- 24 Aralık 2012
- 2.017
- 30
-
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
Size katiliyorum. Annem ölüm dösegindeyken esimin beni zincirle falan baglamasi lazim gidememem icin. Ne var bu adamlarda bu kadar ya, insan nasil evli kalir bu adamlarla? Esim gidemezsin diyecek ve ben gitmeyecegim annemin son nefesine. Önce ben kendi insanligimdan evlatligimdan utanip kahrolurdum.
Konu sahibine gelirsek; ben evliliklerde izin almayi degil haber vermeyi dogru buluyorum. Yani esimden niye ne icin izin alacagim? 5 sene ask diyorsunuz ama hic mi anlamadiniz adamin huyunu, ailenize karsi tavrini? Görümcenizi bir gün görmeyince bogazlarindan gecmiyor ama siz ailenize gidemiyorsunuz. Siz esim ev almadan asla baska eve cikmaya yanasmiyor diyen üyemisiniz? Eger öylese durumunuzu ümitsiz buluyorum. Adam kralligini ilan etmis, ben ne dersem o diyor. Kendisine hayat arkadasi, es, can yoldasi degil anne babasinin ve kendisinin isleri görülsün diye köle almis. Agir olduysa kusura bakmayin benim bakis acim bu. Hadi ayni evde oturma hatasini yaptiniz genctiniz, asiktiniz. Simdi sizi rest cekmekten alikoyan ne? "Sen bir dur bakalim, bu is böyle yürümez, konusup anlasip en kisa zamanda bu ayri ev isini cözelim aksi takdirde ben artik yokum" niye demiyorsunuz ki?
işte bende bunu kabul edemiyorum sen kimsin yaaaaa bi nikah kıydın diye beni büyüten yetiştiren anamı babamı göremeyecekmiyim o yüzden bukadar sinirliyim..napmam gerekiyor peki ...ben gidiyorum deyip gitsem olmazki bikere yaptım onu babam da çok kızdı bana kocanın ve ailesinin rızası olmadan gelme kızım dedi huzursuzluk olur dedi
Sadece kocanin da degil, kocanin ve ailesinin de rizasi olacak. Yani en kötüsü bile gelse basiniza, babaniz önce riza arayacak. Kocan ve ailesi bunu sunu yapmis ama babaevine gelmene rizalari yoksa hadi yallah geri git mi oluyor simdi bu? Sadece kocaniz degil ailenizden yana da mi sansiniz yok sizin? Bir baba evladinin izdirabini nasil anlamaz veya anlayip görmezden gelebilir? Tamam iki eliniz kanda degil, cözülmeyecek bir sorununuz yok, esiniz yola geldi mi derdinize derman bulunur ama kizim el kapisinda mutsuzmu ki devamli buraya gelmek kalmak istiyor diye düsünmüyor mu babaniz anneniz?
Kocadan ayri uyuyamamak iyi güzel de kocadan kocaya fark var. Esine ve haklarina saygili, güven duyan, sevgi-huzur veren kocaysa amenna. Zaten böyle durumda kadin niye nefes almam, gidip kafami dinlemem lazim desin ki? Gidemezsin, gelemezsin, yapamazsin, konusamazsin larla dolu bir evlilik ne kadar huzurlu olur. Ben sizin yerinizde olmayi hissedemiyorum bile. Sabriniza hayran kaldim. Allah yardimciniz olsun
evet galiba hazır değilmişim evlenmeyeArkadaşım keşke bekar kalsan daha iyi olacak mış.
Aklıma 'küçük gelin Nazmiye' filmini getirdin..:)Elinde bebeği,evliliğin farkında olmayan bi kız çocuğu.
Bu kadar özlem çeken,kardeşiyle uyumak isteyen biri evliliğe hiç hazır değil miş gibi görünüyor.
Duygu sömürüsü yapmayı neden düşünüyorsunuz?
Aile görülür,anne,baba,kardeş..Bunlar olmadan olmaz,babanın evi,baba ekmeği yenmeden durulmaz..ama sen çok feci abartmışsın..
1 buçuk saatlik mesafe var aramızda yakın olsa bi hafta kalmazdım haftada bir iki görür gelirdim ama haftalardır görmedim onlarda gelemio...
evet galiba hazır değilmişim evlenmeye
neyi abartmışım
kızlar eşim hala inat etmekte..bende tabi...dün tek kelime konuşmadık küs olduğumuzun 3.günü bugün...dün gece uyandı sonra ilk adımı attı konu açıldı yine ..ağladım sen beni seviyormusun dedim evet dedi ozaman ben neden mutsuzum dedim bunaldım kafamı dinleek istşiyorum neden bana eziyet ediyorsun dedim...daha yeni gittin oraya gidince düzelecenmi falan dedi..kesinlikle evet dedi motive oluyorum dedim...sen gidince ben kendimi bi garaip hissediyorum dedi sıkılıyorum dedi...bende ailemi görmeyince senin ailenin yanında garip hissediyorum dedimm......dün ablama söledim olanları çok sinirlendi babamı sok araya dedi masus babam sana çok kızıyomuş de dedi...bende eşime aynen böle dedim..babam hastalanmış dedim bana üzüntüden....tamam dicek gibi oldu..sonra yine nolduysa küs yattık...sabah kalktık sarılmak istedi istemiyorum dedim...yine konuyu açtı tabi aynı şeyler istemiorum gidemessin dedi..bende daha fazla kendinden soğutma istersen dedim....ben rüyamda kardeşimi gördüm gözyaşları içinde uyandım bu sabah ...buhafta sonu gidicem dedim ister gel ister gelme dedim....küfür etti bekle gidersin dedi.....giderkende ben gidiom bişe dionmu dedi hiç ses vermedim uyuma numarası yaptım..söylenerek gitti.....yine aynı şeyler işte ne o arıyo ne ben.....hiç bukadar inat etmemişti ...dolduruşa geldi sanırım bunuda sordum annen yada ablan seni gaza getirmiş dedim asla öle bişe yok dio alası yok dio ...bilmiorum kızlar nolcak böle....
kızlar size bu üsttekini yazarken kulağıma bir fısıltı geldi şüpelendim kaynanam eşime fısır fısır bişeler diyodu ...aniden odamın kapısını açtım ve aniden yanlarına girdim hemen çekildi eşimin yanından eşimde hemen lafı değiştirdi şu bardağı al ordan falan...hemen kaçtı kaynanam inanamıyorum şoktayım..bende imalı imalı baktım kaynanama...eşim tek kelime etmedi benle...5 dk oturdum odama gelirken otursana nereye gidion dedi eşim "yok siz annenle fısıldaşmaya devam edin rahat rahat" dedim çektim geldim..
çıldırcam kızlar ben duramıyorum bu evde artık
ne konuda fısıdaştığını odaya gelince sorcam biraz bana teyzesi konusunda bişeler dio gibi geldi du bakalım çıkcak ortayaKadın banane diyor ama belli o istemiyor. Yoksa daha önce de dediğim gibi bu kocanın kendi başına aldığı bir karar değil. Eşin bişey dedimi sonra.
eşin ailesiyle görüşmesine engel olmak boşanma sebebidir. ohh valla kendisi anasıyla dip dibe olsun ama sen ailenle görüşeme.
ama biraz suç sizde baştan böyle bir yaşamı neden kabulleniyorsunuz ki..
bir hafta kalman iyi değil diyenler olmuş elin kadınıyla aylarca yaşa sıkıntı yok ama annenle bir hafta kalman dert olsun. ne kadar saçma.