• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ben den boşanıyor

İlk okudugum da sizi de hatalı buldum. Evinde çocuğuna bakan yaşlı kadınla niye konuşmamış, insan nefret etse saygıdan idare ederdi diye amaaaaaa..... ayrıntıyı verince o insan müsvettesi kadını evinize sokmanız bile mucize. Allah a büyük konuşmayayım biri benim çocuğum hakkında ölse de kurtulsak diyecek, onun anasından emdiğini burnundan getiririm. Terbiyesiz, vicdansız kadın. O torun bakmaya da sizi yada evladınızı düşündüğünden değil, kimbilir ne amaçla geldi. Boşanmaktan bu kadar korkma arkadaşım şu yaşadıklarından daha kötü ne yaşayacaksın? Ailende arkandaymış defet şunları hayatından.

Allah yardmcn olsn cnm ins. Cocugu almaz yuvanı kurtarmak için elinden geleni yap günahı ona kalsın.. ailede bi yere kadar bu erkaklern ana savdasıda bitmiyo kadınların adı cıkmış anacı diye...

Konunun birkaç sayfasını okudum .diger sayfalari da okuyacağım ama yorum yazmak istedim hemen. dogu görevi demişsiniz sizden bir çıkarı yoksa boşanmaniz daha hayırlı gibi ama eğer bu işten kolayca kurtulmak istiyorsa sakın şartlarını kabul edip hemen açmayın davayi.ailesi yardım edecek ama ortada bir çocuk var.sizin kadar onun da elini taşın altına koyması gerekiyor. o bosanip ailesiyle mutlu mesutken belki de ikinci evliliğini yapacak siz tek başınıza çocuğunuzu büyüteceksiniz.oturup isteklerinizi belirtin.belkide blof yapıyordur annesiyle barışıp yalvarmaniz için. sartlarm var kabul edersen boşanalm deyin sizde blof yapın. nafaka falan hepsini şart koşun.

Konu sahibi gel de iki sayfada bir yorumlarını tazele. Niye kv ile konuşmaya tenezzül etmediğini anlayabilsinler. Copy paste yapsan da yeter.

Alttan ala ala ezilmiş yükün altında kalmış zaten kadıncağız. Bu nedir ya?
Hep kadın mı susacak? Kadın susacaksa kv güruhu neden hep konuşuyor?

Bu erkek müsvettelerinin hangi zihniyetlerin yetiştirdiği zaten malum.

Konu sahibi o kadar çok susmuşsun ki yani o kadar olur. Ben olsam o erkek müsvettesini yalvar yakar eve çağırır yüzüne tükürüp öyle geri yollardım.

Bu arada konu sahibi ailesinin yanına otobüsle değil uçakla 2 saatte gitmiş.

Allaha dua et hayırlısını dile ve içinden gelen sesi dinle.

Tum sayfaları okudum ve gerçekten çok şaşırdım.kv sinin peşinden koşmasina bile sacma gözüyle bakarken nasıl alttan alsaydin diyenler olabiliyor. Kendi ailesinin yanına uçakla gidiyor kocasi ailesinin yanına arabayla gidecek ve annesi olmayacak bebeğin yanında. kendiniz acaba buna izin verir miydiniz?
Kayınvalide başından beri hemşire alalım sana memur alacktm oğluma demiş durmuş. o saatten sonra o Kayınvalide zaten konu Sahibi icin anne statüsünü kaybetmiş. onbir yıldır çekmiş kadın hala mi alltan alsın el insaf!

Rabbim evladınıza uzun ömürler nasip etsin, inşallah sağlığına kavuşur en kısa zamanda.
Kayınvalidenizin çekilir tarafı yok. Ne demek ölse de kurtulsak. Nasıl bir insanmış o ya.
Kurtuluyorsunuz.

Butun sayfalari okumadim ama senin hasta bir çocuğun var canin konuşmakta istemeyebilir saygi göstermekte istemeyebilir senin derdin sana yeter o adamda tirnak ucu kadar akil olsa hasta cocuga ragmen kaynanasinin pesinden giden bunu kaynanasi icin degil yuvasi ve kocasini sevdigi icin yapan kadina saygi gosterirdi!arkadasim kocan bunlari görememiş mesleginde var bence artik uzme kendini..ben kimseye bosanin demem boşanmak isteyen karşı taraf oldugu icin zorlama ve huzura kavus bence.

öyle mi canım deyip kafaasını çekiçle ezecektin.adam mı bu şimdi yemin ederim sinir bastı. Ne manyak insanlar var ya off Allah.m sen koru böylelerinden.

ya sakın yalwarma şu herife bundan baba olmaz kurtar çocuğunuda bas tekmeyi gitsin anasının evine . Bu ve anası hayatınzda oldukça sana mutluluk yok

Ne zor bir durum..Lohusalik doneminizde konusmamaniz kotu olmus ama sonucta dogum yapmis,tecrübeli bir kadin kayinvalideniz.Buyutmek yerine ister lohusaliginiza,ister gencliginize verebilirdi.Bosanmaya kadar gider mi? Hemde bebegini varken.Esinizde madem yasasin 67 yasindaki annesiyle.Bicagi kendine saplarsada gik demesin aman.
Allah size ve yavrunuza hayrili kapilar acsin.

neden çare bulmak yerine insanlar hemen boşanın diyor anlamıyorum yaa yuvanın yıklması okadar kolaymı ve ortada masum bir bebek var yapmayın allah aşkına bence eşin boşanmayı düşünse bile orta yolu bulun burda ve genel hayatta okadar kv ile sorunlar gördümki yuva yıklacak çok büyük sebep yok gerçekten boyun eğsende bazı şeylere eşin için haklısın desende o senin eşindir gerçekten haklı bile olsan alttan al bebeğin için kendin için boşanma sonrasında sıkıntılar daha büyük çocuk ya babada kalırsa yapabilirmisin bunları iyi düşün insanlara bakma bekara karı boşamak kolay nede olsa yıkılan senin yuvan unutma....

bazı durumlarda yapacak hiçbir şey kalmadığında boşanmak en doğrusu...bende 5 senelik evliyim çoğu insanda olduğu gibi benimde evliliğimde inişler çıkışlar oldu..boşanmayı bile düşündük ama yapmadık..evet çok zor boşanma kararı...ama benim konu sahibi gibi eşimin akrabalarından fenalık görmüyorum..tam tersine beni çok severler...bizim kendi aramızda anlaşmazlık oluyor sonra hallediyoruz...fakat konu sahibinin durumu çok farklı kötü bir eş ve ailesi var...tek başına bunlarla yıllarca başa çıkması çok zor hemde bebeğinle birlikte dahada zor...ben kolay kolay boşan kelimesini kullanmıyorum...ama bu dediğim gibi bu durum düzelmesi beklenecek bir durum değil...

Esinin evde bebek gelince rahatı bozulmuş. Bebekte olan rahatsızlıkta kaçmak için fırsat vermiş beyefendi ye. 11 yıl sonra annesi bahane.Bir çok erkek te gördüm , rahatsız bebek doğuyor adam boşanma davası açıyor. Sonra Kadın çeksin çileyi ,erkek sanki hiç evlenmemiş sanki hiç çocuğu yokmuş gibi citirlarla gezsin eğlensin.
Sakın boşanma çok üzerine gelirse bebeğe ben bakamam sen bak hakim sana versin bebeği de.
Bak bakalim bir hafta sonra kaynananinda kocanın da nasıl geçiyor kaşıntısı.KIYMETLİ gelin olursun

içimi acıtan boşanıp çöpsüz üzüm bir hayat yaşayacak kendine yaşayacak adam.yiyecek gezecek eğlenecek ben se baba evinde el gibi el kadar yavrumu büyütmeye çalışacağım.üç gün sonra kv demin bulduğu müstakbel gelin adayıyla davullu zurnalı evlenip çocugunu bile aramayacak:(kv arattırmaz zaten.bu içmii acıtıyor hani benim emeklerim .ben onun bana verdiği acıyı bir ömür çekeceğim.:(o ise hayatını yaşayacak:(kimi zaman kendi evimi düzenimi arayacağım ama olmayacak çünkü baba evinde olacağım:(allahım görsün bana yapılanları

Evde o yokken olanları nereden biliyor peki doldurmamışsa?
Gayet doldurmuş. Ben gelinin yaptığı hata varsa bilemiyorum sonuçta tek taraflı dinliyoruz; ama evladının iyiliğini isteyen hiçbir anne evladına eşini kötülemez. kötülüyorsa dediğiniz gibi psikolojiyle alakası var :) Kusura bakmayın ama 5 yaşında değil bu insan 65 yaşındaysa ona göre davranıp evladını doldurmayacak eğer iyiliğini istiyorsa.
Kendi egosunu düşünüp, gelinip dik duruyor diyorsa evladının yuvası da yıkılır, torunu babasızda kalır. Hani onun düşündüğü iyilik peki nerede kaldı? Ne gelin dolduracak kocasını, nede kayınvalide evladını. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama edebiyle oturmak zorunda. Hiç katlanamıyorsa kayınvalidesine kapısının eşiğinde sokmaz , gelinin ve oğlunun evidir sonuçta..
Benimde erkek kardeşim var, gelinimiz çok samimi olmaktan çekiniyor. Haklıdır diyoruz, zorunda değil sonuçta. Annemde oğlu dibinden ayrılmasın diye doğurmadı onu. Evlerine gidip gelmiyoruz, ne var yani bunda? Psikolojimiz bozuldu deyip huzursuzluk mu çıkaralım? Erkek aileleri bir kere çok daha fazla anlayışlı olmak zorunda, bu ülkede çoğu kız kayınvalide korkusuyla büyüyor. Siz edepli ve büyüğe yakışır davranırsınız, seven sever sevmeyen mesafeli olur.
Konu sahibi de konuşmamış ne var bunda kayınvalide sırf gelin benimle nasıl konuşmaz egosuyla oğluna saldırmış belli.
Ailem bıçak saplasa katlanacaksın kadar saygısızca bir cümle kuran bir adam nasıl bir ortamda yetişmiş o da belli gerçi..

Evlatlar ve gelinler kimsenin kölesi değil. İnsanları rahat bırakında nasıl yaşıyorsa yaşasınlar artık. O öyle yaptı bende tepki veririm derseniz o da size verir kan davası gibi böyle sürüp gider. Tepki vermeyerek olgun davranmak büyüklere düşer. Hepimiz insanız tabi ki bazen düşünmeyerek hareket ederiz ama konu sahibinin kayınvalidesinin ilk hareketi değil bu. .
aklı yok mu gelmesin dolduruşa o anne onu doğuruyor saygı duymalı köpek gibi davranırsan sonucu böyle olur kendine istemediğin birşeyi başkasına yapmayacaksın

eşim dün akşam whats uptan yazmış araba bende diye .ben kötüyüm arabayı bırak doktora gitmem gerekebilir dedim.cevap kızım senden bana bu saatden sonra yar olmaz git taksi tut yazmış:(öle her hastalanınca doktora gidilmez yat aşağı yazmış :(
neyse gece bi kalktım baktım muhteşem akıl veren iş arkadaşı ile tartışıyorlar.onun evinin önğnde baya bi bekledi.aradım arabayı getir çocugu sabah bakıcıya bırakacağım dedim..

Nasıl doldurmaz? Öyle dolduranlar var ki.. Öz anneannem senelerce doldurdu oğullarını! 20 yıllık komşumuzun kızının kv, hatta görümcesi senelerce doldurdu oğlunu, abisini. Yengem ne dayaklar yedi anneannemden, dayımdan garibim çocukluğumdan bilirim. Dayım şimdi çok pişman. Hacca gitti geldi daha da arrtı pişmanlığı. Ne zaman evler ayrıldı o zaman huzura erdiler. Babannemin babamı doldurmalarını yazmaya gerek bile yok.
dolmasın gözü körmü

Niye eğilsin, niye dik durmasın? Cariye mi o?
Annenizin canını 'anne' diye seslenmediği için mi yakmış oluyor?
El kızı bana anne dese ne olur, demese ne olur ki?
Siz pek objektif bakmıyorsunuz bana göre.
siz beni anlmazsanız saygı duyulmalı demek istedim ha duymazsa sonu böyle olur...

Çocuğu da alıp memlekete gidiyorum ne demek ya?? Onuda mı kendi anası doğurdu sanıyor?? Üzgünüm canım çok zor şeyler yaşamışsın ama senin eşinden ne sana eş olur ne de o çocuğa baba. O adamdan sadece anasına evlat olur boşuna zorlama bırak gitsin anasının evine. Değişir diye diye de kendi hayatını tüketme onunla.

Anne diyen bayıldığından anne demiyo samimiyetsiz geliyo bana bir de neden anne dice 26 sene sonra hayatıma girmiş kadına, o eşimin annesi eşimi dogurmus bakmış sağolsun ama o kadar yani
kardeş sen bu anne olayına çok taktın anne simgesel birşeydir ama soğuk durmak tamamen gereksiz birşeydir ha durursa böyle sonuçlar çıkar sen birini istemezsen oda seni istemez etki tepki bu arada karşıdaki kişinin aile tervbiyesiyle alakalı bu anne demek ben bunu sadece bir örnek verdşm bizim gelin mal gibi davranıyor anneme hastanaye geliyor 2 dakkalık yool bize uğramadan gidiyor sonra annem onun için canını vermez kusura bakmasın sevmezde....

Back