eşim 6 aylığına yurtdışına gitmek istiyor /:

Karadeniz gezisi nedir yahu? Ona her zaman gidersiniz ve aklı o kadar da sizde kalmaz. Madem onunla 6 ay gitmeyeceksiniz, siz de ya bol bol yurtdışına tatile gidin veya daha güzeli yurtdışında 6 aylık dil veya başka bir konuda eğitime gidin. Şartlar eşit olsun.

O kendini geliştirmek için ortak bütçenizden o kadar harcama yapacak ve kafasına göre hareket edecekse, aynısı sizin de hakkınız.
yurtdışına tatile gitmek şu an öyle rahat rahat yapılacak bir şey değil ülkemizde, atla otobüse İstanbuldan ankaraya git der gibisiniz ama öyle değil işte...

6 ay ayrı kalınmasını doğru bulmasam da ikna etmenin yolu yordami var; kirip dokup gidecegim de gidecegim diye tutturmanin altinda ben art niyet ararim kimse kusura bakmasin
Henüz yeni evliyken evin borcunu eşyaların borcunu da size yıkıyor.Suanda da kendi para biriktirip her sorumluluğu size bırakmış. Fiziksel olmayan aldatmayı merak ettim,lutfen kizmayin ama sizinle aşk evliliği mi yaptı onu da merak ediyorum.
evet severek evlendik evlenmeden önce 5 yıllık ilişkimiz vardı fakat uzak şehirlerdeydik, sosyal medya üzerinden bir konuşmaydı aldatması da

Ya ben en çok onun çocuğunu doğurcam lafına çok takıldım çocuk senin değil onunmu oluyo anlamadım konuya gelecek olursak gitmesi birşey değil hayallerini anlıyorum fakat eşinizin size hiç saygısı YOk üslup berbat bu adamla hayat geçermi bunu iyi düşünün
o lafa takılmayın yahu tabi ki ikimizin bir parçası...

ha 3 ay gitmiş ha 6 ay, bir kez gittikten sonra beklersiniz.
hic gitmesini istemiyorsanız bastan tavır koymali, evlendikten sonra gidersin dememeliydiniz.
eşinizin yerinde olsam ben de tepki verirdim, biri size söz verse sonra o sözün yarısını gerçekleştirse hoşunuza gider mi?
yaşınız genç, çocuk sahibi olmak için gerekli kontrolleri yaptırın (tabiki hiç bir sebep yokken hamile kalamayanlar da var, hiçbirşey garanti değil) eğer bir sorun yoksa bence rahat bırakın.
biraz yalnız başınıza biseyler yapabilmeyi öğrenmeniz gerek, ozaman eşiniz size daha çok saygı duyar
yalnız başıma birşeyler yapabilmesini lise hayatımdan beri bilen biriyim, evlenmeden önce gidersin dedim çünkü o zaman hiçbir şart belli değildi hangi ülkeye gideceği ne kadar kalacağı... evleneli 1.5 sene olmuş tam alıştık düzen kurduk derken hoop ben gidicem diyor, kim ister böyle bi ayrılığı

Felaket tellalı gibi konuşmak istemem ama eşiniz sanki evlilikten kaçmak istiyor.6 ay çok uzun bi süre. İnsan eşini mecburiyet değilse gönüllü bi şekilde 6 ay yalnız bırakmayı nasıl sindirir içine? Hiç iyi şeyler getirmedi aklıma yazdıklarınız.
ben de iyi şeyler düşünemiyorum :KK43:

Bir kere aldatılıp affettiysem o adam değil ülke sınırını bensiz mahalle sınırını bile aşamaz. Yine aldatılacaksınız gayet ortada ve bunu yaşamak için gidiyor eşiniz üzgünüm dil bahane avrupada gece hayatı, sosyal yaşam şahane. Sizde burda oturup düğün borçlarını ev kirasını ödeyin valla eşiniz ne şanslı. Gelince de ondan çocuk yapmaya hevesli karısının kollarına koşsun.

6 aylık dil kursu mu? Nerede öğrenecek? Benim bildiğim dil kursları 4-6 hafta arası. 6 ay ne yahu. Erasmus'a gider gibi... tuhaf.
dil kurslarının süresini bilmiyorum fakat dil kursuna gidip arta kalan zamanda yerel halkın arasında durup çalışacak vakşt geçirecek pratik yapma amaçlı

Hiç güven vermiyor. 6 ay uzun bir süre. Dil eğitimi o kadar uzun sürmez bildiğim kadarıyla.
Üstüne düşmeyin lütfen, umursamaz davranın biraz. Gidemezsin edemezsin demeyin. Gitsin, siz de gidin ama...
gitme mevzusu kesinleşir de o yönde adım atmaya başlarsa ciddi ciddi konuşacağım ben bu durumu yaşamak istemiyorum anlaşarak ayrılalım diycem, şu an üstüne düşmüyorum kendi konuyu açmadıkça

Is icin zorunluluk olur anlarim ama Turkiyede ispanyolca ogrenebilecegi bir suru kurs varken yurtdisina gitmesi gereksiz. Ustelik asiri masrafli. 6 ay icin ortalama 50000 tl gözden cikarmasi lazim bunun icin. Ve bu 6 aylik surecte calisamayacak da.. Dil kursu vizesi ile yasal olarak calisabilecegini sanmiyorum orada.
Amac dil ogrenmekse o paraya turkiyede en iyi kurslara istedigi sure boyunca gider. Isine de devam eder, karisi da yaninda olur.
Bana bu biraz esinizin macera arayisi gibi geldi. 6 ay tek basima kafam rahat yasayayyim diye dusunmus olabilir.

yurtdışına tatile gitmek şu an öyle rahat rahat yapılacak bir şey değil ülkemizde, atla otobüse İstanbuldan ankaraya git der gibisiniz ama öyle değil işte...

Yurtdışında 6 ay yaşamak da öyle rahat rahat yapılacak bir şey değil ülkemizde. Hatta yurtdışına tatile gitmekten yüzlerce kat daha zor. Hem barınma, yiyecek, hem de eğitim masrafları var. Ayrıca yaşadığınız yerden yarım yıl uzak kalmak gerekiyor. Ama eşiniz yapıyor.

Ben adil olmaya önem verdiğinizi düşünerek yazdım. Eşinizin yaptığının yüzde birini yapmaya hakkınız olduğunu düşünerek. Ama siz hakkınız olmadığını düşünüyorsanız veya adaleti önemsemiyorsanız, gitmeyin.

Eşiniz İspanya’da 6 ay kafasına göre hayallerini gerçekleştirirken,siz Karadeniz turuna gidin. O da oraya bile gitmenizi istemiyormuş gibi yapar ki siz gidince onun gibi her istediğinizi yapabiliyorsunuz zannedip, rahatlayın.

Benim derdim sen gidersen ben de gelirim ben de başka yerlere ülkelere giderim demek değil ki, benim derdim bu kararın yanlış olduğunu bencil düşündüğünü sorumluluk sahibi olmadığını farkettirmek ve kendi kendine vazgeçmesini yada süreyi kısaltmasını sağlamak. Ha gerçekten geri adım atmayacak beni hiçe sayacaksa bununla yüzleşmek ve ayrılmak... kelime oyunları yapma taktik uygulama kısasa kısas yapma taraftarı değilim

Ayriyetten, esiniz suan calisiyor mu? Yasi kac? Bu kursa gitmek icin isinden izin mi alacak? Ben esinize vizenin kolay kolay cikmayacagini dusunuyorum. Esiniz kafasina gore godeyim orda calisip parayi hallederim diyerek vizeyi alamaz. Orada 6 aylik harcayacavi parayi ve kurs ucretini hesabinda gostermesi lazim. Borclari ustlenmeyi birakin. Adam kendi keyfi icin ev ihtiyaclarindan kisamaz.
Ek olarak kirs bittiginde tr ye donecegine dair saglam deliller sunmali. Isi olmayan adama vize verme ihtimallleri yok bence.

Ben kocanızı haklı buldum, evlenmeden önce bu isteğini belirtmiş ve kabul etmişsiniz. Evlendikten hemen sonra gitseydi bu sefer de daha yeni evliyiz diyecektiniz. Adamın bu şekilde bir hayali varmış. Gitmeyip kalırsa da her zaman söyler bu meseleyi bence ve kendini daha çok kapana kısılmış hisseder. Erken yaşta yapılan evliliklerin sonucu bu, erkekler çabuk sıkılıyor.

Ayriyetten, esiniz suan calisiyor mu? Yasi kac? Bu kursa gitmek icin isinden izin mi alacak? Ben esinize vizenin kolay kolay cikmayacagini dusunuyorum. Esiniz kafasina gore godeyim orda calisip parayi hallederim diyerek vizeyi alamaz. Orada 6 aylik harcayacavi parayi ve kurs ucretini hesabinda gostermesi lazim. Borclari ustlenmeyi birakin. Adam kendi keyfi icin ev ihtiyaclarindan kisamaz.
Ek olarak kirs bittiginde tr ye donecegine dair saglam deliller sunmali. Isi olmayan adama vize verme ihtimallleri yok bence.
Yurtdışına gitmeyi kafasını koyan adam elbette bu detayları bilip düşünüyodur, ortalama 45 bin liraya ihtiyacı olacak ve para biriktirmeye başladı, şu an çalışıyor ama işten çıkması sıkıntı değil, turizmci kendisi, gitmek ve döndüğünde yeni iş bulmak sıkıntı değil yani

Ben kocanızı haklı buldum, evlenmeden önce bu isteğini belirtmiş ve kabul etmişsiniz. Evlendikten hemen sonra gitseydi bu sefer de daha yeni evliyiz diyecektiniz. Adamın bu şekilde bir hayali varmış. Gitmeyip kalırsa da her zaman söyler bu meseleyi bence ve kendini daha çok kapana kısılmış hisseder. Erken yaşta yapılan evliliklerin sonucu bu, erkekler çabuk sıkılıyor.
Ben gitmesin demiyorum ki :) makul olanı yapsın orta yolu bulup ortak kararlar alalım istiyorum, tabi ki hayallerine saygım var, gidip görmesini tecrübe etmesini isterim, fakat evlenmeden önce gidersin deyip yazılı anlaşma da imzalamadık, dile kolay ya 6 ay 6

Oh ne güzel yorumlar adamı sıkma sal gitsin ne kadar cooluz:eğlence:
Ben göndermem valla ne demek altı ay yeni evliyken dil öğrenmek için ta yurtdışına çıkmak.İmkan varsa beraber gidilecekse tamam ama öyle tek başına yılın yarısına plan yapmak yok öyle.Arkadaşlarıyla tatil falan anlarım ama dil öğrenme aşkı depreştiyse versin parasını kursa gitsin hem daha hesaplı hem evinde.Altı ayda da ülkesinde de olsan yatıp kalkıp çalışsan da ispanyolca öğrenilmez onunki tamamen keyfi.

Kusura bakmayın ama bana biraz uzaklaşmak istiyor gibi geldi.Hata edip çocuk yapmayın henüz daha yeni evliyken 6 ay ayrılığa kendi kendine karar veriyor bence bir sorun var.

Yurtdışına gitmeyi kafasını koyan adam elbette bu detayları bilip düşünüyodur, ortalama 45 bin liraya ihtiyacı olacak ve para biriktirmeye başladı, şu an çalışıyor ama işten çıkması sıkıntı değil, turizmci kendisi, gitmek ve döndüğünde yeni iş bulmak sıkıntı değil yani
Ne kadar ezbere konusyorsunuz bugun yurt disinda kursa gidicem diyen uni ogrencisi ya da burslu olup gidecegi okuldan kabulu olan adama bile vize vermiyor bazi ulkeler. Yok kafasina koymus gidermis o zaman ulkede adam kalmazdi. Esiniz bir hayalin pesinde sizde onun hepinize kolay gele.

Öyle evlilik kurumuna deli anlamlar yüklediğim ya da kocişim diye ölüp bittiğim sanılmasın bunu belirtmek isterim.
Bu konuyu sizin yaşadığınız gibi yaşasaydık benim eşim gidemezdi. Çok net, gidemezdi. Giderse de benim eşim sıfatını taşımazdı.
Yurtdışına gitmesi bir yerde kalması vs benim için sıkıntı olmaz ama bana sen ne dersen de ben yaparım diyorsa yürek yemiş olması lazım. Ne demek yani? Etkisiz elemanı mıyım brn bu evliliğin derdim.
Ayrıyetten şunu belirtmek istiyorum ki hayalleri olan insan bunun için çaba gösterir. Öncesinde bir kursa girer az çok bişeyler biliyor olur. İnternetten nativelerle konuşulan programlar var mesela onlarla pratik yapar. Hummalı bir yurtdışı dil okulu araştırmasına girişir sonra. Nerde kalacak, çalışabilecek mi herşey planlanır. Bu durumunda sadece gezmeye gidiyor. Hiç bişey bilmeden bir ülkeye gidip dil öğrenicem ben demekle olmaz ki? Sonra ben gelmek istanbul diyen turist gibi konuşacak.
Şartlarını sun. Benim 5 senem dolsun, bende geleyim diyebilirsin.
İlk bi temel oluştur diyebilirsin.
Hiç onun yapacaklarıyla ilgilenmeyip çok mantıklı geldi söylediklerin hep italyaya gitmek istemiştim bende kendime dil okulu baktım 6 aylık. Para biriktirmem lazım evin harcamalarını tek başıma karşılayamayacağım vs deyip kenara çekilebilirsin.
Ya da gidemezsin gideceksen mahkemeye gideriz ordan gidersin deyip rest de çekebilirsin.
Orta yol olayı kalmamış artık ya senin ya onun dediği.

X