- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
- 248
valla normalinde gayet sessiz olan bir adam bu sekilde bagiriyorsa senin de oturup bir dusunmen gerekir.Oyle ya da boyle, ben sonucta bu yasima kadar hic bu kadar asagilandim ve rezil edildim. Bunun sikintisini da bir omur unutmam artik. Su kalbimin kirikligini artik hicbir sey de telafi etmez. Daha dun annemle telefonda konsurken esim bana hic bagirmaz, sesini yukseltmez, gayet sessiz bir hayatimiz vardir diye anlatiyordum ki su basima gelene bak.
Bundan sonra benim hayatimda hic derecesinde ne yaptiginin, yapacaginin onemi yoktur. Bugune kadar hickimsenin yaninda da arkasinda da onu rezil etmedim, ona karismadim, kendisi de bilir. Yaptiysam birsey bunun karsiliginin benim herkesin icinde asagilanmam oldugunu dusunmuyorum. Ben haksiz da olsam karsiligini haketmedim diyorum. Soz agizdan cikti bir kere ben herseyden once bir es olarak degil, bir sahis olarak o kadar insan icerisinde rezil oldum. Ben cocuklugumda sinifta ogretmenden bile azar isitmemis biriyim, dusunun artik.valla normalinde gayet sessiz olan bir adam bu sekilde bagiriyorsa senin de oturup bir dusunmen gerekir.
tabi git esinden ozur dile demiyorum.
surundur, hobi olarak yine surundur ama bir daha ayni tur seylerin yasanmasini istemiyorsan
esinin verdigi tepkinin sebebi kart oynamasina karisman degil
aranizda gecen bir konusmayi toplum icinde ifsa etmendir.
bunu bil yeter.
bakin nisanliyken de esinizle bu tarz bir olay yasamissiniz.Bundan sonra benim hayatimda hic derecesinde ne yaptiginin, yapacaginin onemi yoktur. Bugune kadar hickimsenin yaninda da arkasinda da onu rezil etmedim, ona karismadim, kendisi de bilir. Yaptiysam birsey bunun karsiliginin benim herkesin icinde asagilanmam oldugunu dusunmuyorum. Ben haksiz da olsam karsiligini haketmedim diyorum. Soz agizdan cikti bir kere ben herseyden once bir es olarak degil, bir sahis olarak o kadar insan icerisinde rezil oldum. Ben cocuklugumda sinifta ogretmenden bile azar isitmemis biriyim, dusunun artik.
Arkadasim diyorum ki haksizsam haksizim, patavatsizliksa patavatsizlik ettim, ben de insanim, benim de hatam olabilir ama ben onu bugune kadar -3 yil- boyunca kimsenin yaninda rezil etmediysem, hicbirseyine karismadiysam o da benim gururumu, ya da ailemizin gururunu dusunup, olgunca cevabini herkesin icinde bagirip, beni elalemin karisiyla kiyaslayarak degil, arkadan uyararak, bagirarak hatta doverek verseydi. Ben o kadar kisi icinde boyle buyuk bir rezalet yasadim, haydi bagirmasini gectim ordaki 3 kadinla kiyaslanmam ne demek? Kimin karisinda gozu, gonlu var da beni kiyasliyor? Bu kiyaslama surekli olan birsey zaten de bir de herkesin icinde bagirmak suretiyle ortaliga doktu.adamı rezil etmişsin hala rezil etmedim diyorsunsen farkında degilsin naptıgının. aranızda geçen bi muhabbeti başkalarının yanında yerli yersiz açmışsın. senin bunu patavatsızlık saymaman önemli degil, bu basbaya patavatsızlık, nerde ne söylicegini bilmemektir.
Peki benim su an dustugum durum ne olacak? Gururlu bir insanim, okumus, calisan, okumakta olan bir insanim, ailemde, cevremde kimseye saygisizligi olmayan, saygisizlik da gormeyen bir insanim. Konusmasina, uslubuna dikkat etmeyen kisilerle arkadaslik bile etme(mek)te dikkat eden biriyimdir. Esim de bilir ne kadar gururlu bir kisi oldugumu. Ikili tartismalarda iken bile gururumu kirmamaya dikkat ederdi cogu zaman. Artik istedigimiz kadar kavga da yapalim, ask da yasayalim, sarmas dolas da olalim, su olay benim icimden cikmaz. Boyle bir rezaletin basrolu oldum resmen. Toplum icine cikacak gucum yok artik. Ciksam da bu olay icimden asla ve asla cikmaz.bakin nisanliyken de esinizle bu tarz bir olay yasamissiniz.
esiniz sizin (veya ailenizin) bosbogazligi yuzunden isyerinde rezil olmus.
ve tepkisi inanilmaz derecede abartili olmus. o kadar abartili ki o an ondan ayrilmaliydiniz
ayrilmadiysaniz da esinizin karakterini kabullenip evlenmissiniz.
ben sizin icin soyluyorum. yine ayrilmayacaksiniz. o halde tekrar bu tarz bir durum yasamamak icin esinizle aranizda gecen bir seyi toplum icinde acik etmeden once tepki vermeyecegine emin olun.
Iyi ki uzatmamissiniz o gun. yoksa kufur de edebilirdi size insanlarin icinde.
belli ki ayari yok esinizin.
Ben rezil oldum. O ortamda esinin bagirdigi tek bayan benim bugune kadar. Bana herkesin icinde bagirdi ve ben sok oldum. Rezil rusva oldum, resmen insan icine cikamam artik bu rezaletle.Yemin meselesini söylemekle sen hata etmiş olabilirsin ama seni baş başayken uyarmalıydı eşin çok büyük terbiyesizlik etmiş ama bence rezil olan sen değilsin kendisi. Kırılmakta çok haklısın.
Sonra o oyununa devam etti ben de arkadaslara ayip olmasin diye oturdum, bayanlar gitti bir muddet sonra, onlari ugurladim, erkekler oyuna devam ediyordu. Ben de yatak odasina degil de diger bos odaya gidip, kapiyi kapatip, sabaha kadar agladim. Sonra uyuyakalmisim, sabah uyandim baktim ki hala ayni aci icimde, hala agliyorum. Odadan da cikmadim. Cikmak da istemiyorum. Hamile halimle istahim bile kesildi, canim hicbirsey istemiyor. Ben bunu bir omur unutmam. Esim de belli ki erkekler gidince yine sabaha kadar ders calisti. Simdi de uyuyordur yatakodasinda, oglenden once kalkmaz. Her zamanki rutin bu. Ozur bile dilese olan oldu ve ben rezil rusva oldum, bunun hicbir geri donusu yok. Esimi ne goresim var, ne konusasim artik. Oylesine gozumden, gonlumden dustu. Tr de de degilimki, ailemin, esimin, dostumun yanina gideyim biraz kafami dagitayim.Size bagirdi rezil oldunuz gururunuz kirildi e ondan sonraki gelisme nedir??? Yani bozuldun sinirlendin kizardin utanctan arkadaslarin ne dedi olay sonrasi???? Esinin tavri ne oldu olaydan sonra????
Not: mervecik01 de burdaymis kadin düsmanidir kendileri :))) erkeklerede toz kondurmaz nede olsa hemcinslerini koruyor.
Saygilar
Elbette ki kimsenin hayati mukemmel degil, kimsenin kocasi da mukemmel degil, ama karisi da mukemmel degil. Ben asla esimi kimsenin esiyle kiyaslamam, yani sozde, lafta degil oyle birsey icimde de yok, benim nasibim, kaderim bu ve benim fazlasinda eksiginde gozum yok. Herkes ortamda esine surekli laf soyler, sakalasir, takilir ama benim esim ciddidir, hic laf soylemem, takilmam insan icinde, hatta takilsalar korurum bile, arkadan da millet kocasina laf sayar ben yine korurum. Zaten ne yaptigini bilen birisi, benim aklima ihtiyaci yok. Ama o neden beni surdaki elalem icerisinde rezil ediyor ki? Bir kagit icin, iki-uc arkadas icin deger miydi? Ya da beni neden kiyasliyor? O bagirinca ben sesimi cikarmadim, en sessiz bayan arkadas 'herkes kocasina sesini cikariyor, sen hic merak etme' dedi, dusun yani ne kadar cirkin birseydi kiyasi ki en sessiz kiz savunmaya gecti. Ona hic sesi cikmadi, zaten kimseye sesi cikmaz benden baska.rosalone mutsuzsun, açtığın bütün konulardan anlaşılıyor bu.. eşin belli ki çok da gönlüne giden biri değil.. neden bir süre Tr'ye ailenin yanına gitmiyorsun, doğum için de beraber dönersiniz.. merak etme rezil olmadın arkadaşlarına, herkesin hayatı mükemmel, kusursuz değil.. kimbilir onlar neler yaşıyorlar..
bir süre ya sen git, ya da senin yanına birileri gelsin, kafan dağılsın..
Ya ben bu utancla su evden, su ortamdan hatta su ulkeden tasinmak istiyorum artik. Ama olmasi zor yani, ayni kisilerle nerdeyse hergun yuzyuze gorusuyoruz. Ben gorusmem, gitmem gelmem bir muddet ama bu birsey degistirmez, ben bu rezaleti bir omur unutmam. Zaten eninde sonunda gorusuruz de. Unutulacak gibi de bir rezalet degil. Hamilelik de umrumde degil ya su yasadigimin yaninda, bilseniz bu nasil bir gurur kirilmasi, tahayyul dahi edemeyecegim sey basima geldi.Onlar gelmeden once esinize hatirlatabilirdiniZ. Erkekler arkadas ortamindayken esiyle paylastigi biseyin ifsa edilmesinden hoslanmaz birde ilahiyatci arkdasa sorup esinizi bence kotu duruma dusurmussunuz o oyun kurulana kadar esinizi sessizce uyarmaliydiniz.erkekler bizim gibi degiller aa haklisin hayatim kalkyim oynamiyim diyecegi warsada o kadar insanin icinde bunu demezdi. Benim esimde cok sakindir ama boyle yapsam hakli olarak tepki verir. Burda hatali oldugunuzu dusunsemde esinizin saygisizligi daha beter etmis olayi.bence kendince erkeklik(!) taslamis ele gune karsi.yerinizde olsam bi daha o ortama girmem. Bi sure uzak kalirim. Hamilesiniz uzmeyin kendinizi.esinize yuz vermeyin ama kendinizide odalara kapatip uzuntuye bogulmayin lutfen siz bi can tasiyosunuz o bebegi dusunun sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?