Bahsettiğiniz cümle bu sanırım ve yorumun sahibi uzuuun uzun açıkladığınız arkadaş değil
Kocayı savunmaya çalışmıyoruz son derece ilgisiz eşine karşı zaten bu aşikar. Ama eşine olan ilgisizliği , yengesi ile olan ilgisini "aşk" yapmaz söylemeye çalıştığım bu.
Yani eşinizin annesine anneler gününde çiçek alırken yeni doğum yapmış yengesine çiçek almasından, sizin doğum gününüzü yengeniz kutlamışken onun doğum günü için sülalece organizasyon yapmasından (organizasyondan da detaylı bahsetmemiş konu sahibi ama tahminim bir pasta alıp cümbür cemaat yediklerinden ibaret oluşu ) yada bebek mevlüdünüz için eltinize temizliği yaptırmayı planlamanıza sinirlenmesinden aşk anlamı çıkarır mısınız? Ben kendi adıma aklımın ucundan geçmez.
Kaynının durumdan rahatsız oluşunun somut delili de Yok , yüzü düştü diyor konu sahibi. Bilemeyiz neden yüzü düştü , ben de abime Doğum günü için pasta alıp geldiğimde çok ani geliştiği için yengeme son dakika söyleyebildim. Keşke haberim olsaydı önceden diye yüzü düştü haklı olarak. Açıkladım gerekçemi anlayışla karşıladı.
Konu sahibinin eşinin yaptıklarına siz de farkındaysanız tek başına yanlış diyemiyorsunuz. Karısına çiçek almayan adam yengesine nasıl alır diyorsunuz. Ben de diyorum ki yanlış olan yengesine alması değil karısına almaması. Yani elti ile olan ilişki değil , sorunlu olan eşler arasındaki ilişki. Sorun "eşim eltime aşık mı" değil "eşim bana ve çocuğumuza olan ilgisini tamamen kaybetti " olmalı.
Adam ne oldu da 3 senedir böyle biri oldu , sevgisi mi bitti , anlaşamıyor birbirlerini anlayamıyorlar mı, beklentileri mi farklı .,, bunların konuşulması lazım. "Eltimi neden uzun uzun süzdün" lerin değil...