Eşim ailesiyle ilgili problemleri benden saklıyor

O zaman eşiniz ailesiyle sizin ailenizin dedikosunu yapabilir.Çünkü bu dedikodu.
Anne eşim ve ailesi hep fısır fısır bir şeyler konuşuyorlar benden gizli ve bu durum beni çok üzüyor. Ne konuştuklarını da tahmin ediyorum aslında diyerek konuşmak farklı bir şey. Kayın ailesi her şeyi geline anlatıp, aramızda dese zaten annesine anlatmaz.
Tabii ki de aileler her şeyi gelin/damada söylemek zorunda değil ama bu kadar büyük bir meseleyi saklayıp fısır fısır konuşmak ayıptan öte gelin/damadı aileden görmemektir bence

Farklı insanların hayatlarıyla ilgili dertleşmek bilemedim.Bana dedikodu gibi geliyor.
Sonuçta bana karşı gizlenilen bi durum var bana yapılan bi durumu anlatıyorum. Kendinizi arkadaşın yerine koyun misafirliğe gititiğiniz her seferinde size görümcenin yokluğuyla ilgili saçma sapan şeyler söyleniyor. Sonunda da kaçtığını öğreniyorsunuz ben şahsen bu duruma alınırım. Çünkü el değiller eşimin ailesi. Annemle de dertleşirim neyseki konu ben değilim bu benim fikrim size saygı duyuyorum sadece bana anneyle yapılan konuşmayı bu kadar aa dedikoducu damgası verilmesi abartı geldi. Fikrimi söyledim. İyi günler🙃

Anne eşim ve ailesi hep fısır fısır bir şeyler konuşuyorlar benden gizli ve bu durum beni çok üzüyor. Ne konuştuklarını da tahmin ediyorum aslında diyerek konuşmak farklı bir şey. Kayın ailesi her şeyi geline anlatıp, aramızda dese zaten annesine anlatmaz.
Tabii ki de aileler her şeyi gelin/damada söylemek zorunda değil ama bu kadar büyük bir meseleyi saklayıp fısır fısır konuşmak ayıptan öte gelin/damadı aileden görmemektir bence
Aynı durumu koca yapmış olsa giydirirdik linç ederdik burada.Bizim ailemizdeki kardeşimle ilgili olay anlatmadıysak ona ne tarzında.Taraflı davranmayalım şimdi.Hanımefendi hatalı ve hatasını kabullenmiyor.Tam aksine haklı çıkmaya çalışıyor.Bu durum evliliğine zarar verecek.Eş ve eş ailesi tamamen güvenlerini kaybetmiş durumdadır.Eş ailesinden biri ben olsaydım öyle hissederdim.Haklı çıkarmak yerine hatasını anlatmalı ve durumu düzeltmesine yardımcı olmalıyız.Yuvası çok büyük hasar alacak yoksa.Tabi bu benim kişisel fikrim.

Kızlar selam.
Ben 4 yıllık evliyim bir yaşında bir kızım var. Eşimin ailesiyle hiç bir zaman bir sorunum olmadı, ne ben onlara nede onlar bana laf etmedik. Geçenlerde eşimin ailesinde bir olay yaşandı ve ben bu olay yaşandıktan 4-5 ay sonra öğrendim.
Eşimin kendisinden büyük bir ablası birde küçük kız kardeşi var, yani evin tek oğlu.
Küçük görümcem evde baya sıkıntılar çıkartıyor ve bu hem eşimi hem ailesini çok kötü etkiliyor. Eşim şu an kız kardeşiyle hiç görüşmüyor ve hayatından tamamen çıkardı.
Olayı anlatıyım size. Küçük görümcem 1,5 sene önce evden kaçtı ve bu olayı ben tam 4-5 ay sonra öğrendim. Ben tabi görümcemin kaçtığını kayınvalidemgilin üzgün olduklarından ve görümcemin hiç bir zaman evde olmamasından anlamıştım, ama bana bir şey anlatmadıkları için ben de sormak istemedim. Eşime sormuştum ama hayır dediği için üstüne gitmedim. 4,5-5 ay sonra, daha fazla saklayamıyacaklarını anlayınca eşim bana anlattı ve kimseye söylememi istedi, ondan sonra zaten kayınvalidem de anlattı. Ben içten içe sakladıkları için çok kırılmıştım ama üzgün oldukları için yüzlerine gelmek istemedim. Neyse işte bana anlattıktan 1 hafta sonra görümcem eve geri döndü ve tabi herkes bana anlattıkları için pişman oldular.
Ben bu konuyu annemle konuştuğumu eşim öğrenince bana çok kızdı ve bir süre aramız çok bozuktu. Ben önceden görümcemin gittiğini anladığım için annemle bu konuyu ta önceden konuşmuştum, taa eşim bana söylemeden önce.
Eşimin ailesi hep karına anlatma dedikleri için eşim bana anlatmadı. Benim kendi ailemle ilgili bir sorunum olduğununda ben hep eşimle paylaştım o yüzden böyle yapması beni çok üzdü.
Görümcem bir kaç ay önce yine evden kaçtı ve kayınvalidem bu sefer hem bana hem anneme anlattı. Şimdi de kayınvalidem eşime benim annemin bu lafı orda burda konuştuğunu ima etmiş ve eşimde gelip bana sordu ve ben bu sefer hem kırıldım hem kızdım kayınvalideme. Arkamdan oğlunu bana ve anneme karşı doldurduğunu ve bizi eşimin gözünde güvenilmez dedikoducu insanlar gibi göstermeye çalıştığını anladım ve o günden sonra kayınvalideme hiç samimi olamıyorum.
Eşime beni aileden göremediklerini, yüzüme başka arkamdan başka davrandıklarını söyledim ve o günden beri eşimle hiç aramız iyi değil. Eşim günde 2-3 kere annesiyle telefonda görüşüyor ve ne konuştuklarını benden hep gizliyor. Şu durumda ne yapacağımı bilmiyorum ve hem eşimden hem annesinden aşırı derecede soğudum
Yani duyar duymaz annenize anlatmıssınız. Anlatmasaydınız madem. Anlatma demiş adam o kadar. Ben de olsam size birşey anlatmam

Siz kimseye anlatma denilen şeyi annenize anlattığınız için, annenizin de kimseye anlatma denilmesini pek umursamayacağını düşünmüş olabilirler normal olarak. Haklılar. Gereksiz tavır almışsınız. Hem suçlu hem güçlü gibi olmuş böyle.

Annem kesinlikle dedikodusunu yapmadi. Bende olaylari ogrenmeden once konustum annemle boyle birsey olabilir mi diye

Sonra eşiniz anlatınca koşarak annenize gidip "ay anne doğru tahmin etmişiz, görümce kaçmış" demişsiniz ama, o ne olacak?
Önceden konuşmuşsunuz, tahmin yürütmüşsünüz, bitmiş. Eşiniz anlattıktan sonra üstünü kapatmalıydınız artık.
Adam size anlatmamakta haklıymış. Bundan sonra hiçbir şey anlatmaz artık.

Anneme gidip birseyi yetistirmedim. Olayin farkinda oldugum icin ve benden sakladiklarini anladigim icin annemle dertlestim. Ben annemle konustuktan aylar sonra anlattilar bana zaten görümcemin kactigini. Kayinvalidem bana zaten annene veya kimseye anlatma demedi zaten, sadece gittigini soyledi.
Niye dertleşiyosun gorumcenin durumuyla ilgili?kayinvalidenin kimseye söyleme demesine gerek varmı ?
Bu zaten söylenmemesi gereken birşey
İleride görümce başkalarindan duysa
Bide söyle düşün seninle ilgili şeyleri yengen ve anneside de dahil herkes bilse ne hissedersin?
İnsanların aile sırlarını bu kadar merak etme başka şeylerle ilgilen senin dertleşme dediğin başka bı kızın belkide hayatını etkileyecek
Duşun abin senin hakkındaki herşeyi yengene anlatsa hoşuna gider mi?
Ki sen eşini hić şaşirtmamişsin bak benden sana tavsiye kendi evinin içindekini eşinin seninle paylaştiklarını baskasına anlatma insanlar sana güvenmez
Eşin bile güvenmiyo sonra sana

Ay bi de o var, üstelik kendi ismiyle açmış. Berrin özdemir diye birini tanıyan her üye görümcenin kaçtığını öğrendi zaten şu an. Şimdi kesin kendi ismim değil diyecek 😂
Ay allahım hem dedikodu yapıyorlar analarının yanında hem hemen yetiştiriyolar insanların özelini hemde çok uzulduuuuum diye kendilerini haklı buluyolar ben anlamıyorum nasıl insanların içinde yaşiyoruz bu kadar dedikoducu sır nedir saygı nedir bilmeyen insanlar var

Konu sahibi daha hicbirsey bilmeden gidip anana görümcem kacmiş olabilir diyecek kapasidedesin daha sen ne konuşuyosun dua et eşin seni boşamamış zira ben benim ve ailemin dedikodusunu yapan bı eş istemezdim çünkü güvenim olmazdı dedikoducu bir insana
Git özür dile ve birdaha kimsenin hayatına o burnunu sokma senin yüzünden bı genç kızın hayatı buralara kadar duyuluyo.Bu yaptığın kul hakkı bilgin olsun

Eşimin herhangi bir sebepten üzülüp bana belli etmiyor olması aile bağlarımdan şüphe etmeme neden olur. Sizden saklıyor olmalarının sebebi aileden görmüyor olmaları ve ne acı ki eşiniz de aynı mantıkta sanırım. Benim bir annem falan yok anlatabileceğim, hatta konuştuğum bir çevrem de yok, ona rağmen en küçük bir şeyde kv de eşime "x se sakın anlatma bunu" diyormuş, eşim her seferinde "o benim eşim, hayat arkadaşım, onunla dertleşmeyeceksem evliliğin anlamı yok, boşuna söyleme" diyor, ama o her seferinde yine aynı cümleyi kurmaktan bıkmıyor. "x anlatmamı istemiyorsanız, bana da anlatmayın" demiş eşim en son. Kırılmakta haklısınız bence.

O zaman ailenizle ilgili bütün olayları eşiniz kendi ailesine anlatırsa sorun yapmazsınız.
Eşimin herhangi bir sebepten üzülüp bana belli etmiyor olması aile bağlarımdan şüphe etmeme neden olur. Sizden saklıyor olmalarının sebebi aileden görmüyor olmaları ve ne acı ki eşiniz de aynı mantıkta sanırım. Benim bir annem falan yok anlatabileceğim, hatta konuştuğum bir çevrem de yok, ona rağmen en küçük bir şeyde kv de eşime "x se sakın anlatma bunu" diyormuş, eşim her seferinde "o benim eşim, hayat arkadaşım, onunla dertleşmeyeceksem evliliğin anlamı yok, boşuna söyleme" diyor, ama o her seferinde yine aynı cümleyi kurmaktan bıkmıyor. "x anlatmamı istemiyorsanız, bana da anlatmayın" demiş eşim en son. Kırılmakta haklısınız bence.
Benimde esimden beklentim tam olarak buydu. Kadinin duymasini istemiyorsaniz bana da anlatmayin demesiydi. Veya boyle birsey esimden sakliyamayiz demesi.

Herkes annesiyle dertlesebilir, su zamanda hele de esinin ailesiyle olan sorunlarini annesiyle konusmayan kim var? Kayinvalidem bile evli kiziyla her seyi konusur, her seylerine karisir. Bunda yanlis birsey goremiyorum ben ne yazik ki.
Bende kendi ailemde olan ufak tefek sorunlari anlatmam, ama benim kardesim evden kacmis olsa, butun ailem ve ben dahil herkes uzuntuden kahrolsa ben bunu kocamdan saklamaya calismam, anlatirim kocamla dertlesirim. Onun gidip annesine anlatacagini dusunsem bile konusurum
Ben eşime her şeyi anlatırım . Ailemle olan sorunlarımı da bilir . Benim kardeşim kaçsa eşim de bunu hemen ailesine söylese o saatten sonra ona eş olarak güvenmem . Çok açık konuşayım mesele kardeşin kaçması bekaretinin bozulması falan değil . Mesele belli ki doğru bulmadiklari biriydi geri döneceginden emindiler (ki öyle olmuş ) çiğneyip gitmeleri zorlarina gitmiş . Siz daha olay olmadan bir kızın arkasından konuşuyorsunuz . Kusura bakmayın bu eşinizle olan problemi ailenizle konuşmakla aynı şey değil . Siz dedikodu sevneseniz eşiniz size çoktan anlatır derdini paylasirdi .

Ayrıca birde kayınvalidem beni ve annemi eşime kötü göstermeye çalışıyor deyip duruyorsunuz da eşiniz yakalamış yine annenize gidip anlatmışsıniz görümcem kaçtı diye. Yani sadece başta anne herhalde görümcem evde yok sorun var diye dert yanmiyorsunuz siz sürekli magazin gibi güncelleme yapıyorsunuz.

Mahremiyet kavramını bilir misiniz ? Hem bireysel hemde aile olarak mahrem konular vardır . Siz bunu korumuyorsunuz . Bu evlilikten bu şekilde hayır beklemeyin . En büyük derdini bile eşiniz sizle paylaşmiyor . Siz derdinize yanın hala kaynanayi kotulemeye çalışıyorsunuz.

Benimde esimden beklentim tam olarak buydu. Kadinin duymasini istemiyorsaniz bana da anlatmayin demesiydi. Veya boyle birsey esimden sakliyamayiz demesi.
Resmen dış kapının dış mandalı gibi görüyorlar ben de öyleyim ama annem kaynanama bir şey anlattığında lafını kestim anlatma diye kaynanam çok sinir oluyordu sonra iyice mesafe koydum .. Kendi silahıyla vur

Kızlar selam.
Ben 4 yıllık evliyim bir yaşında bir kızım var. Eşimin ailesiyle hiç bir zaman bir sorunum olmadı, ne ben onlara nede onlar bana laf etmedik. Geçenlerde eşimin ailesinde bir olay yaşandı ve ben bu olay yaşandıktan 4-5 ay sonra öğrendim.
Eşimin kendisinden büyük bir ablası birde küçük kız kardeşi var, yani evin tek oğlu.
Küçük görümcem evde baya sıkıntılar çıkartıyor ve bu hem eşimi hem ailesini çok kötü etkiliyor. Eşim şu an kız kardeşiyle hiç görüşmüyor ve hayatından tamamen çıkardı.
Olayı anlatıyım size. Küçük görümcem 1,5 sene önce evden kaçtı ve bu olayı ben tam 4-5 ay sonra öğrendim. Ben tabi görümcemin kaçtığını kayınvalidemgilin üzgün olduklarından ve görümcemin hiç bir zaman evde olmamasından anlamıştım, ama bana bir şey anlatmadıkları için ben de sormak istemedim. Eşime sormuştum ama hayır dediği için üstüne gitmedim. 4,5-5 ay sonra, daha fazla saklayamıyacaklarını anlayınca eşim bana anlattı ve kimseye söylememi istedi, ondan sonra zaten kayınvalidem de anlattı. Ben içten içe sakladıkları için çok kırılmıştım ama üzgün oldukları için yüzlerine gelmek istemedim. Neyse işte bana anlattıktan 1 hafta sonra görümcem eve geri döndü ve tabi herkes bana anlattıkları için pişman oldular.
Ben bu konuyu annemle konuştuğumu eşim öğrenince bana çok kızdı ve bir süre aramız çok bozuktu. Ben önceden görümcemin gittiğini anladığım için annemle bu konuyu ta önceden konuşmuştum, taa eşim bana söylemeden önce.
Eşimin ailesi hep karına anlatma dedikleri için eşim bana anlatmadı. Benim kendi ailemle ilgili bir sorunum olduğununda ben hep eşimle paylaştım o yüzden böyle yapması beni çok üzdü.
Görümcem bir kaç ay önce yine evden kaçtı ve kayınvalidem bu sefer hem bana hem anneme anlattı. Şimdi de kayınvalidem eşime benim annemin bu lafı orda burda konuştuğunu ima etmiş ve eşimde gelip bana sordu ve ben bu sefer hem kırıldım hem kızdım kayınvalideme. Arkamdan oğlunu bana ve anneme karşı doldurduğunu ve bizi eşimin gözünde güvenilmez dedikoducu insanlar gibi göstermeye çalıştığını anladım ve o günden sonra kayınvalideme hiç samimi olamıyorum.
Eşime beni aileden göremediklerini, yüzüme başka arkamdan başka davrandıklarını söyledim ve o günden beri eşimle hiç aramız iyi değil. Eşim günde 2-3 kere annesiyle telefonda görüşüyor ve ne konuştuklarını benden hep gizliyor. Şu durumda ne yapacağımı bilmiyorum ve hem eşimden hem annesinden aşırı derecede soğudum
Neden gizlemelerine bozuluyorsunuz ki? Bence çok normal.Olayı kendi üzerinizden düşünün.Sizin kız kardeşiniz olsa kaçan gelininizin(erkek kardeşinizin eşinin yani) annesinin durumdan haberdar olmasını ister misiniz? Yada sizin annenizle konuştuğunuz eşinize duyurmak istemeyeceğiniz ailevi durumlarınız olmuyor mu?

Kaldı ki kayınvalide sizi dedikoduculukla suçlamış ben olsam anlatsalar dinlemem.

Boyle bir durumu nasil saklarlar sizde o evin bir kizisiniz ayrica siz keske annenize soylediginizi soylemeseydiniz. Ben olsam zaten ailecek rezilsiniz benim birine anlatip anlatmamam bunu degistirmiyor diye esime laf sokardim cunku size bu yuzden tavir almasi cok sacma ve cocukca

Neden gizlemelerine bozuluyorsunuz ki? Bence çok normal.Olayı kendi üzerinizden düşünün.Sizin kız kardeşiniz olsa kaçan gelininizin(erkek kardeşinizin eşinin yani) annesinin durumdan haberdar olmasını ister misiniz? Yada sizin annenizle konuştuğunuz eşinize duyurmak istemeyeceğiniz ailevi durumlarınız olmuyor mu?

Kaldı ki kayınvalide sizi dedikoduculukla suçlamış ben olsam anlatsalar dinlemem.
Bu durum benim başıma gelse kesinlikle gelinimizden saklamam. Niye saklayıp onu dışlayım ki? Aileden gören her insan bunu paylaşır saklamaya çalışmaz. Kardeşime her boku anlatıp sabah akşam telefon açıp gelinimden saklamaya çalışmam.

Kayınvalidem annemi eşime haksız yere suçladı. Kimseden bir laf duymadığı halde "kayınvaliden ona buna anlattıysa bilemem dedi" Bende ondan sonra zaten kayınvalideme görümcem hakkında bana birşey anlatmamalarını söyledim.

Annenize anlatmanız çok ayıp. Ben eşime bir şey anlatsam sonra kayınvalidemden duysam çok sinirlenirdim. Eşiniz sizi tanıdığı için saklamaya çalışmıştır. Çok haksız bulmadım ben onları.

X