Eşim cimri mi tutumlu mu?

Morsumbul92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2019
78
52
32
Sevgili kk üyeleri hepinize merhaba. Benim bir sıkıntım var kimseyle paylaşamadığı için sizlere anlatmak istedim. Benim sorunum eşimin sürekli para hesabı yapması. Ben artık o kadar bunaldım ki market alışverişine bile çıkmak istemiyorum. Örnek veriyorum bir kutu zeytin bile alacaksak 3 saat düşünüyor öyle alıyoruz. Artık markete dahi onunla çıkmak istemiyorum. En başa dönersek şöyle anlatayım. Eşimin hiç bir kötü alışkanlığı yok işimden evine evinden işine gider. Sosyal çevre arkadaş ortamı vs hiçbirşey yok. Birşey yapacaksak birlikte yapıyoruz. Eşim zamanında maddi olarak çok zorluk çekmiş. Parasını savuran biri değil. Her zaman düşünerek harcama yapar. Her borcun altına öyle rahatlıkla girmez. Bunlar benim de hoşuma giden şeyler. Sonuçta sorumluluk sahibi biri. Ama bazen bunu çok abartıyor. Dediğim gibi mutfak alışverişi yaptığımız da birşeyi alırken 3 kere düşünüyor. Bunlar da beni geriyor ister istemez. Eşim 28 yaşında ve bu yaşında kendi çabasıyla ev aldı. Borçsuz harçsız. Ev eşyalarımızın çoğunu o aldı. Düğününü kendisi yaptı. Şuan hiç borcumuz yok. Ve yeni evliyiz. Evlendiğimiz günden beri 1 kere dışarda yemek yedik. O da benim ısrarım yüzünden oldu. Eşim dışarda yiyeceğimize evde yeriz diyor. Bende arada değişiklik yapalım diyorum. Her zaman evde yemek yapmak bir noktada beni de sıkıyor. Benim canımın çektiği şeyleri bile artık isteyemez oldum sanki gözüne geliyor gibi. Bende kendi kendime karar verdim. Artık hiçbirşey istemiycem. Yani sırf bu tavırları yüzünden kendim çalışıp maddi olarak Özgür olmak , eşime bağlı olmak istemiyorum. Şuan çalışma imkanım yok krizden dolayı yaza doğru ancak çalışabilirim. Eşim cimri mi tutumlu mu hala anlayamadım. Mesela şunları da açıklayayım konuya hakim olmanız için; biz nişanlıyken eşim bana fotoğraf Makinesi almıştı baya pahalı bir üründü, beyaz eşyalar olsun mobilya takımı olsun hepsi kendi zevkim ve kaliteli ürünlerden aldı, hiç o zamanlar cimrilik yaptığına şahit olmadım. Şimdi bazılarınız diyebilir büyütüyorsun falan diye. Ama insan eşinden birşey isterken çekinir mi artık o duruma geldim. Hatta en son bu konuda yaşadığım sıkıntıyı da anlatayım belki daha yardımcı olur; evimize x bir ihtiyacımız vardı. Evim de tek eksiğim oydu. Onu da taksitlerden sonra alırız dedik. Eşimin de benim de beğendiğim bir model vardı 1.900 tl . Ben zaten uzun zamandır söyleniyordum alalım diye o zamanlar küçük taksit borcumuz vardı bitince alıcaz demişti. Neyse geçen çıkalım bakalım dedi borcumuz falan da bitmişti. Kendisi teklif etti gidip almayı ben uzun zamandır bu konuyla ilgili konuşmuyordum. Gittik fiyat aldık ben rengini modelini herşeyi ayarladım. Sonra eşim biz biraz daha düşünelim de öyle gelelim dedi. Ben sinir küpüne döndüm. Zaten 3 keredir gittik en sonda böyle yapınca eve gelene kadar hiç konuşmadım. Eve gelince de sinirden ağladım. Bana almıycaz dese tamam anlarım ama oraya kadar götürüyor biraz daha düşünelim diyor. Yani birşey alınacaksa alınır bu kadar düşünmeye ne gerek var. Hani bir çocuğa oyuncak alıcam diyip gidip almamak gibi birşey oldu. Birikim paramız da var. Peşin de alabilir. Paramız olmasa zaten alalım demem. Zaten nişanlılık dönemi olsun eşime gerçekten gereksiz masraflardan hep kaçındım. Gereksiz bir harcama yaptırmadım. Ne ailem ne de ben. Bu konuda çok anlayışlı davrandık. Eşim dün bana tamam alıcam dedi biraz anlayış göster dedi. Bu ne demek. Ben zaten istekleri yüksek olan biri değilim. Masrafım bile çok azdır. Sizce bu durumda benim tavrım nasıl olmalı. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bence bunaltıcı derecede ultra tutumlu.

İnsan hiç dışarıda yemez mi ya? Çalış, çalış, ne için?

Hafta sonlarını devamlı evde mi geçirirsiniz? Yazın tatile gider misiniz? Merak ettim.

Çalışmaya bakın yoksa zor.

O alınacak şey ne

Ben kendim de bir şey almaya gider bakarım bakarım son anda etmez bu kadar der bırakırım

Bazen de tık diye çok pahalı bir şey alırım

Yaz sonundan beri kendime çanta alacağım gittim geldim baktım vs vs

Bir türlü alamadım param da vardı ama yok o paraya değmez belki daha iyisi vardır başka yerde dedim

Sonra gidip geçen aldım hatta bir tane de fazladan aldım

Şimdi cimri miyim kararsız mıyım

Bence bunaltıcı derecede ultra tutumlu.

İnsan hiç dışarıda yemez mi ya? Çalış, çalış, ne için?

Hafta sonlarını devamlı evde mi geçirirsiniz? Yazın tatile gider misiniz? Merak ettim.

Çalışmaya bakın yoksa zor.
Yeni evliyiz. Henüz tatile gitmedik. Çalışmalıyım kesinlikle. :KK43:

O alınacak şey ne

Ben kendim de bir şey almaya gider bakarım bakarım son anda etmez bu kadar der bırakırım

Bazen de tık diye çok pahalı bir şey alırım

Yaz sonundan beri kendime çanta alacağım gittim geldim baktım vs vs

Bir türlü alamadım param da vardı ama yok o paraya değmez belki daha iyisi vardır başka yerde dedim

Sonra gidip geçen aldım hatta bir tane de fazladan aldım

Şimdi cimri miyim kararsız mıyım
Mutfak masası. Bence kararsız olabilirsin.

Mutfak masası. Bence kararsız olabilirsin.

Şahsen o parayı verip mutfak masası almam galiba

Cimriyim cimri

Ben taksit bitsin 2000 verip masa alalım diye beklemez dağa ucuz alırdım

Bir de yemeğe bile çıkmayan Adam için bu miktarlar yüksek

Orta yolu bulun günü de yaşayın eşinizi buna yavaşça alıştırın

Eşiniz cimri değil aşırı tutumlu.
Çünkü cimrilere asla para harcatamazsınız.
Yeni evlisiniz. Hemen küsmek yerine konuşarak, mantıklı şeylerle ikna ederek bu huyunu esnetmesini sağlayabilirsiniz.

Başta benim eşim de böyleydi. Konuşarak, tartışarak zamanla törpüledi bu huyunu.

Bana pek de cimri gibi gelmedi. Ama siz belki karakter itibariyle ailesinden bile para isteyemeyen biriyseniz çalışmadığınız için sanki onun parasını yiyormuş gibi düşünüp rahatsız oldunuz sanki. Ben de öyleyim oradan çıkarım da bulunuyorum. Çalışmasam asla bir şey isteyemem. Bence çalışın size iyi gelir, bir de eşinize çekinir hale geldiğinizi güzelce söylemeye çalışın.

cimri olsa herşeyin kalitelisini almaz. gereğinden fazla tutumlu diyelim. o yaşta kendi başına ev almış, içini döşemiş, düğün yapmış... e nasıl olacak işte o zeytini almak için kırk kere düşündüğünden yapabilmiş bunları. ha bence yaşamak mı? değil. ben dışarıda gönlümce gezip yiyip içemiyorsam evdeki kaliteli beyaz eşyayı ne yapayım? sen de çalış rahatlarsınız belki açılır o zaman

Peki, çalıştığınız takdirde eşinizin hesapları birleştirme veya maaş kartınızı alma gibi bir hamlesi olur mu sizce?
eşim maaş kartımı almaz tabiki de ama evliyiz sonuçta evimizin parası ortaktır.senin paran benim param hem sıkıntı yaratır hem de zırvalıktır.eşiniz zamanında yokluk çektiği için paranın değerini fazlasıyla biliyor ve cimri değil tutumlu.adam yarınını düşünüyor, sonuçta bütün maddiyat onun omuzlarında.he o kadar rahatsızsanız tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali sessizce trip atmaktansa alın karşınıza böyleyken böyle diye konuşun.

Şahsen o parayı verip mutfak masası almam galiba

Cimriyim cimri

Ben taksit bitsin 2000 verip masa alalım diye beklemez dağa ucuz alırdım

Bir de yemeğe bile çıkmayan Adam için bu miktarlar yüksek

Orta yolu bulun günü de yaşayın eşinizi buna yavaşça alıştırın
Ucuz modelleri eşim de beğenmedi bende beğenmedim. Özellikle cam türü masalar hiç hoşumuza gitmiyor. O da alınacaksa iyi kaliteli ve göze hitap etmesini seviyor bende öyle. Nasıl orta yolu bulucam onu bilmiyorum işte.

Yok ben kendi birikimimi ayrı yaparım. Şimdi bile ortak değil hesaplarımız.

Çalışınca geliriniz olacak ama dilediğiniz gibi harcama yapma konusunda özgür olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Dışarıda bile yemeyen bir adam sizin de geliriniz olunca alışkanlıklarını değiştirebilecek mi? Değiştirmediği takdirde birikim yapmaktan öteye gitmeyecek gibi görünüyor çalışıyor olmanız.

Eşiniz iyi tanıdığım birine çok benziyor.
Eşiniz bariz cimri.
Ev eşyalarında kaliteli seçimler yapması
ve istediğiniz eşyaları alması sizi yanıltmasın.
Bazı cimriler böyle önemli olaylarda büyük harcamaları yaparlar ama küçük hesaplar peşine düşerler.
Cimri insanla yaşamak yorucu ve yıpratıcı.
Bir an önce çalışmaya başlayın.

cimri olsa herşeyin kalitelisini almaz. gereğinden fazla tutumlu diyelim. o yaşta kendi başına ev almış, içini döşemiş, düğün yapmış... e nasıl olacak işte o zeytini almak için kırk kere düşündüğünden yapabilmiş bunları. ha bence yaşamak mı? değil. ben dışarıda gönlümce gezip yiyip içemiyorsam evdeki kaliteli beyaz eşyayı ne yapayım? sen de çalış rahatlarsınız belki açılır o zaman
Haklısın kendimiz için yaşayamıyoruz. Kendimiz için yaptığımız birşey yok gibi malesef ama eşime bunlar normal geliyor. Kendisine bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Ne olduğunu açıkçası ben de anlayamadım
Yani cimri olsa bu her şeye yansırdı diye düşünüyorum
Ev falan almış bunlar güzel şeyler ama hiç yemeğe cikmamanız da cimri diye düşündürüyor.
Tutumlu olmak güzel ama kefeninde cebi yok nihayetinde
Harcamayacaksa biriktirmesin boşuna.
Acaba farklı bir planı falan mı var ya da başka bir ihtiyaç. Belki o yüzden ertemistir.

X