Eşim çalış diye baskı yapıyor napmam lazım

Cahillik başa bela. Kendinden 23 yaş büyük biriyle evlenip çalışmamak ne alaka? Adamın evi bile yok, kiradasınız. Hadi desem ki yaşlı ama zengin tamam bi nevi anlarım belki neden çalışayım diye düşünmenizi ama o da yok.
Kınamak istemiyorum ama bu düşünce ile evlendiyseniz o adamla yanlış seçim olmuş. Çalışmak istemiyorsanız yaşlı değil zengin birini bulmalıydınız.
Ayrıca babanız yaşındaki adamla da nasıl aynı yatağı paylaşıyorsunuz hayret ediyorum.

Son düzenleme:
Ah bu anneler...
Kendi ikinci kocayla rahat etmek için kızının hayatını çalmış.
Gırın anne kız ise çalışın.
İlla evlenmek zorunda mısınız?
Hep annenin hatası.
Anneme onun teklifini çok yaptım babam vefat edince amcam bana daire verdi ama yaşım küçük olduğu için annemin üstüne aldı evimizde vardı aslında .bı maaş bile yeterdi ikimize ama annem evlenmeyi tercih etti . Evlendiğinde ben 9 yaşında falandım

E tüm bu teranenin yerine boşansa ve işe girip çalışşa
🤣herkes kıza kendını kurtar diyor sizde 50 yaşına kadar çalış 🤣ıkıncı kocayı alınca senı unutan anne üstüne tarla al falan 🤣nie adamın ölmesini bekleyıp bide kenarda 3 kurus bırıktırmek ıcın çabalasın üstüne göğsünün hırıltısını gotunun zırıltısını ceksın 🤣

🤣herkes kıza kendını kurtar diyor sizde 50 yaşına kadar çalış 🤣ıkıncı kocayı alınca senı unutan anne üstüne tarla al falan 🤣nie adamın ölmesini bekleyıp bide kenarda 3 kurus bırıktırmek ıcın çabalasın üstüne göğsünün hırıltısını gotunun zırıltısını ceksın 🤣
Boşanıp çalışsa diyor zaten.

Öncelikle herkese merhabalar ben 23 yaşındayım evliyim çocuğumuz yok eşim benden yaşça büyük 46 yaşında güzel bı evliliğimiz vardı . Taksi şoförü kendi aracı küçük bı şehirde yaşıyoruz zaten ev kiramiz 8 bin . Neyse arkadaşlar son zamanlarda bana sürekli çalış diye baskı yapıyor . Git çaycılık yap garsonluk yap diye üstüme geliyor . Ben tabikide çalışmaktan gocunan utanan bı insan asla olmadım kasiyerlik garsonluk yaptım ( evlenmeden önce ) ama şuan aramızda yaş farkı olduğu için açık ve net belki tepki cekicem ama çalışmaya sıcak bakmıyorum . Tabikide yaş farkını bilerek ve severek evlendim ama çevrem akrabalarım kaç yaşında adamla evlendi hala garsonluk yapıyor demesinler istiyorum . Anlatabildimmi bilmiyorum ama . Yani aslında baktığımda çok harcaması olan bı kadın değilim . Sizce ne yapmam lazım belki benden yaşı büyükler vardır bana bı akıl verirseniz çok sevinirim iyi günler diliyorum hepinize

Bence de çalışmalısın 23-46 yaş evliliğin yürüme ihtimali çok az, çalışıp ayaklarını sağlam bas ki sonradan perişan olmayasın

Yanlış kişiyi alıntıladınız.

Anneme onun teklifini çok yaptım babam vefat edince amcam bana daire verdi ama yaşım küçük olduğu için annemin üstüne aldı evimizde vardı aslında .bı maaş bile yeterdi ikimize ama annem evlenmeyi tercih etti . Evlendiğinde ben 9 yaşında falandım
Tahmın ettım.
Bu bazı kadınların kocasız duramaması sınırımı bozuyor.
Evde varmış ne güzel.
İse girip yaşayabilirdınız gonlunuzce.
Bizim komşu öyle yaptı.

Tahmın ettım.
Bu bazı kadınların kocasız duramaması sınırımı bozuyor.
Evde varmış ne güzel.
İse girip yaşayabilirdınız gonlunuzce.
Bizim komşu öyle yaptı.
Tamam ama kendisi de tutup yaşı çokça büyük bir adamla evlenmiş, ders almamış olanlardan.
Çok mu lazım dı ?

Tamam ama kendisi de tutup yaşı çokça büyük bir adamla evlenmiş, ders almamış olanlardan.
Çok mu lazım dı ?
Evde baksana düzen yok üvey baba ıle.
Aile yapısına bakmak lâzım.
Önüne gelene he demiş.
Anne nerde?
Bu yaşta kızını yaslı adamla evlendirmıs.
Kız ilkokul terk belkide.
Öyle anneler var çocuğunu okutuyor ömrünü adıyor..
Bu kız ilk cıkanla evlenmek zorunda kalmış gibi.

Normal şartlarda bu kadar yaş farkı olan bı evlilikte kadın çalışmak ister adam izin vermez.
Benden sana abla nasihati, muhakkak bı iş bul çalış ve bu süreçte kendini geliştir. Kurslara git sertifika al dursun kenarda. Kpss için kitaplar al çalış. Yaşın okadar küçük ki şuan doğruyu yanlışı maalesef goremiyorsun. İlerde emin ol çok pişman olursun calismazsan. Hele ki çocuğun/çocukların olursa şimdiki gibi azıcık aşım ağrısız başım da diyemezsin. Çocuk düşünüyorsan da, tek başına buyutebilecek maddi manevi yeterliliğe geldiğin zaman yap.

Çalıştığın parayı da asla eşine verme. Belli bı kısmını ev için ayır kalanını hesap aç yatir. Geleceğini sadece sen düşünmelisin. Ailen arkanda olmadığı için eşine ezdirme kendini, her zaman dik dur.

Evde baksana düzen yok üvey baba ıle.
Aile yapısına bakmak lâzım.
Önüne gelene he demiş.
Anne nerde?
Bu yaşta kızını yaslı adamla evlendirmıs.
Kız ilkokul terk belkide.
Öyle anneler var çocuğunu okutuyor ömrünü adıyor..
Bu kız ilk cıkanla evlenmek zorunda kalmış gibi.
Bu adamla da yolu yok.
Yaşlanınca bu sefer de yaşlılıgını çekecek.
Çocugu varsa çocugunun zırıltısını çekecek
Akıl mantık yok bu evlilikte.

Valla arkadasınız hele az daha olgunlaşsın herif de antropoza girsin görür o zaman seviyorum demeyi.
Az kıçları rahat etsin, çalışmasınlar diye babaları yaşındaki adamlara karılık yapıyorlar ama o dönem de hadi bilemedin 10 sene sürsün. sonra bu adamlar artık haliyle yaşlanıyor kendisi ise daha yeni 30'larında olacak işte o vakit görecekler seviyorum demeyi.
Gerçekten öyle ya çok haklısınız, büyük yaş farkı olan evliliklerin ilk 10 yılı pek anlaşılmıyor ama 10 yıl sonra kadın 40larin başında bir afetken adamlar andropoza girip çöküyor, tüm denge allak bullak oluyor, para olsa bile tatmin etmiyor ki zaten.

Konu sahibi de bi cahillik yapmış, korkudan ayrıntı da verememiş ama yine de bayağı linç yedi, çocuk yapmadan daha mantıklı düşünüp hareket eder belki.. kimin ne yaşadığını bilemeyiz.

Ben olsam borsada temmettü hisselerinde tutardım. 1 milyona yaklaşınca annemin üzerine bir tarla alırdım. Adamdan ayrılırsam bölüşülmez ve bir garantim olur diye. Annen zaten ne zaman istesen verir. Eşine de çok harcama yapıyomuş gibi davranırsın çok fazla birktirdiğini anlamasın. Tarla aldığını vs hiç söylemezsin zaten borsada duruyor dersin. Daha yalansız bir seçenek olarak bireysel emeklilik hesabı açıp oraya her ay yüklü miktar yatırılabilir. Tarla kadar karlı olmaz ama 50 yaşına kadar dokunulamadığı için, eşi o zmana ölmüş olur rahat rahat parasını yer %30 devlet katkısıyla.
Roza bilmiyorum gündemi takip ediyormusun dün asgari ücret belirlendi 22 bin 104 tele. Konu sahibi sadece 104 telesini harcayarak yaşar ve 22 bini biriktirirse 4 senede falan 1 milyonu olur 😑 104 teleye de bi cok şey alır tabi.

23 yaşında birinin evli olması bile yeterince vahimken bir de 46 yaşında biri ile evli olması. O yaşta ne derdin vardı da koştur koştur evlendin
23 yaşında evli olmanın neresi vahim ?gayet yetişkin oluyorsunuz abartmayın isterseniz .Sitedeki çoğu kişi 20 li yaşların başında evlenip başkalarına sallıyor komik oluyor.

Yani aslında hepimiz bi tepki verdik ama konu sahibi mutlu ve ilişkisi gayet iyi . Tek sorun yaşlı adam alıp bide çalışacak mı ? Etraftan korkuyor

Acaba bunca zaman yaşlıyı zengin die mi aldı sanıyorlardı ki ?

X