• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim Bana Herkesin Icinde Bagirdi

Size simdiye kadarki anlayisiniz icin tesekkur ederim, o kadar da size yazdim ama sonunda boyle bir sonuca varmaniza sasirdim. Yazi dilinde yanlis anlasilmalar olabiliyor. Tanisaniz ben ne cicek derdindeyim, ne gezme tozma, ne de baska birsey. Maasimi bile inanin bir defa bile gormedim, cekmedim su gunume kadar, kendi param bile umrumda degil, esimden harclik aliyorum, bir defa bile birsey dememisimdir. Ama karsimda yaptigim fedakarliklari gormezden gelip surekli her firsatta ailesine, cevresine deger ve vakit harcayan bir adam var, oyle an geliyor, oyle laflar isitiyorum ki benim de bazi seyleri dile getirdigim anlar oluyor. Neyse zaten, bunlarin bugunki konumla alakasi da yok.
Bak seni anliyorum zira senin yaptigin fedakarliklari ben de yaptim.
yurtdisina geldim meslegimi yapamadim kimim kimsem yok vs vs
ve hatta eslerimiz de yapi olarak az da olsa birbirine benziyor. zira benim ki de basak burcu.
Lakin eger ortada telafi edilemeyecek gordugun bir hata varsa ya bosanirsin ya da affeder yoluna bakarsin. Yani mutlu bir evlilik istiyorsan yapman gereken budur.
ben de ilk yil bunun icin mi geldim? bunun icin mi yaptim fedakarliklari diye cok hayiflandim. bosanmalara kalktigim oldu.
ne zaman ki bosanmama kararini verdim. o zaman hicbir seyi UZATMAMAYA karar verdim.
uzattiginda hem sen hem esin uzulecek yavas yavas daha da soguyacaksiniz.
duzelseniz de kirginliginiz da uzun olacak.
basindan beri iyiliginiz icin konusuyorum cocugunuz da var. ama mesajlariniz gosteriyor ki cok inatcisiniz.
aldatilanlar dayak yiyenler unutmaya calisiyorlar (tabii bu dogru demiyorum)
siz de artik kendi kendinizi eskilerle doldurmayin.
esinizden iyi bir ozur bekleyin(o kadar ki bunu tekrarlayamasin)
sonra da UNUTUN.
unutmus gibi davraninca bir sure sonra unutuyorsunuz.
eger bunlari yapamam unutamam edemem hic boyle gururum kirilmadi tarzi konusmaya devam edecekseniz de o halde tek onerim
bosanip turkiyeye donmeniz.

Sizi suclusunuz bence.
Nasil insanlar icinde baskasina bagirmak rezillikse, insanlarin icinde böyle bir uyari yapmakta rezillik, bir de yetmezmis gibi ilahiyatcidan destek beklemissiniz.
Buna benzer birseyi 12 yasindaki kardesim yapsa kizarim ben, böyle konular baskalarinin yaninda konusulmaz.
Siz baslattiginiz icin siz suclusunuz ve bence sizin yaptiginiz bagirmaktan daha cok gurur kirici.

Son düzenleme:
Dun aksam ayni arkadaslar yine geldi, yine kagida oturacaklar, ben de dedim ki oyun oynamana hic karismiyorum ama yemin ettin, bak sonra basimiza bela musibet gelir dedim, yani hicbir kizginligim da yoktu gayet sakindim. Bu da kari-koca tam 3 ailenin onunde bana oyle bir bagirdi ki 'UZATMA, SURDA TAM 3 TANE KADIN DAHA VAR HIC BIRININ SESI CIKIYOR MU SEN GIBI' dedi. Ben dahil herkes cok sasirdi, asla boyle birsey yapan biri degildir, erkekler o bagirinca oynamayalim bari dedi, Hayir oynayacagiz diye yine bagirdi bu.

Evet butun arkadaslarin icinde soyledim. Arkadaslarin bir tanesi ilahiyatci, bak sen ilahiyatcisin bilirsin buyuk yemin edince ne oluyor dedim. Ama bende hic asagilayici, kirici, kucuk dusurucu bir uslup yoktu. Milletin karisi her defasinda soyleniyor oyun oynarken ben daha bir kere konustum, o da inanin sadece yemin etti diye. Yemin etmese idi yine sesimi cikarmaz, karismazdim.

Olayın tazeliğiyle sanırım empati yapabilecek durumda değilsiniz ama (önceki konularınızı da okudum) bu olay dahilinde, eşinizin size olan karşılığını da kesinlikle tasvip etmiyorum fakat;

- İki kişi arasındaki konuşmayı diğer kişilerin yanında ilk ifşa eden
- İlk kıyası yapan, "bak sen ilahiyatçısın bilirsin büyük yemin edince ne oluyor?" Ne demek sizce gerçekten? Büyük yemin kısmı tamamen kişisel tabi size göre "vallahi billahi oynamayacağım." imiş, benim için farklı ve tartışılabilinecek bir mevzu kesinlikle değil ama akabinde söylediğiniz şeyin manası "eşim anlamıyor bu yemin işlerinin ciddiliğini ama sen anlarsın" insan bunu hem dini bilgisine hakaret olarak görür, hem de zekasına. Topluluk içinde başka biriyle kıyasın ne kadar ağır bir şey olduğunu kendiniz de biliyorsunuz, orasını söylemeye bile gerek yok. Ama yaptığınız nerden bakarsanız bakın kıyas. Sizde aşağılayıcı, küçük düşürücü, kırıcı bir uslup olmayabilir tüm içtenliğinizle ve sevimliliğinizle bile söylemiş olabilirsiniz ama ağzınızdan çıkan şeylerin anlamı değişmiyor. Laf ağızdan bir kere çıkar ise öncelikle ne dediğinizi söylemeden önce düşünün.
- Oynamayalım bari denildikten sonra olayı tekrar bağırarak toparlama çabasına sokmuş ama az çok eminim ki, eşinizi arkadaşlarının yanında aslında oynamayı kendisi istemese bile isteye günah işliyor/bela, musibet çağırıyor konumuna düşürdüğünüzden o da bu olayı unutmaz.

Ben hata yapmış olabilirim ama bana bunun karşılığını herkesin içinde bağırarak, küçük düşürerek vermemeliydi dövseydi bile kabulüm diyorsunuz ama olay sırasında tamamen sessiz kalıp insanlar gittikten sonra dönüp bir tane vursaydı inanın asıl onu hiç unutmazdınız. Hem ne sebeple sinirlendiğine bile anlam veremeyeceğinizden dolayı, hem de aşağılanma duygusu daha da fazla olurdu. O zaman birlikteliğinize devam etmemek için gereken sebebe kavuştuğunuz için bir taraftan rahatlardınız belki ama eşinizden tokat yemişsiniz daha önce (bizzat kendisi yazmış olduğu için yazdım) Daha öncekilerin telafi edilebilmiş olduğu belli, hala berabersiniz çünkü. Bundan sonrasında da devam edecekseniz ikinizin de bir daha bu seviyeye düşmemesi lazım, öteki türlü bu seviye her gerginlikte ve her seferinde düşülebilir bir yer olmaya devam eder. Diğerleri gizliydi ise bile, artık başkalarının yanında (ki bu sefer ortada başka bir ülke ve yeni insanlar söz konusu) sınır koruma yetisini yitirdi artık. Kaderinizi değiştirmek için birşeyler yapmazsanız kaderiniz olur, değiştirebilirseniz, artık yeni durumunuz kaderiniz olur.

Olayın tazeliğiyle sanırım empati yapabilecek durumda değilsiniz ama (önceki konularınızı da okudum) bu olay dahilinde, eşinizin size olan karşılığını da kesinlikle tasvip etmiyorum fakat;

- İki kişi arasındaki konuşmayı diğer kişilerin yanında ilk ifşa eden
- İlk kıyası yapan, "bak sen ilahiyatçısın bilirsin büyük yemin edince ne oluyor?" Ne demek sizce gerçekten? Büyük yemin kısmı tamamen kişisel tabi size göre "vallahi billahi oynamayacağım." imiş, benim için farklı ve tartışılabilinecek bir mevzu kesinlikle değil ama akabinde söylediğiniz şeyin manası "eşim anlamıyor bu yemin işlerinin ciddiliğini ama sen anlarsın" insan bunu hem dini bilgisine hakaret olarak görür, hem de zekasına. Topluluk içinde başka biriyle kıyasın ne kadar ağır bir şey olduğunu kendiniz de biliyorsunuz, orasını söylemeye bile gerek yok. Ama yaptığınız nerden bakarsanız bakın kıyas. Sizde aşağılayıcı, küçük düşürücü, kırıcı bir uslup olmayabilir tüm içtenliğinizle ve sevimliliğinizle bile söylemiş olabilirsiniz ama ağzınızdan çıkan şeylerin anlamı değişmiyor. Laf ağızdan bir kere çıkar ise öncelikle ne dediğinizi söylemeden önce düşünün.
- Oynamayalım bari denildikten sonra olayı tekrar bağırarak toparlama çabasına sokmuş ama az çok eminim ki, eşinizi arkadaşlarının yanında aslında oynamayı kendisi istemese bile isteye günah işliyor/bela, musibet çağırıyor konumuna düşürdüğünüzden o da bu olayı unutmaz.

Ben hata yapmış olabilirim ama bana bunun karşılığını herkesin içinde bağırarak, küçük düşürerek vermemeliydi dövseydi bile kabulüm diyorsunuz ama olay sırasında tamamen sessiz kalıp insanlar gittikten sonra dönüp bir tane vursaydı inanın asıl onu hiç unutmazdınız. Hem ne sebeple sinirlendiğine bile anlam veremeyeceğinizden dolayı, hem de aşağılanma duygusu daha da fazla olurdu. O zaman birlikteliğinize devam etmemek için gereken sebebe kavuştuğunuz için bir taraftan rahatlardınız belki ama eşinizden tokat yemişsiniz daha önce (bizzat kendisi yazmış olduğu için yazdım) Daha öncekilerin telafi edilebilmiş olduğu belli, hala berabersiniz çünkü. Bundan sonrasında da devam edecekseniz ikinizin de bir daha bu seviyeye düşmemesi lazım, öteki türlü bu seviye her gerginlikte ve her seferinde düşülebilir bir yer olmaya devam eder. Diğerleri gizliydi ise bile, artık başkalarının yanında (ki bu sefer ortada başka bir ülke ve yeni insanlar söz konusu) sınır koruma yetisini yitirdi artık. Kaderinizi değiştirmek için birşeyler yapmazsanız kaderiniz olur, değiştirebilirseniz, artık yeni durumunuz kaderiniz olur.
Ben de insanim ve benim de patavatsizliklarim, hatalarim olabilir. Dedigim gibi esime saygim sonsuz ve toplum icinde gerek saka yollu, gerek ciddi esime hic takilmam bile, lafi geldikce esimi yuceltirim hatta konusmalarimla. Bu bugune kadar hep boyleydi. Kendisi de biliyor saygili biri oldugumu. Cok onceleri bir defa espri yollu takildigimda beni uyarmisti insanlarin icinde bana espri yapma diye hatta, o benim icin ilk ve son olmustu. Bu kadar yasantinin uzerine esim de bana karsi biraz anlayisli, duyarli olabilirdi. Orada bagirmasinin anlik bir tepki olmadigini biliyorum, gayet bilincli idi ve hic de pisman degil. Ben dayak yeme isteklisi degilim, esim de dovmez de zaten ama kari-koca arasinda kavga etse idik, kendi aramizda kalsa idi bu kadar dokunmazdi bana. Dustugum durum o kadar kotuydu ki o anda en sessiz, umarsiz bayan arkadas cevap verdi esime 'merat etme herkes kocasina sesini cikariyor' diye. O bile hoslanmadi esimin kiyasindan, kendini ustun gormedi yani.

Bak seni anliyorum zira senin yaptigin fedakarliklari ben de yaptim.
yurtdisina geldim meslegimi yapamadim kimim kimsem yok vs vs
ve hatta eslerimiz de yapi olarak az da olsa birbirine benziyor. zira benim ki de basak burcu.
Lakin eger ortada telafi edilemeyecek gordugun bir hata varsa ya bosanirsin ya da affeder yoluna bakarsin. Yani mutlu bir evlilik istiyorsan yapman gereken budur.
ben de ilk yil bunun icin mi geldim? bunun icin mi yaptim fedakarliklari diye cok hayiflandim. bosanmalara kalktigim oldu.
ne zaman ki bosanmama kararini verdim. o zaman hicbir seyi UZATMAMAYA karar verdim.
uzattiginda hem sen hem esin uzulecek yavas yavas daha da soguyacaksiniz.
duzelseniz de kirginliginiz da uzun olacak.
basindan beri iyiliginiz icin konusuyorum cocugunuz da var. ama mesajlariniz gosteriyor ki cok inatcisiniz.
aldatilanlar dayak yiyenler unutmaya calisiyorlar (tabii bu dogru demiyorum)
siz de artik kendi kendinizi eskilerle doldurmayin.
esinizden iyi bir ozur bekleyin(o kadar ki bunu tekrarlayamasin)
sonra da UNUTUN.
unutmus gibi davraninca bir sure sonra unutuyorsunuz.
eger bunlari yapamam unutamam edemem hic boyle gururum kirilmadi tarzi konusmaya devam edecekseniz de o halde tek onerim
bosanip turkiyeye donmeniz.
Ozur dileyecegini ve pisman oldugunu hic sanmiyorum. Zaten ozur dileyecek olsa o anda bagirmazdi, zira oyle kontrolsuz, dengesiz anlari cok da olan biri degil, ozellikle toplum icinde. Kendince gayet hakli ve bilincli bagirdi, hic de pisman degil. Bugun de hep disarda, ders calisir artik. Sabaha kadar aglamam da umrunda degil, zaten onun ilgisini cekmek icin de degil uzuntum, ben kendi rezilligime uzuntumden agliyorum. Az once arkadasin biri mesaj atti, cevap dahi vermedim, bu yuzle bir sure bu insanlarla gorusmem artik. (Yanlis anlamayin, elalem ne diyecek diye degil, kendi yuzum, gururum yok artik ayni insanlarin icine cikmaya.)

Ben de insanim ve benim de patavatsizliklarim, hatalarim olabilir. Dedigim gibi esime saygim sonsuz ve toplum icinde gerek saka yollu, gerek ciddi esime hic takilmam bile, lafi geldikce esimi yuceltirim hatta konusmalarimla. Bu bugune kadar hep boyleydi. Kendisi de biliyor saygili biri oldugumu. Cok onceleri bir defa espri yollu takildigimda beni uyarmisti insanlarin icinde bana espri yapma diye hatta, o benim icin ilk ve son olmustu. Bu kadar yasantinin uzerine esim de bana karsi biraz anlayisli, duyarli olabilirdi. Orada bagirmasinin anlik bir tepki olmadigini biliyorum, gayet bilincli idi ve hic de pisman degil. Ben dayak yeme isteklisi degilim, esim de dovmez de zaten ama kari-koca arasinda kavga etse idik, kendi aramizda kalsa idi bu kadar dokunmazdi bana. Dustugum durum o kadar kotuydu ki o anda en sessiz, umarsiz bayan arkadas cevap verdi esime 'merat etme herkes kocasina sesini cikariyor' diye. O bile hoslanmadi esimin kiyasindan, kendini ustun gormedi yani.

Ben sizi suçlu olarak görmüyorum zaten sakın yanlış anlamayın ama günlük hayatta dediğiniz gibi davranıyorsanız zaten eşinize göre de sizin davranışınız da bir "ilk" daha önce başkalarının yanında sizin tarafından kıyaslanmamış ve hakarete uğramamış, ilk defa karşılaştığında tepkisi de ne yazık ki böyle olmuş. Ama gerçekten başkalarına değil eşinizin ne hissetmiş olabileceğine bakın burada, sizin bu durumu kaldıramamanız ne kadar normalse, onunki de kendine göre normal. Farklı davranabilir miydi, evet davrabilirdi ama siz de davranabilirdiniz.

senı hatalı gormuyorum okuduklarımdan gayet saygılı oldugunu anladım hem hamılesın daha dıkkat etmesı gerekırken senı rencıde etmesını hıc hos karsılamadım arkadaslarına kızıp bagıramadıgı ıcın senden cıkarmıs bazen erkekler bıze bu tarz hareket yaptıklarında kendılerını ıspatladıklarını dusunuyorlar ama keneılerını rencıde edıyorlar haberlerı yok ayrıca kıyas yaparak sana bagırması en rahatsı edıcı durum ayrıca ogrencı bıle olsanı evlısınız uatelık hamıleyken senın gonlunu daha hos tutması gerekır cunku duygusal olarak daha hassassın bence arkadaslarını alttan alacagına senın gonlunu hos tutmaya cakısaın onun hatası yuzunden de bence sen bu kadar kendını harab edıp bebecıgı de daha fazla uzme :(

onun size bağırmaya hakkı yok hele bu durumdayken.. Annem de böyle konuştuğu zaman babam bağırır ona, aile içinde. heralde bi yerden sonra sıkıyor bu adamları eşlerinin sesleri , tuhafo_Oo_O

Buradaki hiç kimseye haklı ya da haksız olduğunu açıklamak zorunda değilin, boşver öncelikle. Kırılmışsın, üzülmüşsün, gurur yapmışsın bundan sonra kimin ne dediği önemli olmayacaktır. Zaten burada kimseye sormamışsın kızlar ben mi haksızım acaba çok mu abarttım diye..

Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun? Bu üzüntünü nasıl atlatacaksın, planın nedir? Boşanmaktan bahsetmiyorum yanlış anlama, eşine nasıl aksettireceksin bu kırgınlığını, intikamını nasıl alacaksın daha doğrusu :)

Samimi oldugunuz aile ortamında Size bagırması tam bi Öküzlük göstergesi biraz burnu sürtün bencede alttan almayın terbiyesiz işte okumakla adam olunmayacagının canlı bir örnegi daha!!!!

Buradaki hiç kimseye haklı ya da haksız olduğunu açıklamak zorunda değilin, boşver öncelikle. Kırılmışsın, üzülmüşsün, gurur yapmışsın bundan sonra kimin ne dediği önemli olmayacaktır. Zaten burada kimseye sormamışsın kızlar ben mi haksızım acaba çok mu abarttım diye..

Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun? Bu üzüntünü nasıl atlatacaksın, planın nedir? Boşanmaktan bahsetmiyorum yanlış anlama, eşine nasıl aksettireceksin bu kırgınlığını, intikamını nasıl alacaksın daha doğrusu :)
Intikam almak gibi bir cabam da istegim de yok. Zaten var ya, intikammis, hirsmis, inatmis, tripmis bunlar evlenmeden once yapilan cocukca davranislar. Evlilik surecekse bu gibi davranislara yeltenmeden, olgunca, sevgi, saygi cercevesinde surmeli. Su an buzzzz gibi sogugum esime karsi. Allah a havale ettim kendisini, Allah indan bulsun. Dun butun gun ders calisti bahaneyle. O bagrisindan sonra arkadaslari da kagida Cagirmaz. Zaten kendisinin de istedigi bu, ama iki kelam sesini cikaramiyor millete, ev efesi. Gece gunduz stresini ceken benim, elalem iki oynadigi kagida bakiyor, ders stresini gormuyor ki. Uzun bir sure de konusmam artik kendisi ile. Kusluk degil, dedim ya Icim buz gibi. Arkadaslarla da gorusmeyi dusunmuyorum pek. Zaten fazla samimiyet Tez ayrilik getirir derler, Hergun ayni kisilerle gorusmeyi istemiyorum, daha once de kendisi gerginlik yasadi bu insanlarla, yine Ben moral verdim, duzeltmeye calistim. Ama ayni kisiler icin beni asagilamayi tercih etti.

senı hatalı gormuyorum okuduklarımdan gayet saygılı oldugunu anladım hem hamılesın daha dıkkat etmesı gerekırken senı rencıde etmesını hıc hos karsılamadım arkadaslarına kızıp bagıramadıgı ıcın senden cıkarmıs bazen erkekler bıze bu tarz hareket yaptıklarında kendılerını ıspatladıklarını dusunuyorlar ama keneılerını rencıde edıyorlar haberlerı yok ayrıca kıyas yaparak sana bagırması en rahatsı edıcı durum ayrıca ogrencı bıle olsanı evlısınız uatelık hamıleyken senın gonlunu daha hos tutması gerekır cunku duygusal olarak daha hassassın bence arkadaslarını alttan alacagına senın gonlunu hos tutmaya cakısaın onun hatası yuzunden de bence sen bu kadar kendını harab edıp bebecıgı de daha fazla uzme :KK43:
Zaten var ya hamilelikmis, hassasiyetmis, gonlumu hos tutmaliymis Hic mi Hic oyle bir Cabasi yok. Ben kendi halimi, bebegimi dusunup, kendimi hos tutabilmeliyim. Kac defa dedim, bak bebegimiz olacak, lutfen haline Tavrina dikkat et diye ama dinlemedi, zaten son noktayi da koydu.

Arkadaşlara uyum sağlayacak diye kendisini mutsuz edecek bir şey yapıyor.
Sonra o siniri stresi hamile karısına yansıtıyor.

Ben yerinde olsam herkesin içinde o uyarıyı yapacağıma bayanlara bu konuyu çıtlatırdım.
Kırmamak için uyum sağlıyor ama aslında sevmiyor kağıt oynamayı.
Toplandığımız akşamlar farklı etkinlikler mi yapsak acaba?
Film gecesi falan olur mesela ne bileyim gibi.

Birlikte ortak bir eğlence bulunabilirdi.
Sen de tek başına kötü olmamış olurdun.

Ama bunun olacağı varmış olmuş.

Şuan kırgınsın, seni üzdüğü için özür dilemedi mi?

Zaten var ya hamilelikmis, hassasiyetmis, gonlumu hos tutmaliymis Hic mi Hic oyle bir Cabasi yok. Ben kendi halimi, bebegimi dusunup, kendimi hos tutabilmeliyim. Kac defa dedim, bak bebegimiz olacak, lutfen haline Tavrina dikkat et diye ama dinlemedi, zaten son noktayi da koydu.
kocan cocukluk yapmis, konusma uzun bir sure burnu surtsun. Allah akil fikir versin. Baska aktivite bulamamislarda kagit oynuyorlar ne ilginc.

Merhaba bayanlar,

Bayadir konu acmiyordum. Esimle cok tartismalarimiz oldu ama son zamanlarda -hamile- olusumun da etkisiyle esimle gayet iyiyiz(dik).
Biz ABD de yasiyoruz, esim de ben de ogrenciyiz, ozellikle esimin cok agir dersleri ve arastirmalari var. Burada surekli gorustugumuz bir arkadas grubumuz var, toplam 4 aileyiz. Biraraya geldigimizde biz bayanlar hep muhabbet ederiz, esler de kagit oynar. Diger bayanlar hep soylenir esleri kagit oynuyor diye ama ben hep birakin oynasinlar, onlarin da baska aktiviteleri yok, ne yapsinlar ki vs derim. Ama esim oldum olasi kagiti, oyunu vs sevmez. Her oyundan sonra sabahlara kadar ofluyor, pofluyor, ders calisiyor. Butun sikintisini, stresini hep ben cekiyorum. Ben bir yere gidelim dedigimde kiziyor, dersim var nasil gideyim diyor, gitmiyoruz. Ben de onun bu kadar bunaldigini gordukce o zaman kagit oynama diyorum. Zaten sevmiyorum, arkadas grubundan dislanmamak icin, uyum saglamak icin oynuyorum diyor. En son gecen hafta cok istedigim bir yere beni goturmedi, cok kirildim, dersin varsa kagittan zaman ayir calis da, benden kisma dedim, o da o anda bundan sonra vallahi de billahi de kagit oynamayacagim dedi. Dun aksam ayni arkadaslar yine geldi, yine kagida oturacaklar, ben de dedim ki oyun oynamana hic karismiyorum ama yemin ettin, bak sonra basimiza bela musibet gelir dedim, yani hicbir kizginligim da yoktu gayet sakindim. Bu da kari-koca tam 3 ailenin onunde bana oyle bir bagirdi ki 'UZATMA, SURDA TAM 3 TANE KADIN DAHA VAR HIC BIRININ SESI CIKIYOR MU SEN GIBI' dedi. Ben dahil herkes cok sasirdi, asla boyle birsey yapan biri degildir, erkekler o bagirinca oynamayalim bari dedi, Hayir oynayacagiz diye yine bagirdi bu. Ben omrumde hic bu kadar asagilanmamistim. O kadar gururum kirildi ki anlatamam. Ben esimin arkasindan bile konusmam arkadas grubunda, o beni herkesin icinde rezil etti, hem de baskalarinin karilariyla kiyaslayarak. Zaten kiyas konusundan nefret ediyorum, zannediyor ki herkesin karisi melek, bir tek ben fenayim. Oysa herkesten daha cok esine karsi saygisi olan, arkasindan koruyan biriyim. Kendimi odaya kapattim, sabaha kadar agladim, hala da agliyorum. Ayni insanlari bir daha gormek istemiyorum utancimdan. Boyle birsey hic yasamadim, ne yapacagimi da bilmiyorum. Yani ben onun esiyim, arkadaslarindan daha mi onemsizim, herseyden once ben istemesem de oynamamaliydi, beni kirmaktan, rezil etmekten daha mi onemli ortami, oyunu? Ayrica ben asla ama asla esinin herseyine karisan biri degilimdir, hep guvenirim esime, istedigi yere gider, istedigini yapar, istedikleriyle gorusur, onu bunaltmis biri de degilim. Ikili kavganin her turlusune raziyim ama boyle bir rezaleti kaldiramiyorum.
Birkaç gün ne derse desin sen de tersle içinde kalmasın :KK28:

Merhaba bayanlar,

Bayadir konu acmiyordum. Esimle cok tartismalarimiz oldu ama son zamanlarda -hamile- olusumun da etkisiyle esimle gayet iyiyiz(dik).
Biz ABD de yasiyoruz, esim de ben de ogrenciyiz, ozellikle esimin cok agir dersleri ve arastirmalari var. Burada surekli gorustugumuz bir arkadas grubumuz var, toplam 4 aileyiz. Biraraya geldigimizde biz bayanlar hep muhabbet ederiz, esler de kagit oynar. Diger bayanlar hep soylenir esleri kagit oynuyor diye ama ben hep birakin oynasinlar, onlarin da baska aktiviteleri yok, ne yapsinlar ki vs derim. Ama esim oldum olasi kagiti, oyunu vs sevmez. Her oyundan sonra sabahlara kadar ofluyor, pofluyor, ders calisiyor. Butun sikintisini, stresini hep ben cekiyorum. Ben bir yere gidelim dedigimde kiziyor, dersim var nasil gideyim diyor, gitmiyoruz. Ben de onun bu kadar bunaldigini gordukce o zaman kagit oynama diyorum. Zaten sevmiyorum, arkadas grubundan dislanmamak icin, uyum saglamak icin oynuyorum diyor. En son gecen hafta cok istedigim bir yere beni goturmedi, cok kirildim, dersin varsa kagittan zaman ayir calis da, benden kisma dedim, o da o anda bundan sonra vallahi de billahi de kagit oynamayacagim dedi. Dun aksam ayni arkadaslar yine geldi, yine kagida oturacaklar, ben de dedim ki oyun oynamana hic karismiyorum ama yemin ettin, bak sonra basimiza bela musibet gelir dedim, yani hicbir kizginligim da yoktu gayet sakindim. Bu da kari-koca tam 3 ailenin onunde bana oyle bir bagirdi ki 'UZATMA, SURDA TAM 3 TANE KADIN DAHA VAR HIC BIRININ SESI CIKIYOR MU SEN GIBI' dedi. Ben dahil herkes cok sasirdi, asla boyle birsey yapan biri degildir, erkekler o bagirinca oynamayalim bari dedi, Hayir oynayacagiz diye yine bagirdi bu. Ben omrumde hic bu kadar asagilanmamistim. O kadar gururum kirildi ki anlatamam. Ben esimin arkasindan bile konusmam arkadas grubunda, o beni herkesin icinde rezil etti, hem de baskalarinin karilariyla kiyaslayarak. Zaten kiyas konusundan nefret ediyorum, zannediyor ki herkesin karisi melek, bir tek ben fenayim. Oysa herkesten daha cok esine karsi saygisi olan, arkasindan koruyan biriyim. Kendimi odaya kapattim, sabaha kadar agladim, hala da agliyorum. Ayni insanlari bir daha gormek istemiyorum utancimdan. Boyle birsey hic yasamadim, ne yapacagimi da bilmiyorum. Yani ben onun esiyim, arkadaslarindan daha mi onemsizim, herseyden once ben istemesem de oynamamaliydi, beni kirmaktan, rezil etmekten daha mi onemli ortami, oyunu? Ayrica ben asla ama asla esinin herseyine karisan biri degilimdir, hep guvenirim esime, istedigi yere gider, istedigini yapar, istedikleriyle gorusur, onu bunaltmis biri de degilim. Ikili kavganin her turlusune raziyim ama boyle bir rezaleti kaldiramiyorum.
Herkesin içinde tahrik etmişsiniz .Sonuç kaçınılmaz .Herkesin önünde özürdilemeden affetmeyin .Kısasa kısas heyt.

aaa nasıl umrunda değil canım sadee senın değil ıkınızın bebeği bu sonucta cok uzuldum umarım duzelır ama kendı kendıne cok zor ustune gtmemeye calıs sessızlıgınden anlasın derım

Arkadaşlara uyum sağlayacak diye kendisini mutsuz edecek bir şey yapıyor.
Sonra o siniri stresi hamile karısına yansıtıyor.

Ben yerinde olsam herkesin içinde o uyarıyı yapacağıma bayanlara bu konuyu çıtlatırdım.
Kırmamak için uyum sağlıyor ama aslında sevmiyor kağıt oynamayı.
Toplandığımız akşamlar farklı etkinlikler mi yapsak acaba?
Film gecesi falan olur mesela ne bileyim gibi.

Birlikte ortak bir eğlence bulunabilirdi.
Sen de tek başına kötü olmamış olurdun.

Ama bunun olacağı varmış olmuş.

Şuan kırgınsın, seni üzdüğü için özür dilemedi mi?
Iyi de kocaman adam, gayet kontrolunu, duzenini yapabilen birisi. Arkadaslarina neden ses cikaramiyor ki? Yani bu ses cikarmama, uyum saglama, ortamdan dislanmama duygusu da ilk degil. Annesine sesini cikaramaz, her dedigini istemese de yapar, akrabalarina ses cikaramaz, her istediklerini istemeye istemeye yapar, her cagrilan yere gitmeye calisir, herkesin her dedigini yapmaya calisir. Peki bana neden karsi koyuyor? Bana neden bagiriyor?
Gecen sene ben tr deyim, bursu daha yeni kazandim, sadece 5 gun var ABD ye donmeme. Burdaki ayni ark.lar demisler ki rosalone nun bursu kazanmasini kutlayalim. Bu da tamam demis, nasil isterseniz, size yemek ismarlayim demis. Onlar da restauranta gitmek istememis, disarda mangal yapalim hem esler de gelsin demisler ve inanir misiniz benimki orada sesini cikarip da rosalone da gelsin dememis, almis herseyi, kurmuslar mangali, milleti cagirmis, ben yokken benim bursu kazanmami kutlamis arkadaslari ve esleri ile. Elalem kutlamaya karisini da davet ediyor, benimki de demiyor ki benim karim da 5 gun sonra gelecek, hem bu onun basarisi, onun da hakki, o da gelsin demiyor. Inanin su olayi duydum kac gun agladim. Kimseler karisina karsi boyle bir saygisizlik, dusuncesizlik yapmiyor. Tr den donmeyecektim, ailemi de uzmek istemedim.
Film gecesi de oluyor, mangal partisi de oluyor, gezmesi de oluyor, hepsi var, surekli ayni kisilerle, hep de zaten erkekler ayarliyor. Ben bir defa bir yere gitmek isteyim sadece o zaman kiyamet kopuyor sadece, ne dusuncesizligim kaliyor, ne anlayissizligim. Zaten yaptigi her aktivite ayni zamanda benim icinmis, oyle diyor.

aaa nasıl umrunda değil canım sadee senın değil ıkınızın bebeği bu sonucta cok uzuldum umarım duzelır ama kendı kendıne cok zor ustune gtmemeye calıs sessızlıgınden anlasın derım
Bilmiyorum ya bu konuda cok hevesli ve heyecanli degil. Hamileyim diye ayri bir muamelesi, anlayisi, nezaketi yok hic bugune kadar. Bir ara midem cok bulandi, cok kustum, o zaman evislerine bakti, sagolsun. Simdi ayrica bir davranisi yok. Soyleyince sen kendini o kadar umursuyorsun ki baskasinin seni umursamasina gerek kalmiyor diyor. Babaligi eve ekmek getirmekten ibaret olacak herhalde.

Ne kadar küçük düşürücü ve aşağılayıcı bir duygu olduğunu biliyorum. Hele ki sonrasında arkadaslarınızın eşleriyle olan samimiyetini görüyor ve "onlar bu kadar iyi davranılırken ben hak etmiyor muyum" diye düşünüyorsanız.. Emin olun, siz en güzelini hak ediyorsunuz. Şöyle yapın, böyle yapın demeyeceğim. Zira kelin ilacı olsa başına sürermiş. Sadece kendinizi üzmeyin, sağlığınıza dikkat edin yeter =)

Back