Eşim beni artık sevmiyormuş..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim tayinimiz cıktı eşimin büyüdügü mahalleye tasındık bütün arkadasları cevresi burada. Tasınmadan önce cok mutluyduk sadece biz vardık ama buraya gelince arkadasları ailesi vs derken ben ikinci planda kaldım.
Siz de kendinize eşiniz ve ev dışında bir hayat kurun. Hayatınızın merkezine onu yerleştirmeyin. Kendinize zaman ayırın, arkadaşlarınız olsun, gezin, eşinizle sıra ile çıkın dışarı. Ona bağımlı olmadığınızı hissettiği anda hali tavrı değişecektir. O zaman da iletişime geçmek için aile terapisi zamanı geldi demektir. Denemekle bişey kaybetmezsiniz. Üzmeyin kendinizi bu kadar, ben inanıyorum bu konunun üstesinden gelebilirsiniz. Sadece olumlu düşünün.

Merhabalar.. 5 yıllık evliyim, 3 yaşında çocuğum var. Eşimle ben aynı yerde memuruz. Kısa bir arkadaşlığın ardından çok severek evlendik. Birkaç senedir sorunlar başladı. Hiçbir şekilde uyuşamıyoruz. Dün bana seni seveceğim hiçbir şey göremiyorum, seni sevmiyorum artık, uzun zaman oldu senden vazgeçeli dedi. Çok üzgünüm çocugumuz için aynı evde beraber yaşamaya çalışıyoruz. Çocuğumuza hiçbir şey yansıtmıyoruz ama içim ağlıyor. Bugüne kadar ne yaşandıysa hep karşılıklı yaşandı bu noktaya beraber getirdik ama o sadece beni suçluyor. Benimle aynı durumda olan var mı? Çaresizim.üzgünüm.
Dur yere mi sevmiyorum senden vazgeçtim diyor ne oldu bu noktaya gelecek? Altında bir şey olması gerek. Çok mu didişirsiniz, geçimsizlik mi var, başkası mı aklında ne bileyim bi sebep vardır. Arkadaşların dediği gibi çift terapisi olmalı. Bazen rahat batmasıyla da ipler kopar.

Çocuğunuz anlamıyor gibi görünebilir ama yaşı da ilerledikçe aslında rol yaptığınızı anlayacaktır.
Çocuklar yetişkinlerin duygularını sünger gibi çekerler.
Sürekli aynı yerde çalışmak sizi yormuş olabilir belki.
Ayrı yerlerde çalışma imkanınız var mı ?
Malesef aynı kurumda farklı odalarda çalışıyoruz soğuma nedenimizi sormus herkes 5 yıldır sabah beraber öğlen beraber aksam beraber yolda işte evde beraber yani biz sıkıldık iyice birbirimizi özleyecek bir anımız olmuyor hiç.

Ayrıl..
Zaten sonu bu şekilde olacak.
Madem sevmiyor,madem senden vazgeçmiş.
Artık zorlamak manasız.

Kesin aldatıyor. Alternatifi olmayan hiçbir erkek böyle şeyler söylemez. Kurcalayın altını
Bu nasıl bir yorum? Kesin aldatıyor nasıl bir cümle. Ben buraya çare aramaya destek almaya geldim. Benim aklıma farklı düsünceler sokun yuvamı dagıtayım diye değil. Siz hayatınızı negatif yasayanlardansınız. Aldatma konusuna gelince de asla yapmaz diyemem ama bugüne kadar yapmadı derim.

Siz evli misiniz cocugunuz var mı

Valla bu işler herkes için farklıdır ama her boşan yazan bekar ve çocuksuz değil. Ben evliyim. 2,5 aylık bebeğim var. Eşim bana da çocuğa da çok düşkün. Kızım şimdiden babasına bayılıyor. Buna rağmen bana seni sevmiyorum dese dakika düşünmem boşanırım. Seni sevmiyorum lafı çok çok ağır bir laf bana göre. Sana artık aşık değilim ama seviyorum falan dese bir nebze çocuğun için otur da sevmiyorum ne demek yahu.

İnsan anlaşamadığı anne babasını, kardeşini sever eğer çok ağır şeyler yaşamadılarsa. Siz onun hiç değilse çocuğunun annesisiniz. Yani doğal olanı zaten sizi sevmesi. Ben sevmediğim insanla aynı evde durmam. Sevmediğim arkadaşlarımı bile misafirliğe çağırmıyorum, arkadaşlığımı bitiriyorum. Yani boşan diyenlere çok ilginç bir şey söylemiş gibi davranmanız ilginç bence.

Ama boşanmak istemiyorsanız da bence yapacak bir şey yok. Evlilik terapileri anlaşmakta zorlanan, kavga eden, iletişimi bozuk çiftler için yardımcı olur genelde. Sevmiyorsa evlilik terapisti ne yapacak ki? Siz kaçsanız da sevmediği kadını neden umursasın? Ama tabi kendi hayatınızı kurmanız kendiniz için önemli. Yapın mutlaka.

Bu nasıl bir yorum? Kesin aldatıyor nasıl bir cümle. Ben buraya çare aramaya destek almaya geldim. Benim aklıma farklı düsünceler sokun yuvamı dagıtayım diye değil. Siz hayatınızı negatif yasayanlardansınız. Aldatma konusuna gelince de asla yapmaz diyemem ama bugüne kadar yapmadı derim.
İstediğinizi düşünün ama bir erkek sizi sevmiyorum nasıl der karısına. Demek başka birini seviyorum ama seni sevmiyorum soğu benden beni rahat bırak gibi bişey demiş

Hayır biz hiç kavga etmeyiz cocuk etkilenmesin diye aksine cocuklayken her aksam 3ümüz oyunlar oynarız saatlerce egleniriz ama cocugu uyuttuktan sonra iki yabancı misali uzaklasırız herkes kendi dünyasına cekilir. Normal bi zamanımızda sakin kafayla oturup konusurken söyledi.
E biraz kavga edin o zaman. Hic heyecan kalmadiysa belki de adam onu ariodur. Ne olmuş da sogumus bisey soyluo mu?

Malesef aynı kurumda farklı odalarda çalışıyoruz soğuma nedenimizi sormus herkes 5 yıldır sabah beraber öğlen beraber aksam beraber yolda işte evde beraber yani biz sıkıldık iyice birbirimizi özleyecek bir anımız olmuyor hiç.
Öğlen niye berabersiniz ki kendi arkadaslariniz yok mu?

Çok ağır bi söz kavga anı olsa dersin ki sinirle söyledi. Ama adam net söylemiş yapılacak şey belli aslında. Ne diyelim giyin, süslen kıskandır,üstüne düşme sizi yeniden sevsin vs. gibi taktikler mi bekliyorsunuz?Ettiği laf çok ağır. Mesleğinizde var daha da küçültmeyin kendinizi. Yok olmaz derseniz sevmeyen bi adamla geçirin zamanınızı aile olmak bu mu? . Allah yardımcınız olsun ne diyelim zor.

Çok ağır bi söz kavga anı olsa dersin ki sinirle söyledi. Ama adam net söylemiş yapılacak şey belli aslında. Ne diyelim giyin, süslen kıskandır,üstüne düşme sizi yeniden sevsin vs. gibi taktikler mi bekliyorsunuz?Ettiği laf çok ağır. Mesleğinizde var daha da küçültmeyin kendinizi. Yok olmaz derseniz sevmeyen bi adamla geçirin zamanınızı aile olmak bu mu? . Allah yardımcınız olsun ne diyelim zor.
Çocuğun masrafını üstlenemem diye kendini sevmeyen adamla evli kalmak istiyor. Memur kadında bunu diyorsa diğerleri napsın. Tamam konfor alanını terk etmek zor ama seni sevmiyorum demiş daha ne desin.

Ne teklifi ediyor peki? Sevmiyorum ama çocuk icin duracagim mi diyo. Bosanalim mi diyo. Nereye vardi o lafin ucu tamamen havada mi kaldi? Sevmiyorum dedi de ne oldu. Ve sohbet nasil geldi oraya belki biraz bam deline bastiniz sinirlenmese de kirmak sizi kendinize getirmek istemiş olabilir. Genelde biz yapariz bunu erkekler bu kadar fevri hareket etmez ama bi ihtimal belki oyle yapmıştır. Olamaz mi?

Hayır biz hiç kavga etmeyiz cocuk etkilenmesin diye aksine cocuklayken her aksam 3ümüz oyunlar oynarız saatlerce egleniriz ama cocugu uyuttuktan sonra iki yabancı misali uzaklasırız herkes kendi dünyasına cekilir. Normal bi zamanımızda sakin kafayla oturup konusurken söyledi.
Asıl sorunlu evlilik bu biliyor musunuz? .. Kavgayı ne için edersin düzelt bu huyunu diye.. Sizde kavga bile yoksa bitmiş her şey.. Ve ilk yazınızda senden vaz geçeli çok oldu dediğine göre oldu kısmından beri hayatında başkası var.. :KK43:

Sorulara cevabınız genelde çocuk üzerinden olmuş. Bu sebeple konuya yazmakistedim. Çok iyi bir babadır haklisiniz. Boşanırsanız kötü bir baba mi olacak? Yada ilgisiz. Eğer böyle olacaksa zaten iyi bir baba değilmiş diyebiliriz değil mi? Bilemiyorum birine seni sevmiyorum diyebilmek için bir kesinlik olması lazım diye düşünüyor. Bu kadar kesinlikle söyleyebilen biriyle de yaşayamazdım aynı evde. Hayal ettim de sanki cam yutmuşum her nefesimde acırmış gibi geldi.

Sevmiyorum diye yüzüne açık açık söyleyen adamla devam etmek, bundan sonra ne yapsan razıyım anlamına gelir. Dürüstçe söylemesi takdir edilesi bir şey ama bu evliliği sürdürme ısrarını devam ettirirseniz ilerleyen sürecin kırıcı olacağı aşikar. Yuvam, çocuğum bunları bir yana bırakın artık, evlilikte net bir kural vardır onurunuzu çiğnemesine izin verirseniz bunu her zaman yapar ve dozunu arttırarak yapar insan doğası böyledir. Başka bir şey söylemiş olsa ; bununla mücadele edin, sinirle söylemiş gibi bir sürü tavsiye verebilirdim ama sevmiyorum kelimesi iki yanı keskin bıçak tutamazsınız, üzgünüm. Burda kimse kimseyi tanımaz, kimsenin yuvasına kastımız yok, kendimizce doğru olanı yazarız o yüzden kimseye yuvamı mı yıkacaksınız edebiyatı yapmayın, forumda her görüşten insan var, uymayanı dinlemezsiniz olur biter. Ancak kadın olarak bu durumu en az hasarla atlatmanızı diliyorum, rabbim hayırlısını versin hakkınızda

Son düzenleme:
Güncelleme. Ben buraya, ""yuvanı yık dağıt, bugüne kadar seni aldatmayan eşin bugünden sonra kesin aldatır, çocuk için evlilik sürdürülmez, bencil ol önce kendini düşün, """ diye yorumlar yazmanız için içimi dökmedim. Belki yol gösterirsiniz, destek almamız için önerileriniz olur, başından geçen ve atlatan biriniz varsa güzel tavsiyeler verir diye kendime pozitif şeyler katmak için geldim. Ama anladımki insanın doktoru kendisiymiş, güzel ve pozitif yorum yapan arkadaslara teşekkür ederim, yıkıcı ve negatif olan arkadaslara da bekara koca boşamak kolaymış diyorum. Teşekkür ediyorum.
Konu ne bilmiyorum ama adam efendi gibi gelip artık seni sevmiyorum demiş gayet medenice sevgiyi nasıl kabulleniyorsan sevilmemeyi de öyle kabullenmek gerek adamı da dürüstlüğü için tebrik etmek gerek ve evet koca boşamak kolay evliye de kolay kocamı tamda bu gerekçeden boşadım artık eskisi gibi aşık olmadığımı hissettiğim için o da buna saygı duydu saygı duymayıp illa olduracağım diye çabalasaydı bana yapışsaydı iki gram değeri varsa o da kalmazdı

Güncelleme. Ben buraya, ""yuvanı yık dağıt, bugüne kadar seni aldatmayan eşin bugünden sonra kesin aldatır, çocuk için evlilik sürdürülmez, bencil ol önce kendini düşün, """ diye yorumlar yazmanız için içimi dökmedim. Belki yol gösterirsiniz, destek almamız için önerileriniz olur, başından geçen ve atlatan biriniz varsa güzel tavsiyeler verir diye kendime pozitif şeyler katmak için geldim. Ama anladımki insanın doktoru kendisiymiş, güzel ve pozitif yorum yapan arkadaslara teşekkür ederim, yıkıcı ve negatif olan arkadaslara da bekara koca boşamak kolaymış diyorum. Teşekkür ediyorum.
Güncellemenize şaşırdım. Herkes bu konuda pozitif şeyler düşünüp size katmak zorunda değil ki. Her türlü fikir gelebilir. Yorum filtreleyemiyoruz burada sonuçta. Seni sevmiyorum diyen bir eşe karşı yıkıcı ve negatif yorum yapılmasından daha doğal ne olabilir. Eşiniz isterse terapistle bir deneyin derim. EVLİ biri olarak yazıyorum bekar değilim belirteyim bunu. Herkes birbirini ömür boyu sevecek diye bir şey yok. Sevgi bitebilir ilgi bitebilir aldatma olmaz ama karşındaki artık seni heyecanlandıran kadın olmayabilir. Bunun birçok sebebi vardır. Sürekli beraber olmanız, hep evde olmanız, ortak hobi olmaması, ayrı hayatlarınızın olmaması vs vs. Bunları bildiğim için yazmadım. Sebepler bunlar olabilir. Terapist bu sebepleri bulup düzeltmeniz için yönlendirme yapar. Ama eşinizde sizi tekrar sevmek istiyor mu bu kısım önemli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X