• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli eşimin ailesine gidiyorum

Ama öyle olduğu,zaman da,karar merciinin kendileri olduğunu zannetmeye başlıyorlar.Ben başta kayınvalıdemle altlı üstlü otururken,anneme gideceğimde ona uğrar,aileme gideceğim anne,hazırlanıp çıkarım,hoşçakal derdim.O da güler yüzle uğurlardı.Bir gün aynı şeyleri söyleyip çıkacağımda,içeride görümcemin,akşamdan söyledide mi,gidiyormuş,kime sormuş dediğini duydum.Kv odadan çıktığında,kızına hak vermiş olmalı ki,suratı sirke satıyordu.
Ve o son oldu.Bir dahakilerde çıktım gittim,surat asmadan ama bir şey de söylemeden.
Neymiş,saygı çerçevesinde çizgileri biz çekecekmişiz,ona uyacaklarmış...
Can sıkıcı bir tecrübe olmuş...

Bastan nasil alistirirsaniz oyle gider.. koyun tavrinizi uzgun mutsuz durun sessizlige burunun. Anlasin o da.ne var diye sordugunda anlatin bir guzel kendisine. Haftada bir gider oturursunuz 1 saat gelirsiniz evinize. Yoksa coook basiniz agrir

Ben de bunu söyledim kayınvalidem gerçekten iyi ama eşimle bi canım cicim aylarına giriş yapamadık :KK43: dün mesela gittim erken döndüm 1 de gittim 4 de döndüm evimize geldim sildim süpürdüm her gün evde olmayınca evi b*k götürüyordu markette gittim yemek yaptım geldi yemek yedik çay içtik çok mutlu oldum ve hiç kavga etmedik ama oraya gitsek illa huysuzluk çıkarıyorum çünkü mutsuz oluyorum :KK43: bana bi çözüm önerin ne olur
Tek cozum var gitmeyeceksin.. evliligin kurali degil bu..

Hiç söylemesem de,bu defa,"bir gidiyorum demiyor,ne yani gitme mi diyeceğiz,bir selam bari söylerdim annesine"olurdu.O kadar bıçak sırtındaki bu işler.Hem ciğeri kestirmemek,hem kediyi küstürmemek tabiri caizse:)))
:KK48: sesli güldüm. Bir türk gelini olmak zor zanaaat hakkaten, ince ustalık istiyor :rolleyes:

Merhaba ablalar , ben evleneli daha 1 hafta oldu eşimin ailesi farklı şehirdeydi bizim şehrimize taşınacaklardı nikahtan sonra taşındılar (nikahla alakası yok abisinin dişçisiyle olan ilişkisinin bitmesini bekliyorlardı) her gün eşim ailesine gitmemi istiyor onlar da beni görmek istiyorlar galiba elifime bu durumdan sıkıldığımı söyledim yeni gelinsin annem heves ediyor dedi akşam da kendi evimize geliyoruz. Babası bi kaç kere burda yatın dedi ama eşim kesin bi dille reddetti bu durum sizce normal mi ? Gittiğim için sıkılıyorum orda bunalıyorum annesi çok iyi insan gerçekten çok iyi anlaşıyoruz dün evlerinden çıktığımda telefonumu kapattım eşime sinir oldum da annesini aramış mutsuz muydu diye annesi de yok niye üzüyorsun diye azarlamış whatsapptan da defalarca kez x telefonunu açınca haber ver diye mesaj atmış
Ne haftada biri ne ikisi.canim ne zaman isterse o zaman git canim kocana göre degil keyfine göre. Sakin yuz verme simdiden mesafeni koru tepene cikarlar benden demesi.

Lütfen ne eşini ne de ailesini bu şekilde alıştırma. Baştan nasıl başlarsa oyle devam ediyor. Bunu tam 4 yıl yaşamış bir gurbet geliniyim. Hâlâ ilk evim, eşyalarımın yeni hali gözümde tüter :KK43:

erkeğin ailesine karşı dengeyi kuramamasından evliliğe adapte olamaması dan dolayı kadınların
şaşkın kızgın çaresiz kalması bu evli erkeklere kadını mutlu etme kılavuzu hazırlayıp vermek gerek

Benim anlamadigim haftada 2 3 4 gun her neyse Ailelere gidilcekse neden evlendiniz? Burda okumaaktan bana fenalik geldii ozel hayatlar sifiirr.
Anne babalarin istekleri dogrultusunda yasiyorsunuz.
Boyle adamlari anasiyla bas basa birakin bence...

Bi benim kv de yeni gelin hevesi olmadı galiba kadın ruhsuz ya. İki buçuk sene altlı üstlü oturduk biri kere kapımı çalıp gelmedi evime resmen ben zorla soktum ya da yukarı çık hiç demedi kendi kendime çıktım indim. Ki ben kalabalık ailede büyüdüm babaannemin eltileri gelinleri torunlar yengeler halalar hep bi arada. Kv nin öyle yapması zoruma gidiyordu hep. Şimdi düşününce iyi ki olmamış amann diyorum.
Çok güzel yorumlar yazmışlar kk nın ne akıllı kadınları var maşallah :))

Benim anlamadigim haftada 2 3 4 gun her neyse Ailelere gidilcekse neden evlendiniz? Burda okumaaktan bana fenalik geldii ozel hayatlar sifiirr.
Anne babalarin istekleri dogrultusunda yasiyorsunuz.
Boyle adamlari anasiyla bas basa birakin bence...
Ah ben de anlasam

Yapilan yorumlarin aksine düşünüyorum biraz: daha ilm haftadan gidiyorum geliyorum diye şikayet ediyorsunuz aile iyi bir aileyse daha ne sen hergün gidegele ömür geçireceğini falan zannettin heralde zaman sonra onların işi olacak evde olmayacak senin işin çıkacak gitmeyecegini anlatacaksin uygun bir dille hep bi problem olarak görmeyin böyle basit şeyleri kötü olsa kötü diye dert yanardınız ne var yani beklediği gelini bulunca evinin içinde görmek istemiş se..

1 sene boyunca haftada 4gun kaynanamda kalmak zorunda kaldm alistirma bildigin sacmalik . Git evine uzat ayaklarni ac tvni izle. Sacmalama kaynana de evimi supurcem gelemem yemek yapcam gelemem kocama sofra kurcam gelemem de. Akilli ol nasil baslarsa oyle gider valla ben zor kurtuldum 2.5 senelk evlym hala gttgmde kal kal diyolar asiyorum suratimi zorla eve donduruyorum kocami. O zaten dundem razi kalmaya sakin yapma bu hatayi sakn bak

Back