- 5 Haziran 2014
- 178
- 389
- 103
Yani bence de pes....Pes dogrusu bir de ustune bu yorumu begenenler olmus
Onemli olan kimsenin unutmasi ya da unutmamasi degil zaten. Ben haksiz da olsam karsiligim bagirilarak herkes icinde kucuk dusurulmek olmamaliydi. Abarttigimi sanmiyorum, bu kari koca arasinda olup kalan birsey degil, ben resmen herkes icinde rezil edildim, bu duygunun tarifi de, kirginligi da anlatilmaz. Ben bu yasima kadar hicbir kari koca arasinda boyle bir rezalet gormedim, ilk yasayan da ben oldum, hem de sevgili, mustakbel esim tarafindan!Yemin olayını hatırlatmakla ilahiyatçı arkadaştan onay almakla siz de eşinizi küçük düşürmüşsünüz bağırmasını haklı çıkarmaz tabi ikinizde haksızsınız yani. Ayrıca karı koca arasında olur böyle şeyler çok abartıyorsunuz sizin dışınızda herkes unutmuştur bile.
Evet ikizler burucuyum, ben insan iliskilerinde hassas biriyimdir ve toplumda gururlu bir durusum vardir. Yani cok patavatsiz kisilerle muhabbetime bile cok dikkat ederim, olur olmaz lafini yiyip, moralim bozulmasin diye. Ailemde cok kavgalar yasadim ama kimsenin yaninda birbirimizi rezil etmedik, rezil olmadim. Esimle de cok kavga ettik zamaninda ama yine kimseler duymadan olur, biterdi, cogunu hatirlamiyorum bile. Dunku olay zirveydi. Ozur de dilese bunun geri donusu yok artik, olamaz da. Allah buyuktur ama, hamile halimle dustugum durumu ve kirginligimi Allah goruyor ve ben onu Allah a havale ettim.Ben seni çok iyi anlıyorum konu sahibesi. Yazdıklarından mütevellit bir an kendimi gördüm gibi geldi. İkizler burcu falan mısın? Ben senin yerinde olsam emin ol bende bu kadar takardım. Muhtemelen çok hoşgörülü ve saygılı bir ailede büyüdün. Bir de bunların üstüne haksızlık kaldıramayan bir yapın var. Eşinin yaptığı alenen densizlik... Eşin pişman olacaktır diye tahmin ediyorum ,ve bu elbette ki sana yetmeyecek. Nasıl ki onca insanın arasında seni rencide ediyorsa, yine o insanların yanında senden tıpış tıpış özür dilesin. İçin anca böyle soğur .
Olay ne kadar kirici ki insanlar bosanma sebebi olarak bile goruyor. Evliligimin hatta omrumun en asagilayici aniydi.Ya bi arkadas kendini daha fazla ezdirme ve benim icin bosanma sebebidir yazmis.
Adam bi tek bagirmis tamam hos degil ama bosanma sebebide degil yani bana gore. Siz kotukoca gormemissiniz. Ayrica bekara koca bosamasi kolay !!!!
Benim su saatten sonra esime soyleyecek bir kelimem dahi yok. Kendisi de gayet tabii ne yaptiginin farkinda bir kisilik. Nasil bir rezalet cikardiginin, beni nasil rezil rusva ettiginin gayet farkinda. Yapmamasi gereken, kari koca mahremi olan bir bagrisin herkesin icinde vukuu bulmasinin ne kadar cirkin oldugunun gayet farkinda. Yani konusularak cozulecek bir konu olmaktan cikti bu durum. Esim beni kiyaslama yoluyla o kadar insan icinde rezil etti ve bu durumun ikimiz icinde artik ne telafisi mumkun ne de geri donusu!Off bu başkalarının yanında kavga durumu çok sıkıntılı ya. Hani bagırmayan insan mı var sanki diye düsünüyoruz uzaktan bakınca ama kazın ayagı öyle degil iste.
Yani o anki utanma hali, baskası olsa toplum icinde kendini ezdirmeyip cevap verecekken eş/sevgili olunca konu uzamasın diye susmak zorunda kalmak, diger insanların bakısları(ki kötü niyetle bakmıyo bile olsalar insanın icine oturuyo), eşinin sizi başkalarıyla kıyaslayıp herkesin icinde yetersiz hissettirmesi...
Kırgınlıgınızı, kendinizi nasıl hissettiginizi acık acık ifade edin bence. Mesele sadece bagırman degil ben böyle böyle hissettim de. İnsanlar hep sevgi gösteren hareketleri mahrem sanıyo ama asıl kavga etmek mahremdir bence. Ciftin arasında kalmalıdır. Dısarıya döküldü mü siz unutur barısırsınız ama millet bunu hatırlar. Onların ne düsündügü önemli degil ama öyle hatırlanmak sizi üzer.
Çok incinmişsiniz, çok kırılmışsınız ve şu anda çok kızgınsınız.Benim su saatten sonra esime soyleyecek bir kelimem dahi yok. Kendisi de gayet tabii ne yaptiginin farkinda bir kisilik. Nasil bir rezalet cikardiginin, beni nasil rezil rusva ettiginin gayet farkinda. Yapmamasi gereken, kari koca mahremi olan bir bagrisin herkesin icinde vukuu bulmasinin ne kadar cirkin oldugunun gayet farkinda. Yani konusularak cozulecek bir konu olmaktan cikti bu durum. Esim beni kiyaslama yoluyla o kadar insan icinde rezil etti ve bu durumun ikimiz icinde artik ne telafisi mumkun ne de geri donusu!
Hayir, yanlis anlamissiniz. Ben insanlarin dusuncelerini degil bizzat kendi serefimi, hatta esimin serefini umursuyorum. Baskalarinin bakislarinin da goruslerinin de benim icin cok da bir degeri yokken, esim yaninda en degerli insan iken neden baskariyla kiyaslanacak, hatta baskalarinin yaninda bagirilmak suretiyle kucuk dusurulecek konuma dusuyorum? Kari-koca kavgasi-bagrisi hatta sevgisi bile ozeldir, zira kari icin koca, koca icin kari ozeldir, haliyle baska insanlarin yaninda birbirlerine bagirmaz, kiyaslamaz, kucuk dusurmezler. Elbette ki basbasa kavgalarda da kalp kirilir, insan uzulur ama en azindan bu aile sirri olarak kalir, ortalikta ifsa edilmez, anlatilmaz bile.
Çok mükemmel bir çevrede büyümüşsün galiba. boşan o zaman arkadaşım başka ne diyelim hakkında hayırlısı olsun.Onemli olan kimsenin unutmasi ya da unutmamasi degil zaten. Ben haksiz da olsam karsiligim bagirilarak herkes icinde kucuk dusurulmek olmamaliydi. Abarttigimi sanmiyorum, bu kari koca arasinda olup kalan birsey degil, ben resmen herkes icinde rezil edildim, bu duygunun tarifi de, kirginligi da anlatilmaz. Ben bu yasima kadar hicbir kari koca arasinda boyle bir rezalet gormedim, ilk yasayan da ben oldum, hem de sevgili, mustakbel esim tarafindan!
Yani ben evlilik, fedakarlik vs biliyorum, anliyorum, hep olur, elbette ki insanlar neler neler cekiyordur, nelere de katlaniyordur ama esimin beni rezil etmesine, herkesin icinde milletin karisiyla kiyaslayarak kucuk dusurmesine dayanamiyorum.Bu olaydan sonra eşinizle hiç konustunuz mu? Bence o da farkindadir. Sonucta arkadaslariyla sizin aranizda baski altinda kalmis cok belli. Cikis yolu bulamayinca da boyle yapmis. Evlilik oyle sadece iyi gunler icin kurulmuyor. Ben 20 yillik evliyim (19 yasimda evlendim) ve nelere katlandim fedakarliklar yaptim. Neyse ki eşim ve akrabalari bunu cok iyi bilir ve beni takdir ederler. Ben de eşime cok kizip nefret ettim kesin artik duzelmeyiz dedim ama cok ilginctir ki hep gecti bu dusuncem...
Bu saatten sonra neye dikkat etsin ki artik, olan oldu, beni rezil etti, gururumu kirdi ve dedim ya bir omur boyu cikmaz icimden bu artik. Su an esimin gozumde, gonlumde zerre degeri yok. Imkanim olsa idi ilk yapacagim is ailemin yanina gitmek olurdu, hem de uzun bir sure donmemecesine.Çok incinmişsiniz, çok kırılmışsınız ve şu anda çok kızgınsınız.
Bakın ben size gönül rahatlıgıyla boşanın derim. Eşinizin yaptıgının ne kadar kücük düsürücü bi sey oldugunun farkındayım. Siz benim kadar fevri biri olsaydınız o evde savas cıkardı. Ben de aynı üslupla cevap verir sen bu insanlarla bu oyunu oynamak istemiyosun ya ne kıvırıyosun simdi yanlarında diye bagırır cagırır ceker cıkardım evden.
Ama kendi görüslerimin evlilik gibi bi kurum icin cok fevri oldugunu da biliyorum. O nedenle size fevri bi yorum yapmak istemedim ve hislerinizi ifade edin ve bi daha bunu size yapmasına izin vermeyin demek istedim. Yani hepimiz insanız ve bazen cok berbat hareketler yapıyoruz. Baskalarının canını yakacagımızı bile bile pisman olacagımız laflar ediyoruz. İnsanlar evlenince de melege dönüsmüyolar. Ve önümüzdeki 50 sene birlikte olmaya söz verdiginiz adam bu hataların bi kısmını da size karsı yapacak, cünkü en yakınında siz varsınız. Siniriniz yatıstıkca o da yaptıgının yenilir yutulur bi sey olmadıgını anlayacak. Siz de tavrınızı en sert bicimde ifade edeceksiniz ki o da ders alıp daha iyi bi insan olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?