• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Eltime mi Aşık?

Sanki adam hediye alma,jest yapma vb ihtiyaçlarını elti üzerinden karşılıyor. Karısına yapması gerekirken.

Bazı adamların böyle karısıyla bir iç hesaplaşması oluyor. Bilerek ve bilmeyerek arasında gidip gelerek yapıyor bunu. Yani kafasında karısını sürpriz yapılması önemsenmesi gereken kişi modundan çıkarıyor. xpreiaZ xpreiaZ ın dediği gibi evliliklerindeki başka sorunlar eltiye 1 yapılıyorsa karısına 5 yapılmasını engelliyor. Olay eltiden doğmuyor gibi yani.

Mesela bazı ailelerde de abiye bir düşkünlük oluyor dolayısıyla da yengeye aşırı bi saygı. Bunla da ilgisi olabilir belki. Hani ailede bi kardeş vardır çabalar durur ailesi için, aile bunu adam yerine koymaz lafını takmaz, o hesap.

Yani normal bir evlilikte eltiye yapılanların hiçbiri anormal değil zaten. Ama iş bana hiç yapmıyor ona yapıyor deyince renk değiştiriyor. Ben de diyorum ki ikisini ayrı ayrı değerlendirsin konu sahibi. Ona niye yapıyor bana niye yapmıyoru düşünürse asıl sorundan uzaklaşır. Adam karısıyla karısı istemeden sevişmiyormuş misal. Bence büyük bir problem , altında ne var kimbilir... eltiyi bir kenara bırakıp evliliğindeki sorunu bulmaya odaklanmalı.

Yani adam etlisine çiçek almasa sorun çözülmeyecek yine karısıyla karısı istemeden sevişmeyen bir adam olmaya devam edecek. Başka problemlerini de yazdı mı konu sahibi bilmiyorum satır arasında buna rastladım ben sadece.

Zaten her iki şekilde de başlı başına yanlış davranışlar. Adam bozulur tabi bi sor belki benim bi sürprizim var, sana mı kaldı benim eşime sürpriz gibi. Kadın da söylenir sonra adama, bak x ne kadar düşünceli sen düşünememişsin diye. Her türlü yanlış davranışlarda yani eşi. Yanlış yapıyor.
Ha bi de kardeşi ile zaten birbirlerini de sevmiyormuş eşi. Şu tarz bi kardeş ilişkisinde çiçekler, sürprizler zaten anormal. Valla ben altından normal bir şey beklemiyorum, sorun sadece evlilikteki yaşadıkları sorunlar değil, eşin eltiye davranışları da sorunlu ki kardeşinin tutumu bile bana gösterir.

Ha bi de kardeşi ile zaten birbirlerini de sevmiyormuş eşi. Şu tarz bi kardeş ilişkisinde çiçekler, sürprizler zaten anormal. Valla ben altından normal bir şey beklemiyorum, sorun sadece evlilikteki yaşadıkları sorunlar değil, eşin eltiye davranışları da sorunlu ki kardeşinin tutumu bile bana gösterir.

Bu ayrıntıları kaçırmışım. Bunların üstüne ben de artık beklemiyorum. Ya karısını yaralamak istiyor ya da gerçekten ilgisi var.

Yani normal bir evlilikte eltiye yapılanların hiçbiri anormal değil zaten. Ama iş bana hiç yapmıyor ona yapıyor deyince renk değiştiriyor. Ben de diyorum ki ikisini ayrı ayrı değerlendirsin konu sahibi. Ona niye yapıyor bana niye yapmıyoru düşünürse asıl sorundan uzaklaşır. Adam karısıyla karısı istemeden sevişmiyormuş misal. Bence büyük bir problem , altında ne var kimbilir... eltiyi bir kenara bırakıp evliliğindeki sorunu bulmaya odaklanmalı.

Yani adam etlisine çiçek almasa sorun çözülmeyecek yine karısıyla karısı istemeden sevişmeyen bir adam olmaya devam edecek. Başka problemlerini de yazdı mı konu sahibi bilmiyorum satır arasında buna rastladım ben sadece.
Aslında derin sorunlar var gibi de, sanki elti paravan olarak yer almış bu evlilikte. Ne bileyim bazen savunma mekanizmamız bu biçimde çalışıyor ve yaşanan sıkıntıları içselleştirmeden dış odaklara bağlayabiliyor. Hani insanın başına birşey geliyor ve işte, şunun yüzünden böyle oldu, bu durum olmasaydı biz de böyle olmazdık diye kendini teselli ediyor ya -ki konu sahibi için demiyorum çoğumuz böyle yapıyoruz suçu belki de üstümüzden atmak için- acaba böyle bir durum da söz konusu olabilir mi?Yani elti bardağı taşıran son damla olmuş olabilir mi?

Bu ayrıntıları kaçırmışım. Bunların üstüne ben de artık beklemiyorum. Ya karısını yaralamak istiyor ya da gerçekten ilgisi var.
Ilk başa yazmadığı için herkese normal geliyor ona göre yorum yapıyorlar, sabahtan beri okudukça dellendim ben. Kadının eltiye bir şey dediği de yok zaten, adamın davranışları berbat ki o da ondan yakınıyor kaldı ki kaynı da rahatsız olmuş.

Ilk başa yazmadığı için herkese normal geliyor ona göre yorum yapıyorlar, sabahtan beri okudukça dellendim ben. Kadının eltiye bir şey dediği de yok zaten, adamın davranışları berbat ki o da ondan yakınıyor kaldı ki kaynı da rahatsız olmuş.
Kaynı rahatsız mı olmuş? Ben de hepsini okuyamadım kaçırmışım

Merhaba arkadaşlar. Eşimle yaklaşık 5,5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 3 yıllık birlikteliğimiz oldu.
Benim problemim şu ki eşim bana göre kardeşinin eşine fazla düşünceli. Yaşadığım olayları sizinle de paylaşmak istiyorum çünkü bu düşünce benim içimi kemiriyor, bitiriyor...

Geçtiğimiz anneler gününde Eltim yeni doğum yapmıştı. Kayınvalidem de eltimin evindeydi. Eşimin annesine çiçek yaptırmaya gidiyorduk, eşim Sevda'ya da çiçek yaptıralım mı, ne de olsa artık o da anne dedi. Ben de yaptıralım dedim içimdeki öfkeyi bastırarak. Çünkü ben de o sırada hamileydim ve eşim benim ilk anneler günümü kutlamak için herhangi bir şey yapmamış, ben ilk anneler günümü kutlamayacak mısın dediğimde bana istediğim bir şeyi almıştı.

İkinci olayımızda bu olaydan 2 ay sonra şöyle gelişti. Her hafta sonu olduğu gibi eşimin annesine gidiyorduk. Tam asansöre binerken bugün Sevda'nın doğum günüymüş ne yapacağız dedi. Ben de doğum gününü nerden bildiğini sordum, telefona faceden bildiri geldiğini söyledi. O sana doğum gününde hediye aldı bizim de onun doğum gününü kutlamamız gerek dedi. Ben de bakarız dedim. Neyse... Kayınvalidemlere gittiğimizde baktım bu fısır fısır annesiyle konuşuyor. Baktım annesine bugün Sevda'nın doğum günü ne yapacağız diye soruyor. Yok pasta alırız, yok şurdan dönerken hediye de alırız falan filan diyor. Benim cinler yine attı çünkü şu zamana kadar eşim benim doğum günümde hiç bir zaman ailesiyle plan yapmamıştır. Hep başbaşa yemek v.s. yemişizdir. Ailecek hiç kutlamadık, yani öyle süpriz bir doğum günü ayarlamadı hiç. Seni nereye götüreyim diye sorar şuraya gidelim derim ve oraya götürür...

Üçüncü olayımız da şöyle gelişti. Bebek mevlüdü yapmaya karar verdik bebeğime. Biz kayınvalidelere ve sülalesine uzak oturduğumuz için kayınvalidenin evinde yapmaya karar verdik. Ben çalıştığım için evin temizliğine v.s. ancak hafta sonları yardımcı olabildim. Bu mevzu açıldığında annem "Aslında Sevda anne gidip yardım edebilir, sonuçta çok yakın oturuyorlar" dedi. Eşim öfkeli bir şekilde "Neden yardım etsin ki, ben olsam yardım etmem. Onun mevlüdü mü, bizim mevlüdümüz." dedi. Bana da dönerek "Sen ne kadar yardım ettin ki onun mevlüdüne? " dedi ki ben o zaman 36 haftalık hamile ve çalışıyordum. Bunu söylediğimde de yok o geldi senin bebek kurabiyelerine yardım etti doğumda. Doğumdan sonra her geldiğinde birşeyler yapıp getirdi dedi. Yani bana onu savundu.

Bence bir erkek bunlara karışmamalı bile. Yani benim büyüdüğüm, yetiştiğim ortamda öyle en azından. Ayrıca hangi erkek yok yere eşinin kardeşi için kendi karısının kalbini kırar ki? Ne olur bana bir yorumda bulunun. O kadar çaresizim ki... Düşündüğüm şeyi de yakıştıramıyorum eşime ama bu olanlar da normal değil gibi geliyor bana. Sizce eşimin eltime aşık olup olmadığını nasıl anlarım???

Ekleme 1: Ben eltime özel günler haricinde de hediye alırım, evine her giderken kendi yaptığım pastalar, börekler hariç başka şeyler de alıp öyle giderim. Bebeğine her zaman bir şeyler alırım. Her desteğe ihtiyacı olduğunda da yanında olurum. Doğum yaptı örneğin. Haberini alır almaz Tuzla'da çalışmama rağmen izin isteyip, arabaya atlayıp gittim. Doğum yaptı diye koca bir uçan balon demeti yaptırdım hoş geldin bebek yazılı, ona da çiçek yaptırdım... Düşüncesiz ve yapılanın altında kalan biri değilim.

Ekleme 2: Eşimle bu konuyu konuştum. Sence neden yapıyorum diye sordu. Aşık olduğunu düşündüğümü söylemedim, şöyle dedim;
Sen kardeşine değer verdiğin için eşine de değer veriyorsun, onu artık kendi ailenden görüyorsun o yüzden dedim. Ama bu bile benim için kötü çünkü demek ki bana bu kadar değer vermiyorsan beni hala kendi ailenden görmüyorsun dedim. O da onu kendi ailemden gördüğüm falan yok dedi...

Ekleme 3: Temizlik olayında o anneme "bizim mevlüdümüz o neden temizlesin ki" dediğinde ben de aynı yanıtı verdim anneme. Buna rağmen o olayı uzatıp o cümleleri söyledi bana. Annemin de eltin yardım etsin demesinin nedeni kendi eltisinin mevlüdünde kendisinin 2 tane bebeği olmasına rağmen eltisinin evini annemin temizlemesinden kaynaklı. Anneme böyle şeyler normal gelir ve yapılması gerektiğini düşünür...

Lütfen yorumları bu eklemelere göre yapın...
Eşiniz aşık mı bilmemde siz cidden takıksınız. Rahat bırakın şu adamları ya nelere takılmışsın.O onu yapmış bu bunu demiş kocam şunu aldı ayh gına geldi sizin başka derdiniz yok bence lütfen kendinize gelin basit şeyleri doldurmayın içinizi çünkü doldukca hiç birşey olmasada batacak. Benim eşimde düşünceli insandır. Eğer bana çiçek alacaksa o gün evde arkadaşım olsa eltim olsa onlarada alır ne var bunda? Bence kızsanızda eşinize yansıtmayın destek olun hatta daha da hoşuna gidecektir. Ha bakışlarda davranışlarda muhabbetlerde birşey hissettiyseniz o başka.

Kaynı rahatsız mı olmuş? Ben de hepsini okuyamadım kaçırmışım
Süpriz fikrinin kardeşten çıktığını duyunca yüzü düşmüş, bi de adamın kardeşi ile arası iyi değilmiş öyle okudum, kardeşine doğum günü süprizi falan yapan biri değilmiş, kaldı ki ailede bu tarz şeyler yokmuş, yani onların normalleri böyle değilmiş. Konu sahibi alıştırmış bu süpriz, hediye durumlarına.

Süpriz fikrinin kardeşim çıktığını duyunca yüzü düşmüş, bi de adamın kardeşi ile arası iyi değilmiş öyle okudum, kardeşine doğum günü süprizi falan yapan biri değilmiş, kaldı ki ailede bu tarz şeyler yokmuş, yani onların normalleri böyle değilmiş. Konu sahibi alıştırmış bu süpriz, hediye durumlarına.
Of of çık ki çıkasın bu işin içinden. Allah sabır versin B birgaripask35 arkadaşıma. Gerçekten nerden tutmaya kalksak elimizde kalıyor.İnşallah böyle bir durum yoktur çok yazık

Of of çık ki çıkasın bu işin içinden. Allah sabır versin B birgaripask35 arkadaşıma. Gerçekten nerden tutmaya kalksak elimizde kalıyor.İnşallah böyle bir durum yoktur çok yazık
Burda kadını fesat yapmaya çalışıyorlar da olayda sorunlu evlilik dışında çok tuhaf şeyler var, hayatın olağan akışına aykırı davranışlar var. Kimse sevmediği kardeşinin eşine sürprizler yapıp, hediyeler almaz. Karısına yapılan jest hoşuna gidip karşılık vermek isteyen (karısını bu kadar umursayan) adam da önce hamile karısına çiçek alır. Adamın davranışlarını normalleştirmeye, kadını paranoyak çıkarmaya çalışıyorlar ısrarla; ama ben konu sahibini net anladığımı düşünüyorum, aşık olmasa da var bir şeyler de ne.

benim esimde eltisine karsi iyidir benimde ona hep iyi gunlerde bisey yapmami ister. Gecmiste ondan iyilik gordu falan oda altta kalmak istemiyor yoksa karakterini fazla sevmez. Bazen bende kiziyorum hatta aman hic bos gecme diye. Belkide eltimle bizim aramizda 13 yas farki olmasa bende kiskanabilirdim.

Bence bos yere stress yapmayin dusundukce icinizde skinti yapar esinizin iyilik sever birisi oldugunu kabul edin

Burda kadını fesat yapmaya çalışıyorlar da olayda sorunlu evlilik dışında çok tuhaf şeyler var, hayatın olağan akışına aykırı davranışlar var. Kimse sevmediği kardeşinin eşine sürprizler yapıp, hediyeler almaz. Karısına yapılan jest hoşuna gidip karşılık vermek isteyen (karısını bu kadar umursayan) adam da önce hamile karısına çiçek alır. Adamın davranışlarını normalleştirmeye, kadını paranoyak çıkarmaya çalışıyorlar ısrarla; ama ben konu sahibini net anladığımı düşünüyorum, aşık olmasa da var bir şeyler de ne.
Zaten kimse istisna hariç el oğlunu el kızını kara kaş kara gözü için sevmez.Ailesinin hatrına sever değer verir.Mesela benim büyük eltimi de sevmezler ama diğer kaynım '' abimizin hatırı var, onun için sevip sayalım '' der her zaman.Burda tam tersi bir durum var

Eklemeleri okudum.
Hala esin hakli.
Cok alingansiniz.
Hamilelikten cikmissiniz( ofkeleriniz hamileyken baslamis) ama hla devam ediyor alinganliginiz.

Aşık olunacak kadın mı kalmadı da eltine aşık olsun adam. Canına susamadıysa birazda akıl varsa ama aldatma meyilliyse kardeşinin karısıyla yapmaz.

Bence alıngan davranıyorsunuz lohusalığın etkisi olabilir. Kuma gemisi yürür elti gemisi yürümezmiş buradan da yola çıkarsak normalde takılmayacağınız şeylere eltinize karşı yaptığı için takılıyorsunuz diye düşünüyorum

eltiyle hakkaten çok saçma be düşündüm de şöyle bi yoklukta bile gitmez. :KK53: Sen baya alıngansın bence :)

Bak tüylerim gene diken diken oldu saçlarım kabardı.

Ben bunlar bana ne kadar ters de gelse herkesin mizacı eni boyu farklıdır diye karışmıyorum laf etmiyorum. Ama üstüne çıkıp "ay nolacak anormal olan sensin bunlar normal" "her erkek bakar" kısmına geldi mi deliriyorum. Ya ben sizin anormalliğinize laf etmezken siz nasıl benim normalliğimi garipsiyorsunuz diye.

Kadınların genel hatası bu işte. Kaldıramayacakları kadar ağır yükün altına giriyorlar. Doğamıza aykırı bir kadını eşinle birlikte incelemek. Bu kadar umursamaz sert görünmeye çalışmak niye? Kalbimiz kırılıyor en umursamaz olanımızın bile. Yani neden erkekle iyi anlaşıcam diye, aman sıkmıyım komplekssiz görüneyim diye onu bunu inceliyoruz? Bu işin ortası yok mu.

Vallahi çok doluyum bu konularda. Bana normal gelmiyo gelemiyo.

:KK9:

Konu sahibi benim anladığımı net olarak söyleyeyim sizin evlilikte sorunlar var. Bak şimdi ona aldı bana niye almadı diye olayları birleştiriyorsun ama birleşik bir konu değil. Sizin evlilikte sıkıntı her neyse adamın içinden sana yapmak gelmiyor. Eltiyle sorunu yok demekki ona eltiye yapılabilecek şeyleri yapıyor.

Sen bu ikisini kıyaslayınca ortaya saçma bir durum çıkıyor ama senin sorunun elti değil senin evliliğin. Eltiyi düşünmeyi bırakıp evliliğinizdeki probleme odaklanmaya çalış.

B birgaripask35 Bakın bu kişinin yazdıklarını önemseyin derim.
Hatta 10 defa, 100 defa okuyun evliliğinizi düşünün. Temel taş evliliğinizde gibi!

Canım diğer mesajlarımı okuduysan ben o konuyla ilgili elimden geleni yaptım. Beni istememesinin sebebi kendi işini kendi gormesiymis duşta. Evlenmeden önce çok yapıyormuş, alışkanlık olmuş. İlk 2 yılımız da yapmaya devam etmiş ama bana yansitmamis bir şekilde. İkimiz de çalıştığımız için zaten çok sık birlikte olmuyorduk evlendigimizden beri. Bu bana normal geliyordu. Ama burayı okudukça, çevremdeki evlilikleri kiyasladikca normal olmadığını anladım. Benden haz almıyor musun diye bile sordum. Yooo gayet de alıyorum diye cevap verdi. Acaba bende mi problem var diye çok düşündüm. Suprizler yaptım, ilişkiyi uzun tutmaya çalıştım yok, aynı. Acaba geniş mi vajina diye düşünsem değil. Çünkü kadın dogumcum bayan evlendikten sonra da adet sancilarim aynı şiddette devam ettiği gittiğimde çok dar, genç kız gibi ondan oluyor demişti. Kişisel temizliğine çok dikkat eden bir bayanım. Yani altında başka bir sebep var da bana söylemiyor mu bilemiyorum...
Eltiye davranislar da böyle olunca acaba ona mı ilgisi var diye düşünmeye başladım. Çünkü çevremizdeki hiç bir kadına bu şekilde davranmıyor. Bu kadar düşünceli değil kimseye. Kuzenleri var, benim ablam var. Onlara karşı böyle değil mesela. Onlara yapılacak olan herşeyi ben dusunurum. Tüm organizasyonlari ben ayarlarım. O hiiiic karışmaz...

benim esimde eltisine karsi iyidir benimde ona hep iyi gunlerde bisey yapmami ister. Gecmiste ondan iyilik gordu falan oda altta kalmak istemiyor yoksa karakterini fazla sevmez. Bazen bende kiziyorum hatta aman hic bos gecme diye. Belkide eltimle bizim aramizda 13 yas farki olmasa bende kiskanabilirdim.

Bence bos yere stress yapmayin dusundukce icinizde skinti yapar esinizin iyilik sever birisi oldugunu kabul edin
Bizimki eltimden 6 yaş büyük. Ve onunla benden önce herhangi bir geçmişi yok. Ondan öyle iyilik falan görmüş ya da abi kardeş ilişkileri yok. Hatta bir keresinde bir tartışmanın içinde ondan nefret ettiğini söylemişti. İnsan nefret ettiği kişiyi bu kadar düşünür mü?

Back