Babalık duygularım yok diyen erkek

Eşinizi siz tanırsınız. Çocuk olursa duygusal anlamda destek olamayacağını söylemiş gibi duruyor yazdığınız yazıda. Bakmam, ihtiyacını karşılamam vs dememiş gibi. Yani maddi sorumluluktan kaçış gibi değil de manevi anlamda destek olamam sevemem benimseyemem olayın akışına duygusal anlamda kendimi katamam demiş gibi sanki.
Görmeden, tanımadan zaten çoğu erkek tereddüt ile yaklaşır bence çocuk fikrine yada üreme güdüsü ile okay der.
Eşinizin hangi noktalarda var olup nerelerde olamayacağını bilirsiniz. Ölçüp biçip tartın ona göre aksiyon alırsınız. Hiç yapamayız dememiş sonuçta bu da bir şeydir.

Hksu Hksu yorumumu beğenmeme niye yapıyorsun bir saygısızlık yok ?? her canın istediğinde beğenmeme yapamazsın ben birşeyi savunmuyorum çocuk düşünmeyene saygım sonsuz insan üremek ister yaa öyle doğar bu yüzden elbette buda bir tercih
ama senin bu beğenmeme durumun hep var yorumları anlamıyorsun

Son düzenleme:
OIabilir, ne güzel eşiniz dürüst davranmış. Her insan dünyaya kendinden bir parça getirmek istemiyor, çünkü herkes dünyayı aynı görmüyor.
Bu konuları keşke evlenmeden önce ciddi bir şekilde konuşsaydınız. Madem yeni öğrenmişsiniz eğer çocuk sizin için olmazsa olmaz ise ayrılmayı düşünün.
Ben burda bir dürüstlük göremedim.Dürüst insan evlenmeden önce söylemeliydi

Kuzenim hiç çocukları sevmezdi asla çocuk düşünmüyorum derdi.Evlendi bir yıl dolmadan boşandı.Eşine de demişti ben çocuk düşünmüyorum diye..Ama adam ikna ederim diye düşünmüş sanırım 😕

Eşinizi siz tanırsınız. Çocuk olursa duygusal anlamda destek olamayacağını söylemiş gibi duruyor yazdığınız yazıda. Bakmam, ihtiyacını karşılamam vs dememiş gibi. Yani maddi sorumluluktan kaçış gibi değil de manevi anlamda destek olamam sevemem benimseyemem olayın akışına duygusal anlamda kendimi katamam demiş gibi sanki.
Görmeden, tanımadan zaten çoğu erkek tereddüt ile yaklaşır bence çocuk fikrine yada üreme güdüsü ile okay der.
Eşinizin hangi noktalarda var olup nerelerde olamayacağını bilirsiniz. Ölçüp biçip tartın ona göre aksiyon alırsınız. Hiç yapamayız dememiş sonuçta bu da bir şeydir.
Evet aynen öyle, sorumluluk istememe sebebi maddi değil. Mutsuz olacağını düşünüyor belliki. Zaten bu yüzden kendi isteklerimi düşünüp bencillik yapamam. Hep şüphe duyarım acaba mutsuz mu acaba çocuktan rahatsız mı vs diye

Bosan demisler ama bosansan yeni biriyle tanisacagin ne malum. Yok ben cocuk sahibi olayim da sonra bosanirim kisi onemli degil gibi dusunuyorsan o zaman bosan bence de. Bence senin icin cocuk mu yoksa hayat arkadasi mi daha onemli ona karar vermelisin.
Onceden soylememesi hic dogru degil. Ama cocuk sahibi olmak istememek cok normal bi sey. Soyle dusun ne istedigini bilen bir insan. Bircok anne baba dusunmeden cocuk sahibi oluyor ve toplumdan dislanmamak icin de pismanliklarini sakliyorlar hatta kendilerine bile itiraf edemiyorlar.
İyi tarafından bakmak istersem evet ne istediğini bilen bir insan diyebilirim. Keşke daha önceden bilseydim zaten benim de tepkim böyle olmazdi

Sosyal medyada goruyoruz orneklerini, kadin istiyor diye kabul eden yahut kadinin habersizce hamile oldugu durumlarda cocuk olduktan sonra toz olan adamlar var.
cocuk cok büyük bi sorumluluk, istemediğini dile getiren adamla olmaz. onun duyguları dogum sonrası depresyonu gibi ortaya cikar yalnız kalirsiniz.
evlilik oncesi bu konuların kararlastirilmasi gerekirdi ama madem ayrı goruslerdesiniz siz yolunuza o yoluna olacak, sizi annelik duygusundan mahrum etmeye hakki yok. hakkinizda hayirlisi olsun.
Aynen tam da onu yaşayacağımı düşünüyorum. Doğum olacak ve büyük bi yalnızlık başlayacak gibi. En ufak sorunda kafama kakılacak sen istedin meselesi. İşte Şuan kararsız olduğum şey böyle severken ayrılmak doğru mu? Ya pişman olursam? Ayrılmayıp da yaş 35 olup daha çok çocuk istediğimde pişman olursam geçen zamana?

bu babalık duyguları olmama halini yeni keşfetmiş de olabilir ancak tabii kırılma anıdır yani çocuk isteyen kadın için sıkıntı.
ayrıca 41 yaşında diyorsun yarın ikna olsa mesela öyle ha deyince çocuk sahibi olması mümkün görünmüyor. en az 6 ay - 1 yıl arası bir deneme süreciniz olacaktır ki 42-43 yaşında adamın yeni baba olması pek sağlıklı gelmiyor bana. çocuk üniversiteye başlasa adam 60'ında olacak mesela. yazık yani.
Aynen öyle. Her şey yasinda güzel gibi geliyor bana da. Kim çocuk peşinde koşturacak o yaştan sonra. Ama yapacak bir şey de yok zaten onun öyle hesapları dertleri yok

11 yas buyuk biriyle evlenirken sen bunu nasıl bilmezsin? Bu evlendikten sonra mi öğrenilir.

İyi de herkes anne baba duygularıyla doğmuyor/yaşamıyor. Biraz da annelik babalık çocuk olunca öğrenilen ve hissedilen şeyler. Bilmyorum şahsi fikrim bu. Yanlış da olabilir

Erkeklerin duyguları çocuk doğduktan sonra değişebiliyor bunu bir tanıdığım yaşamıştı. Baba olduklarında bağ kurmaları daha somut hale geliyor. Yani şu an hissetmiyor olması, asla hissedeceği anlamına gelmez. Ama yine de bu belirsizlik seni zorluyorsa, bunu görmezden gelmek de sağlıklı olmaz.

Back
X