyde hesap sordular hem yalnız bıraktılar ( eşim engelli ) hem de ayaklarımın üstünde durduğum için baskı yedim.
Şimdi evimiz satılıyor hali hazırda yine borclar var ve birikmiş para yok .
Eşime evi alsak keşke ama peşinat lazım dedim . Ailen destek olamaz mı kardeşine ev alırken oldular dedim ( asla kıskanmam elimden gelse para verirdim bunu iyi bilir herkes )
İstemem ailemin durumu yok dedi
Eşimin hastane masrafları için borç aldık ailesinden ama ailesi başkasından aldık oğlum hemen ver dediler tamamen yalan. Eşim onu ödememiz lazım dedi . Dedim az beklese olmaz mı ?
Babası emekli olacak 120 bin emekli ikramiyesi var 30 bin verse keşke dedim. Eşim de bana kizdi .
Üstüme başıma hiçbir şey almadım senelerce evimdeki bir çok eşya bekar evinden eski sıktım dişimi evime bir gün temizlikçi almadım akla hayale gelecek her şeyi yaptım . Keşke dedim bu kadar lux bir araba almasaydın altınlar dururdu . Eşim bana " sen o altınları da yerdin sen mi para biriktireceksin " dedi başımdan kaynar su döküldü .
Nelerden vazgeçtim neler içimde kaldı o kadar dokundu ki bana bu sözü . O kadar hakaret duydum eşimden ailesinden ama bu kadar dokunmadı bana.
Şimdi eşimden intikam almak istiyorum bu ay maaşımı kendime harcamak istiyorum görsün dünya kaç bucak istiyorum yanlış mı düşünüyorum.
cidden iki senedir yüzlerini görmemek korkunç bir şeyErkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın dermiş ya eskiler..
Hakikaten doğru artık inandım yani.
Bu kadar fedakar olma.
Ailen uzakta mı da gidemedin yanına 2 sene?
Kaç para bi otobüs bileti ya
ee bunları yüzüne söyleyeceksinPeki kaynimin düğününü yapmamı istediler bugün size göre etik değil para verseler demek ama nasıl evladın hakkı olmaz ki . 1. Ya yaptık ettik demesinler
2. Benden ha bire para isteyen yalan söyleyen onlar
3. Ben kaynimin düğünü yapmak zorunda değilim neymiş babası benim düğünümü yapmış ben de onunkini yapmalıymisim ki üzerimde en ufak bir hakları Yok eşimin bir yerden parası gelecek onunla hayal kuruyorlar utanmadan ben düşünmüyorum bile o parayı .onlar için doğru benim eşime o zaman onlar da 30 bin versin demem yanlış mı ?
Anneniz kesinlikle en en güzelini yapmış gerçekten ama elimde değil maddi zorlukla büyüdum ben tirnaklayarak kazandım her şeyi bu konuda yüzüm gülmedi bir gün giyinip kuşanıp güzel evimde oturup duramadim kaynanam yediği önünde yemedigi ardında o yaraniyor bana her şeyime laf ediyor . Az önce evime çağırdım sofra kurdum dedim eşimin ailesi gelsin oturalım kadın bin tane laf söz laf söz evimi didikledi karıştırdı oraya baktı toz var mı masada kitap dolu zira kitaplıklar yetmiyor bir dolu laf . Neymiş kariyer niye yapıyor muşum bende hayır mı gelirmis ömür mu geçermis benimle ...
Örnek alınacak bir insan olup olmadıgı tartışılır. Para hırsı çok başka birşeydir. O hanım için söylemiyorum tabi ama Bazen iyiyi kötüyü ayıramaz insan paraya olan hırsından. Nerden biliyorsun derseniz. En yakın arkadaşımın para hırsı yüzünden neler yapabilecegini gördüm mesela.https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/para-sorunu-ve-benim-hirsim.1042326/
Şu konuyu okutun da görsün ne kadınlar var.
erkekler nankördür nerede para altın delisi kezban var ona kul köle olurlar
çabalayan emek harcayan kadınları bir kalemde silerler
yerinde olsam madem hiç bir şeye sahip olamıyorum
gözümde hiç bir şey bırakmam harcarım da harcarım yani
gider eşyalarımı yeniler eve haftada bir temizlikçi tutar manikürü pedikürü ihmal etmem
madem öyle işte böyle
ben buna kesinlikle katılıyorumNe demek istedigini anliyorum fakat tam katilmiyorum dediklerine.
O altinimda altinim diyen kizlara tapan erkekler mesela cahil oluyorlar. Ve o cahilikleri bir yerden her zaman cikar. Gerek kaynana hizmeti olsun, gerek baska birsey. Bir erkek eger hayat arkadasina maddiyattan dolayi deger veriyorsa normal degildir.
Cahil olmayan, saygili seviyeli bir ton erkek var. Emekleri gören ve buna saygi duyan. Ancak gümümüzce kadinlar, özelikle bdv'de olan kendilerini ezdirmeyi neredeyse marifet olarak görüyorlar. Sanki bir evliligin temeliymis gibi. Kendilerine "iyi gelin" olma adina, etrafa, instagramda hava atma adina, asci, temizlikci muamele görmesini hak görüyorlar.
Burda bile her gün temizlik yapmayan kadin ile alay ediyorlar. Kadin dedigin sabahin köründe kahvalti yapacakmis esine, bunu yapmayan merhametsiz oluyormus. Yok es eve geldiginde illa full makjaj ve güler yüz ile karsilanmali,..
Bu sekilde iste kendilerini evliligin basindan beri ezdiriyorlar. Sonra saygi bekleniliyor. Yahu ne saygisi, sen gidip sirf daha lüks bir araba icin haftada 6 gün calisirsan elbette saygi görmezsin. Yada gidip cocugu 1 saat bile babasina birakmazsan, illa herseyi kendin yapmak istiyorsun diye, elbette anlayis ile karsilanmazsin. Bunun üstüne bide ker kütük cahil ile evlenirsen tabiki olacaklar olur.
Erkeklerde hic suc bulmuyorum acikcasi. Kadinlar hem kendi kuyunu kaziyorlar, hem birbirlerinin kuyularini kaziyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?