eşim aileme göndermiyor:(

Ben yeni evliykende halada gider annemlerde kalırım. kalmayınca sanki eve gelince hayal görmüş gibi oluyorum olmuyor kalmanın tadı başka.
Sabah kalkıp beraber kahvaltı yapmanın tadı başka...
Seni uzun zamandır takip ediyorum ve çok iyi anlıyorum bende kv delerle beraberim ama ben haziranda kendi evime geçicem inş az kaldı...
İnş sende tez zamanda çıkrsın artık o evden kayınvalidenle de iyice yüzgöz olmuşsunsunuz insan öyle olsun istemiyor ama hep bir arada olunca ister istemez işler bu hale geliyor..

aynen canım aynen o tad bambaşka bende hayal görmüş gibi oluyorum demekki biz beraber oturduğumuz için bukadar etkileniyoruz...sen nekadar oturdun ve ev mi alıcaksınız haziranda nasıl ikna ettin eşini kaynanalar nedior

seni o evden kaçırmalarına az kalmış canım
Allah sabır versin ya çok istiyorum düze çıkmanı artık
keşke az kalmış olsa canım allah razı olsun bir duan yeter belkide .hapishanede hissediyorum kendimi çıkmak için gün sayıyorum
yok böyle birşey ..nasıl göndermiyor..allahım ya hak var hukuk var..bu ne despotluktur..kendisine mal mı almış ,eş mi almış..
evet cnm çk haklısın heralde mal aldığını düşünüyor

işte bende buna çıldırıyorum canım onun annesiyle ailesiyle 7 -24 beraberim zaten bir haftayı nasıl çok görür bana yaa..ama dün kaynanama iyi laf soktum 1hafta kalma konusunda artık içim rahat bakalım bi gidip gelsem ozaman laf sokacakmı eğer sokmazsa bu işi hallettim demektir
evet canım suç bende baştan cahil ve masum düşüncelerle bir giderim dedim şimdi cehennem oldu o masumiyetim

canım bazı kişiler iyi değil 1 hafta kalmak demiş ebiş arkadaşımda onu diyor bizim gibi o da haksız buluyor diyenleri..
yazdıkların beni duygulandırdı nekadar güzel bir hayatın var işte ben diken üstünde olduğum için bu kaçış ve özlem...ayrı evim olmuş olsa dediğim gibi senin gibi gitmem birhaftalığına senede bir kere anca ....aklım eşimde kalır evimde kalır daha öncede yazmıştım..ama bu şeilde gözüm hiç arkada değil..eşimi doldurabilirler düşüncesi dışında.

Herkes yaşadıklarından yola çıkarak yorum yapıyor.
Ama herkesin yaşam şartları farklı, birde empati denilen bir kavram var.
Hani herkesin afilli konuşmalarda pek kullandığı ama pratikte ne olduğunu bile bilmediği yada uygulamadığı.
Hariçten gazel okumakta kolay, ahkam kesmekte.
Sende seni anlayanın, yaşamının zorluğunu hissedebilenin yorumuna itibar edersin arkadaşım.
Gerisini salla gitsin.
Senin derdin sana yeter zaten yenilerini ekleme.

peki söyledin mi siz kızınızı her gün görmek istiyorsunuz gibi bişeyler...
söyledim canım dün içimdeki herşeyi söledim galiba bu konuda
hatta teyzesi geldi dün oturmaya her geldiğinde aksi gibi bende annemlerde oluyordum bu sefer evdeydim sarılırken şakala 2 gün daha gecikseydiniz yine beni göremeyecektiniz dedim...kadında şakasına elinni masaya vurdu ne annenene gidip duruyon otur oturduğun yerde dedi şakayla laf soktu....ee ben altta kalırmıyım herkez vardı kaynanam görümcem ama biz mutfaktaydık kaynanam teyze ben görümcemler yan odada salondaydı ama kesin duymuşturlar....dedimki elimi belime koyarak gülerek ve bayağa yüksek sesle " niyeymiş canımmm niye gitmeyecekmişim siz kızınızı hergün görüyonuz yaaaaa" kimsede çıt yok....oh iyi oldu....bide onlar gittikten sonra kaynanamla bi konu konuşuoduk öle böle konuyu annemlerde kalmama getirdim..zaten benim annemlere gidip kalmam herkeze batıyo dedim..yooo niye batacak dedi hiç öle bişey yok falan dedi..."ben kocamdan izin aldıktan sonra kimse bana karışamaz dedim ailemi görmemi kimse engelleyemz dedim....ben bişey deiyomki sana dedi "diyemessin zaten" dedim.....kocan izin verdikten sonra isterse 1 ay kal banane dedi.....ama yeni evlisiniz yanlız bırakma diye öle diyom ben sana dedi bende yalnız değil o siz varsınız dedim...ben gitmek zorundayım zaten istemediğim hayatı yaşıyorm psikolojim bozuldu dedim (ayrı eve çıkartmıyorlar ya)..biraz içimi boşalttım ya

Son düzenleme:

Eşinden ailenin yanında kalmak için müsaade beklersen o da vermez bu kadar basit. 7 senelik evlisin bir kere ailenin yanında yatılı kalmışsın bu bir övünç unsuru değil, evliliğin yolunda olduğuna delalet değil ki canım.

Diğer konularından biliyorum 2-3 günde bir kayınvalidenlere gittiğinizi söylemişsin, o zaman tavrını koyup sen de eşinin ailesine o kadar sık gitmenize müsaade vermeyeceksin. Yoksa tepeye çıkmaya çalışan çok olur.

Teyze bile sana karışmaya hak buluyor kendisinde. Kayınvalidenle konuşman iyi olmuş, böyle bir lafı tekrar açarsa görümcenden dem vur. Biraz seni kendi kızı yerine koyabilirse anlar halinden.

Teyze bile sana karışmaya hak buluyor kendisinde. Kayınvalidenle konuşman iyi olmuş, böyle bir lafı tekrar açarsa görümcenden dem vur. Biraz seni kendi kızı yerine koyabilirse anlar halinden.
diyorum zaten laf sokuyorum siz kızınızı hergün görüyosunuz diyorum
beni anlamadığı için kızı yerine koymamış demekki zaten ne ben onu ne o beni pek sevmeyiz birbirimizi

zaten k.validenle yaşıyorsun annene göndermemek ne demek? eşin çok bencil,diğer konuda da demiştim aynı şeyi..zaten onun bu davranışları yüzünden bunları yaşıyorsun.

yabancı bir yere gitmiyorsun,seni doğuran büyüten ailenin yanına gidiyorsun..ister 1 hafta kalırsn ister 2 gün..bunun süresini konuşmak bile tuhaf..izin bile alınmaz bunun için.

kaynanayla yıllarca aynı evde yaşamaya gelince iyi ailene gitmek isteyince mi kötü.hey Allah'ım ya!

Benim durumum çok farklı canım, ben 10 sene ayrı oturdum yani ayrı eve gelin gittim.İki senedir beraberiz zaten ben geçici beraber oturdum.
Ben ayrı otururkende annemler de bir hafta kalırdım, üstelik aramızda ki mesafe de 1 saat.
O bir hafta ayrılık sonrasında eşim beni ben eşimi çok özlerdim.Arada böyle özlemler olması lazım bence...
Şimdi annemlere çok yakınım gidip kalamıyorum biraz oturup geliyorum hiç bişey anlamıyorum inan.
Haziranda tekrar 1 saat mesafeye gideceğim ve yine tatillerde gelip kalacağım

kaynanama dedimki yarın giidiyoz annemlere biz dedim allahtan bişey olmassa....kalıcanmı dedi..evet dedim...gidip gelin kızım ya dedi....kalıcam anne yaa dedim..noldu ki dedim bişeymi oldu dedim..yok da dedi ceap vermedi....resmen batıo ya

Temizlik başına kalacak ya...

Konu sahibi,ben sizin eşinizin ailesi ile birlikte yaşadığınızı bilmiyordum,küçük bebeğim var ve tam anlamamışım..Kusura bakmayın.
Tüm gün eşinizin ailesini görüyorsunuz,kendi ailenizin yanında bir hafta kalmanız çok normal..ama neye göre normal,eğer çok yeni evli değilseniz.
Eğer yeni evliyseniz,göze batar.Bizlere normal gelir belki,ama eşinizin ailesine 'anormal' gelmesi tuhaf değil.
Çünkü yeni gelin aldıklarını düşünüp,sizin evliliğe alışmanızı ve sorumluluk almanızı isteyebilirler.

ya getcekten zor bir durum. yasinda kucuk heralde bu ayni evde oturma nas bisey ya aklim almiyor. aileniz nasil izin veriyor boyle bir evlilige. once herseyi kabul edop sonra bikiyosinuz ama evlenmek size gore esit dusmekten farksiz. butuk konusmiyim diyorum ama ben halime sukrediyim binkere. zaten evim ayri ama kimse bana zindan hayati yasatamaz annemede giderim kalirimda gezer tozarimda. kocaniz sizin ozgurlygunuzu elinden almis resmen ustune birde kv de anlamadigim anneniz gelip alsin sizi madem boyle bir hayatiniz var aileniz gotursun illa kocanuz sizinle gelmek zorundami. kizimiz evlendi artik onlarin kolesi bumu yani. erkek despotluguna bak botle gelmus boyle gider
hakkunizi aramadikca daha cok sinir krizi gecirirsiniz. boyle adamlar cok var gelin degil hizmetci aliyor annesine hemde 2013 de ya ama bunlar sizin rizanizla oluyor ksra bakmayin. evliligi kolay zanndenlere sesleniyorum gelunlik tektas bunlar guzel gorinuyor ama evlilik hic
kolay degil. esiniz hayatinuzi kisitlayamaz bir arkadas vardi yedi yillik evlisin birkere yatili kaldin yollamiyor sen nabiyosun katlaniyosun. seni oyasa kocanmi getirdi de aillene gitme hakkini senden aliyor. nekadae
r pasiflik bu ya kocanizin esisiniz esiri degil. her dedigine eyvallah aman kocam kizar. ozguvensizlik cok aci bence hakkini aramasini ogren ayri eve cikalim de erkege bukadar rahatlik saglanirmi ya. annesi ablasi oh birde karisi. gel keyfim gel evlilim sorumlulugu alamazki o. ana kuzusu biraz cirkef ol dicem ama kocam sogur diye odun kopuyor sen tavrini koymazsan daha cok aglarsin ailem diye. birde gercekten kocanlariniza karsi sinik durmayin erkekler ezik sinmus kadinlari kadin gibi gormezler guclu ve disli olun kole degilsiniz ozgurlugunuzu kisitlatmayin. evlenmek esir hauati yasamak degildir.

.

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
bugün muradıma eriyorummmmmmm
günlerdir bu konuda burda size dert yandım giteliyim 1haftalına falan diye
ve eşimi ikna ettim bugün "canım aileme kavuşuyorum"
birhafta da olsa yanlarında durucam çok mutluyummmmmm
tabi biraz da düşünüyorum bu mutluluk benim en doğal hakkımken çok yıpranarak kazandım bu da aslında başka acı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…