Eş kişisi...

Iki seçenek var bir bosanmak iki oldugu gibi kabul etmek. Bu nedenle bosanacaginizi sanmiyorum

Haklisinız bu arada. Ama anlamadigım temizlik olayından ziyade tek tatil yapmasi plan yapması vs. Daha problem bence . Temizlikte kavga edince bu olaya yer kalmamiş. Normalde cok kavga etmeyip bu olayda resyi cekseydiniz kendine gelirdi.

Bir de madem ev işine yardim etmiyor siz de paylasim yapın. Mesela faturaların kiranin takibi manav market alisverisi gibi. Yorgun oldugunuzda da cay demlermisin sofrayi toplar misin gibi şeyler.

Siz aslinda cok haklisinız ayni şeyi esimle yasadım. Ama ben baktim olmuyir arada kavga ediuoruz o kadar. Hergun demiyorum yani o kadar gerginlige gelemiyorum. Bebek oldu ona yardım ediyor ama ev işi hala yok.

Bunu tölere ediyorum artik buraz . Ama ayrı iznimde sunu yapicam bunu yapıcam diye bensiz plan yapsa tepkim cok sert olurdu en azindan ara verelim madem der bir süre evden ayrilmasini isterdim

bunlar benim için net boşanma sebebi
asla sevgi ilgi alaka görmediğim adamın yemeğiyle temizliğiyle çamaşırıyla uğraşmam
ben kendim için yaşarım bu hayatta evliliği de öyle yuvadır yıkılmasın vs görmüyorum.
neden hep kadınlar düzeltmek zorundaymış?
yürüsün gitsin yoluna o zihniyetteki adamdan hayır gelmez

Herşey apaçık ortada düzelmez daha doğrusu istediğiniz gibi olmaz eşiniz. Ayrıca daha yeni evlisiniz izninde tamamen tek olduğu planlar yapiyor öylemi karar sizin ya böyle kabul edip ömür boyu dert edinirsiniz kendinize yada ikinci seçenek belli zaten

Evi seven adam değişmiyor. Benim eşim de böyle,evde olmaktan uzanmaktan zevk alıyor. Onun izin günü anlayışı bu . Dışarı çıkalım birşeyler yapalım diyince mecburen yapıyor ve bunu hissettiriyor. Değişmiyor bu huy. 9 senelik evliyiz ayni.

Peki evde de mi bir sey yapmiyorsunuz?
Birlikte film izlemek, balkonda kahve icmek, evi dekore etmek, kutu oyunu veya playstation oynamak, sevismek ne bileyim... disari cikmak sart degil zaten, paylasim yok konu sahibinin anlattiklarinda.

Peki evde de mi bir sey yapmiyorsunuz?
Birlikte film izlemek, balkonda kahve icmek, evi dekore etmek, kutu oyunu veya playstation oynamak, sevismek ne bileyim... disari cikmak sart degil zaten, paylasim yok konu sahibinin anlattiklarinda.
Çocuktan önce beraber film izlemek vs vardı ancak çocuk olduktan sonra ben erkenden uyuya kaldığım için sınırlı bazı şeyler.

Hayır evlenince değiştiririm zaten diye bi düşüncem hiç olmadı. Hatta yaptıklarının tam tersi olacağını söylerdi inandım yıllardır tanıyoruz birbirimizi. Ama tanımak kelimesini kullanmıyorum artık. Biz bu yollarda evlilik için bekledik planlar yapıp hayaller kurduk. Ama bugün geldiğim noktada elimde koca bir sıfır yıpranmış sinirlerim ağlama krizlerim yorgun bir ruhum var. Sevgi esirgenir mi sevdiğinden?

Aslında temizlik işin yansıyan tarafı aslında. Temelde duygu ilişki problemi var. Benimle her hafta gezmek zorunda olmak psikolojisindeymis. Böyle yapmıyoruz ama ben istiyorum ki boşken çoluk çocuk yokken yapalım. Her hafta olmasa arada ama istekle şevkle ama o da yok adam zorla gidiyormuş zaten. Bunlar bizim evlenmeden önce yapmayı planladigimiz seylerdi. Neden yapti o zaman. Gezmeyi seven biri evde hiç durmazdi önce.
İşte asıl sorun burda sorun benim benle yapmak istemiyor. Temizlik buz dağının görünen kısmı sadece.

O kadar kalbim kırık ki evde ihtiyaçları gideren düzene sokan sevgiyle ilgiyle gözlerine bakıp belki bundan sonra anlar belki bundan sonra iyi olur diye bekleyen bir ben.
Yani kendime acıyorum. Ondan kac gömlek usteyim ama bunu hiç sorun etmedim göz ardi ettim simdi böyle yapinca bu bile gözüme batıyor artık.

Çok konuştuk ve anladım ki konuşmak fayda etmiyor artık yani ben napacagimi şaşırdım. Sadece iyi olalım istiyorum
Erkeklerin karşına alıp konuşma ile anlaması mümkün değil . O sizi annesi gibi görüyor , çünkü bir kadınla kurduğu en yoğun ilişki annesi ile yaşadığı ilişki . Yemeğini hazırlayan, onu el üstünde tutan , ona hiç karışmayan annesi. Siz öncelikle onun annesi olmayı bırakın. Beklesin çamaşırlar , yemek olmasın dışardan söylersiniz. Etraf dağınık kalsın. Hatta siz de dağıtın . Şikayet ederse ben rahatsız olmuyorum artık, bu kadarina yetisebiliyorum, sen yap rahatsız oluyorsan dersiniz. Sizinle gezmek istemiyor mu , siz arkadaşlarınızla gezin, kuaföre gidin , bazı kurslara katılın. Bırakın onu ilginizle boğmayi , o sizin peşinizden koşsun. Büyük olasılıkla evlenmeden önce de böyleydi ama siz imzayı atınca aynı eve girince sihirli değnek beklediniz ama olmadı. Eğer sizin kadınlığınıza veya ev işlerini yapmayışınıza şikayet ederse , ben çok yoruluyorum , temizlik için birilerini tutalım dersiniz. Şimdi kocaniza göre siz , işe yaramaz, ev işini beceremeyen, sürekli dibinde gezmek tozmak isteyen , sorun çıkartan , hiç bir işi tam beceremeyen bir kadinsiniz o kesin. Onunla konuşmanız fikrini değiştirmesini sağlamaz , bırakın salın bı adamı , o sizi özlesin.

Siz paşayı çok pohpohlayip , şımartmıssınız. Kendinize acimayi bırakın. Eşek olursanız , semer vuran çok olur. İlk önce siz kendinize değer verin. Bir erkeğin kendine acıyan , ezik , zavallı bir kadına saygı duyması mümkün değil. Siz önce kendinizi değiştirin .

Çok uzun yıllardır birlikteyiz 30 yaşındayız ikimizde. Düşünceli naif beni üzmekten çekinen bir insandı. Evlilik üzerine çok konuştuk dedim ki biz çok iyi oluruz çok şükür diyordum. Ama henüz dere görmeyip paça sivamisim. Kafamda bir kalıp yok hani birilerine bakıp ben niye böyle değilim diye asla bi derdim yok. Çok iyi olmak gibi bir derdim de yok iyi olalım istiyorum sadece. Onu sıkmak kısıtlamak gibi bi durumum da yok alan tanırım. Ama o beni asla tatmin etme derdinde değil. Seven insanın birçok şey içinden gelir zaten oturup bir muhabbet etmek birlikte çıkıp ya gezmek dedigim de ben bi yürüyüş bir bankta oturusa bile raziyim. Maksadim da birlikte zaman geçirip adapte olmak öyle il il gezmek değil ha bunu da isterim çünkü niye istemeyim. Oturup konuştum da konuşunca anladı zannediyorum ama değişmiyor sonra farkediyorum.

Evlenmeden önce böyle değildi zaten böyle olduğunu bilsem evlenmezdim ki ne istediğini bilen bir insanım. İlgiye de bogmuyorum rahat bırakıyorum ama o benim dediğim hiç biseyi yapmak istemiyor yapsa da külfet görüyor sanırım. Ve ben bunu hissediyorum. Ben hiç bisey istemeyim o isteyince yapsın istiyor. Bu sadece ev işi değil aklınıza ne gelirse. Yani ben böyle anladim artik. Böyle olur mu ?

Aslında daha çok yeni, üzerine gitmeyip kendinizi geri çekin. Ev işlerini yapmakta mecbursun tavrı yerine, bugün evi temizliycem bana yardımcı olur musun diyin...
Üzüldüğünüzü tatlı dille belirtin. Hepsine red cevabı veriyorsa ve ilgisizliğe devam ediyorsa düzelmesi biraz zor gibi görünüyor.

İnat yapiyor, siz üzerine düştükçe daha da inat yapacak. O yüzden salın işte, o dediğinizi yapmak istemiyorlar , siz de artık söylemeyi kesin. Bırakın bulaşığa yardım etmesin, bulaşık beklesin. Siz ütü falan yapmayıp kuaföre gidin, cilt bakımı yaptırın. Arkadaşlarınızla gezin, külfet mı görüyor sizi , ozaman siz de onu öyle görün. Arkadaşlarınızla plan yapın, gezin tozun. Bir kaç günlük gezilere katilin. Sizi özlemesine, sizin onsuz da çok mutlu bir hayat yaşayacağını anlamasına izin verin . Böyle kendi kendinize acıyıp , ezik ezik davranarak anca onun ekmeğine yağ sürersiniz

Evlenmeden çnce ilgili miydi? O zamanlar birlikte o da isteyerek mi vakit geçiriyordunuz?

Severek evlendik ve uzun zamandır tanıyordum demişsiniz. Evlilikle değişmediğine göre başta neden fark edemediniz?

Merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın lütfen

Şöyle sık görüşemezdik işten ve uzaklıktan dolayı evlenmeden son bir sene önce bir saatlik mesafeye yaklaştık. Gelir giderdi boşluklarında zevkle gelirdi bilirdim gözleri parladı dönüşte zorlanirdi ve derdi ki biz biraraya gelelim bitsin bu ayrılık. Evlendik işte hemen tayin olamadi yanima bi 4 ay gidip gelme şeklinde onceki gibi devam ettik. Ama bi insan 360 derece değişir mi? Evlenmisim eşi olmuşum adam artik o bir gün boşluğunda bile zorla geldi geldiğinde de çok geç olmadan dönmek istedi. Ben bu sefer de gelmesem olur mu dedi. Ne çok ağladım ya o zamanlar kâbus gibiydi. Böyle olacağını bilemedim çünkü.

eşinizi yapmak istemediği şeyleri yapmaya zorlamayın. insanları yapamadığı şeylerden sorumlu tutamayız. bir insanı sevmek ancak o kişiyi olduğu gibi kabullenebiliyorsanız mümkündür.
evinizi temizleyecek, çamaşır-ütü, yemek yapacak birini tutun. haftada iki kez gelse evle ilgili bütün sorun çözülmez mi? evliliğe alışmak, hemen uyum sağlamak çok zor ama yakınmak, suçlamak yerine sorun ettiğiniz herneyse, ikinizin de kafasına yatan bir çözüm bulmaya odaklanın beraberce.
eşiniz için 'benden şunu bekliyor, bunu istiyor. olmayınca dır dır ediyor' demiyorsunuz. o yapmak istediklerini ya da istemediklerini açıkca belirtiyor ama siz beklenti içinde ve eleştiri halinde görünüyorsunuz. eşinizin beklentinize uymayan her hareketini faul olarak görüyor, düdük elde geziyorsanız sürekli ee haliyle eleştirilerden yani sizden kaçmayıp da ne yapacak? eşiniz gibi net olun, sınır çizin. herşeyi biraz da oluruna bırakın. sonra bakarsınız eşinizi böyle kabullenebiliyorsanız devam edersiniz yok edemiyorsanız ısrar etmezsiniz. içiniz daha rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…