eşim aileme göndermiyor:(

Huzursuzluk oluyor zaten bak sen huzursuzsun. :44:

Ben gidiyorum deyip gitme zaten senin şuanki durumunda biraz aşırı olur. Eşine açık açık sor, beni seviyor musun. Evet derse "Ama ben çok üzgünüm, hiç mutlu değilim, bunalıma girdim. Birazcık hava almak istiyorum. Ama buna sen izin vermiyorsun ve ben hala mutsuzum. Böyle olmam seni üzmüyor mu?" Sor bunu bakalım. Kendini anlat, kötüyüm de. Hatta buraya yazdıklaını yaz, ayrıca hizmetçi gibi hissettiğini ve böyle birşeyi artık istemediğini söyle. Aynısını kaynanana da söyle ki temizlik hastası olan bir insan benim bildiğim kimsenin temizliğine güvenmez, kendi yapar. Ama senin kaynana temizlik hastası değil hizmetçi çalıştırma egosunu tatmin ediyor sadece, çocuksuz bir evde her gün viledalamak ne alaka. Tabi bunları aynen söyleme :KK1:
eşim işten geldi tek kelime konuşmuyoruz
eğer laf atarsa dicem dediklerini belki işe yarar:KK14:

eşim işten geldi tek kelime konuşmuyoruz
eğer laf atarsa dicem dediklerini belki işe yarar:KK14:

Bugün değişik birşey yapmaya ne dersin? Biraz kararlı güçlü ve sinmemiş görünmek gibi. Onun adım atmasına fırsat verme çık git yanına senle konuşacaklarımız var de. Annesi babası da orada olabilir sakın çekinme. Aynı evde yaşıyorsunuz madem alışsınlar. Çek odaya konuş ama ciddi ol sanki ondan medet bekliyor gibi değil, onun kararlarına saygından lütfedip uyuyormuş gibi. Konuş bunları. Madem seviyor göstersin sevgisini, yoksa seni seviyorum sensiz yapamam demek o kadar kolay ki. İçinde ne varsa söyle ve zamanını kendin belirlemiş ol. Böylece daha kararlı bir konuşma olur.

Bugün değişik birşey yapmaya ne dersin? Biraz kararlı güçlü ve sinmemiş görünmek gibi. Onun adım atmasına fırsat verme çık git yanına senle konuşacaklarımız var de. Annesi babası da orada olabilir sakın çekinme. Aynı evde yaşıyorsunuz madem alışsınlar. Çek odaya konuş ama ciddi ol sanki ondan medet bekliyor gibi değil, onun kararlarına saygından lütfedip uyuyormuş gibi. Konuş bunları. Madem seviyor göstersin sevgisini, yoksa seni seviyorum sensiz yapamam demek o kadar kolay ki. İçinde ne varsa söyle ve zamanını kendin belirlemiş ol. Böylece daha kararlı bir konuşma olur.
bilmiyorum ya hiç bişey konuşmak istmiyorum onla soğudum 1günde resmen bana yine hayır dicek ve ben dahada çok soğuyucam inatlaşınca daha kötü oluyor ama bende kesinlikle onla muhattap olmama kararı aldım eğer seviyorsa yanaşır ve artık izin verir...sence nasıl:44:

annesigil oturmaya gittti..çay yapda içelim dedi bende yaptım verdim ona az oturdum elişi yaptım karşı koltukta sırtımı döndüm kesinlile konuşmadım o da konuşmadı ..10 dk sora falan odama geldi biraz sora o da geldi yatağa uzandı ve uyuyor şuan yanımda

bilmiyorum ya hiç bişey konuşmak istmiyorum onla soğudum 1günde resmen bana yine hayır dicek ve ben dahada çok soğuyucam inatlaşınca daha kötü oluyor ama bende kesinlikle onla muhattap olmama kararı aldım eğer seviyorsa yanaşır ve artık izin verir...sence nasıl:44:

Denenmiş ve işe yaramayan bir taktik. Ayrıca eşin için hiçte sürpriz değil. Aynı beklediği gibisin sende sürprizler yok :KK1: Biraz şaşırsa fenamı olur? Karşısında ne istediğini anlatabilen bir hatun olsa. Soğumaktan neden korkuyorsun? Belkide sıkı bir düğüm için ipi kopartman gerekebilir. Muhatap olmamandan ona ne? Bak kahvaltısı hazırlanıyor evi temizleniyor annesinin hizmeti görülüyor. Surat etsen kaç yazar. Bir kere karısı surat ederken nasıl uyuyabiliyor hiç huzursuz olmuyor mu? Uyuyabildiğine göre olmuyor. Eee taktiğin baştan kaybetti. Söylediğim gibi değişik bişeyler yap kafası karışsın biraz.

Denenmiş ve işe yaramayan bir taktik. Ayrıca eşin için hiçte sürpriz değil. Aynı beklediği gibisin sende sürprizler yok :KK1: Biraz şaşırsa fenamı olur? Karşısında ne istediğini anlatabilen bir hatun olsa. Soğumaktan neden korkuyorsun? Belkide sıkı bir düğüm için ipi kopartman gerekebilir. Muhatap olmamandan ona ne? Bak kahvaltısı hazırlanıyor evi temizleniyor annesinin hizmeti görülüyor. Surat etsen kaç yazar. Bir kere karısı surat ederken nasıl uyuyabiliyor hiç huzursuz olmuyor mu? Uyuyabildiğine göre olmuyor. Eee taktiğin baştan kaybetti. Söylediğim gibi değişik bişeyler yap kafası karışsın biraz.
hiç ilk adımı atmak istemiyorum ama..
bikaçgündür dil dökmeten yoruldum galiba aynı şeyleri konuşmak istemiyorum onla...susmakla iyi mi yapıyorum onu da bilmiyorum

kızlar ben hiç iyi değilim dün akşam yemeğini yedik hiç konuşmadım eşimle tek laf etmedim gittim yatağa yattım o da bitanecik ailesiyle tv seyretti arada msj atıo yanıma gel yv izleyelim yapma böle falan yazıyo hiç cevap yazmadım..sonra yanıma geldi yattı..noluyo falan dedi gözlerim kapalı hiç bakmıyorum ona okadar kızgınım ki ağladım...tamam gitcez dedi bir gün kalıp gelcez dedi niye ağlıyorsun ki dedi ..bende ayda bir kere görp bir gece kalcaksak hiç gitmeyelim istemiyorum dedim ben 1 hafta kalmak istiyorum yoruldum artık biraz kafa dinlemem lazım dedim çok özledim ayrıca dedim..sen her an her saniye görüyorsun ben resimlerle yetiniyorum hep senin ailen hep senin akrabaların yoruldum artık benimde bir ailem var dedim...yinede tamam demedi sarılmaya kalkıştı git yanımdan uzak dur benden dedim kalktı gitti ...uyumuşum gece gelmiş yanıma sabahk kahvaltı verdim yüzüne bile bakmadan geri yattım..giderken ben gidiyom bbişe diyonmu dedi hiç sesetmedim uyuyo gibi yaptım ..şimdi ne o beni arıyor ne ben onu...aramasını beklemiyorum soğudum...beni ailemden ayrı koyduğu için ....buz gibi oldum ona karşı....kendisi hergece görüyor keyif içinde ben neler çekiorum görmüyor temizlik hastası kaynanamı memnun etcem diye hayatım kalmamış benim ama anlayan yok..bunların temizliği yemekleri ütüleri akraba ziyaretleri bıktım artık benimde duygularım var 1 gece ne demek yaa ....dün evi vileda yaptım güzel bir temzilik yaptım..bugün yine ellerinden öper der gibi viledayı ayarlamış suyunu koymuş salonun ortasında duruyor vileda..hani yap diyor bana....ben daha dün vileda yaptım dedim böle hergün yaparsın sana laminant dayanmaz kabarmaya başlar yakında dedim....bunları yaşamak da insanı çok yoruyor ama anlayan kim....anasıyla beni evde oturtmaktan başka bişey bildiği yok..aklıma çok kötü şeyler gelio allahım

Bence sen kayınvalideni yıldırma politikası yap. Daha dün ev temizlemişsin madem o viledayı ortaya mı koyuyor görmezden gel,
viledayla sil mi diyor belim ağrıyor kendimi iyi hissetmiyorum de yat. Her işe koşma, mümkünse fazladan ütü işlerini sen yapma,
kocasının gömleklerini bırak kayınvalide ütülesin. Çaylar mı bitti, hemen koşma beklesinler az, yaptığın zaman daha bir kıymet görürsün o zaman.
Böyle böyle hem sen kendini daha az yorar kendini hizmetçi gibi görmezsin, hem de onlar sana her istediklerini anında yaptıramayacaklarını anlarlar.
Eşinin de senden beklentileri kayınvalidenden farklı değil. Senin hayattaki tek vasfın onlara hizmet etmek değil, bunu anlamaları lazım.

Ayrıca eşten ayrı uyuyamama muhabbetini hiç anlayamadım. Kaç senelik evliyim iş dolayısıyla olsun veya aile ziyareti için şehir dışına sürekli giderim.
Hiç bir kötülüğünü görmediğim gibi eşlerin birbirini arada özlemesi de çok iyi geliyor. Evlenince aileme tek gidemeyeceğimi bilsem, sanıyorum üzüntümden evlenemezdim.

Bence sen kayınvalideni yıldırma politikası yap. Daha dün ev temizlemişsin madem o viledayı ortaya mı koyuyor görmezden gel,
viledayla sil mi diyor belim ağrıyor kendimi iyi hissetmiyorum de yat. Her işe koşma, mümkünse fazladan ütü işlerini sen yapma,
kocasının gömleklerini bırak kayınvalide ütülesin. Çaylar mı bitti, hemen koşma beklesinler az, yaptığın zaman daha bir kıymet görürsün o zaman.
Böyle böyle hem sen kendini daha az yorar kendini hizmetçi gibi görmezsin, hem de onlar sana her istediklerini anında yaptıramayacaklarını anlarlar.
Eşinin de senden beklentileri kayınvalidenden farklı değil. Senin hayattaki tek vasfın onlara hizmet etmek değil, bunu anlamaları lazım.

Ayrıca eşten ayrı uyuyamama muhabbetini hiç anlayamadım. Kaç senelik evliyim iş dolayısıyla olsun veya aile ziyareti için şehir dışına sürekli giderim.
Hiç bir kötülüğünü görmediğim gibi eşlerin birbirini arada özlemesi de çok iyi geliyor. Evlenince aileme tek gidemeyeceğimi bilsem, sanıyorum üzüntümden evlenemezdim.
iş konusunda o dedilerini yavaş yavaş uygulamaya başladım canım gerçketn çok mantıklı..yavaş yavaş dahada çekecem kendimi ..ama sorn çıkarmı çıkarsa eğer ne yapayım

canım bence sana burada en iyi yardım edebilecek sevgicankurt..
en başından beri o kadar mantıklı yaklaşım ve önerilerde bulunuyor ki kulak arkası yapma
yazdıklarına birebir katılıyorum..

en başından beri o kadar mantıklı yaklaşım ve önerilerde bulunuyor ki kulak arkası yapma
evet arkadaşım çok güzel ve doğu şeyler yazıyor biliyorum kulak arkası etmiorum onla konuşup mantıklı şeyler yapmak istiyorum

canım ayrı eve çıkmanız çok mu zor
bu şekilde bi gün çekip gitceğini düşünüyorum ben
sonuçta bi yere kadar...
o kocanıda sopalamak lazım ya rahatlığa bak

hiç ilk adımı atmak istemiyorum ama..
bikaçgündür dil dökmeten yoruldum galiba aynı şeyleri konuşmak istemiyorum onla...susmakla iyi mi yapıyorum onu da bilmiyorum

Senin hatan ille annem de annem diye tutturman, bu şekilde konuşman. Bu şekilde adın dırdırcı olur kimse de bişey yapmaz. Annende kalmanı neden istemiyormuş sor. Seviyorum mu dedi, seviyorsa göstersin seni mutlu ederek. Ev işleri mi kalacak diye izin vermiyor böyleyse böyle desin. Sensiz uyuyamıyorsa da evin içinde mutlu etsin seni de annemde kalıcam diye diretmek zorunda kalma öyle değilmi? Bak ben de annemde kalamam ama sebebim var, yuvam daha huzurlu. Annende kalmayı istemek senin suçun değil, mutlu ortamı oluşturamayan eşinin suçu. Konuşmak her zaman iyidir.

iş konusunda o dedilerini yavaş yavaş uygulamaya başladım canım gerçketn çok mantıklı..yavaş yavaş dahada çekecem kendimi ..ama sorn çıkarmı çıkarsa eğer ne yapayım

Çıksın sorun ne güzel. En azından nelerden rahatsız olduğunu ele güne ilan edersin ona göre de duracakları yeri bilirler.

Teşekkür ediyorum. Ben de 4 ay kadar kaynanamla kaldım ama tek farkla: kendisi duldu ve ben onun değil o benim evimde kalıyordu. Modern geçinen biriydi ama köle gelin fantezisi ona da bulaşmştı. O yüzden neler yaşadığını az çok tahmin edebiliyorum. Burada dışardan bakıyorum gibi görünebilirim ama geleneksel ailleri de modern aileleri de çok iyi tanıyorum.

Canım birden bıçak gibi kesme tabi ki iş yapmayı. O zaman ne oluyor,kimden akıl alıyor derler elbet sorun çıkar. Her işe hemen koşma, iş yaparken az ağırdan al, kayınvalide hergün
aynı işi istiyorsa sende 2 günde bir mazeret üret. Sorun çıkarsa da oralı olma, hatta eşine anlat gün içinde yaptığın temizlikleri senin de evde boş durmadığını anlasın.:KK34:

ben susarak ondan uzak durarak mutsuz görünerek aslında"tamam yanındayım ama böyleyim mutsuzum yollamadığın sürede dahada beter olucam böyle beni napıcaksın "demek için susuyorum ve uzak tutuyorum kendimden ..mantıklı mı..ama ikimiz içinde inada bindi bu iş

canım ayrı eve çıkmanız çok mu zor
bu şekilde bi gün çekip gitceğini düşünüyorum ben
sonuçta bi yere kadar...
o kocanıda sopalamak lazım ya rahatlığa bak
bende bi delilik yapmaktan korkuyorum canım inşallah o raddeye gelmem
zor değil eşim zorlaştırıyor kiraya çıkabilirz ama asla çıkmam diyor ben ev alcam seneye kadar sabret diyor borçsuz harçsız biraz birikimle daha ii olur diyor haklı ama ben dayanamıyorum

ben susarak ondan uzak durarak mutsuz görünerek aslında"tamam yanındayım ama böyleyim mutsuzum yollamadığın sürede dahada beter olucam böyle beni napıcaksın "demek için susuyorum ve uzak tutuyorum kendimden ..mantıklı mı..ama ikimiz içinde inada bindi bu iş

Susuyorsun ama öyle demiyorsun. Eşin öyle anlamıyor. Eminim neden suskun kaldığını bir süre sonra unutacak bile. Hee konu omuydu diyecek. İnat yapmak çocuk işidir. Sen ilişkinizdeki olgun kişi ol, konuşabildiğini anlasınlar. Yoksa dediğini surat ederek yaptıran çocuktan farklı görmezler seni emin ol.

Susuyorsun ama öyle demiyorsun. Eşin öyle anlamıyor. Eminim neden suskun kaldığını bir süre sonra unutacak bile. Hee konu omuydu diyecek. İnat yapmak çocuk işidir. Sen ilişkinizdeki olgun kişi ol, konuşabildiğini anlasınlar. Yoksa dediğini surat ederek yaptıran çocuktan farklı görmezler seni emin ol.
ama canım 3 gündür konuşuyorum

sonra da hala evli kalınıyor böyle adamlarla.
Kusura bakmayın ama, erkekleri şımartanda kadınlar.
Annem bensiz can verecek de ben o adama kocam diyeceğim.
Ömrümün geri kalanında sevgi zerresi kalmaz içimde benim nasıl bir vicdansızlık bu!!

Size katiliyorum. Annem ölüm dösegindeyken esimin beni zincirle falan baglamasi lazim gidememem icin. Ne var bu adamlarda bu kadar ya, insan nasil evli kalir bu adamlarla? Esim gidemezsin diyecek ve ben gitmeyecegim annemin son nefesine. Önce ben kendi insanligimdan evlatligimdan utanip kahrolurdum.

Konu sahibine gelirsek; ben evliliklerde izin almayi degil haber vermeyi dogru buluyorum. Yani esimden niye ne icin izin alacagim? 5 sene ask diyorsunuz ama hic mi anlamadiniz adamin huyunu, ailenize karsi tavrini? Görümcenizi bir gün görmeyince bogazlarindan gecmiyor ama siz ailenize gidemiyorsunuz. Siz esim ev almadan asla baska eve cikmaya yanasmiyor diyen üyemisiniz? Eger öylese durumunuzu ümitsiz buluyorum. Adam kralligini ilan etmis, ben ne dersem o diyor. Kendisine hayat arkadasi, es, can yoldasi degil anne babasinin ve kendisinin isleri görülsün diye köle almis. Agir olduysa kusura bakmayin benim bakis acim bu. Hadi ayni evde oturma hatasini yaptiniz genctiniz, asiktiniz. Simdi sizi rest cekmekten alikoyan ne? "Sen bir dur bakalim, bu is böyle yürümez, konusup anlasip en kisa zamanda bu ayri ev isini cözelim aksi takdirde ben artik yokum" niye demiyorsunuz ki?

X