- Konu Sahibi balkabagi21
Kontrol sizde falan değil, size bakmaya gelen insanın sizden habersiz yumurta kıramaması çok normal daha doğrusu sağlıklı bir durum değil. Siz sadece bebeğiniz ile ilgilenmeli diğer şeylerin hepsini kayınvalide ve eşinizin yapması gerekirdi. Müdahale edemezler diyorsunuz ama onları kendi evinizden gönderemiyor , onlar mutlu mutlu para harcayıp gezerken siz evde bebekle kalıyorsunuz. Kontrol demek bu değil.Emin ol eşime de çok dikleniyorum. Evimin kontrolü hala bende. Kaynana evde ama bana sormadan yumurta dahi kıramaz. Sadece yaşıyorlar evde müdahale etmeye izin bile vermedim vermemde. Eşime gelince çok kavga ettim çok bağırdım çok konuştum ama bende yemi doğumdan çıktım artık bebeğim var I, ona negatif bir şeyler yüklemek istemiyorum. Yanında tartışma olsun istemiyorum. Her bilinçli ebeveyn zaten böyle davranır diye düşünüyorum. Annesini doğum için zaten ben çağırdım. Böyle olacağını bilseydim zaten çağırmazdım. Paraya gelince beneğimin herşeyi fazla fazla alındı yapıldı, çok şükür her şeyi tam. Benimde herşeyim tas tamam. Beni götürüp her istediğimi alır. Kredi kartım var ama ben kendi param gibi hissedemiyorum. İlk defa çalışmadığım için para harcayamuyorum. Nakit verse kendimi daha özgür hissederdim. Kredi kartını o ödüyor ve işlemlerimi görüyor. Ben biriktirmek isterdim belki yalnız kalırsam üç beş kuruşum olsun isterdim. Yani her istediğimi yiyip içip h
Giyiniyorum ama param yok.
Elinizle konuşmanız iyi ama sizi dinlemeyip, sizin fikir ve ihtiyaçlarınıza önem vermemesi hele de yeni bebek sahibi olmuşken, korkunç üzücü bir durum. O kadar bağır çağır ama eşiniz sizi dinlememeyi . Sizi insan yerine koymamayı, ihtiyaçlarınızı önemsememeyi tercih ediyor , çünkü sizin üzülmeniz , sizin yıpranmanız , sizin psikolojiniz onun için hiç bir önem arzetmiyor. Karısının, biricik çocuğunun annesinin ne hissettiği ne ye ihtiyacı olduğu defalarca söylense , kavga da edilse umurunda değil. Temel olarak siz onun umurunda değilsiniz. Susmanızın artık kavga etmeyi bırakmanızın nedeni aman çocuk etkilenmesin diye değil, sizin artık bu konuda kendinizi anlatmanızın bir işe yaramadığını görmeniz. Çünkü karşınızdaki kocanız için , evde duran çocuk doğuran ve çok konuşan ( konuştuğunuzun zaten bir değeri ve önemi yok) birisiniz . Siz kocanızın size vermediği değeri sürekli yüzünüze çarpmasından yorulduğumuz için bıraktınız kavga etmeyi. Bilinçli ebeveyn böyle yapar yalanının arkasına sığınmayın. Çünkü asıl yaptığınız çocuğunuza ne biliyor musunuz? Sürekli annesinin hor görülüp , insan yerine konulmayarak ezildiğini görüyor. Mutsuz bir anne baba ilişkisi, kendine yalanlar söyleyen bir anne görüyor, tamam kavga etmiyorsunuz ama çocuğunuz kavga etmeye gücü kalmamış , kocası tarafından değersiz görülmesini sindirmiş bir ann görüyor.
Kredi kartı meselesine gelirsek hem istediğimi alırım diyorsunuz , tüm ihtiyaçların eksizsiz diyorsunuz hem de kayınvalidenizin gezip para harcaması rahatsız ediyor.
Siz de nakit ya da kredi kartı olması bişey değiştirmez ki, eğer harcamanıza karışılmıyor ve kimse size hesap sormuyorsa. Ayrıca bu eşim harcamalarımı görüyor demeniz beni rahatsı etti. Sanki ciddi ciddi herne alırsanız , açıklamanız gerekiyor gibi.