Öncelikle komşudan tuz ister gibi, 30 bin veriverse diyorsunuz. Bu çok itici bir davranış, kim olsa tepki verir. 120 kazanmış olabilir ama o tüm hayatını adadığı işten ona kalan bir para. Çocuğu -karisi bile yokken çalışıyordu belki bu iş yerinde. Ne sizin o parada bir kuruş hakkınız var ne eşinizin. Karısı hariç kimsenin paranin harcanması konusunda söz söylemeye hakkı yok
İkinci olarak bu kadar verici olduğunuz sürece bu sizin göreviniz haline gelir, milletin gözüne gelmez bile. Ne kadar harcarsınız o kadar kıymetli olursunuz.
Benim annem o kadar aptal şeylere o kadar aptal paralar veriyor ki (kimseden habersiz alır gelir) ben bile sinirleniyorum. Ama babam hiiic laf etmez . Ki annem çalışmıyor.
Devamlı harcadığı için göze de gelmiyor.
Mesela bu ay yurtdışina cikti- heveslendi. Hepimiz destekledik. Turu gereksiz pahalli bir turdu. Yine de 'en pahallisi en guzelidir' dedi gitti.
'tabii ki gideceksin, saçma sapan şeylere dünya para vermektense birşeylerden tasarruf yapıp gez bundan sonra-pasaportun da var' diye gaza getirdim. Ki ben seyahat etmek için yemeğimden bile kısarim:)
'tabii ki kizim,zaten ben ne alıyorum ki' dedi.
Dediği gibi ertesi gunu su arıtma cihazı almış bir buçuk milyara, gitmeden de hiç ihtiyacımızın olmadığı yeni bir süpürge!
Babam asla laf etmez, çünkü dediğim gibi annem hep harcadığı için öyle alışmış.
Etrafımda maddi durumu bizden daha iyi olmasına rağmen birşey almayan, dişinden tırnağından arttırıp yeni ev için vs biriktiren bazı kadınlar da var. Takdir görmedikleri gibi sanki goreviymis gibi görülüyor. Eminim yaptıkları en ufak harcama göze batar-cunku normalde yapmiyorlar.