Saat farkindan oluyo benim kiBebem 5 te uyandışimdi biraz daldı ama benim uykumun içine etti
Mesai erken başlıyorsenin beben yok işin ne be kadın !
Evi seven adam değişmiyor. Benim eşim de böyle,evde olmaktan uzanmaktan zevk alıyor. Onun izin günü anlayışı bu . Dışarı çıkalım birşeyler yapalım diyince mecburen yapıyor ve bunu hissettiriyor. Değişmiyor bu huy. 9 senelik evliyiz ayni.
Çocuktan önce beraber film izlemek vs vardı ancak çocuk olduktan sonra ben erkenden uyuya kaldığım için sınırlı bazı şeyler.Peki evde de mi bir sey yapmiyorsunuz?
Birlikte film izlemek, balkonda kahve icmek, evi dekore etmek, kutu oyunu veya playstation oynamak, sevismek ne bileyim... disari cikmak sart degil zaten, paylasim yok konu sahibinin anlattiklarinda.
Kızlar yaktı biziSaat farkindan oluyo benim ki
kizimi okula yolluyorum sonra pörtlek gibi telefona bakiyorum zabahin köründe
Hayır evlenince değiştiririm zaten diye bi düşüncem hiç olmadı. Hatta yaptıklarının tam tersi olacağını söylerdi inandım yıllardır tanıyoruz birbirimizi. Ama tanımak kelimesini kullanmıyorum artık. Biz bu yollarda evlilik için bekledik planlar yapıp hayaller kurduk. Ama bugün geldiğim noktada elimde koca bir sıfır yıpranmış sinirlerim ağlama krizlerim yorgun bir ruhum var. Sevgi esirgenir mi sevdiğinden?Bir insan bir anda böyle olmamıştır eminim. Kaldı ki siz aynı eve girmeden tanıyamadım da diyemezsiniz, aynı evde yaşamışsınız. İşte o zaman ‘evlenince nasılsa ben buna her şeyi yaptırırım’ kafasına girdiniz sanırım. Sadece evlenmek için böyle adamlara he demenin sonucunu yaşıyorsunuz.
Ben olsam elimi tek bir işe sürmem. Evi b*k götürsün bırakın.
Aslında temizlik işin yansıyan tarafı aslında. Temelde duygu ilişki problemi var. Benimle her hafta gezmek zorunda olmak psikolojisindeymis. Böyle yapmıyoruz ama ben istiyorum ki boşken çoluk çocuk yokken yapalım. Her hafta olmasa arada ama istekle şevkle ama o da yok adam zorla gidiyormuş zaten. Bunlar bizim evlenmeden önce yapmayı planladigimiz seylerdi. Neden yapti o zaman. Gezmeyi seven biri evde hiç durmazdi önce.3 5 aylik evlilikte iznine tek basina plan yapan adamdan bi cacik olmaz.
Ev isi falan cozulur onlar basit seyler.
Ilkel kafa yapisi iste. Kabullenebilecekseniz her türlü harcamayi ona birakin. İgneden coraba, rujunuzdan yediginiz abur cubura kadar.
Cunku kadina ev isi zimmetlerken maddi tüm yükü de kendine zimmetlemeli.
Kendi maasinizdan da haftada 1 temizlikci alin siz karli cikarsiniz bu isten emin olun.
Ama ben adamda sevgi zerresi bile göremedim. Ben senle gezmek zorunda miyim dese kocami eve almam. Ha bazen biyere gitmek isterim ona hitap etmez, derki haftasonu baska bisey yapalim sen haftaici ablanla veya annenle oraya git. Bu ok. Ama benle hic bisey yapmayan adami hayatta cekemem.
O kadar kalbim kırık ki evde ihtiyaçları gideren düzene sokan sevgiyle ilgiyle gözlerine bakıp belki bundan sonra anlar belki bundan sonra iyi olur diye bekleyen bir ben.Iki seçenek var bir bosanmak iki oldugu gibi kabul etmek. Bu nedenle bosanacaginizi sanmiyorum
Haklisinız bu arada. Ama anlamadigım temizlik olayından ziyade tek tatil yapmasi plan yapması vs. Daha problem bence . Temizlikte kavga edince bu olaya yer kalmamiş. Normalde cok kavga etmeyip bu olayda resyi cekseydiniz kendine gelirdi.
Bir de madem ev işine yardim etmiyor siz de paylasim yapın. Mesela faturaların kiranin takibi manav market alisverisi gibi. Yorgun oldugunuzda da cay demlermisin sofrayi toplar misin gibi şeyler.
Siz aslinda cok haklisinız ayni şeyi esimle yasadım. Ama ben baktim olmuyir arada kavga ediuoruz o kadar. Hergun demiyorum yani o kadar gerginlige gelemiyorum. Bebek oldu ona yardım ediyor ama ev işi hala yok.
Bunu tölere ediyorum artik buraz . Ama ayrı iznimde sunu yapicam bunu yapıcam diye bensiz plan yapsa tepkim cok sert olurdu en azindan ara verelim madem der bir süre evden ayrilmasini isterdim
Erkeklerin karşına alıp konuşma ile anlaması mümkün değil . O sizi annesi gibi görüyor , çünkü bir kadınla kurduğu en yoğun ilişki annesi ile yaşadığı ilişki . Yemeğini hazırlayan, onu el üstünde tutan , ona hiç karışmayan annesi. Siz öncelikle onun annesi olmayı bırakın. Beklesin çamaşırlar , yemek olmasın dışardan söylersiniz. Etraf dağınık kalsın. Hatta siz de dağıtın . Şikayet ederse ben rahatsız olmuyorum artık, bu kadarina yetisebiliyorum, sen yap rahatsız oluyorsan dersiniz. Sizinle gezmek istemiyor mu , siz arkadaşlarınızla gezin, kuaföre gidin , bazı kurslara katılın. Bırakın onu ilginizle boğmayi , o sizin peşinizden koşsun. Büyük olasılıkla evlenmeden önce de böyleydi ama siz imzayı atınca aynı eve girince sihirli değnek beklediniz ama olmadı. Eğer sizin kadınlığınıza veya ev işlerini yapmayışınıza şikayet ederse , ben çok yoruluyorum , temizlik için birilerini tutalım dersiniz. Şimdi kocaniza göre siz , işe yaramaz, ev işini beceremeyen, sürekli dibinde gezmek tozmak isteyen , sorun çıkartan , hiç bir işi tam beceremeyen bir kadinsiniz o kesin. Onunla konuşmanız fikrini değiştirmesini sağlamaz , bırakın salın bı adamı , o sizi özlesin.Çok konuştuk ve anladım ki konuşmak fayda etmiyor artık yani ben napacagimi şaşırdım. Sadece iyi olalım istiyorum
Siz paşayı çok pohpohlayip , şımartmıssınız. Kendinize acimayi bırakın. Eşek olursanız , semer vuran çok olur. İlk önce siz kendinize değer verin. Bir erkeğin kendine acıyan , ezik , zavallı bir kadına saygı duyması mümkün değil. Siz önce kendinizi değiştirin .O kadar kalbim kırık ki evde ihtiyaçları gideren düzene sokan sevgiyle ilgiyle gözlerine bakıp belki bundan sonra anlar belki bundan sonra iyi olur diye bekleyen bir ben.
Yani kendime acıyorum. Ondan kac gömlek usteyim ama bunu hiç sorun etmedim göz ardi ettim simdi böyle yapinca bu bile gözüme batıyor artık.
Çok uzun yıllardır birlikteyiz 30 yaşındayız ikimizde. Düşünceli naif beni üzmekten çekinen bir insandı. Evlilik üzerine çok konuştuk dedim ki biz çok iyi oluruz çok şükür diyordum. Ama henüz dere görmeyip paça sivamisim. Kafamda bir kalıp yok hani birilerine bakıp ben niye böyle değilim diye asla bi derdim yok. Çok iyi olmak gibi bir derdim de yok iyi olalım istiyorum sadece. Onu sıkmak kısıtlamak gibi bi durumum da yok alan tanırım. Ama o beni asla tatmin etme derdinde değil. Seven insanın birçok şey içinden gelir zaten oturup bir muhabbet etmek birlikte çıkıp ya gezmek dedigim de ben bi yürüyüş bir bankta oturusa bile raziyim. Maksadim da birlikte zaman geçirip adapte olmak öyle il il gezmek değil ha bunu da isterim çünkü niye istemeyim. Oturup konuştum da konuşunca anladı zannediyorum ama değişmiyor sonra farkediyorum.Severek evlendik dediğin nasil? Ne kadar flört ettiniz? Ortak zevkleriniz, hayalleriniz yokmu? Sanki bu adami hiç tanimadan evlenmiş gibisin.
Ilk önce, evliliğini bir kalıba sıkiştirma. Genç ve evlisiniz diye ille her hafta sonu gezmek, adam çicek almasina gerek yok, yada evde sürekli bir canim cicil iletişim olmasina gerek yok.
Instaya, toplumsal beklentilere bakmadan, sen ne istiyorsun? Sonra eşin ne istiyor ve ortak noktalariniz hangisidir? Eşin sanirim evde takilmakan zevk aliyor, sen dişarda takilmaktan. Mesela 1 hafta sonu evde, diğeri dişarda olabilir. Evde olduğunda beraber film gecesi olabilir, playstation oynamak olabilir. Yada hiçbişeyde olmayabilir. Insan iş haftasindan yorulup öyle takilmakta isteyebilir.
Ev işlerindede sorun senin yapman. Adam ile konuşuyorsun ama halen yapiyorsun. Hali ile adam (bu konuda çok çagdişi düşünmesi ile beraber) "Sare bir iki konuşur yine yapar" düşüncesinde.
Mesela bulaşik makinesimi boşaltacak? "X, buraya gelirmisin, makine boşaltilcak" de. Yapmiyorsa, sende yapma. O arada yemek yapiyorsan, birak. Çünkü sana makineden ihtiyaçlarin var. Aynisini yemek yaparken "gel beraber yapalim, salatayi sen yap" de. Yine baktin yapmiyor, sende yapma.
Evin işleri aksasin. Gerekirse evi mok götürsün. Onun sorumluluğu olan şeyler onun sorumluluğu olsun. Sen yaparsan o sorumlulukta ortadan kalkar.
Sorduğum ilk soruda önemli. Ne kadardir birbirinizi taniyip, flört ediyorsunuz?
Evlenmeden önce böyle değildi zaten böyle olduğunu bilsem evlenmezdim ki ne istediğini bilen bir insanım. İlgiye de bogmuyorum rahat bırakıyorum ama o benim dediğim hiç biseyi yapmak istemiyor yapsa da külfet görüyor sanırım. Ve ben bunu hissediyorum. Ben hiç bisey istemeyim o isteyince yapsın istiyor. Bu sadece ev işi değil aklınıza ne gelirse. Yani ben böyle anladim artik. Böyle olur mu ?Erkeklerin karşına alıp konuşma ile anlaması mümkün değil . O sizi annesi gibi görüyor , çünkü bir kadınla kurduğu en yoğun ilişki annesi ile yaşadığı ilişki . Yemeğini hazırlayan, onu el üstünde tutan , ona hiç karışmayan annesi. Siz öncelikle onun annesi olmayı bırakın. Beklesin çamaşırlar , yemek olmasın dışardan söylersiniz. Etraf dağınık kalsın. Hatta siz de dağıtın . Şikayet ederse ben rahatsız olmuyorum artık, bu kadarina yetisebiliyorum, sen yap rahatsız oluyorsan dersiniz. Sizinle gezmek istemiyor mu , siz arkadaşlarınızla gezin, kuaföre gidin , bazı kurslara katılın. Bırakın onu ilginizle boğmayi , o sizin peşinizden koşsun. Büyük olasılıkla evlenmeden önce de böyleydi ama siz imzayı atınca aynı eve girince sihirli değnek beklediniz ama olmadı. Eğer sizin kadınlığınıza veya ev işlerini yapmayışınıza şikayet ederse , ben çok yoruluyorum , temizlik için birilerini tutalım dersiniz. Şimdi kocaniza göre siz , işe yaramaz, ev işini beceremeyen, sürekli dibinde gezmek tozmak isteyen , sorun çıkartan , hiç bir işi tam beceremeyen bir kadinsiniz o kesin. Onunla konuşmanız fikrini değiştirmesini sağlamaz , bırakın salın bı adamı , o sizi özlesin.
Aslında daha çok yeni, üzerine gitmeyip kendinizi geri çekin. Ev işlerini yapmakta mecbursun tavrı yerine, bugün evi temizliycem bana yardımcı olur musun diyin...Çok uzun olmuş çok
Merhabalar yeniden daha önce evlilikle alakalı bu konu açıp fikir sormuştum. Şimdi gecenin bu saatinde uykusuz kırgın ve umutsuz bi şekilde yeniden yazıyorum.
Bu mart sonu evlendim ama eşimle aynı evi Eylül başlarında paylaşmaya başladık. Bir gün iyi iki gün kötü düşe kalka bugüne geldik. İkimizde çalışıyoruz. Ama eşim evlenmeden önce çok kez konusmamiza ragmen su an tam tersini yaparak ev işlerinde beni yalnız bırakıyor. Ufak tefek şeyler yemek tepsisi kaldırmak veya balkon yıkamak gibi işleri yapıp yapıyorum işte diyor. Birçok kez iyilikle konuştum bir kez öfkeyle. Ve bugün bana dedi ki ev işleri düzeni kadını ilgilendirir kadın yapar yorulursam veya yardım istersem edermiş. Bundan önce yalnız yaşarken bu işleri sen yapıyordun şimdi neden bana yıktın ev ortak alan ve bende çalışıyorum birlikte yapalım istiyorum dedim. Bir tabak fazla kaldirmak veya makineye onunda camasirlarini atmak bana neden zor geliyormuş nolurmus. Delirdim. Bu sözlerden sonra ne söylesem boş. Ve daha önceki konumda bahsetmistim benimle bi yere zoraki gidiyor orda da zorla geldiğini bi şekilde anliyorum demiştim. Birkac kez de neden böyle yaptığını sorduğumda sen yanlış anliyorsun takiyorsun abartiyorsun tarzı soylemlerle cavap vemisti. Yine bugün tartışmada bu konu açıldı ve ben seninle her hafta bi yere gitmek zorunda mıyım dedi. Şok oldum. Her hafta filan bi yere gitmedik bu arada ama ben vaktimiz var hafta sonumuz var e paramız var gezelim istiyorum söyleyin bu istek abartı mı? Severek evlendik ama sanırım sadece ben sevmişim. Tv telefon düşkünlüğü. Benle muhabbeti sınırlı telofondaki grubuyla makara kukara sohbet. Evde yatayım her iş sare de. Duygu yok samimiyet yok bağ yok. He arada çok iyi anlastiğımız zamanlarimiz oluyor sarılır öper arada aklına eser bir dal gül getirir. Ama aramızda bi sıcaklık yok. Böyle bir adamla ömür geçer mi ? Dedim uğraştım didindim bir seyler güzel olsun istedim olmadı kendi haline bırakıp bi de öyle bakayim. Sonra da işim gücüm aile desteğim var yol yakınken bosanayim diye düşündüm. Yuva kolay kurulmuyor canım yanıyor ama böyle mi olmalı? Ben su an izindeyim o bazı sebeplerle denk getiremedi. Bana izinde şuraya gideceğim surda kalacağım filan planlarindan bahsetti ama seninle de sunu yapalim demedi ki birlikte çıkacaktık izne. Ve suan çıkamadı o izindeyken de ben çalışıyor olacağım. İçimi dökmek istedim yeniden.
Olmaz değil mi olmaz olmaz eş demek bu mudur?
İnat yapiyor, siz üzerine düştükçe daha da inat yapacak. O yüzden salın işte, o dediğinizi yapmak istemiyorlar , siz de artık söylemeyi kesin. Bırakın bulaşığa yardım etmesin, bulaşık beklesin. Siz ütü falan yapmayıp kuaföre gidin, cilt bakımı yaptırın. Arkadaşlarınızla gezin, külfet mı görüyor sizi , ozaman siz de onu öyle görün. Arkadaşlarınızla plan yapın, gezin tozun. Bir kaç günlük gezilere katilin. Sizi özlemesine, sizin onsuz da çok mutlu bir hayat yaşayacağını anlamasına izin verin . Böyle kendi kendinize acıyıp , ezik ezik davranarak anca onun ekmeğine yağ sürersinizEvlenmeden önce böyle değildi zaten böyle olduğunu bilsem evlenmezdim ki ne istediğini bilen bir insanım. İlgiye de bogmuyorum rahat bırakıyorum ama o benim dediğim hiç biseyi yapmak istemiyor yapsa da külfet görüyor sanırım. Ve ben bunu hissediyorum. Ben hiç bisey istemeyim o isteyince yapsın istiyor. Bu sadece ev işi değil aklınıza ne gelirse. Yani ben böyle anladim artik. Böyle olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?