• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısaca aile olamadık..

hayır benim paramın hesabını sormuyor ancak zaten köy gibi bir yerde yaşıyorum.. harcayacak yer bile yok

Tamam ama mesela kardesinize verdiniz gelip sen nereye verdin diyor mu? Hesabinda su kadar olmasi lazim neden yok diyor mu? Bakin bunlari goz onunde bulundurmuyorsunuz ama erkeklerin bazilari bu ulkede haklari olmayan seylere karisiyorlar. Siz hic su kadar para olmasi lazim nerede dediniz mi? Dediyseniz o size ne cevap verdi? Sizden bazi mevzulari saklamasinin nedeni sikbogaz etmeniz olabilir mi? Insanlar tepki almayacaklarini, karsilarinda onu anlayacak insanlarin oldugunu bildigi zaman acilirlar, dogruyu soylerler bunu unutmayin. Eger kontrolcu biriyseniz karsi tarafi biktirmis olabilirsiniz bu anlamda. Bunlari yapiyorsunuz demiyorum ama benim nisanlim da yapiyor benzer seyler ve beni bezdirmis durumda. Lutfen bu acidan da bakin olur mu.

Sorunlariniz ama daha derin inanin. Yapamayacaksaniz bence bitirin. Bir de 4 yili hep sayiyorsunuz siz sevgili olur olmaz ailenize acildiniz mi, neden o surec sizi o kadar yipratti. Cunku genelde insanlar evlenmeye tam karar verince acilirlar ve hic degilse yipranma payi azalir.

sizin en buyuk sikintiniz maddiyat gibi duruyor bu konuda durust davranmiyor esiniz.eşler icin aile her zaman onceliklidir geneli boyle mezhep konusuna gelince ben esinizin mezhebindenim acikcasi ama ailesinin davranislari cok yanlis muhtemelen kucuk bir yerde yasayip kendilerini gelistirememelerinden kaynaklaniyor.esinizlede enine boyuna konusun ve birseylere karar verin K Krblk

İnancı olmayabilir ama saygı duymak zorunda herkesin görüşü inanışı elbette farklı ama dalga geçilecek ne var onu anlayamadım...

Özellikle ezan,cami,kuran kısmı ilginç eşinin mezhebi nedir? merak ettim zira Allaha inanıyorum diyen bir müslüman ezan, cami,kuran konusunda hassasiyetini korur yada korumalı...

Tayin mevzusunda zaten amacına ulaşmış istediği olmuş oradan ayrılmaz artık öyle düşünüyorum...

Takılara el koyma kısmınıda görgüsüzlük olarak adlandırmak istiyorum borca giren sizsiniz o takılar size davetlilerden hediye aç gözlülük yapıp el koymak nedir? Hiç anlayamıyorum bu mantıgı...

Eşinle oturup konuşmalısın sürekli yıpranan sen olacaksın...

Bence sen orda mutlu değilsin. Fedakarlık yapmış ve karşılığını da görememişsin.

Orda yaşamaya devam ettiğin sürece bir arpa boy alamayacaksın.

Ayrıca mezhep farklılığı çok önemli bir konu.

Düğünde takılanların size verilmemesi de abes bir durum. Ailesinin tutumunu hiç beğenmedim.

Hayata bir kere geliyorsun bence istediğin gibi yaşamalısın.

para kişisel hesapta ancak bu kanuna göre durumu değiştirmez.. kişisel hesaptaki paralar ikiye bölünür.. onun kişisel hesabı sıfır benimkinde benim maaşım duruyor.
Pra hesapta kalirsa bisanma halinde ikiye bolunecegini ben de biliyorum. Bu yuzden size ikidir yaziyorum ya. Paranizi o hesaptan cekip ailenize verin diye. Biriktirecekseniz illa aileniz sizin yerinize saklasin. Ben mi anlatamadim acaba?

Tamam ama mesela kardesinize verdiniz gelip sen nereye verdin diyor mu? Hesabinda su kadar olmasi lazim neden yok diyor mu? Bakin bunlari goz onunde bulundurmuyorsunuz ama erkeklerin bazilari bu ulkede haklari olmayan seylere karisiyorlar. Siz hic su kadar para olmasi lazim nerede dediniz mi? Dediyseniz o size ne cevap verdi? Sizden bazi mevzulari saklamasinin nedeni sikbogaz etmeniz olabilir mi? Insanlar tepki almayacaklarini, karsilarinda onu anlayacak insanlarin oldugunu bildigi zaman acilirlar, dogruyu soylerler bunu unutmayin. Eger kontrolcu biriyseniz karsi tarafi biktirmis olabilirsiniz bu anlamda. Bunlari yapiyorsunuz demiyorum ama benim nisanlim da yapiyor benzer seyler ve beni bezdirmis durumda. Lutfen bu acidan da bakin olur mu.

Sorunlariniz ama daha derin inanin. Yapamayacaksaniz bence bitirin. Bir de 4 yili hep sayiyorsunuz siz sevgili olur olmaz ailenize acildiniz mi, neden o surec sizi o kadar yipratti. Cunku genelde insanlar evlenmeye tam karar verince acilirlar ve hic degilse yipranma payi azalir.
aileme 2 yıl sonra açıldım ama karşı çıkmalar Ailemi ikna etmeye çalışmam. Bunlar beni yıprattı. Eşime öyle sık sık sormadım..2-3 ayda bir sormuşumdur. İlk sene belki borcu vardır dedim Ancak yetiyordur dedim dokunmadım. 2. sene hala tüm parasını harcadığını söyleyince nereye gidiyor bu para dedim... o zamanda birkaç kere kredi kartının ekstresini gönderdi ama gönderdiği maaşının yarısıydı. Geri kalanı açıklayamadı O zahmete bile girmedi

aileme 2 yıl sonra açıldım ama karşı çıkmalar Ailemi ikna etmeye çalışmam. Bunlar beni yıprattı. Eşime öyle sık sık sormadım..2-3 ayda bir sormuşumdur. İlk sene belki borcu vardır dedim Ancak yetiyordur dedim dokunmadım. 2. sene hala tüm parasını harcadığını söyleyince nereye gidiyor bu para dedim... o zamanda birkaç kere kredi kartının ekstresini gönderdi ama gönderdiği maaşının yarısıydı. Geri kalanı açıklayamadı O zahmete bile girmedi Kendisi de benim hesabımdaki parayı sormadı. Soruyor desem yalan olur. Ama zaten köy gibi yer.. bir bim bir A101 var.. başka para harcayacak yer yok.. istesem de harcayamıyorum yani

sizin en buyuk sikintiniz maddiyat gibi duruyor bu konuda durust davranmiyor esiniz.eşler icin aile her zaman onceliklidir geneli boyle mezhep konusuna gelince ben esinizin mezhebindenim acikcasi ama ailesinin davranislari cok yanlis muhtemelen kucuk bir yerde yasayip kendilerini gelistirememelerinden kaynaklaniyor.esinizlede enine boyuna konusun ve birseylere karar verin K Krblk
sorun mezhep değil tam olarak.. ben amasyalıyım Yabancı değilim mezhep olayına.. ama benim eşimin ailesi o mezhepten de değil Daha çok inançsız gibiler..Tabi ben bunları evlenmeden önce bilmiyordum. Gerçekten inanan insanların mezhep farkı olmuş olsa zaten dini unsurlara kötü söz söylemezler diye düşünüyorum.. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Evet burası küçük yer. Ben de ondan kaynaklandığını düşünüyorum.. Ama eşime bunu dediğimde sen benim ailemi küçümsüyor musun gibi saçma cevaplar alıyorum

İnancı olmayabilir ama saygı duymak zorunda herkesin görüşü inanışı elbette farklı ama dalga geçilecek ne var onu anlayamadım...

Özellikle ezan,cami,kuran kısmı ilginç eşinin mezhebi nedir? merak ettim zira Allaha inanıyorum diyen bir müslüman ezan, cami,kuran konusunda hassasiyetini korur yada korumalı...

Tayin mevzusunda zaten amacına ulaşmış istediği olmuş oradan ayrılmaz artık öyle düşünüyorum...

Takılara el koyma kısmınıda görgüsüzlük olarak adlandırmak istiyorum borca giren sizsiniz o takılar size davetlilerden hediye aç gözlülük yapıp el koymak nedir? Hiç anlayamıyorum bu mantıgı...

Eşinle oturup konuşmalısın sürekli yıpranan sen olacaksın...
yiğidi öldürüp hakkını yemem.. onun için bir şeyi düzeltmek istedim.. düğünü eşimin ailesi yaptı.. nişanı kınayı felan da benim ailem.. onun için borçlu evlenmedik. kalan borçlar içinde nişan ve kınada takılanlar bozuldu. Benim ailem kına ve nişanda takılan altınları bize verdi Borcumuz olmadığı için sizce eşimin ailesi o altınları alma hakkına sahip midir? Gerçekten öğrenmek için soruyorum..

Anlattiklarindan anladim o mezheple evlenilmez canim eltimde o mezhepten asla sevemedim o yuzden elti dedigime bakma ugursuz kaynimla dost hayati yasiyorlar... sen okumus insansin ne diye onun memlete gittin anlamadimki bende auan memleketimdeyim ama esimin 3 gorev yerinden biri ve en iyisi benim memleket mecburi yani ki aileme 2 saat uzagim... bence hemen bosan bak bekle duzelir demiyorum o insanlarla olmaz o dedigin seyleri ezer dururlar hayatlari kutsal seylere dil uzatmak uzerine kurulu..paraya gelince ailen yaptigini yapmis benim soysuzlarda taki taki diye agladi hepsini attim kopeklerin onune taki dedilerine 3 tane 14 ayar bilezik babam 15000liralik taki yapti egede boyledir bilen bilir... bende kizrim babamin taktikalrinida babama verdim damada taktigi saate kadar verdim... giden gitmis bak ailede olamamissin ohh mis hemen bosan o hayvandan yeni hayat kur... zorunlu hizmet devam ediyormu??? Benim arkadasim daha ogretmenligin 1. Senesinde tayin istedi 1/1 gizmet alanindan bi arastir

Pra hesapta kalirsa bisanma halinde ikiye bolunecegini ben de biliyorum. Bu yuzden size ikidir yaziyorum ya. Paranizi o hesaptan cekip ailenize verin diye. Biriktirecekseniz illa aileniz sizin yerinize saklasin. Ben mi anlatamadim acaba?
anladım sağolun Belki doğrusu dediğiniz gibi..

Anlattiklarindan anladim o mezheple evlenilmez canim eltimde o mezhepten asla sevemedim o yuzden elti dedigime bakma ugursuz kaynimla dost hayati yasiyorlar... sen okumus insansin ne diye onun memlete gittin anlamadimki bende auan memleketimdeyim ama esimin 3 gorev yerinden biri ve en iyisi benim memleket mecburi yani ki aileme 2 saat uzagim... bence hemen bosan bak bekle duzelir demiyorum o insanlarla olmaz o dedigin seyleri ezer dururlar hayatlari kutsal seylere dil uzatmak uzerine kurulu..paraya gelince ailen yaptigini yapmis benim soysuzlarda taki taki diye agladi hepsini attim kopeklerin onune taki dedilerine 3 tane 14 ayar bilezik babam 15000liralik taki yapti egede boyledir bilen bilir... bende kizrim babamin taktikalrinida babama verdim damada taktigi saate kadar verdim... giden gitmis bak ailede olamamissin ohh mis hemen bosan o hayvandan yeni hayat kur... zorunlu hizmet devam ediyormu??? Benim arkadasim daha ogretmenligin 1. Senesinde tayin istedi 1/1 gizmet alanindan bi arastir
zorunlı hizmetim bitti.. evlenmeden bitmişti zaten.. insanları hayatım boyunca ayırmadım İnancın da Allah sevgisinin de kimde olacağı belli olmaz dedim hep..burda öyle kişiler de var.. Farklı mezhepten olup da benden onlarca kat müslümanlığı hak eden insanlar da var.. Onun için ayırt etmedim.. Edemem de.. ama bunlarla karşılaşacağımı da beklemiyordum..

Bana yorum yaparsanız sevinirim.. Yazdıklarınızı eşime okutmayı düşünüyorum
Hangi bir sorunumu anlatayım bilemiyorum.. Öncelikle eşim de ben de öğretmeniz.
Ben eşimle 6 yıl önce tanıştım.. Çok da sevdim.. Aramızda mezhep farkı vardı.. 4 yıl evlenemedik. Ailemi zor ikna ettim. Bu süre içinde ailemle çok sorunlar yaşadım. Çok yıprandım. Eşim ailemi ikna etmek için sözler verdi. "Ben ailemden dine dair bir şey görmedim ama krblk ile okurum öğrenirim Ben de sonuçta Allah'a inanıyorum " dedi. Bana da aynı şekilde sözler verdi..
Eşimin ailesi çok küçük bir yerde yaşıyor. Küçücük bir ilçe Doğru düzgün bir dükkanı bulunmadığı bir yer. Benden oraya tayin isteyip gitmezi istedi. Eğer ben seninle bir şeyler yapacaksam ailem de krblk oğlumuzu kendine çevirdi dememeleri için gidip benim memleketimde 1-2 yıl yaşayalım, mutlu olmazsan tayin isteriz dedi. Ben hiç o kadar küçük bir yerde yaşamamama rağmen o benim için fedakarlık yapacaksa ben de onun için yapmalıyım, hem mutsuz olursam gideceğiz diye söz veriyor diye kabul ettim.
Nişanımı, nikahımı ve kınamı ben kendi memleketimde yaptım. Masraflarını ailem karşıladı.Çok büyük çapta olmadı ama nişan ve kına için mekan kirası , yemek, evde misafirlerin ağırlanması gibi 3 sefer ayrı ayrı masraflar çıktı Harcanan miktarla rahatlıkla yemekli bir düğün yapılırdı. Toplanan takıları da ailem eşime borçlarınızı ödersiniz diye verdi.
Düğün eşimin memleketinde oldu. Masraflarını ailesi karşıladı. İçkili bir düğün yaptılar. Düğünde yakın akrabaların taktığı bilezik dışında bize hiçbir takıyı vermediler. Kaynanam düğünde altınları ve paraları kendi topladı. Bize miktarını bile söylemediler. Sadece eşime borçlara verdiklerini söylediler ancak aynı anda eşimin abisine toplu para gönderdiler.
Ev eşyalarına gelince eşimin babası 20 bin vermişti. Benim ailem de kız tarafına düşen eşyalar ve eşimin memleketinde bazı şeyleri bulamadığımız için kendi memleketimden aldığım eşyalar için 10 bin para harcadı. Bu miktarın içinde çeyiz masrafı yoktur. Onlar bekarken alınmıştı. Paramızın yetmediği şeyler içinse ailemin verdiği nişanda ve kınada takılan altınları bozdurup aldık. Ama bunlara rağmen masraflar neredeyse ailelere eşit düşmesine rağmen herşeyi onlar yapmış oldu ve kendilerinde düğündeki altın ve paralara el koyma hakkını görebildiler. En acı olan da eşimin de öyle düşünüyor olması.
Eşimle aynı maaşı alıyoruz. Defalarcaa paramızı ortak hesapta toplayalım, ikimizin birbirinden haberi olsun dememe rağmen kabul etmedi.. Köy gibi bir yerde yaşıyoruz.. Sosyal hayatımız sıfır.. temel ihtiyaçlar dışında bir şeye para vermiyoruz. Masraflarımızı en üst limitten hesapladığımda bile eşimin maaşından en az 1000- 1500 lira artması lazım ama ben o para nereye gidiyor hiç bilemedim. Benimle ekonomik olarak bir ortaklığa gitmedi. Evin kira- fatura- mutfak masrafını aldı ama gerisi ne oluyor açıklayamadı. Eşimin ailesi adına bana hiç söylemeden kredi çektiğini de öğrendim. Ama o kredi bittikten sonra bile pişman olmadı. Beni önemsemedi. Her kavgada içinde 100 lirası olmamasına rağmen benim maaşıma da göz dikti.
Buraya geldikten sonra çok sıkıntı yaşadım. Bambaşka yapıda insanlar ve küçük yer olduğu için insanlar kendini geliştirmemiş . Normalde bile ortamımı arkadaşlarımı seçerken seçici davranan ben yapayalnız kaldım. Eşimin ailesinden kaynaklı kendi ailemde hiç görmediğim baskılar oldu. Yok niye oraya gitmedin yok şuraya da gidin yok niye gelmiyorsun gibi.. Aramızda mezhep farkı var demiştim. Ne zaman eşimin ailesine gitsem İslamla ilgili cami,kuran,kuran kursu, ezan, ramazan davulu, başörtüsü gibi benim için kutsal olan değerler ailesi tarafından aşağılandı dalga geçildi. Eşim hiçbir şekilde önüne geçmedi ve geçmeye çalışmadı. Benim ailemse 4 yıl istememesine rağmen eşime yönelik en ufak bir dokundurma, dalga geçme, aşağılama gibi davranışta bulunmadı. Son derece saygılı davrandılar.
Eşim bana ve aileme ben seninle okurum öğrenirim, ben de Allah'a inanıyorum gibi sözler vermesine rağmen bu konuda hiç samimi davranmadı. Beraber benimle oruç tuttu sadece Ama ne söylemleriyle ne davranışlarıyla samimi oldu.
Eşim mutsuz olursan gideriz demesine rağmen tayin istemedi. Öğretmenlere tayin 3 yılda bir veriliyor. Benim de tayin hakkım olmadığı için isteyemedim.
Bir diğer sorun ise vajinamus.... Ben 6 yılda ruhen ve bedenen bittim. Eşim de hiçbir sözünü tutup bana samimi davranmadığı için doktora gitmedim
Hiçbir açıdan aile olamadık.....

Madem yazılanları okutacaksınız madde madde yazayım :
1- Sözünü tutmayan insan adam değildir
2- Benim dinimle, mezhebimle dalga geçen insanların içinde bulunmam, bunu yapanlar kim olursa olsun haddini bildirmeyen adamı koca diye taşımam
3 -Düğün takıları yasalara göre kadının hakkıdır, kimsenin rızası dışında el koyma hakkı yoktur, buna göz yuman adam yine adam değildir

Evlenince verdiği sözleri unutup, ailesi kıymete binmişse vazgeç bu adamdan yoluna bak, dön ailenin yanına, o da mutlu mutlu yaşasın ailesiyle. Yazdığın diğer konulara yorum yapamıyorum nerden tutsam elimdw kalıyo

Siz kendinizi müslüman mi zannediyorsunuz simdi?Su söylediklerinizin elle tutulur yani var mi?Neler yazdiginizin farkinda misiniz acaba?

Eşinin veya ailesinin her ne ise onların ait olduğu inanç dinimize ait bir mezhep değil.bunu bir kabul edelim.
Bunun dışında sana tavsiyem ben kolay kolay bunu söylemem ama bence gitmelisin.iliskiden ,evden ,o kucuk yerden...
Erkeğin parayı ağzına alması beni oldum olası igrendirir.yani neresinden tutarsanız tutun güzel bir sey yok bu ilişkide.
Zamanı boşa harcama

Siz karar mercisi mi oluyorsunuz bu durumda?.Kimin neye inandigi, nasil inandigi, müslüman olup olmadigi sizden mi soruluyor.?Sizin gibi düsünen insanlar yüzünden ülkenin hali icler acisi.Herkesi ayristirdiniz.Yazik diyorum.Bir de bu haksiz ithamlarinizdan dolayi vicdanen nasil rahat olabiliyorsunuz cok merak ediyorum.

Siz kendinizi müslüman mi zannediyorsunuz simdi?Su söylediklerinizin elle tutulur yani var mi?Neler yazdiginizin farkinda misiniz acaba?
lütfen tartışma çıkmasın.. ben gerekli açıklamayı yaptım zaten.. müslümanlık kimsenin tekelinde bir şey değil.. benim amacım da bunu tartışmak değil..

Biraz ağır olmadı mı yahu? Niye genelleme yapıyorsunuz ki hepsini mi tanıdınız o mezhebe mensupların? Diger mezheplerin mensuplari hepsi dört dörtük süper dürüst mega ahlaklı insanlar mı?

lütfen tartışma çıkmasın.. ben gerekli açıklamayı yaptım zaten.. müslümanlık kimsenin tekelinde bir şey değil.. benim amacım da bunu tartışmak değil..

Konu sahibi kesinlikle tartisma cikaricak bir insan degilim.Ben de bu iki yaziyi okuyup sussaydim kendimi kötü hissedicektim.Sizin yazdiklarinizla ilgili hic bir problemim yok.Ki esinizin sizin hassasiyetlerinize karsi takindigi tavri hic dogru bulmuyorum.

Ben bu konuda gerekli tepkiyi verdim.Bundan sonra da baska bir sey yazma niyetinde degilim.

Konuya gelirsek ben de esinizle sizi rahatsiz eden konular hakkinda enine boyuna konusup ondan sonra bir karar vermeniz gerektigini düsünüyorum.Ama bence siz de vajinusmus konusunda bir seyler yapmalisiniz.Belki esiniz de en cok bu durumdan rahatsizdir.Bu konu cözüme ulasmadigi icin de kendisi söz verdigi konular hakkinda hic bir eylemde bulunmuyordur.

boşan ailenin yanına dön allahtan çocuk olmamıs bir kere dünyaya geliyorsun bunu da bu adam için harcama gerekirse bekar kal ama boşan bence
ne kadar sevsen de sevgin bitiyor yavaş yavaş

Back