• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Eltime mi Aşık?

Büyük ihtimalle eltinin bazı huyları,kişiliği eşinin hoşuna gidiyor. Çok mu fazla iyi özelliği var eltinin acaba. Mesela bazı kadınlar gercekten her erkeğin hayal ettiği gıbı olabiliyor. Kaynanan eltini çok seviyor diyosun eşinin yanında da onu ovup durduysa bu eşini etkilemiş olabilir

Merhaba arkadaşlar. Eşimle yaklaşık 5,5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 3 yıllık birlikteliğimiz oldu.
Benim problemim şu ki eşim bana göre kardeşinin eşine fazla düşünceli. Yaşadığım olayları sizinle de paylaşmak istiyorum çünkü bu düşünce benim içimi kemiriyor, bitiriyor...

Geçtiğimiz anneler gününde Eltim yeni doğum yapmıştı. Kayınvalidem de eltimin evindeydi. Eşimin annesine çiçek yaptırmaya gidiyorduk, eşim Sevda'ya da çiçek yaptıralım mı, ne de olsa artık o da anne dedi. Ben de yaptıralım dedim içimdeki öfkeyi bastırarak. Çünkü ben de o sırada hamileydim ve eşim benim ilk anneler günümü kutlamak için herhangi bir şey yapmamış, ben ilk anneler günümü kutlamayacak mısın dediğimde bana istediğim bir şeyi almıştı.

İkinci olayımızda bu olaydan 2 ay sonra şöyle gelişti. Her hafta sonu olduğu gibi eşimin annesine gidiyorduk. Tam asansöre binerken bugün Sevda'nın doğum günüymüş ne yapacağız dedi. Ben de doğum gününü nerden bildiğini sordum, telefona faceden bildiri geldiğini söyledi. O sana doğum gününde hediye aldı bizim de onun doğum gününü kutlamamız gerek dedi. Ben de bakarız dedim. Neyse... Kayınvalidemlere gittiğimizde baktım bu fısır fısır annesiyle konuşuyor. Baktım annesine bugün Sevda'nın doğum günü ne yapacağız diye soruyor. Yok pasta alırız, yok şurdan dönerken hediye de alırız falan filan diyor. Benim cinler yine attı çünkü şu zamana kadar eşim benim doğum günümde hiç bir zaman ailesiyle plan yapmamıştır. Hep başbaşa yemek v.s. yemişizdir. Ailecek hiç kutlamadık, yani öyle süpriz bir doğum günü ayarlamadı hiç. Seni nereye götüreyim diye sorar şuraya gidelim derim ve oraya götürür...

Üçüncü olayımız da şöyle gelişti. Bebek mevlüdü yapmaya karar verdik bebeğime. Biz kayınvalidelere ve sülalesine uzak oturduğumuz için kayınvalidenin evinde yapmaya karar verdik. Ben çalıştığım için evin temizliğine v.s. ancak hafta sonları yardımcı olabildim. Bu mevzu açıldığında annem "Aslında Sevda anne gidip yardım edebilir, sonuçta çok yakın oturuyorlar" dedi. Eşim öfkeli bir şekilde "Neden yardım etsin ki, ben olsam yardım etmem. Onun mevlüdü mü, bizim mevlüdümüz." dedi. Bana da dönerek "Sen ne kadar yardım ettin ki onun mevlüdüne? " dedi ki ben o zaman 36 haftalık hamile ve çalışıyordum. Bunu söylediğimde de yok o geldi senin bebek kurabiyelerine yardım etti doğumda. Doğumdan sonra her geldiğinde birşeyler yapıp getirdi dedi. Yani bana onu savundu.

Bence bir erkek bunlara karışmamalı bile. Yani benim büyüdüğüm, yetiştiğim ortamda öyle en azından. Ayrıca hangi erkek yok yere eşinin kardeşi için kendi karısının kalbini kırar ki? Ne olur bana bir yorumda bulunun. O kadar çaresizim ki... Düşündüğüm şeyi de yakıştıramıyorum eşime ama bu olanlar da normal değil gibi geliyor bana. Sizce eşimin eltime aşık olup olmadığını nasıl anlarım???

Ekleme 1: Ben eltime özel günler haricinde de hediye alırım, evine her giderken kendi yaptığım pastalar, börekler hariç başka şeyler de alıp öyle giderim. Bebeğine her zaman bir şeyler alırım. Her desteğe ihtiyacı olduğunda da yanında olurum. Doğum yaptı örneğin. Haberini alır almaz Tuzla'da çalışmama rağmen izin isteyip, arabaya atlayıp gittim. Doğum yaptı diye koca bir uçan balon demeti yaptırdım hoş geldin bebek yazılı, ona da çiçek yaptırdım... Düşüncesiz ve yapılanın altında kalan biri değilim.

Ekleme 2: Eşimle bu konuyu konuştum. Sence neden yapıyorum diye sordu. Aşık olduğunu düşündüğümü söylemedim, şöyle dedim;
Sen kardeşine değer verdiğin için eşine de değer veriyorsun, onu artık kendi ailenden görüyorsun o yüzden dedim. Ama bu bile benim için kötü çünkü demek ki bana bu kadar değer vermiyorsan beni hala kendi ailenden görmüyorsun dedim. O da onu kendi ailemden gördüğüm falan yok dedi...

Ekleme 3: Temizlik olayında o anneme "bizim mevlüdümüz o neden temizlesin ki" dediğinde ben de aynı yanıtı verdim anneme. Buna rağmen o olayı uzatıp o cümleleri söyledi bana. Annemin de eltin yardım etsin demesinin nedeni kendi eltisinin mevlüdünde kendisinin 2 tane bebeği olmasına rağmen eltisinin evini annemin temizlemesinden kaynaklı. Anneme böyle şeyler normal gelir ve yapılması gerektiğini düşünür...

Lütfen yorumları bu eklemelere göre yapın...

Gözlerrr gerçekten kalbin aynasıdır ...
Sen bir ortamda bakışlardan hissedebilirsin ama sırf düşünüyor diye hemen aşık demek olmaz.
Ama şüphe öldrür!
Bir an önce arın canım.

Büyük ihtimalle eltinin bazı huyları,kişiliği eşinin hoşuna gidiyor. Çok mu fazla iyi özelliği var eltinin acaba. Mesela bazı kadınlar gercekten her erkeğin hayal ettiği gıbı olabiliyor. Kaynanan eltini çok seviyor diyosun eşinin yanında da onu ovup durduysa bu eşini etkilemiş olabilir
Bence eltim öyle her erkeğin hayallindeki tiplerden değil. Güzel bir bayan ama öyle abartı değil. Eşine mesela öyle ilgi alakası yoktur. Isve, cilve görmedim hiç hareket ve davranışlarında. Ama evet k.v. Çok över sevdayı. Bir yaptığını bin gösterir. Anlatır da anlatır...

Sende kaynına yürü mesajları da geldiğine göre konuyu benim için takibi bırakma zamanı gelmiştir.
Umarım konu sahibi bu önerileri ciddiye almaz...

Neden öz güvensiz olayım ki?
Birincisi İzmirliyim, gayet güzel bir bayanım ve çevremdeki herkes tarafından çok sevilirim k.v. hariç.
İkincisi işimde çok başarılıyım, elimden her iş gelir (ev işlerinde becerikliyim demek istedim). Kendi ayakları üzerinde durabilen biriyim.
Buna rağmen böyle olmasını hazmedemiyorum... Sanırım ben eşime fazla geliyorum bu davranışları o yüzden...

ozguveniniz oldugu icin esinizin yengesine (abisinin en kiymetlisine) asik oldugunu mu dusunuyorsunuz, ustelik ele avuca alinmayacak sebebler yuzunden.
hicbiryerde 'cok bakiyor yengesine', 'gozunu alamiyor ondan', 'yanindayken kizariyor bozariyoz', 'ona karsi cok hos sozler ve iltifatlar kullaniyor' tarzinda birsey demediginiz gibi 'icimde buna dair kuvvetli bir his var, ve bu hissi bu bu bu sebeblere bagliyorum' diyebileceginiz sebebler yok.

izmirli hanimefendi, ozguven guzel olmakla izmirli olmakla gercekten alakali mi. saka mi yapiyosunuz?? nekadar mantikli oldugunuz zaten esinizin yengesine asik oldugunu verdiginiz sebeblerle bunu dusundugunuzu anlattiginizda zaten belli oluyordu, tastiklediniz.
Allah esinizin yardimcisi olsun, ne kotu bisey bu durumda olmasi. Su ana kadar hakkinda 51 sayfa yorum yapilmis olmasi.

bence dusunceniz yanlıs ama esinizin de size karsı dusunceli olması lazımdı belki size yapmadıgı seyleri ona yaptıgı icin boyle hissettiniz. yoksa anneler gununde annesine cicek alırken eltinize de alması normal yeni dogum yaptıysa niye ofkeleniyorsunuz ki o an. dogum gunu icin de o gun denk gelmis diye ailecek bir sey dusunmuslerdir.
bir de esinizin "onu kendi ailemden falan gordugum yok" demesi cok kırıcı. demek ki esinizin erkek kardesi de sizi kendi ailesinden gormuyor olabilir, ben kendi adıma da kotu hıssederdim.

Bazi gelinler kizsa da karsilik vermez,laflari yutar,sevilir. Bazi gelin de var cat cat soyler haksizlik karssiinda susmaz,duvarlari vardir,arkasindan cok soguk diye konusulur ama yuz yuze geldiklerinde kv bile el pence durur . Saygi duyulur. Ne bileyim hersey gorundugu gibi degildir.

ozguveniniz oldugu icin esinizin yengesine (abisinin en kiymetlisine) asik oldugunu mu dusunuyorsunuz, ustelik ele avuca alinmayacak sebebler yuzunden.
hicbiryerde 'cok bakiyor yengesine', 'gozunu alamiyor ondan', 'yanindayken kizariyor bozariyoz', 'ona karsi cok hos sozler ve iltifatlar kullaniyor' tarzinda birsey demediginiz gibi 'icimde buna dair kuvvetli bir his var, ve bu hissi bu bu bu sebeblere bagliyorum' diyebileceginiz sebebler yok.

izmirli hanimefendi, ozguven guzel olmakla izmirli olmakla gercekten alakali mi. saka mi yapiyosunuz?? nekadar mantikli oldugunuz zaten esinizin yengesine asik oldugunu verdiginiz sebeblerle bunu dusundugunuzu anlattiginizda zaten belli oluyordu, tastiklediniz.
Allah esinizin yardimcisi olsun, ne kotu bisey bu durumda olmasi. Su ana kadar hakkinda 51 sayfa yorum yapilmis olmasi.
Sadece ön sayfayı okuyarak bu yorumu yapıyor olmanız da çok acı.. Buna benzer şeyleri diğer arkadaşlara anlattım. Konuyu takip etmeyip de tek bir mesaj üzerinden bu yorumu yapıyor olmanız da asıl sizin ne kadar mantıklı olduğunuzu gösterir... Konuyu en başından takip edip de mesajların çoğunu okuyan arkadaşların hepsi de benden yana... Bunun öz güven eksikliği ile bir alakası yok. Ayrıca eşim büyük olan taraf, yani aralarında öyle abla kardeş ilişkisi ya da önceden tanışıklık vs de yok... Daha çok ayrıntı istiyorsanız mesajları okuyunuz bir zahmet...
Evet aşık olmayabilir ama masum da değil kesinlikle!!!

Kesınlıkle kocanla alakalı durum yok kaynananın ıs guzarlıgı ovup ovup duruyodur hem memleketlısı hemde ısteyerek kendı almış kaynanan cok deger verdıgınden eşinde halıyle deger verıyodur..yuva kolay kurulmuyor ustelık bebegınde var boyle bır konuda hepsı srnı suclu hastalıklı cıkarır bnce oralı olma nr halı varsa gorsunler

Eltiniz daha karizmatik bir kadın demek ki. Sözü dinlenen, ezik durmayan biri gibi düşündüm. Hayatta böyle duruş sergilemek önemli. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Yani evet ezik durmaz ama sözü dinlenen vs. de denilemez. Eşi çok sever, çok değer verir kendisine aynı şekilde k.v.de de ama k.b. eşit davranır mesela ve benim sözümü daha çok dinler. Mesela eltimle siyaset tartışmaz (çünkü anlamaz siyasetten) ama benimle tartışır. Mesela k.b. önemli bir konuda birine danışacak olsa bu ilk eşim ve benimdir. Sözlerimin yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama benim okumuş ve kültürlü bir kişi olmamdan kaynaklanır bu. Eltim lise mezunu bir ev kızı.(bunu küçük görmek için yazmadım, sadece k.b.nın neden bana danıştığını anlatmak için yazdım...)

Kesınlıkle kocanla alakalı durum yok kaynananın ıs guzarlıgı ovup ovup duruyodur hem memleketlısı hemde ısteyerek kendı almış kaynanan cok deger verdıgınden eşinde halıyle deger verıyodur..yuva kolay kurulmuyor ustelık bebegınde var boyle bır konuda hepsı srnı suclu hastalıklı cıkarır bnce oralı olma nr halı varsa gorsunler
Ama ben bu şekilde mutlu değilim... Ne halleri varsa görsünler diyemiyorum bu sebeple... Böyle evlilik mi yürür?

Annemın guzel bır sozu geldı aklıma "herseyın bır sonu var" kaynanan onu ovmekten bıkacak ...kendı fıkrım kaynananın etkısı ıle kocan geregınden fazla deger verıyo duygusal anlamda bıse yoktur ıcını ferah tut..

Sadece ön sayfayı okuyarak bu yorumu yapıyor olmanız da çok acı.. Buna benzer şeyleri diğer arkadaşlara anlattım. Konuyu takip etmeyip de tek bir mesaj üzerinden bu yorumu yapıyor olmanız da asıl sizin ne kadar mantıklı olduğunuzu gösterir... Konuyu en başından takip edip de mesajların çoğunu okuyan arkadaşların hepsi de benden yana... Bunun öz güven eksikliği ile bir alakası yok. Ayrıca eşim büyük olan taraf, yani aralarında öyle abla kardeş ilişkisi ya da önceden tanışıklık vs de yok... Daha çok ayrıntı istiyorsanız mesajları okuyunuz bir zahmet...
52 sayfayi cidden okuyacagimi sanmiyosunuz degil mi. Bana yaptiginiz yoruma yonelik yorum yapiyorum. Ayrica 3 adet ekleme yapmissiniz, daha baska yeni bilgi paylastiysaniz, bunu bilmemem dogal.

Madem ask degil, hoslanma tarzinda bisey oldugunu dusunuyorsunuz, ozaman iliskinizde ciddi sorunlar yasiyorsunuz demektir bu. Varsayalimki dogru hissetmissiniz. Esinizle aranizda ciddi bir guven sorunu oldugunu dusunuyorum ozaman. Onun size olan askindan sevgisinden emin degilmissiniz gibi duruyor burdan bakinca, cunku sizi gercekten sevdigini dusunseniz, baska bir kadindan hoslanamayacaginida bilirsiniz.

Soyle bir gercek var ama. Evli oldugunuz icin esiniz sizden baskasini begenemez saniyorsaniz buyuk bir yanilgi icerisindesiniz. Begenebilir. Bir kadinida begenebilir, bir erkegide. Hayattaki durusunu begenebilir, ailesine olan duskunlugunu, nebilim saclarini begenebilir, basarisini begenebilir, kiyafet tarzini begenebilir.
Acaba esinizin yengenizi begenmesinden mi rahatsizlik duyuyorsunuz?

Bencede kim olsa bu ilgiden rahatsız olur. Benim kaynim bir suredir bende kalıyor. Bazen mutfakta ben yemek yaparken yanımda oturur bu süre uzayınca eşim rahatsız oluyor. Sofradan kaynim için bisey getirmek için kalksam rahatsız olur sen dur ben yaparım der.ona karşı özel bir alaka gostermemden hoşlanmaz. Konu sahibinin de yaşadığı buna benziyor. Evet aşık demek fazla ama gereksiz ilgi alaka da insanın içini kemirir.

Bu nasıl fütursuzca bir yorum, ne kadar sığ bir bakış açısı.
Kişinin önce kendine saygısı olması gerekmez mi?
siz ilgi göstermeyi aşk meşk olarak algılıyorsanız o sizin sığ düşünceniz abi kardeş olarakda ilgili olunur benim kastetiğim ilgi böyle bir ilgi

Manasız bi ıspat çabasına girmiş eşiniz.
Yani ben alırım ben yaparım gibi gösteriyor.
Bunu kardeşini sevdiği için yapıyor olabilir ama senden çok sevecek değil ya ?
Şöyle de bişey olabilir
Eltiniz daha yüksek rütbede mi görüyor eşiniz?
Konum açısından?
Yada daha yüksek lisans mezunu falan mı?
Veya onun ailesine kendi ailesini kanıtlama çabası içinde olabilir mi?

Back