Eşim ailesiyle ilgili problemleri benden saklıyor

Kızlar selam.
Ben 4 yıllık evliyim bir yaşında bir kızım var. Eşimin ailesiyle hiç bir zaman bir sorunum olmadı, ne ben onlara nede onlar bana laf etmedik. Geçenlerde eşimin ailesinde bir olay yaşandı ve ben bu olay yaşandıktan 4-5 ay sonra öğrendim.
Eşimin kendisinden büyük bir ablası birde küçük kız kardeşi var, yani evin tek oğlu.
Küçük görümcem evde baya sıkıntılar çıkartıyor ve bu hem eşimi hem ailesini çok kötü etkiliyor. Eşim şu an kız kardeşiyle hiç görüşmüyor ve hayatından tamamen çıkardı.
Olayı anlatıyım size. Küçük görümcem 1,5 sene önce evden kaçtı ve bu olayı ben tam 4-5 ay sonra öğrendim. Ben tabi görümcemin kaçtığını kayınvalidemgilin üzgün olduklarından ve görümcemin hiç bir zaman evde olmamasından anlamıştım, ama bana bir şey anlatmadıkları için ben de sormak istemedim. Eşime sormuştum ama hayır dediği için üstüne gitmedim. 4,5-5 ay sonra, daha fazla saklayamıyacaklarını anlayınca eşim bana anlattı ve kimseye söylememi istedi, ondan sonra zaten kayınvalidem de anlattı. Ben içten içe sakladıkları için çok kırılmıştım ama üzgün oldukları için yüzlerine gelmek istemedim. Neyse işte bana anlattıktan 1 hafta sonra görümcem eve geri döndü ve tabi herkes bana anlattıkları için pişman oldular.
Ben bu konuyu annemle konuştuğumu eşim öğrenince bana çok kızdı ve bir süre aramız çok bozuktu. Ben önceden görümcemin gittiğini anladığım için annemle bu konuyu ta önceden konuşmuştum, taa eşim bana söylemeden önce.
Eşimin ailesi hep karına anlatma dedikleri için eşim bana anlatmadı. Benim kendi ailemle ilgili bir sorunum olduğununda ben hep eşimle paylaştım o yüzden böyle yapması beni çok üzdü.
Görümcem bir kaç ay önce yine evden kaçtı ve kayınvalidem bu sefer hem bana hem anneme anlattı. Şimdi de kayınvalidem eşime benim annemin bu lafı orda burda konuştuğunu ima etmiş ve eşimde gelip bana sordu ve ben bu sefer hem kırıldım hem kızdım kayınvalideme. Arkamdan oğlunu bana ve anneme karşı doldurduğunu ve bizi eşimin gözünde güvenilmez dedikoducu insanlar gibi göstermeye çalıştığını anladım ve o günden sonra kayınvalideme hiç samimi olamıyorum.
Eşime beni aileden göremediklerini, yüzüme başka arkamdan başka davrandıklarını söyledim ve o günden beri eşimle hiç aramız iyi değil. Eşim günde 2-3 kere annesiyle telefonda görüşüyor ve ne konuştuklarını benden hep gizliyor. Şu durumda ne yapacağımı bilmiyorum ve hem eşimden hem annesinden aşırı derecede soğudum
Biraz eşinizin haklılık payı var.Kimse ailesinin özelini başkasından duymak istemez.Siz 4 5 ay gorumcenizi hiç görmediniz.
Sormadiniz.

Selam kizlar. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Konuyu gece attigim icin gelen cevaplari okuyup cevap veremedim.

Öncelikle tabikide annem görümcemin kaçtığını hiç kimseye anlatmadı. Ne ben ne annem kimsenin kötülüğünü istemiyerek insanlar değiliz. Kimsenin lafını orda burda konuşmam, kendi kızımdan korkarım ilk başta.

Anneme anlatmam şöyle oldu;
Görümcemin kaçtığından şüpheleniyordum ve annemle bu yüzden bu konuyu konuşmuştum. Yani acaba gitti mi gitmedi diye ve benden niye sakladılar diye merak ettiğim için. Benden saklamalarına üzüldüğüm için annemle dertleştim. Bu belki bazılarınız için yanlış olabilir ama konuşmaya ihtiyaç duyduğum için annemle paylaştım. Arkasında kesinlikle kötü bir niyet yoktu.
Bugüne kadar eşime bana güvenmemesi için hiç bir şey yapmadım, kayınvalidemlede hep çok iyiydik hiç bir zaman aramızda kötü bir şey olmadı.
Zaten bu konular ortaya çıkınca kayınvalideme kırıldığımı söyledim ve oda kocasını suçladı, güya kayınbabam duyulmasını istememiş felan filan.
Ama ben buna kesinlikle inanmıyorum.

Yani şunu da söylemek istiyorum ben onlarında ailesinde olan problemleri illa duymam gerekiyor demiyorum ama bu kadar açık bir durumu aylarca saklamalarına üzüldüm açıkçası.

Eşiniz hemen gidip annenize anlatacağınızı bildiği için size söylememiş demek ki..
4 yıllık evlilikte sorun olmadı da size anlatmadıkları için mi sorun oldu ?

Şahsen ben eşime bütün aile sırrımı dökemem, bilmesi gereken şey var bilmemesi gereken şey var. Bu onu sevmediğim anlamına da gelmiyor. Onların problemi de beni ilgilendirmiyor. Ben kocamla aramdaki ilişkiye bakarım..

Sizi ilgilendirmez yani

Güvenilir bı insan değilsiniz demekki annenize hemen yetiştirdiğinize göre
Haddiniz olmayan şeylerede burnunuzu sokmayın eşinizin kök ailesinin arasında olan bişey bende herşeyimi yengelerim enistelerim bilsin istemem.
Aile sırlarımıda eşimin bilmesini istemezdim.

Selam kizlar. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Konuyu gece attigim icin gelen cevaplari okuyup cevap veremedim.

Öncelikle tabikide annem görümcemin kaçtığını hiç kimseye anlatmadı. Ne ben ne annem kimsenin kötülüğünü istemiyerek insanlar değiliz. Kimsenin lafını orda burda konuşmam, kendi kızımdan korkarım ilk başta.

Anneme anlatmam şöyle oldu;
Görümcemin kaçtığından şüpheleniyordum ve annemle bu yüzden bu konuyu konuşmuştum. Yani acaba gitti mi gitmedi diye ve benden niye sakladılar diye merak ettiğim için. Benden saklamalarına üzüldüğüm için annemle dertleştim. Bu belki bazılarınız için yanlış olabilir ama konuşmaya ihtiyaç duyduğum için annemle paylaştım. Arkasında kesinlikle kötü bir niyet yoktu.
Bugüne kadar eşime bana güvenmemesi için hiç bir şey yapmadım, kayınvalidemlede hep çok iyiydik hiç bir zaman aramızda kötü bir şey olmadı.
Zaten bu konular ortaya çıkınca kayınvalideme kırıldığımı söyledim ve oda kocasını suçladı, güya kayınbabam duyulmasını istememiş felan filan.
Ama ben buna kesinlikle inanmıyorum.

Yani şunu da söylemek istiyorum ben onlarında ailesinde olan problemleri illa duymam gerekiyor demiyorum ama bu kadar açık bir durumu aylarca saklamalarına üzüldüm açıkçası.
Hatanız bu zaten uzak durmalıydınız bu konudan tamamen ne annenizle ne başkasıyla konuşmamalıydınız.
Şu anda herkesin eşiniz ve ailesinin gözünde herşeyi annenize taşıyan kişi durumundasınız ve size güvenmiyorlar.Ben olsam kesinlikle öyle düşünürüm.Muhtemelen sadece eşinizle problem yaşamamanız için şu an sessizler.
Bozulmakta onlar haklılar siz değil.

Herkes annesiyle dertlesebilir, su zamanda hele de esinin ailesiyle olan sorunlarini annesiyle konusmayan kim var? Kayinvalidem bile evli kiziyla her seyi konusur, her seylerine karisir. Bunda yanlis birsey goremiyorum ben ne yazik ki.
Bende kendi ailemde olan ufak tefek sorunlari anlatmam, ama benim kardesim evden kacmis olsa, butun ailem ve ben dahil herkes uzuntuden kahrolsa ben bunu kocamdan saklamaya calismam, anlatirim kocamla dertlesirim. Onun gidip annesine anlatacagini dusunsem bile konusurum

Hatanız bu zaten uzak durmalıydınız bu konudan tamamen ne annenizle ne başkasıyla konuşmamalıydınız.
Şu anda herkesin eşiniz ve ailesinin gözünde herşeyi annenize taşıyan kişi durumundasınız ve size güvenmiyorlar.Ben olsam kesinlikle öyle düşünürüm.Muhtemelen sadece eşinizle problem yaşamamanız için şu an sessizler.
Bozulmakta onlar haklılar siz değil.
Uzak durmadim da ne yapmisim ki? Her normal insan gibi esime sordum oda hayir dedi, ondan sonra da ne konustum ne birsey yaptim.

Anneniz binu baskasiyla konusmus mu ko ismamis mi ? Kritik soru bu .konunun nasinda size hak verirken sonunda es ailesine hak verdim .boyle bir seyi siz gidip annenize anlatirsaniz tabikii saklarlar kadin size tembih etmis ailene anlatma diye .sende yemeyip icmeyip yeyistirmissin . 👏

Uzak durmadim da ne yapmisim ki? Her normal insan gibi esime sordum oda hayir dedi, ondan sonra da ne konustum ne birsey yaptim.
Annenize yansıtmanız problem.Gene diyorum insanlar herşeyi ailenize taşıdığınızı ve size söylememekte haklı olduklarını düşünüyorlar.Bundan sonrada tamamen dışlanabilirsiniz.Bunu eşinizle aranız dile getirmiyorlar sadece.
Sizin kök ailenizde olan olayı eşiniz annesiyle konuşsa ne olurdu siz ne düşünürdünüz.

Anneniz binu baskasiyla konusmus mu ko ismamis mi ? Kritik soru bu .konunun nasinda size hak verirken sonunda es ailesine hak verdim .boyle bir seyi siz gidip annenize anlatirsaniz tabikii saklarlar kadin size tembih etmis ailene anlatma diye .sende yemeyip icmeyip yeyistirmissin . 👏
Hayir tabiki de anlatmadi. Bu sadece benim annemle konustugum bir konuydu, zaten kayinvalidem bana anlatmadan once konusmustum ben annemle. Onlarin haberi bile yok benim annemle konustugumdan.
Sacma sapan yorum yapmadan once yazilanlari duzgun oku.

Annenize yansıtmanız problem.Gene diyorum insanlar herşeyi ailenize taşıdığınızı ve size söylememekte haklı olduklarını düşünüyorlar.Bundan sonrada tamamen dışlanabilirsiniz.Bunu eşinizle aranız dile getirmiyorlar sadece.
Sizin kök ailenizde olan olayı eşiniz annesiyle konuşsa ne olurdu siz ne düşünürdünüz.
Böyle bir sey benim ailemde yasanmis olsa, ben esimle paylasirdim. 4-5 ay saklamaya cabalamazdim.

Hayir tabiki de anlatmadi. Bu sadece benim annemle konustugum bir konuydu, zaten kayinvalidem bana anlatmadan once konusmustum ben annemle. Onlarin haberi bile yok benim annemle konustugumdan.
Sacma sapan yorum yapmadan once yazilanlari duzgun oku.
Anneniz başka kimseye anlatmadıysa eşiniz ve ailesi annenize anlattığınızı nereden biliyorlar?

Güvenilir bı insan değilsiniz demekki annenize hemen yetiştirdiğinize göre
Haddiniz olmayan şeylerede burnunuzu sokmayın eşinizin kök ailesinin arasında olan bişey bende herşeyimi yengelerim enistelerim bilsin istemem.
Aile sırlarımıda eşimin bilmesini istemezdim.
Anneme gidip birseyi yetistirmedim. Olayin farkinda oldugum icin ve benden sakladiklarini anladigim icin annemle dertlestim. Ben annemle konustuktan aylar sonra anlattilar bana zaten görümcemin kactigini. Kayinvalidem bana zaten annene veya kimseye anlatma demedi zaten, sadece gittigini soyledi.

Böyle bir sey benim ailemde yasanmis olsa, ben esimle paylasirdim. 4-5 ay saklamaya cabalamazdim.
Neden benle paylaşmadı olayındasınız hala.Sorun sizin onların gizli kalmasını istediği şeyi annenize taşımanız.
Böyle bir kendi ailenizde siz konuşulsun benim için farketmez diyebilirsiniz.Ancak onlar gizli olmasını istemişler ancak siz bunu gizli tutamamışsınız.Bu herkese her aileye göre değişir ve buna saygı duyulur.Ancak siz buna saygı duymadınız.
Güvenmeme konusunda haklı olduklarını düşünüyorlar.
Onların açısından bakın birde.
Bunu gizli tutmalıydınız annenizle dertleşebileceğiniz birsey değil.Bu eş ailesiyle farklı sorunların başlangıcı olabilir haberiniz olsun
Annenize anlattığınızı nerden biliyorlar siz demediyseniz.

Son düzenleme:
Herkes yanlış anlamış ama siz önceden annenizle bunu konuştuğunuz için anlatmışsınız. Eşin en başından böyle böyle oldu kimseye söyleme deseydi söylemezdiniz bence. İdare ederdiniz.
Ufak tefek şeylerin söylenmesi bencede gereksiz kimseyi de ilgilendirmez ama nerdeyse esra erola çıkacaklarmış artık kaç ay olmuş size söylenmeliydi.

Herkes annesiyle dertlesebilir, su zamanda hele de esinin ailesiyle olan sorunlarini annesiyle konusmayan kim var? Kayinvalidem bile evli kiziyla her seyi konusur, her seylerine karisir. Bunda yanlis birsey goremiyorum ben ne yazik ki.
Bende kendi ailemde olan ufak tefek sorunlari anlatmam, ama benim kardesim evden kacmis olsa, butun ailem ve ben dahil herkes uzuntuden kahrolsa ben bunu kocamdan saklamaya calismam, anlatirim kocamla dertlesirim. Onun gidip annesine anlatacagini dusunsem bile konusurum

Bence insan eşi ve annesiyle bircok şeyi konuşur. Ama karşı taraf bunu istemiyorsa konuşmamalı. Özellikle yayılmasını istememişler. Neticede onları ilgilendiren bir mevzu. Keşke annenize anlatmasaydınız. Ama KV niye gidip annenize anlattı amacı ne onu da anlamadım.

Eşim benden boyle bir şey saklasa ben çok kırılırdım.

Bence bu kadat buyutmeyin. Kiz geri donerse kimse bilmesin istemislerdir. Sizin bilmeniz bile tedirgin edebilir ileride esinizle bosansaniz sirf kotulugune her tarafa yayabilirsiniz oyle yapacak karakterdesinizdir demiyorum neden bu riski goze alsinlar. Kimse ogrenmeden kapatmaya calismislar konuyu kapatamayinca anlatmislar. Esinizle aranizi bozacak kadar onemli bir durum degil bana gore. Annenizle bunu dertlesmenizde sacma esim benden gizliyor diye gidip anneme anlatmam hissetsemde tam tersi guvenine sadik kalmak icin anlatmam kimseye.

Anneniz başka kimseye anlatmadıysa eşiniz ve ailesi annenize anlattığınızı nereden biliyorlar?

Bak olay söyle oldu: Kayinvalidem bana ve anneme kizinin durumunu anlattiktan bir kac ay sonra, esim annesine bu olaylari kimse biliyormu kimse birsey soruyormu diye sormus. O da hayir kimse birsey bilmiyor, ama kayinvaliden anlattiysa bilemem demis.
Yani annemi hic birsey yokken esime karsi suclamis.

Esimde annesiyle konustuktan sonra bana annen kimseye birsey anlatti mi diye sordu, bende tabiki hayir bu nerden cikti dedim. O da annem böyle böyle dedi dedi. Sonra zaten ben kizdim, annen kimseden bir laf duymadiysa niye benim annemin adini verip sucluyor dedim, oda bilmiyorum dedi.
Kimseden birsey duymadigi halde niye oglunun kafasini boyle birseyle dolduruyor?

Herkes yanlış anlamış ama siz önceden annenizle bunu konuştuğunuz için anlatmışsınız. Eşin en başından böyle böyle oldu kimseye söyleme deseydi söylemezdiniz bence. İdare ederdiniz.
Ufak tefek şeylerin söylenmesi bencede gereksiz kimseyi de ilgilendirmez ama nerdeyse esra erola çıkacaklarmış artık kaç ay olmuş size söylenmeliydi.
Aynen öyle. Bastan benimle paylassalardi ve bana kimsenin duymasini istemediklerini soyleselerdi ben zaten annemle dahi konusmazdim. Ama benden öyle bir saklama cabasina girdiler ki, o hallerine cok hayret ettim.

X