Eşim çalış diye baskı yapıyor napmam lazım

Öncelikle herkese merhabalar ben 23 yaşındayım evliyim çocuğumuz yok eşim benden yaşça büyük 46 yaşında güzel bı evliliğimiz vardı . Taksi şoförü kendi aracı küçük bı şehirde yaşıyoruz zaten ev kiramiz 8 bin . Neyse arkadaşlar son zamanlarda bana sürekli çalış diye baskı yapıyor . Git çaycılık yap garsonluk yap diye üstüme geliyor . Ben tabikide çalışmaktan gocunan utanan bı insan asla olmadım kasiyerlik garsonluk yaptım ( evlenmeden önce ) ama şuan aramızda yaş farkı olduğu için açık ve net belki tepki cekicem ama çalışmaya sıcak bakmıyorum . Tabikide yaş farkını bilerek ve severek evlendim ama çevrem akrabalarım kaç yaşında adamla evlendi hala garsonluk yapıyor demesinler istiyorum . Anlatabildimmi bilmiyorum ama . Yani aslında baktığımda çok harcaması olan bı kadın değilim . Sizce ne yapmam lazım belki benden yaşı büyükler vardır bana bı akıl verirseniz çok sevinirim iyi günler diliyorum hepinize
Valla herkesin takıldığından başka yere takıldım ben. ' Çalışmaktan gocunmam utanmam' ne demek? Çalışmak utanılacak bisey mi ki? Asıl çalışmamak utanılacak bisey. Kocanın yaşı parası ne olursa olsun sen yine Bi bireysin. Çalış kendi paranı kazan, tecrüben olsun. Yarın Bi gün ne olacağı belli olmaz. Bosanabilirsin, eşin hastalanabilir, eşin vefat edebilir. Yani her şekilde hayata hazır olman lazım.

Ayrınca ben şuan çalışmıyorum KPSS ye çalışıyoru

Siz pembe dünyanızla devam edin kadınlara saygım sonsuz çalışın alın elinize mesleği ben bir öğretmenim eşimde memur atanmadım henü özelde çalıştım bir müddet evlenirken bıraktım atanmak için çalışıyorum

Kadınlar çalışmalı ama bununda bi mantığı olur eşinizle mutlu yuvanızı geliştirir ekonomiye katkınız olur yalnız eşiniz sorumsuz olur size gerek kalırsa bunu savunmak doğru değil ee benim eşim bana baskı yapsı. Kendi bi yol alamasın bende gidieyim bunun için garsonluk yapayım yapmayın kendinize bunu. Kandırmayın çalışıyorum diye kendinizi Düşmez kalkmaz allahtır biz düşersek Birgün ben her işi yaparım ama düşersek. Böyle ezilerlek hırpalanarl çalışmam
Sana bir şey anlatılmaz takıl sen keyfine göre.

Ayrıca bu kız çalışırsa eşi alacak parasını elinden görmüyor musunuz sizin eşlerinizle aynı değil bakın Allah aşkına
Eee napsin o zaman inatla evde durup itilip kakılsin hor mu görülsün para getirmiyor diye? Koca zaten adam olsa zor durumda olan kızı yaşında birine göz koymazdı.

Adam kıza baskı yapıyor sen KPSS diyorsun ben çalışan biri olarak KPSS. Kadar pahalı biliyormusun girmek bile sınav ücreti bile pahalı kistaplar uçmuş bu adam kıza kitap mı alacak Buda çok mantıklı yapmayın lütfen ya
Lise kpss ye kim girse 60 alır zaten şimdi açtırtmayın benim ağzımı lütfen. Kitap alsın mı dedim ben ? 4 yıl kitap yüzü açmayan arkadaşım liseden atandı temizli görevlisi olarak 67 civarı puanla. Kitap alsın dershaneye gitsin demedim ben pdf açsın üç beş çabalasın bir ihtimal ? Olmadı mı bakıcılık yapsın isteyen her şekilde bulur dedim bir sürü öneri sıraladım. Size yatmak rahat gelmiş ve boşa okumuşsanız biz ne yapalım ? Kıza seçenek bulmaya çalışıyoruz sizin gibi oturduğu yerden aa çalışma kız kocan baksın sana demiyoruz.

Ben
Eee napsin o zaman inatla evde durup itilip kakılsin hor mu görülsün para getirmiyor diye? Koca zaten adam olsa zor durumda olan kızı yaşında birine göz

Eee napsin o zaman inatla evde durup itilip kakılsin hor mu görülsün para getirmiyor diye? Koca zaten adam olsa zor durumda olan kızı yaşında birine göz
Boşa okumak sesinizde çok güldüm hanfendi Allah’ın izniyle önümüzdeki yıl atanabilirim dilerim yorumlarınıza dikkat edersiniz burda iş yarıştırmıyoruz kimseye yatmak yatmamak gibi yorum yapmanız doğru değildir heleki 5 yıl eğitim almış birine nerede nasıl okuduğumu bilmiyorsunuz kaç puan aldığımı yıllarımı verdim ben Allah’a şükürde bunun ödülünü aldım bekliyorum sizde o yatmaya almışşınız yorumunuzu Allah’a havale ediyorum zatende atanama süreci gelecek gelmeyecek diye stres pkoljim kötü sağolun birdahada yazmam Allah içinizdeki kötülüğü alsın ne diyeyeim

sen bilirsin istersen çalışma ama çalışırsan sakın 1 kuruş koklatma eşine. Kendine bilezik al, borsada sürekli artan hisselere koy, kendine biirikim yap. Çalışmazsan sürekli kocana hizmet etmiş oluyorsun güzel yemekler temiz ev... Ama bir karşılığı olmuyor kenara fazla bir şey koyacak kadar para vermiyor kocalar. Çalışırsan kendine yatırım yaparsın. Kocanın da senden fazla beklentisi olmaz ikiniz de çalışıyorsunuz sonuçta. Eğer yine yemek temizlik beklerse (yaşlı erkekler eski kafalı oluyor), ben senden harçlık almıyorum ki kendi masrafımı kendim karşılıyorum, ev işlerini beraber yapmak zorundayız dersin. Kirayı faturayı marketi o ödemeye devam etsin sen de tüm maaşını biriktirmeye çalış.
Söyledikleriniz genel olarak doğru olsa da adam hem tüm ev geçimini üstlenecek hem de ev işi yapacaksa adalet bunun neresinde?

Adam kıza baskı yapıyor sen KPSS diyorsun ben çalışan biri olarak KPSS. Kadar pahalı biliyormusun girmek bile sınav ücreti bile pahalı kistaplar uçmuş bu adam kıza kitap mı alacak Buda çok mantıklı yapmayın lütfen ya
Peki en iyi öneriniz evde yatıp laf yemek mi ? En azından bir şekilde kendisi için çabalasın kendini geliştirsin sonra da bu babası yaşındaki adamı terk etsin diyoruz siz çıkıp 'hayır söyle o kocana kocan bakacak sana' diyorsunuz. Kız boşansa dönüp gideceği bir ailesi yok ve bu kız için en mantıklı çözüm evde pineklemek mi gerçekten ??

Mesajların hepsini okumadım ama bu adam daha önce evlenmiş mi çocuğu var mıymış? O yaşta bir adamın Türkiyede daha önce evlenip çocuk yapmaması çok rastlanılan bir durum değil.

Öncelikle herkese merhabalar ben 23 yaşındayım evliyim çocuğumuz yok eşim benden yaşça büyük 46 yaşında güzel bı evliliğimiz vardı . Taksi şoförü kendi aracı küçük bı şehirde yaşıyoruz zaten ev kiramiz 8 bin . Neyse arkadaşlar son zamanlarda bana sürekli çalış diye baskı yapıyor . Git çaycılık yap garsonluk yap diye üstüme geliyor . Ben tabikide çalışmaktan gocunan utanan bı insan asla olmadım kasiyerlik garsonluk yaptım ( evlenmeden önce ) ama şuan aramızda yaş farkı olduğu için açık ve net belki tepki cekicem ama çalışmaya sıcak bakmıyorum . Tabikide yaş farkını bilerek ve severek evlendim ama çevrem akrabalarım kaç yaşında adamla evlendi hala garsonluk yapıyor demesinler istiyorum . Anlatabildimmi bilmiyorum ama . Yani aslında baktığımda çok harcaması olan bı kadın değilim . Sizce ne yapmam lazım belki benden yaşı büyükler vardır bana bı akıl verirseniz çok sevinirim iyi günler diliyorum hepinize
Firdevs Yöreoğlu geldi aklıma. Etrafında onca yaşıtın varken neden o?

Ben

Boşa okumak sesinizde çok güldüm hanfendi Allah’ın izniyle önümüzdeki yıl atanabilirim dilerim yorumlarınıza dikkat edersiniz burda iş yarıştırmıyoruz kimseye yatmak yatmamak gibi yorum yapmanız doğru değildir heleki 5 yıl eğitim almış birine nerede nasıl okuduğumu bilmiyorsunuz kaç puan aldığımı yıllarımı verdim ben Allah’a şükürde bunun ödülünü aldım bekliyorum sizde o yatmaya almışşınız yorumunuzu Allah’a havale ediyorum zatende atanama süreci gelecek gelmeyecek diye stres pkoljim kötü sağolun birdahada yazmam Allah içinizdeki kötülüğü alsın ne diyeyeim
Yanlış kişiyi alintiladiniz ben size öyle birşey yazmadım

Ben

Yahu ben sizin ne yaptığınızı ne amaçladığınızı nerden bilebilirim ? Kocan baksın sana demişsiniz mesajlar boyunca da bunu savunmuşsunuz e artık doldum taştım. Kötü kalpli olsam bu kıza vereceğim öneri sizin gibi ''evde yat kocan sana baksın ve ona muhtaç kal'' olurdu. ''Genceciksin her türlü başarırsın kendin için çabala'' bu kıza verilmesi gereken tek öneri. Sizin de yolunuz açık olsun ne diyim umarım herkes kalbinin ekmeğini yer. Birisi için yapılacak en güzel dua da budur zannımca.

Peki en iyi öneriniz evde yatıp laf yemek mi ? En azından bir şekiller için çabalasın kendini geliştirsin sonra da bu babası yaşındaki adamı terk etsin diyoruz siz çıkıp 'hayır söyle o kocana kocan bakacak sana' diyorsunuz. Kız boşansa dönüp gideceği bir ailesi yok ve bu kız için en mantıklı çözüm evde pineklemek
Lise kpss ye kim girse 60 alır zaten şimdi açtırtmayın benim ağzımı lütfen. Kitap alsın mı dedim ben ? 4 yıl kitap yüzü açmayan arkadaşım liseden atandı temizli görevlisi olarak 67 civarı puanla. Kitap alsın dershaneye gitsin demedim ben pdf açsın üç beş çabalasın bir ihtimal ? Olmadı mı bakıcılık yapsın isteyen her şekilde bulur dedim bir sürü öneri sıraladım. Size yatmak rahat gelmiş ve boşa okumuşsanız biz ne yapalım ? Kıza seçenek bulmaya çalışıyoruz sizin gibi oturduğu yerden aa çalışma kız kocan baksın sana demiyoruz.
herkesin

Yanlış kişiyi alintiladiniz ben size öyle birşey yazmadım
Tamam neyse kızlar benim yorumum bu ben siLerin hiçbirinizin kalbini kıracak bişey demedim ama sizler hemen saldırıyorsunuz mantıklı mantıksı gelebilir herkesin kendi yorumu ben çok zor sönemlerdeyim KPSS için pskoljim 0 yok evde yatmak vs hakkımı helal etmiyorum siz gidin çalışın özgür olun. Ben Allah’ın izniyle atamalar açılsın istiyorum tek derdim bu kızcağazdq ne çalışsın ne evde dursun ikiside onun için iyi olmayacak hepinizde biliyorsunuz baştan gelen yanlışlık var zaten evlenilmemeli iyi akşamlar

Eski eşimle aramda 4 yaş vardı. Adam 30’u geçtim diye tribe giriyordu. Eğlenmeye gidiyorduk ağır ağır takılmalar, ben koca adamım falan😂Benimki zaten sorunluydu da 23 yaş farka ağzım açık kaldı..

Peki en iyi öneriniz evde yatıp laf yemek mi ? En azından bir şekilde kendisi için çabalasın kendini geliştirsin sonra da bu babası yaşındaki adamı terk etsin diyoruz siz çıkıp 'hayır söyle o kocana kocan bakacak sana' diyorsunuz. Kı
kız kendi düzeni olmasına alışmıştır, yaşlı koca da ev arkadaşı sayılır. Kocasının etinden sütünden faydalansın. Adam mal mülk edinirse ayrılma durumunda bölüşülecek. Neden boşansın ki aklı genç biriyle evlenmekte değilse. Evlilik kurumu zaten kadının haklarını korumak için konmuş bir düzen

'Kocanın etinden sütünden' nasıl faydalanacak bize anlatırmısınız? Kadınlar olarak aydınlanalım.

Ben zengin diye evlenmedim ki zaten taksicinin zengin olmadığını herkes bilir . Yani sitede bana esc muamelesi yaptılar ama ben en azından bana sahip çıkar gözüyle evlendim . Aile evinde istenmiyodum sevkatle yaklaşınca evet dedim
Emin ol kimse burada sana esc muamelesi yapmıyor, Yapılan yorumların tamamını okudum, bir kaç yorum dışında diğerlerinin hepsi sert olsa da genç bir kadını koruma iç güdüsü ile yapılmış.
Ayrıca bu adamdan, yaşadığın bu hayattan kurtulma istiyorum diyorsan çalışmak zorundasın maalesef.

Ben zengin diye evlenmedim ki zaten taksicinin zengin olmadığını herkes bilir . Yani sitede bana esc muamelesi yaptılar ama ben en azından bana sahip çıkar gözüyle evlendim . Aile evinde istenmiyodum sevkatle yaklaşınca evet dedim
Bu adamla da olmaz gülüm, iş bul boşa bunu, tek başına hayata tutun , sakın çocuk yapma, hamile kalma ...

Mevzu babasız kalmak değil üvey babamın beni evden yollamak istemesi , evde bana huzur vermemesi ve annemin kocasının yanında durması
Allah annenin iki cihanda da belasını versin , çok üzüldüm inan , lütfen lütfen boşan o baban yaşındaki pislik heriften , daha iyi bir hayatın olabilir...

Sanıyorum siz zaten çalışmamak için yaşça büyük biriyle evlendiniz. O nedenle bu söylemi sizin canınızı sıktı.

kız kendi düzeni olmasına alışmıştır, yaşlı koca da ev arkadaşı sayılır. Kocasının etinden sütünden faydalansın. Adam mal mülk edinirse ayrılma durumunda bölüşülecek. Neden boşansın ki aklı genç biriyle evlenmekte değilse. Evlilik kurumu zaten kadının haklarını korumak için konmuş bir düzen
Adam henüz "etinden sütünden faydalanılacak" yaşta değil, o evreye gelene kadar konu sahibi de 40ına varır. 43 yaşına kadar hiç bi edinimi olmayan, evde bir boğaz artınca sıkışıp sen de çalış diye darlayan adam bu saatten sonra ne sahibi olabilir ki? Roza ne içiyorsan bize de söyle zira kafan mütteşem dostum.

X