• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim Bana Herkesin Icinde Bagirdi

Bu saatten sonra neye dikkat etsin ki artik, olan oldu, beni rezil etti, gururumu kirdi ve dedim ya bir omur boyu cikmaz icimden bu artik. Su an esimin gozumde, gonlumde zerre degeri yok. Imkanim olsa idi ilk yapacagim is ailemin yanina gitmek olurdu, hem de uzun bir sure donmemecesine.
Olanı degistiremez haklısınız ama belki bi sekilde gözünüzde kaybettigi degeri tekrar kazanabilir. Ve bi daha hayatınız biyunca size böyle bi sey yasatmaz.
Off inanın bilmiyorum cok üzücü bi durum, sizin adınıza cok üzgünüm, yapıcı konusmaya calısıyorum ben de elimden geldigince. Ama su anda sizi de anlıyorum. Gururunuza bakıp paramparca olmus bi vazo görüyosunuz ve "nasıl toplanacak bu toplanmaz ki!" diye düsünüyosunuz.
Amerika da kalacak baska bi yer ayarlamanız mümküm degil mi bi süre ayrı bi yerde kalsanız.
Ve son olarak bu duruma özel söylemiyorum ama hicbi sey icin asla atamam icimden demeyin. Unutmak insan beyni icin mucizevi bi sey. Yasadıgımız her anıyı ilk gün verdigi hisle hatırlasak herhalde hepimiz delirirdik ya da ölürdük.
Ölüm var, aldatılmak var, daha bi ton cok kötü sey var su hayatta. Hepsinin ilk anki acısının hic gecmedigini, hic unutamadıgınızı bi hayal edin. Olmaz, yapmayın siz de. İcinizden tabi ki atacaksınız eninde sonunda. Su anki esiniz hayatınızda olsun olması siz bu kötü anıyı unutacaksınız. Atacaksınız ki huzurlu olacaksınız.

Sizin bu arkadas grubunun kagit oynamaktan baska aktivitesi yok mu?
Hanimlar gittikten sonra adamlar hâlâ kagit oynamaya devam etmiş. Orası da ilginç. Kagit oynayan ilahiyatci arkadaslariniz mi var.
Uleyyynnn bize yillarca gunah dediler, bir de kendileri mi oyniiiiii?
Bu arada kocanizi sanırım farkinda olmadan rezil kepaze etmişsiniz...

Ne guzel esiniz sevmiyormus kagit oynamayi sizde israrla oynamasi icin ortam hazirliyormussunuz.boyle seylere bu kadar onem veriyorsunuz.bugun ortamdan dislanmamak icin oynar.yarin bahsine oynar sonra bi bakmisin is basini almis gitmis.kumar mubtelassi olmus.
Benim teyzemin esi cok zengin.adam keyfi kagit oynarken simdi bagmlisi oldu.bicok malini kaybetti.oyle mubtelasi olduki evlerinde huzur yok.
Bende bu acidan baktim olaya.
Bence de bulunmayin artik o ortamda bakin kotude olsa vesile olmus bu olay.

Yani ben evlilik, fedakarlik vs biliyorum, anliyorum, hep olur, elbette ki insanlar neler neler cekiyordur, nelere de katlaniyordur ama esimin beni rezil etmesine, herkesin icinde milletin karisiyla kiyaslayarak kucuk dusurmesine dayanamiyorum.
Yani bunu kac kere yapti Allahaskina... Hemen ilk firsatta bosamak da ne! Tamam ilkine boyun eger ses cikarmazsan devami gelir diye de dusunulebilir. Bu zamanla ogrenecek birsey tabi ki. Ama bence bir yuva yikmak bu kolay olmamali. Yine de karar senin...

Yani bunu kac kere yapti Allahaskina... Hemen ilk firsatta bosamak da ne! Tamam ilkine boyun eger ses cikarmazsan devami gelir diye de dusunulebilir. Bu zamanla ogrenecek birsey tabi ki. Ama bence bir yuva yikmak bu kolay olmamali. Yine de karar senin...
Benim de icimden sokup atamayacagim asla asla unutmayacagim kirginliklarim var. Yeri geldiginde uygun bir zamanda soyluyorum "şunu yapmistin hic unutmayacagim"diye. Hatta "umarim senin de en sevdigin icini boyle acitsin" derim. Ister anlaaar ister anlamaz. Herkes en cok kendini sevmeli. O kadar...

ögrencilik bittikten sonra evlenmeliydiniz bir kere
ayrica hata sizde onca insan arasinda bunu dile getirmeye ne gerek var
ben olsam ses cikarmaz onlar yokken tepkimi gösterirdim

Telafisi yoksa bosanin ya. Ne yapalim yani? Git bosan arkadasim, dert gormemissin sen.
Ve evet baskalari icin yasiyorsun. Tek basinayken beni dovsun ama milletin icinde sesini yukseltmesin, demek ne demek ya? Gurur yok sende, sirf baskalari icin yasiyorsun. Yoksa sana bagirmasi dert degil senin icin. Sadece baskalari gormesin. Yazik valla. Cekilecek bir yanin yok.
Bosan sen de kurtul o da.
bu kadarini ben soyleyemedim ama birinin bunlari soylemesi gerekiyordu.

bu kadarini ben soyleyemedim ama birinin bunlari soylemesi gerekiyordu.
Hala bazi arkadaslarimiz yardimci olmaya calisiyor. Halbuki eski konularini okusalar, kocasinin ona cok daha kotulerini yaptigini anlayacaklar. Hic kotuluk, olumsuzluk gormemis bir insanmis gibi prensesi oynuyor burada arkadas. Halbuki esinin yazismalariyla ilgili actigi bir konu var ki cogu kisinin esine hak verecegine eminim. Hayati kendisi ve esi icin cikilmaz hale getiren bir insan. Ama burada muhtesem bir evliligi varmis gibi gostermeye calisiyor. Hic kotu laf, kotu davranis gormemis de bu baskalarinin icinde ses yukseltme olayi cok agrina gitmis.
Esi bosanmak istiyor zaten ama hamile kaldigi icin vazgecilmis herhalde. Orada bir kopukluk var anlamadim. Ama "asla telafisi olamaz." laflari sinirimi bozdu. Nisanliyken olanlarin telafisi olamazdi. Onlari bile tolere ettiyse bunu hayli hayli etmesi gerekir. Sistim valla.

Hala bazi arkadaslarimiz yardimci olmaya calisiyor. Halbuki eski konularini okusalar, kocasinin ona cok daha kotulerini yaptigini anlayacaklar. Hic kotuluk, olumsuzluk gormemis bir insanmis gibi prensesi oynuyor burada arkadas. Halbuki esinin yazismalariyla ilgili actigi bir konu var ki cogu kisinin esine hak verecegine eminim. Hayati kendisi ve esi icin cikilmaz hale getiren bir insan. Ama burada muhtesem bir evliligi varmis gibi gostermeye calisiyor. Hic kotu laf, kotu davranis gormemis de bu baskalarinin icinde ses yukseltme olayi cok agrina gitmis.
Esi bosanmak istiyor zaten ama hamile kaldigi icin vazgecilmis herhalde. Orada bir kopukluk var anlamadim. Ama "asla telafisi olamaz." laflari sinirimi bozdu. Nisanliyken olanlarin telafisi olamazdi. Onlari bile tolere ettiyse bunu hayli hayli etmesi gerekir. Sistim valla.
ben de boyle dusundum o konuyu okuyunca. eyvah adam yandi dedim. cunku konu sahibi hem ayrilmiyor hem de gecmisi unutmuyor.
bir cicegi 3 yil basima kakti diye sikayet etmis esi, artik bu konuyu sittin sene unutturmaz konu sahibi.

Eski konularınızdan da belli,mutsuzken,eşinizle evlendiğinize pişmanken neden bir de hamile kaldınız ?

Arkadasim senin benimle ne alip veremedigin var? Ozel bir dusmanim varmis gibi hissettim. Burda herkes gibi bir uyeyim ve gerek duydugumda herkes gibi derdimi paylasiyorum. Eski konularim en sonuncusunu bile aylar once actim ki bu kadar ayrintiya girmenin hicbir geregi yoktu. Bugunki konumun eskiyle de hicbir baglantisi da yok. Surada yazdigim birkac derdimden yola cikarak boylesi agir ithamlarla beni yargilayamazsin ki forumda en sevmedigim sey alta alta cikan yorumlarda uyelerin birbiri ile saygisizca kavga etmesi. Kimseyle kavga etmek icin derdimi acmiyorum burada, yardim etmeye calisan, anlayan insanlar varsa da sagolsunlar, hepimiz herkese yardim etmeye calisiyoruz forumda. Evliligimi de, beni de birkac konu ile yerden yere carpmissin, sanki benimle ayni evde yasiyorsun.

ben de boyle dusundum o konuyu okuyunca. eyvah adam yandi dedim. cunku konu sahibi hem ayrilmiyor hem de gecmisi unutmuyor.
bir cicegi 3 yil basima kakti diye sikayet etmis esi, artik bu konuyu sittin sene unutturmaz konu sahibi.
Evet, anlamiyorum bu insanlari. Kabul edemeyecegin davranislari yapmis bir adamla neden evlenirsin? Ki ben o yazismalari okuduktan sonra kesinlikle konu sahibini haksiz buluyorum. Bir de burada yazdiklarini okuduktan sonra tabii ki. "Evde beni dovseydi de baskalarinin icinde bagirmasaydi." Lafa bak ya! Igrenc bir sey bu! Gercekten cok sinirlendim. Ilk defa bir konuda bu kadar acimasiz ama bir o kadar da gercekci yaziyorum. Bana dokundu ya o lafi. Allah o cocuga huzurlu bir aile nasip etsin diyeyim yine de. Umarim konu sahibi aklini basina alir. Cunku su haliyle asla cekilecek bir insan degil.

Arkadasim senin benimle ne alip veremedigin var? Ozel bir dusmanim varmis gibi hissettim. Burda herkes gibi bir uyeyim ve gerek duydugumda herkes gibi derdimi paylasiyorum. Eski konularim en sonuncusunu bile aylar once actim ki bu kadar ayrintiya girmenin hicbir geregi yoktu. Bugunki konumun eskiyle de hicbir baglantisi da yok. Surada yazdigim birkac derdimden yola cikarak boylesi agir ithamlarla beni yargilayamazsin ki forumda en sevmedigim sey alta alta cikan yorumlarda uyelerin birbiri ile saygisizca kavga etmesi. Kimseyle kavga etmek icin derdimi acmiyorum burada, yardim etmeye calisan, anlayan insanlar varsa da sagolsunlar, hepimiz herkese yardim etmeye calisiyoruz forumda. Evliligimi de, beni de birkac konu ile yerden yere carpmissin, sanki benimle ayni evde yasiyorsun.
Ayrintilara tabii ki girecegim, sonucta silinmiyor yazdiklarimiz degil mi? Ben de bir konu acarsam sen de o eski konumla alakali bir baglanti gorursen "bak o zaman da sunu yapmissin, aklini basina topla." dersin.

"Asla telafisi yok, keske yalnizken dovseydi." laflarin ruh halini iyi yansitmiyor. Herkes sana yardimda bulunmaya calismis. Ki ilk mesajimda ben de oyle yazmistim. Bakabilirsin. Ama hala "Asla telafisi yok. Ben boyle bir sey gormedim." seklinde yazarsan insanlar senin kusursuz bir cevrede buyudugunu ve o mukemmel kocandan en ufak bir kirici hareket gormedigini dusunur. Ama kazin ayagi oyle degil. Nisanliyken cok daha agirlarini yasamissin. Neden evlendin? Onlari affettin de onlarin telafisi oluyor da bunun neden olmuyor? Cok tutarsiz davranislar icerisindesin. Lutfen kendine gel. Kendine saygi duy. Sen kendine degil baskalarina saygi duyuyorsun. Gururunu sadece baska insanlarin yaninda korumaya calisiyor ama yalnizken dayak yemeyi kendine reva goruyorsun. Normal mi bu?

Size simdiye kadarki anlayisiniz icin tesekkur ederim, o kadar da size yazdim ama sonunda boyle bir sonuca varmaniza sasirdim. Yazi dilinde yanlis anlasilmalar olabiliyor. Tanisaniz ben ne cicek derdindeyim, ne gezme tozma, ne de baska birsey. Maasimi bile inanin bir defa bile gormedim, cekmedim su gunume kadar, kendi param bile umrumda degil, esimden harclik aliyorum, bir defa bile birsey dememisimdir. Ama karsimda yaptigim fedakarliklari gormezden gelip surekli her firsatta ailesine, cevresine deger ve vakit harcayan bir adam var, oyle an geliyor, oyle laflar isitiyorum ki benim de bazi seyleri dile getirdigim anlar oluyor. Neyse zaten, bunlarin bugunki konumla alakasi da yok.

Ayrintilara tabii ki girecegim, sonucta silinmiyor yazdiklarimiz degil mi? Ben de bir konu acarsam sen de o eski konumla alakali bir baglanti gorursen "bak o zaman da sunu yapmissin, aklini basina topla." dersin.

"Asla telafisi yok, keske yalnizken dovseydi." laflarin ruh halini iyi yansitmiyor. Herkes sana yardimda bulunmaya calismis. Ki ilk mesajimda ben de oyle yazmistim. Bakabilirsin. Ama hala "Asla telafisi yok. Ben boyle bir sey gormedim." seklinde yazarsan insanlar senin kusursuz bir cevrede buyudugunu ve o mukemmel kocandan en ufak bir kirici hareket gormedigini dusunur. Ama kazin ayagi oyle degil. Nisanliyken cok daha agirlarini yasamissin. Neden evlendin? Onlari affettin de onlarin telafisi oluyor da bunun neden olmuyor? Cok tutarsiz davranislar icerisindesin. Lutfen kendine gel. Kendine saygi duy. Sen kendine degil baskalarina saygi duyuyorsun. Gururunu sadece baska insanlarin yaninda korumaya calisiyor ama yalnizken dayak yemeyi kendine reva goruyorsun. Normal mi bu?
Ben burada mukemmel bir evlilik profili cizmiyorum, ne kadar buyuk kavgalarimiz olsa da bugune kadar hep esimle aramda kalmistir. Yalnizken dovseydiden kastim mubalaga yoluyla da olsa baska insanlarin yaninda, ailemizle hicbir alakasi olmayan insanlar yaninda rezil olmanin, asagilanmanin, ustelik baskalarinin karilariyla kiyaslanmanin ne kadar kotu bir durum oldugunu anlatmak icindi. Yoksa tabiki dayak normal birsey degil, asla dayagi savunan biri degilimdir, esim de zaten hic dovmedi, dovmez de. Benim kendime saygim da var, gururum da var. Herseyi gectim, esime de saygim var, kimsenin yaninda onu ne saka yoluyla, ne de gercek yollu bu kadar asagilamam, ayrica hic mi hic kimseyle kiyaslamam. Haydi ben patavatsizlik ettim diyelim, arkadan uyarsin, ya da arkadan kizsin, onun beni elalemin karisiyla hem de bagirarak kiyaslamasi normal mi? Cok mukemmel bir cevredeyim demiyorum ama en azindan cevremde karisini bagirarak elalemin karisiyla kiyaslayan hickimse gormedim, siz cok mu gordunuz bu davranisi daha once Allahaskina? Telafisi yoktan kastim, benim su dustugum rezil duruma bakar misiniz, agizdan cikan lafin telafisi var mi? Surda elalem seviyesinde birkac kisinin icinde yuzsuzce gururum parcalandi, bunu yapan da en yakinim yani esim!

Ben burada mukemmel bir evlilik profili cizmiyorum, ne kadar buyuk kavgalarimiz olsa da bugune kadar hep esimle aramda kalmistir. Yalnizken dovseydiden kastim mubalaga yoluyla da olsa baska insanlarin yaninda, ailemizle hicbir alakasi olmayan insanlar yaninda rezil olmanin, asagilanmanin, ustelik baskalarinin karilariyla kiyaslanmanin ne kadar kotu bir durum oldugunu anlatmak icindi. Yoksa tabiki dayak normal birsey degil, asla dayagi savunan biri degilimdir, esim de zaten hic dovmedi, dovmez de. Benim kendime saygim da var, gururum da var. Herseyi gectim, esime de saygim var, kimsenin yaninda onu ne saka yoluyla, ne de gercek yollu bu kadar asagilamam, ayrica hic mi hic kimseyle kiyaslamam. Haydi ben patavatsizlik ettim diyelim, arkadan uyarsin, ya da arkadan kizsin, onun beni elalemin karisiyla hem de bagirarak kiyaslamasi normal mi? Cok mukemmel bir cevredeyim demiyorum ama en azindan cevremde karisini bagirarak elalemin karisiyla kiyaslayan hickimse gormedim, siz cok mu gordunuz bu davranisi daha once Allahaskina? Telafisi yoktan kastim, benim su dustugum rezil duruma bakar misiniz, agizdan cikan lafin telafisi var mi? Surda elalem seviyesinde birkac kisinin icinde yuzsuzce gururum parcalandi, bunu yapan da en yakinim yani esim!
Evet cok gordum. Ben de karisinin babasina kufurler yagdiran bir adam gormedim mesela. Herkesin gordukleri baska degil mi?

Peki madem telafisi yok, neden bosanmiyorsun? Ama bundan once digerlerini nasil telafi ettin diye sormak lazim galiba.

Valla sen hayati kendine zehir ediyorsun. Arkadaslarinizdan gizli konustugunuz birdurum var. "Kagit oynama onlarla. Kagitoynamayacagim onlarla yemin ederim." Vesen arkadaslarinin icinde "yemin etmistin, oynamayacaktin." diyorsun. Ne kadar ayip ya. Ozelinizi ortaliga sacan ilk sen olmussun bunubil. Karsiligi da hak etmissin evet. Senirahatlatmak icin konusamayacagim. O cok sikbahsettigin ozelini ortaliga doken sensin. Aranizda o insanlarla ilgili gecen bir mevzuyu yine o insanlara dokmussun. Burada bir mantiksizlik yok mu sence?
Hala yaptigini anlamiyorsan bildigin yolda devam et. O yolun sonunu kisazamanda gorursun boyle devam edersen.

3.Kisilerin yaninda azarlanmaktan nefret ediyorum

Bundan sonra benim hayatimda hic derecesinde ne yaptiginin, yapacaginin onemi yoktur. Bugune kadar hickimsenin yaninda da arkasinda da onu rezil etmedim, ona karismadim, kendisi de bilir. Yaptiysam birsey bunun karsiliginin benim herkesin icinde asagilanmam oldugunu dusunmuyorum. Ben haksiz da olsam karsiligini haketmedim diyorum. Soz agizdan cikti bir kere ben herseyden once bir es olarak degil, bir sahis olarak o kadar insan icerisinde rezil oldum. Ben cocuklugumda sinifta ogretmenden bile azar isitmemis biriyim, dusunun artik.

Esinizle konuşup bu hatasini kabullendirmeye calisin.....ve herkes toplaninca "gecen aksam için esimden ozur cok kez diledim ama sizlerden de özür dilerim bu aralar pek iyi değilim kabalik ettim " gibi bir konuşmayla durum iyiye gider.

Ağlayarak bir şey cozemezseniz. Kirginliginiz kalir elbet ama hata karsisinda çaba gosteren birini bulmak her zaman biraz rahatlatır insani..

ilk mesajından anladığım kadarıyla konuşayım.
öncelikle sanki eşinin sinirleri bozuk, yada zayıflamış sinirlerinin kuvvetlenmesine ihtiyacı var sanki, belkide çok yoğun dersleri var diyorsun ondan olmuştur, nedenini bilemicem.
sen eşine "yemin ettin bence oynama" vs gibi sözleri söylediğinde senin bu sözlerini arkadaşlarınızda duydumu??

Back