Hincini alacaksa gelsin dovsun beni basbasayken, su hamile halimle cekmeye raziyim, hem de cok cok cok daha az aci cekerim.Esiniz arkadaslarinin yaninda kucuk dusuruldugi icin sizi o bayanlarla kiyaslamis ne de olsa biliyo sizi nerden vuracagini. Kisacasi hincini almis bu cok net
Bunu derdimin kucuk oldugunu dusunerek mi soyluyorsun? Diyorum ki 27 yillik omrumde, cocukluk dahil hicbir ortamda bu kadar asagilanmadim, bu kadar gururum kirilmadi ve su halin bende asla ve kata hicbir sekilde telafisi yok!Allah baska dert vermesin canim
insanlarin dusuncelerini ne kadar onemsiyorsunuz.Hincini alacaksa gelsin dovsun beni basbasayken, su hamile halimle cekmeye raziyim, hem de cok cok cok daha az aci cekerim.
hamile olduğunuz için aşırı duygusal davrandığınızı düşünüyorum. abartmayın. ne demek dövsün beni.. çocuğunuza da mı acımıyorsunuz. hem bence bu kadar büyütülecek bir şey değil bu. karşılıklı hatalar olmuş tek taraflı değil. her çift mükemmel mi? değil tabi ki.. dediğim gibi hamileliğinize veriyorum ruh halinizi aşırı hassassınız.Hincini alacaksa gelsin dovsun beni basbasayken, su hamile halimle cekmeye raziyim, hem de cok cok cok daha az aci cekerim.
Kirilmakta haklisin ama bu kadar harab etme kendini. Keske dovseydi ama bagirmasaydi diyosun ya. Bu forumda dayak yiyen kadinlar da keske esim beni yerin dibine soksaydi laflariyla ama vurmasaydi diye dertleniyolar.ikisi kiyaslanamaz bile.tamam dil yarasi acidir unutulmaz ama inanki dayak yemis olsan suan cok baska dusunurdun.esin hic gelmedimi yanina yani gonlunu almaya calismiyomu. Birde hamileligim umrumda degil dedin ama o bebege ulasmak icin insanlar varini yogunu ortaya koyuyo o yuzden once bebegini dusun. Yarin birgun esinden bosansan esin hayatinda bidaha olmayacak ama o bebek senin yavrun hepte oyle kalacak Lutfen toparlanYa ben bu utancla su evden, su ortamdan hatta su ulkeden tasinmak istiyorum artik. Ama olmasi zor yani, ayni kisilerle nerdeyse hergun yuzyuze gorusuyoruz. Ben gorusmem, gitmem gelmem bir muddet ama bu birsey degistirmez, ben bu rezaleti bir omur unutmam. Zaten eninde sonunda gorusuruz de. Unutulacak gibi de bir rezalet degil. Hamilelik de umrumde degil ya su yasadigimin yaninda, bilseniz bu nasil bir gurur kirilmasi, tahayyul dahi edemeyecegim sey basima geldi.
Hayir, yanlis anlamissiniz. Ben insanlarin dusuncelerini degil bizzat kendi serefimi, hatta esimin serefini umursuyorum. Baskalarinin bakislarinin da goruslerinin de benim icin cok da bir degeri yokken, esim yaninda en degerli insan iken neden baskariyla kiyaslanacak, hatta baskalarinin yaninda bagirilmak suretiyle kucuk dusurulecek konuma dusuyorum? Kari-koca kavgasi-bagrisi hatta sevgisi bile ozeldir, zira kari icin koca, koca icin kari ozeldir, haliyle baska insanlarin yaninda birbirlerine bagirmaz, kiyaslamaz, kucuk dusurmezler. Elbette ki basbasa kavgalarda da kalp kirilir, insan uzulur ama en azindan bu aile sirri olarak kalir, ortalikta ifsa edilmez, anlatilmaz bile.insanlarin dusuncelerini ne kadar onemsiyorsunuz.
"basbasayken dovsun ama insanlar bizi mutlu bilsin. "
cidden tuhaf bir bakis aciniz var.
esiniz de siz de sanirim gururlu olmayi biraz fazla abartmissiniz.
Tatlm su an bu sorun gozunde gonlunde dag gibi gozukse de inan ki tabir ettigin gibi rezalet ve utanc dolu baska seyler var bu hayatta.bi sure sonra bugunu hatrlayip neden sabaha kadar agladm diyeceksn.Allah sana bu derdi unutturacak dert vermesin.evlilikte olur boyle seyler erkekler bosbogazdr sonunu dusunmeden konusurlar.keske o size oyle bagirirken nazikce onu utandrsaydiniz.mesela ohhoooo sen de hayatm ne var boyle bagiracak alt tarafi yemini hatrlatayim dedim mazallah carpilirsin filan ben sensz ne yaparim.diye gulerek dalga gecerek cvp verebilirdnz.olan olmus neyse utanacam bisey yok herkes evine baksin, sen de minik melegine odaklan yeternce gerilmistr.esinle su an konusmk istemiyorsan bekle biraz sakinlesin.olmadi icini dokecek bi mektup yaz tutustur eline.bazen konusmk zor gelir kendini ifade edemezsn aglarsin aciz dusersin.ya da icinden gelmez , sozunu keser.bu durumlarda en iyisi yazmak.araya laf sokmadan sonuna dek dinlemis olacak ; )Ya ben bu utancla su evden, su ortamdan hatta su ulkeden tasinmak istiyorum artik. Ama olmasi zor yani, ayni kisilerle nerdeyse hergun yuzyuze gorusuyoruz. Ben gorusmem, gitmem gelmem bir muddet ama bu birsey degistirmez, ben bu rezaleti bir omur unutmam. Zaten eninde sonunda gorusuruz de. Unutulacak gibi de bir rezalet degil. Hamilelik de umrumde degil ya su yasadigimin yaninda, bilseniz bu nasil bir gurur kirilmasi, tahayyul dahi edemeyecegim sey basima geldi.
Dovsun beni derken basbasa olmaktan bahsettim. Yani diyorum ki basbasa iken dovse bile -ki hic dovmedi, dovmez- baskalarinin yaninda asagilanmamdan daha buyuk bir olay olmazdi. Hamileligimle hicbir alakasi yok su durumun, omrumde yasadigim en buyuk rezaleti yasadim ben dun aksam.hamile olduğunuz için aşırı duygusal davrandığınızı düşünüyorum. abartmayın. ne demek dövsün beni.. çocuğunuza da mı acımıyorsunuz. hem bence bu kadar büyütülecek bir şey değil bu. karşılıklı hatalar olmuş tek taraflı değil. her çift mükemmel mi? değil tabi ki.. dediğim gibi hamileliğinize veriyorum ruh halinizi aşırı hassassınız.
bak arkadasimHayir, yanlis anlamissiniz. Ben insanlarin dusuncelerini degil bizzat kendi serefimi, hatta esimin serefini umursuyorum. Baskalarinin bakislarinin da goruslerinin de benim icin cok da bir degeri yokken, esim yaninda en degerli insan iken neden baskariyla kiyaslanacak, hatta baskalarinin yaninda bagirilmak suretiyle kucuk dusurulecek konuma dusuyorum? Kari-koca kavgasi-bagrisi hatta sevgisi bile ozeldir, zira kari icin koca, koca icin kari ozeldir, haliyle baska insanlarin yaninda birbirlerine bagirmaz, kiyaslamaz, kucuk dusurmezler. Elbette ki basbasa kavgalarda da kalp kirilir, insan uzulur ama en azindan bu aile sirri olarak kalir, ortalikta ifsa edilmez, anlatilmaz bile.
hala abarttığınızı düşünüyorum ömrümde yaşadığım en büyük rezalet filan. sokak ortasında kocası tarafında bıçaklanan saçı sürüle sürüle dayak yiyen kadınlar var onlar ne yapsın bu durumda canlı canlı mezara mı gömsünler kendilerini. ne desek değişmeyecek bu düşünceniz bu sebeple çocuğunuzu kucağınıza sağlıkla almanızı diliyorum ve iyi akşamlar diliyorum.Dovsun beni derken basbasa olmaktan bahsettim. Yani diyorum ki basbasa iken dovse bile -ki hic dovmedi, dovmez- baskalarinin yaninda asagilanmamdan daha buyuk bir olay olmazdi. Hamileligimle hicbir alakasi yok su durumun, omrumde yasadigim en buyuk rezaleti yasadim ben dun aksam.
Bu karakterle mi, ortamla mi ilgili bilmem ama ben hic cevremde birbirine bagiran, birbirini asagilayan cift gormedim, bu konudaki ilk ornek de bizzat kendim oldum gordugunuz uzere. Dedigim gibi baskalarinin ne dusundugu, unuttugu, unutmadigi umrumda degil zaten. Esim bana bagirdi, hem de elalemin karisi ile kiyaslamak gibi cok cirkin bir misalle birlikte ve bu kiriklik benim icime oturdu. Yani hayatimda yasadigim en rezil andi bu. Deger mi buna? Ben hem birey olarak, hem de es olarak esimin en degerlisi degil miyim? O da benim icin oyle. Yani yaptiginin hicbir geri donusu yok ve bu olay beni mahvetti. Yani siz bu olayda ortada serefi dusurecek bir durum yok dediniz ya, benim hayatimda hic bu kadar asagilayici anim olmadi.bak arkadasim
bu olayda inan ki senin serefini veya esinin serefini asagiya dusurecek bir durum yok.
rahat ol insanlar birbirine uluorta sinli kefli kufurler edip sonra canim cicim diye dolasiyorlar.
esin tek bir cumle soylemis. o kisiler bunu unutmustur bile. bosyere kendini harap etme.
Ben esime kostek degil bizzat destegim. Zira kendisi zaten oldum olasi kagidi, okeyi, ps oyunlarini sevmeyen biridir, ben evde candy crush oynasam bile kizar, beni uyarir, bosa vakit oldurdugumu soyler. Ve hep arkadas ortamina uyum saglamak icin oynuyor, dislanmak istemiyor, yani sevmedigini biliyorum. Arkadaslarin esleri arasinda gunah diyen var, oynama diye surekli soylenen var, onlar kagit oynarken oflayan puflayan var, her defasinda ben birakin oynasinlar, onlar da erkek, hep ders calisiyorlar, birakin stres atsinlar vs derim. Dunku cikisim da sadece yemin ettigi icindi, cunku onun musibeti -Allah korusun- evimizden, karnimdaki bebegimden cikabilir, oyle kefaret falan odeyecek hassasiyette biri degil esim. Ayrica diger arkadaslarin tuzu kuru ders mevzuunda, biliyorum, esimin hem bolumu cok zor, hem de onunde cok onemli sinavlari, researchleri var. Her oyundan sonra sabah 6 ya kadar ders calisiyor, sonra da 12 de kalkip okula gidiyor, ben hep yalniz yatiyorum, cunku benim de 8 de kalkip okula gitmem gerekiyor. Tam ben okuldan geliyorum, bu sefer o gidiyor. Aksam geliyor, yemek, bulasik derken hoop yine arkadaslar, yine kagitlar, oyunlar... Yani anlayacagiz bizim kari-koca olarak pek de sosyal olsun, ozel olsun vakit gecirdigimiz yok eskisi gibi. Benim elbette ki sosyal ortamim var ama esimle gitmemin daha uygun oldugu ve cok gitmeyi istedigim yerlere-gidelim-dedigimde sen git, benim ders calismam lazim diyor. Ve bu hep boyle. Gecen gun operaya gittim ona da gelmedi. Nerdeyse iki aydir gitmeyi cok istedigim bir yer var, hep ama hep beni ekiyor, sen git diyor, benim ders calismam lazim diyor vs vs vs. Yani bunlari ben yine de cok buyutmedim, onemli de degil o kadar benim icin ama dunku olay omrumde bir zirveydi ve ben bunun acisini hic unutmam artik.Bence eşiniz stresli bir karaktere sahip yada öyle bir dönemden geçiyor. Amerikada öğrenci olmak ciddi anlamda meşakkatli. Eminim dersleri zorluyordur, sizin de aynı durumda olduğunuzu düşünüyorum çünkü siz de öğrenciymişsiniz. Ama neden eşinizi sık boğaz ediyorsunuz ki? Siz istediğiniz yere tek başınıza gidip bir kahve içemiyor miyor musunuz. Kedinize türk yada yabancı bir kadın arkadaş bulup ortam kursanız güzel olmaz mı. Yani şunu demeye çalışıyorum yahu sosoyal ormanızı kurun ve eşinizden beni oraya götür beni buraya götür demektense bulunduğunzu yeri keşfedip, sosoyal ortamınızı kurup, eşinize de siz mutluluk verin. Ha asıl konuya gelirsek evet eşiniz ayıp etmiş ayrıca o diğer kadınlar ve adamlar gözünde de küçük düşmüş. Bu ona yeter.Çünkü onlar da bir tepki vermiş şaşırdıklarını belli etmişler eee kimse salak değil... Bence gelip özür dilerse ciddi bir konuşma yapın ve affedin derim. Ama benim asıl size söylediğim eşinize aman çok saygılıyım, aman arkasından konuşmam, aman şöyle kibarım fazilet hasletletleirnden se DURUŞU OLAN BİR KADIN OLUN. Amerika gibi yerde öğrenci oldğunuz için burs vs paraya çok sıkıştığınız zannetmiyorum yani kendi kendinize pek ala yetiyorsanız, lütfen kendi sosyal ortamınızı kendiniz kurun önce kişisel olarak ayaklarınızın üzerinde durun. Ama tabii bu söylediklerim tam olarak nerde bulunduğunuza merkezi bi yerde mi vs vs bir çok sebebe de bağlıdır. Sosyal ortam kurulamayacak gibi bir yerde de olabilrisiniz ama öğrenciyim dedğiniz için hiç değilse okula gidiyorsunuz bir çevre oluşturabilrisiniz inşallah. Not: tekrar söylüyorum eşiniz ayıp etmiş özür dilerse bir daha olmamak şartı ile affedin gurbette birbirinize yar ve yardımcı olun. Gurbet zordur güçlü olmak zorundasınız.
Yemin olayını hatırlatmakla ilahiyatçı arkadaştan onay almakla siz de eşinizi küçük düşürmüşsünüz bağırmasını haklı çıkarmaz tabi ikinizde haksızsınız yani. Ayrıca karı koca arasında olur böyle şeyler çok abartıyorsunuz sizin dışınızda herkes unutmuştur bile.Bundan sonra benim hayatimda hic derecesinde ne yaptiginin, yapacaginin onemi yoktur. Bugune kadar hickimsenin yaninda da arkasinda da onu rezil etmedim, ona karismadim, kendisi de bilir. Yaptiysam birsey bunun karsiliginin benim herkesin icinde asagilanmam oldugunu dusunmuyorum. Ben haksiz da olsam karsiligini haketmedim diyorum. Soz agizdan cikti bir kere ben herseyden once bir es olarak degil, bir sahis olarak o kadar insan icerisinde rezil oldum. Ben cocuklugumda sinifta ogretmenden bile azar isitmemis biriyim, dusunun artik.
Pes dogrusu bir de ustune bu yorumu begenenler olmusSen ilahiyatci arkadasindan destek alip govde gosterisi yaparsan esin de sana herkesin icinde bagirir.
Fark goremiyorum.
Basima gelse verecegim tepki de alacagim tepki de ayni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?