• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş kişisi...

Öncelikle sakın çoçuk yapmayın bi süre
Okurken sanki benim eski eşi anlattınız gibi oldum
Hissettiklerinizde çok haklısınız
Evli gibi değilde ev arkadaşı gibi oluyor iki insan
Evlenme teklifinde yrdım etmeyle ilgili banada çok vaadi oldu ama evlenince değişmişti
Biz o hissettiğimiz kopukluğu gideremedik boşandık pişmanda deilim
Siz bi süre daha idare edin konuşun çözüm arayın ama çoçuk işini hemen düşünmeyin
Çocuk düşünmüyorum zaten.
Evde olsun isterdim şimdi evden gitsin istiyorum. Varlığı o sus pus hali telefona düşmesi beni çıldırtıyor. Batıyor bana artık. Özel değilse siz neden boşandıniz benzer şeyler mi ne kadar zaman evli kaldınız ?

Belki fikir olur diye daha önce arkadaş grubunda sohbet esnasında öğrendiğim bir yöntemi söyleyeyim size, umarım işinize yarar. Bir şeyleri dillendirmek yerine susup görmesini sağlamanız daha mantıklı iş konusunda gel yapalım demeyin. İşinizi tam yapmayın yapamıyormuş yetişemiyorum gibi yapın. Sürekli bir şeyler için çabalamayın bırakın o görür zaten birazda o elini taşın altına koysun. Yakın bi arkadaşınız veya kardeş kuzen vb önceden tembihleyin. Eşinizin yanında sanki konu açıldı gibi yapsın, ortak bir arkadaşınız varmış Ayşe işte bunun eşi ilgisiz alakasızmış telefon bagımlısıymış, ataerkil biriymiş karısına hiç acıma duygusu yokmuş. Kadın alttan almış konuşmuş anlamamış kadını kendinden soğutmuş gibi bir hikaye anlatsın çok çakmayacagı şekilde. Ve kadın boşanıyormuş babası bırak gel biz varız demişler diye eklesin bir bakın bakalım ne yapacak. Her zaman yüzyüze iletişim iyi olmuyor. Şu an ipler kimin elinde oyunu oynanıyor gibi hissettim. Ona göre tavır koyarsınız zaten
Bir de susup deneyeceğim işte bir de öyle bakacağım. Dediğiniz şekilde yapmak etkili olur mu bilmem ama yaşadığım şehirde bi yakınım ya da böyle bişey yapacak bi arkadasim yok

şansı neye göre vereceksiniz adam sizden şans istiyor mu düzeleceğim diyor mu? gidebileceğinizin farkında mı?
Hayır farkında değil. Ben şansı ona değil evlilik kurumuna vereceğim verilen emeklerin hatrina son kez. Bu zamana kadar bi şekilde anlatmaya çalıştım olmadı simdi çekeceğim kendimi. Anlarsa ne ala ama yok bildiğine devam ederse benden bu kadar diyeceğim.

Çocuk düşünmüyorum zaten.
Evde olsun isterdim şimdi evden gitsin istiyorum. Varlığı o sus pus hali telefona düşmesi beni çıldırtıyor. Batıyor bana artık. Özel değilse siz neden boşandıniz benzer şeyler mi ne kadar zaman evli kaldınız ?
Biz 2.5 yıl evli kaldık
İlk yıl çok iyiydi beni evliliğe o zorladı
Sonra ailesi ablaları bizi kıskanmaya onu kendilerine çekmeye çalıştılar tabi değişti oda
Evde sus pus boyna oyun oynuyordu cinsellik azalmıştı
İlgisizdi
Planlarında bazen ben olmuyordum
Merhametsiz ve vicdansızdı bana karşı
Paramı çaldı bende kıZdım olay büyüdü boşanmaya gitti işte

Hiç pişman deilim koca gibi değildi varlığı bana artık
Ha vardı ha yoktu yani

Biz 2.5 yıl evli kaldık
İlk yıl çok iyiydi beni evliliğe o zorladı
Sonra ailesi ablaları bizi kıskanmaya onu kendilerine çekmeye çalıştılar tabi değişti oda
Evde sus pus boyna oyun oynuyordu cinsellik azalmıştı
İlgisizdi
Planlarında bazen ben olmuyordum
Merhametsiz ve vicdansızdı bana karşı
Paramı çaldı bende kıZdım olay büyüdü boşanmaya gitti işte
Kurtulmuşsunuz o zaman.
Biz de aile sorunu aşırı yok yani benimle uğraşan yok. Cinsellik konusunda bizde bi ilgisizlik yok ama ruhuma dokunmayan biriyle aynı yatağı paylasmak kötü. Adam evde kendine göre yaşıyor ve bende buna çanak tuttum sanırım. ☹️

Farklı bakış açınız için teşekkürler. Elbette benim de yanlış yaptığım yada yanlış yorumladigim seyler vardır.
Ama ben değil o onun istekleri doğrultusunda yaşayalım istiyor ona sorsanız mutlu. Anlattığım şekilde. Otursun yatsın izlesin başkalarıyla sohbet etsin dilediğinde onlarla görüşsün. Bi işe elini atmasin. Sare de kenarda dursun canı isterse onunla da biseyler yapsın. Evet böyle çok mutlu. Kendi istediği gibi. Ama ben de bir kadınım ben niye göz ardı ediliyorum. Ben benim istediğim olacak diye diretmiyorum ama istediğim şeyler olması gerekenler zaten bi lütuf iyilik ya da fedakarlık değil.
Siz neden onun doğrultusunda yaşadınız ki, yaşamayın. Ayrıca neden kenarda bekliyorsunuz , beklemeyin, gezin tozun siz de nette takılın ailenizi arkadaşlarınızı arayıp sohbet edin. Zaten kenarda yavru köpek gibi beklediğiniz için , size vakit ayrmaya gerek kalmıyor. Siz nasıl olsa köşede bekliyorsunuz. İşlere elini atmiyorsa işler kalsın. Size yap derse verin cevabını . Siz ilgi alaka bekliyorsunuz ama kocanız bunu yapmayacak. Kocanız için tüm bu istekleriniz aslında evlilik için çaba ve özen göstermesi demek , ama yapmayacak . Siz köşede saksı gibi beklediğiniz için hele hiç yapmayacak. Siz anca yastığa ağlar , kendi kendinize üzülürsunuz . Konuşmak işe yaramadı artık bunu unutun.

O kadar kalbim kırık ki evde ihtiyaçları gideren düzene sokan sevgiyle ilgiyle gözlerine bakıp belki bundan sonra anlar belki bundan sonra iyi olur diye bekleyen bir ben.
Yani kendime acıyorum. Ondan kac gömlek usteyim ama bunu hiç sorun etmedim göz ardi ettim simdi böyle yapinca bu bile gözüme batıyor artık.
Asla cocuk yapma kisa vadede

Siz neden onun doğrultusunda yaşadınız ki, yaşamayın. Ayrıca neden kenarda bekliyorsunuz , beklemeyin, gezin tozun siz de nette takılın ailenizi arkadaşlarınızı arayıp sohbet edin. Zaten kenarda yavru köpek gibi beklediğiniz için , size vakit ayrmaya gerek kalmıyor. Siz nasıl olsa köşede bekliyorsunuz. İşlere elini atmiyorsa işler kalsın. Size yap derse verin cevabını . Siz ilgi alaka bekliyorsunuz ama kocanız bunu yapmayacak. Kocanız için tüm bu istekleriniz aslında evlilik için çaba ve özen göstermesi demek , ama yapmayacak . Siz köşede saksı gibi beklediğiniz için hele hiç yapmayacak. Siz anca yastığa ağlar , kendi kendinize üzülürsunuz . Konuşmak işe yaramadı artık bunu unutun.
Neden onun doğrultusunda yaşadınız ki demişsiniz ya ben aslında duygularımla hareket ettim sevdiğim için. Ama bi zaman sonra farkına variyor insan. Aslinda süreçte ufak ufak hissediyorsun ama belki belki belki diye diye. Sonuçta daha önce evlenmemisim bilmediğim bi dünya ve sevdiğim insan demişim. Plan yapmadım yol izlemedim ama böyle olmamak gerekmiş acı bi sekilde öğrenmiş oldum.

Çok uzun olmuş çok ☹️
Merhabalar yeniden daha önce evlilikle alakalı bu konu açıp fikir sormuştum. Şimdi gecenin bu saatinde uykusuz kırgın ve umutsuz bi şekilde yeniden yazıyorum.
Bu mart sonu evlendim ama eşimle aynı evi Eylül başlarında paylaşmaya başladık. Bir gün iyi iki gün kötü düşe kalka bugüne geldik. İkimizde çalışıyoruz. Ama eşim evlenmeden önce çok kez konusmamiza ragmen su an tam tersini yaparak ev işlerinde beni yalnız bırakıyor. Ufak tefek şeyler yemek tepsisi kaldırmak veya balkon yıkamak gibi işleri yapıp yapıyorum işte diyor. Birçok kez iyilikle konuştum bir kez öfkeyle. Ve bugün bana dedi ki ev işleri düzeni kadını ilgilendirir kadın yapar yorulursam veya yardım istersem edermiş. Bundan önce yalnız yaşarken bu işleri sen yapıyordun şimdi neden bana yıktın ev ortak alan ve bende çalışıyorum birlikte yapalım istiyorum dedim. Bir tabak fazla kaldirmak veya makineye onunda camasirlarini atmak bana neden zor geliyormuş nolurmus. Delirdim. Bu sözlerden sonra ne söylesem boş. Ve daha önceki konumda bahsetmistim benimle bi yere zoraki gidiyor orda da zorla geldiğini bi şekilde anliyorum demiştim. Birkac kez de neden böyle yaptığını sorduğumda sen yanlış anliyorsun takiyorsun abartiyorsun tarzı soylemlerle cavap vemisti. Yine bugün tartışmada bu konu açıldı ve ben seninle her hafta bi yere gitmek zorunda mıyım dedi. Şok oldum. Her hafta filan bi yere gitmedik bu arada ama ben vaktimiz var hafta sonumuz var e paramız var gezelim istiyorum söyleyin bu istek abartı mı? Severek evlendik ama sanırım sadece ben sevmişim. Tv telefon düşkünlüğü. Benle muhabbeti sınırlı telofondaki grubuyla makara kukara sohbet. Evde yatayım her iş sare de. Duygu yok samimiyet yok bağ yok. He arada çok iyi anlastiğımız zamanlarimiz oluyor sarılır öper arada aklına eser bir dal gül getirir. Ama aramızda bi sıcaklık yok. Böyle bir adamla ömür geçer mi ? Dedim uğraştım didindim bir seyler güzel olsun istedim olmadı kendi haline bırakıp bi de öyle bakayim. Sonra da işim gücüm aile desteğim var yol yakınken bosanayim diye düşündüm. Yuva kolay kurulmuyor canım yanıyor ama böyle mi olmalı? Ben su an izindeyim o bazı sebeplerle denk getiremedi. Bana izinde şuraya gideceğim surda kalacağım filan planlarindan bahsetti ama seninle de sunu yapalim demedi ki birlikte çıkacaktık izne. Ve suan çıkamadı o izindeyken de ben çalışıyor olacağım. İçimi dökmek istedim yeniden.
Olmaz değil mi olmaz olmaz eş demek bu mudur?
Ben o tür durumda vereceğim tepki şu olur. Eger bakış acimiz eskiye dayanıyor ve eşitlik olduğu halde ev işlerini benim yapmam bekleniyorsa o zaman bende eski usul evi senin gecindirmeni beklerim Buda senin görevin. Tamam ben tüm ev işini yaparim. Sende tum evin giderlerini ödersin derdim. Burda hemfikirmiyiz diye sorardım. Ona eşitliğin sadece işimize gelen kısmında olmadığını tum alanlarda olmasını beklediğimi belirtir, eğer aradığı ataerkillik ise benimde aynı bakış açısıyla bakıp ev görevlerinin eski usul bölündügunde ev düzeni Bende geçimini de onda olacağını belirtirim. Tama diyorsa buna uyacağimi söylerim. Yada tam ataerkillik bekliyorsa isten çıkıp tam ev hanımligi yapacagim diye son noktayı koyardım. Ki buna benzer bir konu geçtiğinde esimin ailesinin evinde direk boyle soyledim. Eger benden ev hanimligi beklenirse eşiğinde gözü benim paramdada olmayacak dedim. Eve paşalar gibi tek başına bakıyorsa hem çalışır hem ev işimi dört dörtlük yaparim. Kazandığım parayida sadece kendime harcarım.

dedi ki ev işleri düzeni kadını ilgilendirir kadın yapar yorulursam veya yardım istersem edermiş. Bundan önce yalnız yaşarken bu işleri sen yapıyordun şimdi neden bana yıktın ev ortak alan ve bende çalışıyorum birlikte yapalım istiyorum dedim.
benimle bi yere zoraki gidiyor orda da zorla geldiğini bi şekilde anliyorum
sen yanlış anliyorsun takiyorsun abartiyorsun tarzı soylemlerle cavap vemisti.
Tv telefon düşkünlüğü
Aynı ex eşin davranışları fragmanı izliyorsun ben sana sonu söyleyeyim 6 ay sonunda muhtemel bir kavga ve boşanma kararı. Kavgaya kadar beklemesen daha mantıklı davranmış olursun en azından ağlayarak kendini yıpratmamış olursun çünkü bu adam senin ağlamanı umursamaz. Üzgünüm.

yol yakınken bosanayim
Yol yakınken boşanayım mi ? Siz evliliği evcilik zannediyorsunuz galiba..

Çok yeni evlisiniz evlilik sizin için ne kadar zorsa eşiniz için de aynı.

Madem adam bir şey yapamıyor, madem paranız var öyleyse ev işleri için günlük destek alabileceğiniz bir yardımcı tutun. Evliliğin ilk günlerini güzel yaşayın.

Diğer konular içinde, Biriniz zorluyor diğeri zorlanıyorsa birlikte psikolojik destek alın..

Bir de susup deneyeceğim işte bir de öyle bakacağım. Dediğiniz şekilde yapmak etkili olur mu bilmem ama yaşadığım şehirde bi yakınım ya da böyle bişey yapacak bi arkadasim yok
Telefonla konuşurken yapın kamera açıkken konuştuğunuz olmuyor mu o zaman yapın. Engin Geçtan benim sevdiğim bir psikiyatrist onun kitabında sessiz kalarak iletişim ve birşeyleri fark etmesini sağlama bölümü vardı. Yıllardır tanımanın rahatlığı var birde sanırım evlilik onun için tam oturmamış kendi alanından hala çıkıp birşeyleri idrak edememiş, çok zorlanan var bu konuda yıllarını böyle harcayanda var. Ben olsam temizlik yaptığım gün yemek yapmam sorar illaki o zaman normal uslupla söylersiniz. Ve rahatsız olmasını sağlayacak şeyler yapın dağınık olsun temiz olmasın boşverin.

Yol yakınken boşanayım mi ? Siz evliliği evcilik zannediyorsunuz galiba..

Çok yeni evlisiniz evlilik sizin için ne kadar zorsa eşiniz için de aynı.

Madem adam bir şey yapamıyor, madem paranız var öyleyse ev işleri için günlük destek alabileceğiniz bir yardımcı tutun. Evliliğin ilk günlerini güzel yaşayın.

Diğer konular içinde, Biriniz zorluyor diğeri zorlanıyorsa birlikte psikolojik destek alın..
Siz konunun mantığını anlamamışsınız. Dert temizliği yapması değil beraber birşeyler yapmaktan kaçınması temizlikte buna dahil.. Ve bu evliliğin en güzel olması gereken zamanlarda olmuyor ileride nasıl olucak diye soruyor. Yani umutsuz bu sebeple boşanmaya da düşünüyor ama buraya yazıp çözüm derdine düşecek kadar da evliliğin evcilik olmadığının farkında...

Telefonla konuşurken yapın kamera açıkken konuştuğunuz olmuyor mu o zaman yapın. Engin Geçtan benim sevdiğim bir psikiyatrist onun kitabında sessiz kalarak iletişim ve birşeyleri fark etmesini sağlama bölümü vardı. Yıllardır tanımanın rahatlığı var birde sanırım evlilik onun için tam oturmamış kendi alanından hala çıkıp birşeyleri idrak edememiş, çok zorlanan var bu konuda yıllarını böyle harcayanda var. Ben olsam temizlik yaptığım gün yemek yapmam sorar illaki o zaman normal uslupla söylersiniz. Ve rahatsız olmasını sağlayacak şeyler yapın dağınık olsun temiz olmasın boşverin.
Aslında temizlik de buz dağının görünen kısmı buradaki görüşlerle tam olmasa da duzeltilebilecek ya da en azından çözümü olabilecek bir konu olduğunu gördüm. Ama diğer sorunların çözümü yok gibi. Kendi içimde debelenip duruyorum ve duygusal olarak acı çekiyorum. Karşı taraf o kadar umursamaz davraniyor ki sorunlari görmezden geliyor. Ama ben ona karşı umursamaz olamıyorum kayıtsız kalamiyorum. Bunu nasıl aşacağım bilmiyorum ☹️

Siz konunun mantığını anlamamışsınız. Dert temizliği yapması değil beraber birşeyler yapmaktan kaçınması temizlikte buna dahil.. Ve bu evliliğin en güzel olması gereken zamanlarda olmuyor ileride nasıl olucak diye soruyor. Yani umutsuz bu sebeple boşanmaya da düşünüyor ama buraya yazıp çözüm derdine düşecek kadar da evliliğin evcilik olmadığının farkında...
Yaa çook teşekkür ederim 😓

Aslında temizlik de buz dağının görünen kısmı buradaki görüşlerle tam olmasa da duzeltilebilecek ya da en azından çözümü olabilecek bir konu olduğunu gördüm. Ama diğer sorunların çözümü yok gibi. Kendi içimde debelenip duruyorum ve duygusal olarak acı çekiyorum. Karşı taraf o kadar umursamaz davraniyor ki sorunlari görmezden geliyor. Ama ben ona karşı umursamaz olamıyorum kayıtsız kalamiyorum. Bunu nasıl aşacağım bilmiyorum ☹️
Zamanla herşey bitiyor sare. Bir bakıyorsun artık sen de üzülmüyorsun. Bir bakıyorsun artık sen de hiçbir şey hissetmiyorsun.

Zamanla herşey bitiyor sare. Bir bakıyorsun artık sen de üzülmüyorsun. Bir bakıyorsun artık sen de hiçbir şey hissetmiyorsun.
☹️☹️ Yani diyorsunuz ki mutsuzluğa alışıyorsun ve mutsuz olduğunu farketmiyorsun. Duyarsızlaşma gibi.
Bitiremiyorum da. Ya her şey çok güzel olacak diye bişey yok biliyorum ama bana hatrina sürdürecek biseyler bıraksa da tutunsam. Yukarda biri evcilik değil demiş ya birşeyleri kolayca atmanın ne kadar zor olduğunu da biliyorum aslında o yüzden bekliyorum ama bu bekleyiş yani belki bekleyişi beni zorluyor.

Back