- 2 Temmuz 2023
- 8.595
- 23.666
Anlattiginiz kadarini biliyoruz evet, o yuzden sormusum sorularimi, farkettiniz degil mi? Sizi yargilamadim, hemcinsimsin diyerek uste de cikaramam hakliya hakli haksiza haksiz derim. Konuda esinizi hakli buldugum tek bir nokta yazmis miyim? Hayir.Kendi çocuğumu düşünmüyorum diyorsunuz… bir anne iki bebeğe birden bakıyor babası bir parka götürmüş diye çocuğu düşünen o mu oluyor yani? Yapmayın, bu kadar acımasız olmayın. Annem sürekli oğlumu parka götürür ve yaralanmadan eve getirir, eşim salıyor ortalığa sonra da avazı çıktığı kadar bağırıyor düştü kanadı senim yüzünden oldu diye. Hemcinsim olacaksınız birde. Ben pasif değilim sadece Herzaman alttan alıyorum olaylar büyümesin diye. Ailemin içerde oturduğunu bile bile yaptı bu terbiyesizliği. Olayların içinde değilsiniz sadece anlattığım kadarını biliyorsunuz, ne kadar kolay böyle şeyler yazmak sizler için. Yine de dilerim ki eşiniz ailenizi evden kovmaz bu duyguyu, kırgınlığı kimse yaşamasın başınıza gelmeden anlamıyorsunuz
2 bebege ben de bakiyorum, hatta birsey soyleyeyim mi (yine anlattiginizdan anladigim kadariyla) benim esim cocuklarimi parka haftada 2 bilemediniz 3 gun goturur (isinden firsat buldukça) geriye kalan gunlerde bebek + 2.5 yasla parka yalniz cikarim. Daha 1 gun cocugumu korumasiz cikarmadim, bu benim sorumlulugumdur, esim cikariyorsa o da duzgunce giydirir (esinizin hatasi ama bana kalirsa bilerek giydirmedi, olay cikarmakti niyeti belli ki)
Cocugum da yasi sebebiyle her parka cikista duser, aglar ama bir gun dahi ne ben ne de eşim boyle feveran etmedik, cunku neden cocuklar duser, boyle buyurler. Pantolon meselesini ozellikle sunun icin ekledim, cocuk dusuyorsa koruma amacli giydirirsiniz, tabi yine dusecek yine dizi kanayacak ama en azindan cani daha az yanacak.
Ya bu kadar acik yazmisken yazdigimin anlasilmamasi ve tekrar yazmak cok yorucu.
Daha aciklayici yazayim, muhtemelen bu kadarini da işinize geldigi gibi yorumlayacaksiniz diye tekraren yaziyorum,
Esiniz ailenizin oldugunu bile bile size bagirdiysa hatali hem de cok hatali (bu olayın oncesi var bence ve esiniz ailenize/size bilenmis durumda belli ki) kocaman kocaman harflerle yazmak istiyorum esiniz haksiz ne pantolon giydirmeyerek sebep oldugu yaralanmada ne de ailenizin yanindayken size bagirmada hakli degil, HAKSIZ.
Ama soruma yanit verin, esiniz ailenizin evde olduğunu biliyor muydu? Yani evde olduklarini bilse de tepkisi ayni mi olurdu? Yargisiz infaz etmeyelim diye soruyorum.
Ha yalniz oldugunuza eminse de size bagirmamali cocugun yaninda, ama cocuk dustu diye onun da caninin sıkılmasi ve normal duzeyde tepki vermesini anormal bulamazdim. (Normal tepkiye ornek veriyorum; ya bak ben sana sort giydirme dedim, yine yaralandi ve cani yaniyor, hic koruyamiyoruz bu cocugu, benim icim aciyor boyle aglayinca)
Ilk mesajimda da yazdim, ben de bu durumda esime kizardim ama cocugu sakinlestirip tedavisini yapar, cocuklari uyutur oyle kizardim.
Siz hatalisiniz, cocuk dusuyor, kaniyor diye bu kadar evhamliysaniz sort giydirmeyecektiniz, bu kadar basit. Cocuklar duser tekrar yaziyorum, denge unsurlari tam gelismedigi icin duserler. Ama evhamli anne, cocugun dustugunde en az duzeyde aci cekmesi icin de cabalar. Ayrica feveran etmez. Dusmek cok normaldir, neden anne baba olarak bu kadar abarttiniz ki? Cani yanan cocugun yaninda olay cikarmak nedir? (Ebeveyn olarak hatalisiniz, cocugunuzda olusturdugunuz algi cok yanlis)
Hadi sort meselesinde ben haksizim diyeyim, tamam ama cocugun yaninda bagirilmasi konusunda herkes ama herkes asiri haksiz. Cok evhamli anne o cocugu herkesin ustunde tutar ve butun buyukleri sustururdu.
Evet cocuklari korumak sadece annenin gorevi degil ama oncelik annenin bunu unutmayalim. Lafa geldim mi 9 ay tasidim diyerek herkesten daha cok hakkimiz oldugunu iddia ediyorsak korumak oncelikle bizim gorevimiz.
Yani bana "guya kadin olacaksiniz" diye saydirmaniz sizin kadin oldugunuzu, anne oldugunuzu unuttugunuz gercegini degistirmiyor, bana istediginiz kadar soylenin, hatalisiniz iki bebegin bu kaosa maruz kalmasına engel olmadiginiz icin hatalisiniz.
Babaniz haksiz, cocugumu koruyorum adi altinda ortaligi atese veremez, buyukse buyuklugunu bilecek. Cocugunu koruyacaksin ama yolu dovecek raddeye gelmek degil. O kadar buyuklugunu saydirma, cocugunu koruma pesinde olan adam sinirine hakim olur, hadi olamadi hadi dovdu (bak dovecek hale geldi demiyorum direkt dovdu), sizi alip evden birlikte cikmaliydi, evlada oyle sahip cikilir. Adami dovecek kadar sinirlenip dolayisiyla karsi tarafinda sinirlerini zirveye cikartip evlat geride birakilmaz. Esiniz o sinirle size siddet de gosterebilirdi, belli ki potansiyeli var.
Komutan savasta askerini cephede birakip karargahina cekilmez.
Ozetle olayin 2 tarafi da asiri haksiz, sizin haksiz oldugunuz noktalar diger taraflar kadar cok degil (hep boyle pasif misiniz sorumun sebebi de buydu) ama siz de haksizsiniz.
Tabi yine bu yorumum sizin anlattiginizdan bildiklerimiz kadarinadir.