• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim telefonunu kapattı...

Emin olun onlar binse ben birim gerçekten sustum ben kötü oldum ben o yapmaya mecbur demedim başkası yapsın neden baban yapsın ki dedim eşim tutturdu babam yapacak o anlıyor diye o tutturmuştun kızına yapmışken ona neden yapmıyor bu haksızlık değil mi?

Bnm annemin babamin kardesime yapip bana yapmadiklarini anlatsam destan olur.
Bunun icin neden insanlarla yuzgoz oluyorsunuz?
Hele ki elin adami kayinpeder.
Gorumcede sizi ilgilendirmez

Eşim direk babam yapacak yapmayı biliyor dedi hatta görümceminde evini onun yaptığını söyledi
Eşim yıllarca para vermiş ailesine ihtiyaçları yokken kızlarına gelen takıyı almazken eşime geleni almışlar lütfen taraflı düşünmeyin
O ev esinin ustune mi?Oyleyse ne alaka bu soyledigin.Esinin ustuneyse altinlarinin alinmasindan dogal ne var?Gorumceninkini almamis cunku onun kendi kp vermis evi zaten.
??Cok alakasiz degil mi bu taktigin?
Ustelik kp ustune dahi olsa kira vermeden oturuyorsunuz suan.
Calisiyor musun peki?

Eşimin tarafından görümceme takılanları almamışlar kaynanalar
Benim akrabalarım karabalık para +altın 80 grama yakın takıldı bana 3-5 değildi onlardan birsürü tanıdık geldi hep kaynanama verilmiş
Senin ailenin taktiklarini mi almislar?Kendi taktiklarini almislar demistin.Senin ailenin taktiklarini almadilarsa kendininkileri alip ev yapilirken kullanip size verdilerse sorun yapilacak birsey kalmamis.Sen neyi sorun ediyorsun?

Çünkü evlenirken bedavaya evlenmiyor insanlar resmen kandırıldık kızımıza birşey yapmadılar dediler ya bu kolay birşey mi sanıyorsunuz
Gec bu bedavaya evlenmeleri .Huzur onemli.Cok cigsin daha.Nasil piseceksin bilmiyorum..Biz de ciglik yaptik biraz da olsa doldurusa gelerek zamaninda ama noldu o ev dagildi.Anladim ki huzurdan baskasi onemsizmis.Aci sonla biten yurek yakan bir dersi sana hazirca sunuyoruz bak cok sanslisin.

Bak bir arkadasimiz vardi.Okadar hirsliydi ki .Bunu yapmadilar sunu yapmadilar.Esinin ailesiyle gereksiz yuzgoz oldu.Sonra esi bundan sogudu.Ayrilmak istedi.Bosanacaklar gozuyle bakiyorduk ki boyle olsa bile o esyalar merasimler bir hic olacakti.Noldu biliyor musun.Intihar etti.Vefat etti gecen.
Ne onemi vardi simdi o esyalarin o merasimlerin..
Hirs iyi birsey degil mutluluk vermez..Al oku ders cikar
..Bu konuya yazacagim en iyi sey bu..

Son düzenleme:
Bosverin bu tür seyleri. Evlat onun para onun kime ne? Yeri gelir ogluna birsey yapar yeri gelir kizina yapar kimi ilgilendirirki? Maddi inkaniniz varsa siz yaptirirsiniz yoksa yaptirmazsiniu bu kadar basit. Sizde söyleyin ailenize sizinde aileniz size yapsin. Hem bu ayrimcilik ne ben anlamiyorum, kizina yapamicak ama ogluna yapicak matigi beni sinir ediyor.

Yav ne boş işler bunlar,ne tuhaf hayatlar,ne garip insanlar...
Kayinvaliden kızına istediğini yapar,istediğini harcar,istediğini alır istediğini verir,sanane ? Yapmadık etmedik deyip yaptıysa da yine sanane ?
Kocanın bekarkenki çalışmasından bile kendine pay cikartmissin ,pes.
Anne baba çocukları arasında adaleti saglamiyorsa bu da seni ilgilendirmez,herkesin günahı kendi boynuna.

Yalıtım işini kocana bırak,kime yaptiriyorsa yaptirsin,ister babasına ister başkasına.Kayinpeder kizina yapıp size yan da çizebilir ,olabilir yani, niye cemkiriyorsun kocana,niye fesatlık yapıyorsun sen evlat değil misin diye,SA-NA-NE.Seni hiç ilgilendirmeyen şeylere dahil olup hayatı zehir ediyorsun kocana da.

Sana abla tavsiyesi,bu kadar paragöz olma, kendini kimseyle kiyaslama.Ve en önemlisi kimseden bir şey bekleme,hiç birşey...Kimsenin sana böyle bir mecburiyeti yok,gorumcene yapılan herşey kocana da yapılmak zorunda değil,anladın mı ?

Ya benim babam gibisi ? (Bak k.p de demiyorum öz babam)
Ayni binadayiz kendi dairem.
Distan kopuk yaptiralim dedik yanasmadi.
Yok ben kiraci icin yaptirmam vs vs.
(Kiracilar var bi de ben ve annemler)
Bende icten yaptirdim.
Kendi paramla.
Babam herkese ben yaptirdim demis.
Yani benim evimin masraflarini kirigini dokugunu o oduyo gibi.
Kendini oyle gosteriyo.
Boya yaptirdim bu yaz.
400tl. Tuttu.
600tl kizin evini boyattim diyo millete.
Yani nasil insanlar var.
Birak yapmicam demeyi bide yapmadigi halde yapmis gibi gosteren bu modellerde var.

Şuan çok üzgünüm ve ağlıyorum... Çünkü bunu bana yapmayan tek insandı.Birbuçuk seneden sonra o telefonu kapatıp benimle tartışmak istemediğini söyledi.Evimiz için dış cephe yaptıracaktık ve bunu eşimin babası yapacaktı(yapımı ondan olacaktı malzeme parasını biz verecektik)yan çizdiğini anlamıştım çünkü eşim yapan biryere babam fiyat soracak demişti.Bayramdan sonra soracaktı hala eşimden ses çıkmadı işteyken sordum babası sormuş mu diye şimdi havalar sıcakmış serinleyince soracakmış o zaman fiyatı az olurmuş falan dedi.Bence yapmama sebebi benim onlara soğuk oluşum nede olsa o evde ben yaşayacağım eşimden çok.Görümcemin evini o daha taşınmadan iç dış yalıtım yapmış babası o evlatda sen nesin dedim.Arkadaşlar gerçekten ortada çok büyük haksızlık dönüyor düğünde onlardan takılan takılarıda almışlardı görümceminkinin tek kuruşuna dokunmamışlar.Görümcem takılarının hepsini verip araba aldı üstüne çocuğuda oldu ben yapmayı bilmez miydim bunları hem keyfime bakardım hem çocuğum için harcardım.Bana düğünümde takılanlar ise ev için gitti.Gerçekten üzülüyorum artık bu haksızlığa eşim önceden birkaç kez çibanın başı sensin demişti olan sorunlardan dolayı bugünde beni haksız buldu gerçekten üzülüyorum bu hep böyle mi gidecek tek salak biz miyiz?Lütfen bana ayrıl demeyin bunu annem için yapamam çok üzülür.Eşim sadece sus diyor bana böyle konuşunca bu ne demek susunca ne değişecek?:KK43:
Bana sen cok fena birisin gibi geldi isteyen istedogini yspar kimseye esit davranmak zorunda degil o kizi her aile kendinden sorumlu sende ailene bak duzenine bak illaki yapar demekki uygun olmasini bekliolar madem

Böyle ufak hesaplar yapma bence büyük hesaplar ağrına goder sonra sihatinden olursun.onune bakacaksin.eger esini seviyorsan ailesinlede gecinmeyi bileceksin.senin de evladin olur kp yapmadiklarini sen onlara yaparsin canim.takma birak gitsin dankederonlarada bir gün

1. kayınpederin yapmak zorunda değil
2. Görümcenden alınsa rahatmı edicektiniz? . Uyanık olup vermeseydiniz.
3. Eşine ona yapiliyor sana yapılmıyor demek kadar acımasızca birsey yok. Eşinizi uzuyosunuz.
4 . Oturduğunuz sizin olan ev için takılarinizi verdiyseniz bi Zahmet verin yani.

Bende ev alınırken düğunden olan bileziklerimi verdim ama hiç uzulmedim. Ev aldık tabiri caizse ev boru değil .

Ya baştan aşağı haksız gördüm sizi üzgünüm. ..

haksızlık yapılıyorsa da kardeşler arasında yapılıyor
siz arada eşinize söyleyebilirsiniz ama sürekli müdahale edemesiniz
çalışıp çalışmadığınızı yazmamışsınız
işi bırakacağınızı çocuk sahibi olmak istediğinizi söyleyin borç var derse de
aldıkları altınlarla ödeyin

aile olmak için evlendim
deyin

ama o evden çıkmış bir kadına laf söyleyip durmayın
siz kötü olursunuz doğal olarak

Çok uzun zamandır burayı takip ederim ama üyeliğimi unuttuğum için yeni üyelik almak zorunda kaldım...Nasip senin konuna mesaj atmaktaymış...
İlk evliliğini 19 yaşında yapmış şimdi ikinci evliliğini yapmış bir kadın olarak sana soruyorum “Neden bukadar dert ediyorsun insanların neye sahip olduğunu ve bukadar kıyasla kendine de eşine de hayatı zindan ediyorsun?”

Hiç bir zaman ailelerin kendi içindeki hak ve mal paylaşımı veya destekleri sizi ilgilendirmez.Aile aile olmaya başladığında siz orada değildiniz...Anne ve baba için hangi çocuğuna ne kadar yardım edeceği sizi yine ilgilendirmez...Tercih onlara ait...Siz bunları dert edeceğinize eşinizle ilgilenin yuvanıza bakın... Nekadar çok boş zaman hazinesine sahipsiniz size nasıl özendim şuan...Kendinize bir hobi edinin lütfen aksi halde yuvanızdan olacaksınız bu gidişle...

Daha bir kez acaba abisine ne yaptilar diye dusunmedim.yapi meselesi herhalde.sizi ne ilgilendirir yahu.siz evinize huzurunuza baksaniza.kaldi ki yapmak zorunda da degiller hicbir sey ve siz de talep edemezsiniz

Back