• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısaca aile olamadık..

Anlattiklarindan anladim o mezheple evlenilmez canim eltimde o mezhepten asla sevemedim o yuzden elti dedigime bakma ugursuz kaynimla dost hayati yasiyorlar... sen okumus insansin ne diye onun memlete gittin anlamadimki bende auan memleketimdeyim ama esimin 3 gorev yerinden biri ve en iyisi benim memleket mecburi yani ki aileme 2 saat uzagim... bence hemen bosan bak bekle duzelir demiyorum o insanlarla olmaz o dedigin seyleri ezer dururlar hayatlari kutsal seylere dil uzatmak uzerine kurulu..paraya gelince ailen yaptigini yapmis benim soysuzlarda taki taki diye agladi hepsini attim kopeklerin onune taki dedilerine 3 tane 14 ayar bilezik babam 15000liralik taki yapti egede boyledir bilen bilir... bende kizrim babamin taktikalrinida babama verdim damada taktigi saate kadar verdim... giden gitmis bak ailede olamamissin ohh mis hemen bosan o hayvandan yeni hayat kur... zorunlu hizmet devam ediyormu??? Benim arkadasim daha ogretmenligin 1. Senesinde tayin istedi 1/1 gizmet alanindan bi arastir

Ne konustugunu bil terbiyesiz seni. Senin icin pislik kaynina ugursuz, esinin ailesine "takilarini onlerine" attim. It olsan kapiya konulmazsin.
Senin inancin senin icin iyi olabilir, ama hic kimse senin inandigin seye inanmak zorunda degil bunu bir bil, kimse de elestirinisini geri cekmek zorunda degil. Hadis muslumani seni!

Ayrica inanciniz o kadar mukemmelki senin kadar nefret dolu ve kotu kapli birini ortaya cikarmis tebrikler, dunyanin en guzel inanci bu herhalde:)

sorun mezhep değil tam olarak.. ben amasyalıyım Yabancı değilim mezhep olayına.. ama benim eşimin ailesi o mezhepten de değil Daha çok inançsız gibiler..Tabi ben bunları evlenmeden önce bilmiyordum. Gerçekten inanan insanların mezhep farkı olmuş olsa zaten dini unsurlara kötü söz söylemezler diye düşünüyorum.. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Evet burası küçük yer. Ben de ondan kaynaklandığını düşünüyorum.. Ama eşime bunu dediğimde sen benim ailemi küçümsüyor musun gibi saçma cevaplar alıyorum
benim esimde amasyali tesadufe bak neyse tabi din mezhep konulari hassas konular siz saygi bekliyorsunuz ama ne soyleseniz bu konuda yanlis anlayacaktir esiniz fazla aileci kimi erkeklerde oncelik esi evliliginden cok ailesi gelir bizde cok problem yasadik ilk senelerde simdi biraz daha anlayisli kendi de goruyor cunku olanlari.yasadiginiz yerden tasinmak cok sorunu cozecektir diye dusunuyorum yakin oldukca esiniz cok etkilenir ailesinden siz tasinmaya ikna edin

yiğidi öldürüp hakkını yemem.. onun için bir şeyi düzeltmek istedim.. düğünü eşimin ailesi yaptı.. nişanı kınayı felan da benim ailem.. onun için borçlu evlenmedik. kalan borçlar içinde nişan ve kınada takılanlar bozuldu. Benim ailem kına ve nişanda takılan altınları bize verdi Borcumuz olmadığı için sizce eşimin ailesi o altınları alma hakkına sahip midir? Gerçekten öğrenmek için soruyorum..

Kesinlikle düğünde takılanları alma hakkına sahip değiller...

Size borç bırakmadılar diye takılara el koymak nedir? Bizde borçsuz düğün yaptık üzerine benim babam büyük nişan, kına gecesi ve eksiksiz çeyizimi aldı yapılan masraf ciddiydi ve kimseye ben takıları alırım demedi almadı da aynı şekilde eşimin ailesi 1 kuruşa elini sürmedi takılanlar olduğu gibi bize verildi...

Bu birazda zihniyet meselesi ve bana göre aç gözlülük...

Bu arada eşinin ailesi alevi mi? Onu anlayamadım ha zira aleviyse tanıdığım nice aleviler var kuran bilen camiye giden cuma namazlarına giden ve bizim dinimizi çok güzel yaşayan...
Aleviyle avlenilmez gibi saçma sapan yorumlarda bulunanlar için diyorum müslüman doğup sonradan ateist olanlar da var kişilik meselesi...

Kesinlikle düğünde takılanları alma hakkına sahip değiller...

Size borç bırakmadılar diye takılara el koymak nedir? Bizde borçsuz düğün yaptık üzerine benim babam büyük nişan, kına gecesi ve eksiksiz çeyizimi aldı yapılan masraf ciddiydi ve kimseye ben takıları alırım demedi almadı da aynı şekilde eşimin ailesi 1 kuruşa elini sürmedi takılanlar olduğu gibi bize verildi...

Bu birazda zihniyet meselesi ve bana göre aç gözlülük...

Bu arada eşinin ailesi alevi mi? Onu anlayamadım ha zira aleviyse tanıdığım nice aleviler var kuran bilen camiye giden cuma namazlarına giden ve bizim dinimizi çok güzel yaşayan...
Aleviyle avlenilmez gibi saçma sapan yorumlarda bulunanlar için diyorum müslüman doğup sonradan ateist olanlar da var kişilik meselesi...
mezhebin adı önemli değil..müslümanlık kimsenin hiçbir kurumun hiçbir zümrenin tekelimde değil.. Ben o gerekeni yazdım zaten.. mesele zaten o da değil..

Konuştuğun halde olmuyor ise boşa kürek çekip hayatından bir günü daha çöpe atma. Zaten başta hatalarla başlamışsınız. Çocuk yokken dönün bu yoldan yoksa bir düşünsenize çocukla burnunuzdan gelir. Ayrı düşüncelerde 2 insan bir çocuk yetiştirmeye kalkınca olan o saf yavruya olur. Ailesi torunumuz diye sizin aksinize ne varsa yapacaklardır. Ne de olsa kafalarınız farklı. Çocuk heba olur. Yapmayın ayrılın

Bana yorum yaparsanız sevinirim.. Yazdıklarınızı eşime okutmayı düşünüyorum
Hangi bir sorunumu anlatayım bilemiyorum.. Öncelikle eşim de ben de öğretmeniz.
Ben eşimle 6 yıl önce tanıştım.. Çok da sevdim.. Aramızda mezhep farkı vardı.. 4 yıl evlenemedik. Ailemi zor ikna ettim. Bu süre içinde ailemle çok sorunlar yaşadım. Çok yıprandım. Eşim ailemi ikna etmek için sözler verdi. "Ben ailemden dine dair bir şey görmedim ama krblk ile okurum öğrenirim Ben de sonuçta Allah'a inanıyorum " dedi. Bana da aynı şekilde sözler verdi..
Eşimin ailesi çok küçük bir yerde yaşıyor. Küçücük bir ilçe Doğru düzgün bir dükkanı bulunmadığı bir yer. Benden oraya tayin isteyip gitmezi istedi. Eğer ben seninle bir şeyler yapacaksam ailem de krblk oğlumuzu kendine çevirdi dememeleri için gidip benim memleketimde 1-2 yıl yaşayalım, mutlu olmazsan tayin isteriz dedi. Ben hiç o kadar küçük bir yerde yaşamamama rağmen o benim için fedakarlık yapacaksa ben de onun için yapmalıyım, hem mutsuz olursam gideceğiz diye söz veriyor diye kabul ettim.
Nişanımı, nikahımı ve kınamı ben kendi memleketimde yaptım. Masraflarını ailem karşıladı.Çok büyük çapta olmadı ama nişan ve kına için mekan kirası , yemek, evde misafirlerin ağırlanması gibi 3 sefer ayrı ayrı masraflar çıktı Harcanan miktarla rahatlıkla yemekli bir düğün yapılırdı. Toplanan takıları da ailem eşime borçlarınızı ödersiniz diye verdi.
Düğün eşimin memleketinde oldu. Masraflarını ailesi karşıladı. İçkili bir düğün yaptılar. Düğünde yakın akrabaların taktığı bilezik dışında bize hiçbir takıyı vermediler. Kaynanam düğünde altınları ve paraları kendi topladı. Bize miktarını bile söylemediler. Sadece eşime borçlara verdiklerini söylediler ancak aynı anda eşimin abisine toplu para gönderdiler.
Ev eşyalarına gelince eşimin babası 20 bin vermişti. Benim ailem de kız tarafına düşen eşyalar ve eşimin memleketinde bazı şeyleri bulamadığımız için kendi memleketimden aldığım eşyalar için 10 bin para harcadı. Bu miktarın içinde çeyiz masrafı yoktur. Onlar bekarken alınmıştı. Paramızın yetmediği şeyler içinse ailemin verdiği nişanda ve kınada takılan altınları bozdurup aldık. Ama bunlara rağmen masraflar neredeyse ailelere eşit düşmesine rağmen herşeyi onlar yapmış oldu ve kendilerinde düğündeki altın ve paralara el koyma hakkını görebildiler. En acı olan da eşimin de öyle düşünüyor olması.
Eşimle aynı maaşı alıyoruz. Defalarcaa paramızı ortak hesapta toplayalım, ikimizin birbirinden haberi olsun dememe rağmen kabul etmedi.. Köy gibi bir yerde yaşıyoruz.. Sosyal hayatımız sıfır.. temel ihtiyaçlar dışında bir şeye para vermiyoruz. Masraflarımızı en üst limitten hesapladığımda bile eşimin maaşından en az 1000- 1500 lira artması lazım ama ben o para nereye gidiyor hiç bilemedim. Benimle ekonomik olarak bir ortaklığa gitmedi. Evin kira- fatura- mutfak masrafını aldı ama gerisi ne oluyor açıklayamadı. Eşimin ailesi adına bana hiç söylemeden kredi çektiğini de öğrendim. Ama o kredi bittikten sonra bile pişman olmadı. Beni önemsemedi. Her kavgada içinde 100 lirası olmamasına rağmen benim maaşıma da göz dikti.
Buraya geldikten sonra çok sıkıntı yaşadım. Bambaşka yapıda insanlar ve küçük yer olduğu için insanlar kendini geliştirmemiş . Normalde bile ortamımı arkadaşlarımı seçerken seçici davranan ben yapayalnız kaldım. Eşimin ailesinden kaynaklı kendi ailemde hiç görmediğim baskılar oldu. Yok niye oraya gitmedin yok şuraya da gidin yok niye gelmiyorsun gibi.. Aramızda mezhep farkı var demiştim. Ne zaman eşimin ailesine gitsem İslamla ilgili cami,kuran,kuran kursu, ezan, ramazan davulu, başörtüsü gibi benim için kutsal olan değerler ailesi tarafından aşağılandı dalga geçildi. Eşim hiçbir şekilde önüne geçmedi ve geçmeye çalışmadı. Benim ailemse 4 yıl istememesine rağmen eşime yönelik en ufak bir dokundurma, dalga geçme, aşağılama gibi davranışta bulunmadı. Son derece saygılı davrandılar.
Eşim bana ve aileme ben seninle okurum öğrenirim, ben de Allah'a inanıyorum gibi sözler vermesine rağmen bu konuda hiç samimi davranmadı. Beraber benimle oruç tuttu sadece Ama ne söylemleriyle ne davranışlarıyla samimi oldu.
Eşim mutsuz olursan gideriz demesine rağmen tayin istemedi. Öğretmenlere tayin 3 yılda bir veriliyor. Benim de tayin hakkım olmadığı için isteyemedim.
Bir diğer sorun ise vajinamus.... Ben 6 yılda ruhen ve bedenen bittim. Eşim de hiçbir sözünü tutup bana samimi davranmadığı için doktora gitmedim
Hiçbir açıdan aile olamadık.....
Son olaya sevindim,karı koca olamamanıza.. çizdiğin tablodaki en iyi şey bu.

evet ama işte anlatamıyorum.. o da beni suçluyor.. 4000 maaşı bu dört duvar arasında yiyormuşuz Hatta eksiye düşüyormuş da yardım etmiyormuşum..
Hesap dokumleri nerede demiyormusunuz 8000 bin tl yenmezki 1 ayda iki kisi

İnanç veya mezhep ne olursa olsun farklı inaçlardan insanlar evleniyor.Bu demek değildir kimse kimsenin manevi hayatıyla dalga geçme hakkına sahip değildir.Siz biraz pasif kalmışsınız bu konuda.Yaşadıgınız şehiri değiştirin öncelikle ,hele ki vajinamus prableminiz var diyorusunuz sağlık sorunu yüzünden tayin isteme hakkı var diye biliyorum.
Madii konuda kredi kartı kullanmayın mesela ben olsam kendi maaşıma hiç dokunmazdım.Farzedin ki siz çalışmıyorsunuz.Hadi ileride tedavi olmanız gerekecek bu da bir masraf illa ki birikim gerektirecek.
Ya eşinizin sizden sakladıgı harcamaları var ya da ailesine gönderiiyor parayı.
Bir de aile terapistine gitmenizi tavsiye ederim.

Siz karar mercisi mi oluyorsunuz bu durumda?.Kimin neye inandigi, nasil inandigi, müslüman olup olmadigi sizden mi soruluyor.?Sizin gibi düsünen insanlar yüzünden ülkenin hali icler acisi.Herkesi ayristirdiniz.Yazik diyorum.Bir de bu haksiz ithamlarinizdan dolayi vicdanen nasil rahat olabiliyorsunuz cok merak ediyorum.
Saçma sapan konuşma.ne anladim da ne konuşuyorsun.insanlari itham etme!!!
Ben yanlış bilgiyi düzelttim sadece.
Benim için kişinin inancı saygı çerçevesinde kendini bağlar.senin gibi okuduğunu anlayamayan beyinler abuk sabuk yorum ve hareketlerle ortamı da,ülkeyi de dünyayı da gerer.

O sehirden acilen cok gidin.
O kadar yil ve emek icin sans gerektirir elbette iliskiniz.yalniz kalip aile olursaniz belki iyi döner hersey.tamamen ayni olmasada mezhep konusunda bende yasadim.eski esimden degil ama ailesinden benim inancima degerlerime hakaret duydum.ben cevap verirdim.yillarca atistik yani.
Ilk tayin hakkinizda isteyin tayininizi esiniz pesinizden gelmeli.

Back