Eşim ailesiyle ilgili problemleri benden saklıyor

Merak ettim görümce nereye kaçıyo ha bire.
Ben de üzülürdüm, ama soğuk durarak kendi ailemde bişey olduğunda anlatmayarak koyardım tepkimi
Nereye gittigini bana tam olarak söylemediler. Sadece biyerde bi ev tuttugunu ve arada gorustuklerini soylediler. Bunun disinda birsey bilmiyorum sormuyorum da.
Bende tam olarak öyle yapiyorum suan. Mesafeliyim ve ne gorumcem hakkinda ne baska birsey hakkinde hic birsey sormuyorum.

Ailemde olan sorunları eşime, eşimle olan sorunları aileme anlatmadığım için yıllarca iki taraf sorunsuz yaşadık

Kızlar selam.
Ben 4 yıllık evliyim bir yaşında bir kızım var. Eşimin ailesiyle hiç bir zaman bir sorunum olmadı, ne ben onlara nede onlar bana laf etmedik. Geçenlerde eşimin ailesinde bir olay yaşandı ve ben bu olay yaşandıktan 4-5 ay sonra öğrendim.
Eşimin kendisinden büyük bir ablası birde küçük kız kardeşi var, yani evin tek oğlu.
Küçük görümcem evde baya sıkıntılar çıkartıyor ve bu hem eşimi hem ailesini çok kötü etkiliyor. Eşim şu an kız kardeşiyle hiç görüşmüyor ve hayatından tamamen çıkardı.
Olayı anlatıyım size. Küçük görümcem 1,5 sene önce evden kaçtı ve bu olayı ben tam 4-5 ay sonra öğrendim. Ben tabi görümcemin kaçtığını kayınvalidemgilin üzgün olduklarından ve görümcemin hiç bir zaman evde olmamasından anlamıştım, ama bana bir şey anlatmadıkları için ben de sormak istemedim. Eşime sormuştum ama hayır dediği için üstüne gitmedim. 4,5-5 ay sonra, daha fazla saklayamıyacaklarını anlayınca eşim bana anlattı ve kimseye söylememi istedi, ondan sonra zaten kayınvalidem de anlattı. Ben içten içe sakladıkları için çok kırılmıştım ama üzgün oldukları için yüzlerine gelmek istemedim. Neyse işte bana anlattıktan 1 hafta sonra görümcem eve geri döndü ve tabi herkes bana anlattıkları için pişman oldular.
Ben bu konuyu annemle konuştuğumu eşim öğrenince bana çok kızdı ve bir süre aramız çok bozuktu. Ben önceden görümcemin gittiğini anladığım için annemle bu konuyu ta önceden konuşmuştum, taa eşim bana söylemeden önce.
Eşimin ailesi hep karına anlatma dedikleri için eşim bana anlatmadı. Benim kendi ailemle ilgili bir sorunum olduğununda ben hep eşimle paylaştım o yüzden böyle yapması beni çok üzdü.
Görümcem bir kaç ay önce yine evden kaçtı ve kayınvalidem bu sefer hem bana hem anneme anlattı. Şimdi de kayınvalidem eşime benim annemin bu lafı orda burda konuştuğunu ima etmiş ve eşimde gelip bana sordu ve ben bu sefer hem kırıldım hem kızdım kayınvalideme. Arkamdan oğlunu bana ve anneme karşı doldurduğunu ve bizi eşimin gözünde güvenilmez dedikoducu insanlar gibi göstermeye çalıştığını anladım ve o günden sonra kayınvalideme hiç samimi olamıyorum.
Eşime beni aileden göremediklerini, yüzüme başka arkamdan başka davrandıklarını söyledim ve o günden beri eşimle hiç aramız iyi değil. Eşim günde 2-3 kere annesiyle telefonda görüşüyor ve ne konuştuklarını benden hep gizliyor. Şu durumda ne yapacağımı bilmiyorum ve hem eşimden hem annesinden aşırı derecede soğudum
Pardon da aile sırrınızı eşiniz gidip kayınvalidenize anlatsa kıyamet kopartırsınız ama size özel bir sır verilmiş gidip annenize anlatıyorsunuz eşiniz yapsa ne hissedersiniz.
Ben de kayın ailenizin yerinde olsam sizin yanınızda en fazla günlük konular konuşurum asla bir tık üstünü anlatmam.
En sevmediğim şey aile sırrını dışarı taşımak.
Aynısını ben de yapsam kv eşim yanımda bir daha bir şey konuşmazlar iyide yaparlar.
şikayetçi olmaya hakkınız yok gibi kusura bakmayın dürüst düşüncelerim bunlar

Ailemde olan sorunları eşime, eşimle olan sorunları aileme anlatmadığım için yıllarca iki taraf sorunsuz yaşadık
Olabilir ama insan esini üzgün gördügü zaman destek olmak ve yaninda olmak istiyor.
Böyle birsey benimde basima gelebilir ve cokta üzgün olurdum. Ben esimle paylasip dertlesmiyeceksem, laf vermemek icin üzüntümü saklama cabalarina gireceksem, ne anladim ki ben bu evlilikten?

Olabilir ama insan esini üzgün gördügü zaman destek olmak ve yaninda olmak istiyor.
Böyle birsey benimde basima gelebilir ve cokta üzgün olurdum. Ben esimle paylasip dertlesmiyeceksem, laf vermemek icin üzüntümü saklama cabalarina gireceksem, ne anladim ki ben bu evlilikten?
Eşin anlatmak istese anlatırdı o zaman teselli ederdiniz,ama anlatmamis

Pardon da aile sırrınızı eşiniz gidip kayınvalidenize anlatsa kıyamet kopartırsınız ama size özel bir sır verilmiş gidip annenize anlatıyorsunuz eşiniz yapsa ne hissedersiniz.
Ben de kayın ailenizin yerinde olsam sizin yanınızda en fazla günlük konular konuşurum asla bir tık üstünü anlatmam.
Aynısını ben de yapsam kv eşim yanımda bir daha bir şey konuşmazlar iyide yaparlar.
Anneme benden sakladiklarini söyledigim icin mi güvenilmez oldum? Ki ben annemle bu konuyu taa bana anlatmadan once konusmustum. Galiba gorumcem gitti, benden sakliyorlar dedim. Ne annem ne ben bu konuyu disariya konuya komsuya yaymadik ki.

Arkadaşlar okuduğunuzu anlamakta problem mi yaşıyorsunuz? Kadın anlatıyor ki “görümcemin kaçma muhabbetini bilmeden önce öyle bi durum olabilir tarzı annemle konuştum yani bu çok normal laf arasında annesiyle görümcem yok ortalıkta bi sorun var belki de kaçtı” şeklinde bi sohbet etmiş olabilir. Siz hiç mi annenizle konuşmazsınız anlamadım ki..

konu sahibi bence çok haklısın kırılmakta. Eşine güzelce olay olmadan önce acaba mı diye konu geçmişti ama sen söyledikten sonra asla söylemedim beni tanıyorsun şeklinde konuşabilirsiniz. Kv belli ki oğlunu dolduruşa getiriyor. Siz eşinizle sakince konuşmaya çalışın. Anlatmayınca kırıldım, sır olan durumu anlatmam tarzı.

Esimin ailesi ile ilgili çoğu şeyden onun bile haberi olmadan benim olur.Gerek görmediğim sürece eşime bile söylemem kaldı ki kendi aileme anlatcam.

Ama mesela kendi ailemizle ilgili bi mevzu olduğunda biz de gelinimizden saklarız.7/24 telefonda herseyi annesine yetiştirdiği için.Eger sen de öyle bi yapıya sahipsen saklamalari cok normal.ki anlattığına bakılırsa annenin öğrenme mevzusu vs ben de karşı tarafı çok haksız bulamadim.

Eşin anlatmak istese anlatırdı o zaman teselli ederdiniz,ama anlatmamis
Esim ailesi ne dediyse onu yapti. Onlar karina anlatma dedi, oda anlatmadi. Burda dogru olan, kayinvalidemin ve kayinbabamin böyle birseyi gelinimizden saklayamayiz demesidir.
Benim ailem bile yeri geldiginde esimle dertlesiyor konusuyor. Bu kadar saklama cabasina girmek, beni esimin gozunde kotu ve guvenilmez biri olarak gostermekden baska nedir?

Arkadaşlar okuduğunuzu anlamakta problem mi yaşıyorsunuz? Kadın anlatıyor ki “görümcemin kaçma muhabbetini bilmeden önce öyle bi durum olabilir tarzı annemle konuştum yani bu çok normal laf arasında annesiyle görümcem yok ortalıkta bi sorun var belki de kaçtı” şeklinde bi sohbet etmiş olabilir. Siz hiç mi annenizle konuşmazsınız anlamadım ki..

konu sahibi bence çok haklısın kırılmakta. Eşine güzelce olay olmadan önce acaba mı diye konu geçmişti ama sen söyledikten sonra asla söylemedim beni tanıyorsun şeklinde konuşabilirsiniz. Kv belli ki oğlunu dolduruşa getiriyor. Siz eşinizle sakince konuşmaya çalışın. Anlatmayınca kırıldım, sır olan durumu anlatmam tarzı.
Allaha sükür biri sonunda anladi.
Bu konuyu cok kez konustuk esimle, ben ona kirildigimi söyledim o da benim suan annesine mesafeli oldugumu anladigi icin ara da benle ugrasiyor. Yani hic bir sekilde beni bu durumda anladigini düsünmüyorum o yüzdende konuyu kapattim. Ama kayinvalidemin esimi doldurugundan yüzde yüz eminim, cünkü her gün en az 2-3 kere ariyor ve konusuyorlar. Eskiden bu kadar konusmuyorlardi. Gecen kayinvalidem bize geldi, ve ben kizimi uyutmak icin odaya girmistim, cikinca salonda gizli gizli birsey konustuklarini duydum. Bunu ilk defa yapmiyorlar, ben kizimla odaya gecince, hep salonda fisir fisir seslerinin geldigini duyuyorum.
Kayinvalidem ogluna beni ve annemi kötü göstermek istiyor. Annemle esimin arasi her zaman o kadar iyiydi ki, esim annemi cok sever annemde esimi cok sever. Ben kayinvalidemin bunu kiskandigini düsünüyorum, cünkü yoksa böyle alltan alltan oglunu doldurmasinin baska bir aciklamasi yok.

Eşiniz doğrusunuz yapmış. Aylarca eşine dahi anlatmadan saklamış. Dayanamamış anlamış sonunda kimseye söylememenizi rica ederek. Siz ilk iş annenizle paylaşmışsınız, sonra binlerce kişinin okuyacağız bir platformda konu açmışsınız. Kaçtıysa kaçtı gidip annenize anlatmanız şart mıydı? Evin içinde olan evde kalmalıydı. Daha emin bile olmadan konuşmuşsunuz üstelik. Bu daha kötü. Niye gidip görümcem kaçmış olabilir kritiğini yapıyorsunuz annenizle? Eşiniz huyunuzu bildiğinden saklamıştır

Kayinvalidem ogluna beni ve annemi kötü göstermek istiyor. Annemle esimin arasi her zaman o kadar iyiydi ki, esim annemi cok sever annemde esimi cok sever. Ben kayinvalidemin bunu kiskandigini düsünüyorum, cünkü yoksa böyle alltan alltan oglunu doldurmasinin baska bir aciklamasi yok.
Ben genelde takılmam mesafeliyimdir eşimin ailesine karşı ama gizli fısır fısır konuşmaları da üzücü.bu şekilde bi durum beni de çok kırar. Kırpmış olduğum yerle ilgili de büyük ihtimalle kıskandığı için araya nifak sokmaya çalışıyor. Siz yine de eşinizle aranız bozulmaması için biraz ılımlı olmaya çalışın eşiniz bu tavrınızı görünce aranız sıcaklaşacaktır

Valla insanlar herhalde okuduğunu anlamıyor. Kadın yazmış ki bana anlatmadan önce anneme üzüntümü ve tahmini paylaştım diye. Ki ben de benden bir şey saklandığını düşünsem üzülür ve aynısını yapardım. Çünkü burada bile isteye eşe sakına söyleme denilen olay çok büyük bir olay. Haklısınız bence

Valla eşimin ailesi bana karşı böyle davransa sürekli benden gizli fısıltı halinde konuşsalar bende tabiki annemle dertleşirim. Onlar beni ailesinden görmüyorsa kendi ailemle dertleşirim. Tabiki de annemin huyunu ben bilirim arkadaş da annesinin huyunu suyunu biliyordur ki anlatmış. Sanki öyle bir diyorsunuz ki gitmiş de eş ailesinin akrabalarından birine anlatmış. Bu biraz da anneyle olan ilişkiye bağlı buradaki arkadaşların annesine güveni yokmuş ben burdan onu gördüm. Bu kadar aa anneye anlatmışsın çok yanlış olayı da abartı biraz .

Valla insanlar herhalde okuduğunu anlamıyor. Kadın yazmış ki bana anlatmadan önce anneme üzüntümü ve tahmini paylaştım diye. Ki ben de benden bir şey saklandığını düşünsem üzülür ve aynısını yapardım. Çünkü burada bile isteye eşe sakına söyleme denilen olay çok büyük bir olay. Haklısınız bence
Kesinlikle. Insanlar yanlis seye odaklaniyor

annenize bunu ne amaçla anlattınız?
aceleniz neydi?
hem size ne kim kaçarsa kaçsın ,dedikodu olmuş işte .
eşiniz de haklı ve bence annniz de başkalarına anlatmış gibi.
yani annenizde de sizde de söyleme potansiyeli var gibi geldi bana.
söylememekle haklılar ,eşiniz de haklı ,gidin gönlünü alın ve bir daha da kimsenn dedikodusunu yapmayın.

Eşiniz doğrusunuz yapmış. Aylarca eşine dahi anlatmadan saklamış. Dayanamamış anlamış sonunda kimseye söylememenizi rica ederek. Siz ilk iş annenizle paylaşmışsınız, sonra binlerce kişinin okuyacağız bir platformda konu açmışsınız. Kaçtıysa kaçtı gidip annenize anlatmanız şart mıydı? Evin içinde olan evde kalmalıydı. Daha emin bile olmadan konuşmuşsunuz üstelik. Bu daha kötü. Niye gidip görümcem kaçmış olabilir kritiğini yapıyorsunuz annenizle? Eşiniz huyunuzu bildiğinden saklamıştır
Ay bi de o var, üstelik kendi ismiyle açmış. Berrin özdemir diye birini tanıyan her üye görümcenin kaçtığını öğrendi zaten şu an. Şimdi kesin kendi ismim değil diyecek 😂

X