• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş kişisi...

☹️☹️ Yani diyorsunuz ki mutsuzluğa alışıyorsun ve mutsuz olduğunu farketmiyorsun. Duyarsızlaşma gibi.
Bitiremiyorum da. Ya her şey çok güzel olacak diye bişey yok biliyorum ama bana hatrina sürdürecek biseyler bıraksa da tutunsam. Yukarda biri evcilik değil demiş ya birşeyleri kolayca atmanın ne kadar zor olduğunu da biliyorum aslında o yüzden bekliyorum ama bu bekleyiş yani belki bekleyişi beni zorluyor.
Ben şuan seninle tıpa tıp aynı şeyleri yaşayan bir kadınım. Biz bu sürece ben hamileyken girdik, şuan kızım 2 yaşında. Şimdi bakıyorum ben bu adam için herşeyi yaparım dediğim adama hiçbir şey hissedemiyorum. 2 gün küs dursak kalbim sıkışıyordu, şuan üzülmüyorum. Ha yoldan geçen adam ha o. Ne yapacağını bilmiyorum, sadece ne yapmaman gerektiğini biliyorum, çocuk yapma.

Ev işleri değil ama mesela ben de her hafta sonu gezmekten hoşlanmam ama yıllardır böyledir bu , hafta için yoğun çalıştığım için hafta sonu genellikle dinlenme modunda geçirmek istiyorum. Örnek verecek olursam ayda 1 çıkarız eşimle dışarı bir hafta sonu , 2 hafta da bir annelere gitmeye çalışırız.

6 yıllık evlilikte temizliği ilk 3 sene kendim yaptım sonra tak etti ve eşime seçenek sundum , her hafta bir yardımcı alma seçeneğini kabul etti , pandemiye kadar her hafta yardımcı aldım , pandemi ile birlikte yardımcı devri kapanınca artık kendisi de eşlik etmeye başladı , 1 hafta ben yapıyorum , diğer hafta ikimiz yapıyoruz , yemek işleri genellikle bendedir arada eşimde girer yemek işine. Akşamları masa kurma toplama , salata , yemek ısıtma ve bulaşıkları akıtma eşimde , bulaşıkları mak yerleştirme bendedir. Eşim cumartesileri de dahil çok yoğun çalışıyor. Şunu kabul ettim artık , kendimi eskisi gibi yormuyorum ve eşimde artık elinden geleni yapıyor , benim için bunlar yeterli oluyor.

Hafta sonu birlikte ortak birşeyler yapmayacaksınız ..hafta içi zaten kafasını telefondan ayıramayacak ..yıllık iznini kendisine göre planlayacak ..ev işlerinde hiçbir katılımı olmayacak..o zaman sizin zorunuz neymiş ? Evlilikler karşılıklı alışveriştir.Bir dengesi matematiği vardır.Siz ortaya üç birim koyarsınız o bir birim koyar ama o bir birim sizin için müthiş önemlidir denge bozulmaz.Kendinizi kazıklanmış hissetmezsiniz.Ama sizde denge bozulmuş ki şu an mutsuzsunuz ve resmen kazıklanmış hissediyorsunuz.

Hafta sonu birlikte ortak birşeyler yapmayacaksınız ..hafta içi zaten kafasını telefondan ayıramayacak ..yıllık iznini kendisine göre planlayacak ..ev işlerinde hiçbir katılımı olmayacak..o zaman sizin zorunuz neymiş ? Evlilikler karşılıklı alışveriştir.Bir dengesi matematiği vardır.Siz ortaya üç birim koyarsınız o bir birim koyar ama o bir birim sizin için müthiş önemlidir denge bozulmaz.Kendinizi kazıklanmış hissetmezsiniz.Ama sizde denge bozulmuş ki şu an mutsuzsunuz ve resmen kazıklanmış hissediyorsunuz.

Aslında bu dengeyi bozan yine biz kadınlar oluyoruz bence. Erkekleri başlarda alıştırarak bazı şeylere. Aman boşver diyerek terazinin dengesini biz bozuyoruz sonra da toparlayamıyoruz.
Denge konusunda çok haklısınız.

Aslında bu dengeyi bozan yine biz kadınlar oluyoruz bence. Erkekleri başlarda alıştırarak bazı şeylere. Aman boşver diyerek terazinin dengesini biz bozuyoruz sonra da toparlayamıyoruz.
Denge konusunda çok haklısınız.
Bazen erkeğe sürekli hizmet ederek ,bazen onun yaptığını beğenmeyip eleştirip tekrar yaparak ..bazen "burası benim mutfağım herşeyin yeri benim istediğim gibi olacak" diyerek biz kadınlar sebep oluyoruz..bazen de oğlunu ,kardeşini iş yaparken görüp yalnız kalındığında onun iş yapmaması gerektiği konusunda onu ikna eden başka kadınlar oluyor sebep

Bazen erkeğe sürekli hizmet ederek ,bazen onun yaptığını beğenmeyip eleştirip tekrar yaparak ..bazen "burası benim mutfağım herşeyin yeri benim istediğim gibi olacak" diyerek biz kadınlar sebep oluyoruz..bazen de oğlunu ,kardeşini iş yaparken görüp yalnız kalındığında onun iş yapmaması gerektiği konusunda onu ikna eden başka kadınlar oluyor sebep

Kesinlikle , imzamı atarım yorumunuza.

Benim bir önceki yaptığım yorumda da bahsettiğim aslında sözlerinizden biriydi , ben artık eşimin elinden gelen işlerin bu olduğunu gördüm ve kabul ettim, düzeltmedim , eliştirmedim sadece destekledim . Şimdi kendi yaptığı salatalar sonrası kv demin yaptığı salatayı bile beğenmez oldu ( kv demin eli de maşallah çok lezzetlidir ona rağmen)

Hatta benim annem geçenlerde eşimden bir yemek tarifi istedi :) Ben de dedim ki heyt be işte bak aşkım o kadar iyi yapıyorsun ki anneler bile senden tarif ister oldu :)

Ev işleri değil ama mesela ben de her hafta sonu gezmekten hoşlanmam ama yıllardır böyledir bu , hafta için yoğun çalıştığım için hafta sonu genellikle dinlenme modunda geçirmek istiyorum. Örnek verecek olursam ayda 1 çıkarız eşimle dışarı bir hafta sonu , 2 hafta da bir annelere gitmeye çalışırız.

6 yıllık evlilikte temizliği ilk 3 sene kendim yaptım sonra tak etti ve eşime seçenek sundum , her hafta bir yardımcı alma seçeneğini kabul etti , pandemiye kadar her hafta yardımcı aldım , pandemi ile birlikte yardımcı devri kapanınca artık kendisi de eşlik etmeye başladı , 1 hafta ben yapıyorum , diğer hafta ikimiz yapıyoruz , yemek işleri genellikle bendedir arada eşimde girer yemek işine. Akşamları masa kurma toplama , salata , yemek ısıtma ve bulaşıkları akıtma eşimde , bulaşıkları mak yerleştirme bendedir. Eşim cumartesileri de dahil çok yoğun çalışıyor. Şunu kabul ettim artık , kendimi eskisi gibi yormuyorum ve eşimde artık elinden geleni yapıyor , benim için bunlar yeterli oluyor.
Ne güzel bir düzen oturtmussunuz illa bu düzen zamanla oluyordur ama iki tarafında çabası iledir. Biz de böyle bişey yok adam şu kafada akışına bırak. Yani böyle bişey var mı yaa neyin akışı evlenmişiz her şeyin bir sorumluluğu var. Ve ben bunu ona anlatamıyorum.

Tam anlattığıniz gibiyim taamm.

Bunu biliyordum onu elestirmiyor hatta yaptığı küçük bişey varsa bile takdir ediyorum iyisin söylesin böylesin. Begenmesem bile söylemiyorum ki vazgecmesin diye ama niye hep ben hep ben. Çocuk gibi.

Ne güzel bir düzen oturtmussunuz illa bu düzen zamanla oluyordur ama iki tarafında çabası iledir. Biz de böyle bişey yok adam şu kafada akışına bırak. Yani böyle bişey var mı yaa neyin akışı evlenmişiz her şeyin bir sorumluluğu var. Ve ben bunu ona anlatamıyorum.

Evet biraz zamanla , biraz baskiyla , biraz inatla da olsa artık sorumluluk noktasina geldik esimle , olay zaten bir evin , esin sorumluluğu, esim bana derdi ki baslarda söylüyorsun da yapmiyor muyum ,ben de esime derdim ki , isin gibi düşün ,sen nasil ki is arkadaslarin icin diyorsun ki hep ben mi söylemeliyim insan kendi görevini gormez mi , bilmez mi diye he tam da bu sekilde iste. Evin de senin sorumluluk alanin , ben varim diye düşünme artik biz variz , ben senden 1 gecede kul kedisi moduna geçmeni istemiyorum tabi ki zamanla olacak hersey ama beni cileden çıkartma:)

Evet biraz zamanla , biraz baskiyla , biraz inatla da olsa artık sorumluluk noktasina geldik esimle , olay zaten bir evin , esin sorumluluğu, esim bana derdi ki baslarda söylüyorsun da yapmiyor muyum ,ben de esime derdim ki , isin gibi düşün ,sen nasil ki is arkadaslarin icin diyorsun ki hep ben mi söylemeliyim insan kendi görevini gormez mi , bilmez mi diye he tam da bu sekilde iste. Evin de senin sorumluluk alanin , ben varim diye düşünme artik biz variz , ben senden 1 gecede kul kedisi moduna geçmeni istemiyorum tabi ki zamanla olacak hersey ama beni cileden çıkartma:)
Aynı biz. Bana dediğin şeyi yapmıyor muyum diyor. E şunu yap bunu yap diyince yok sen beni mi yonetiyon bana karışma akışına bırak. Bi de sürekli sürekli bişey yap demek de olmuyor. Bi de su var işine gelince evdeki işler filan bende ama işine gelmeyince beni sıkıyorusun hala bekar kafası. Ama bu bekar kafası ev işlerinde olmuyor o zaman bana dönüyor ne hassa. İki yüzlü. Düşündükçe sinir oluyorum.
Ne güzel görünen o ki anlayışlı bir eşiniz var mutluluğunuz daim olsun.

Aynı biz. Bana dediğin şeyi yapmıyor muyum diyor. E şunu yap bunu yap diyince yok sen beni mi yonetiyon bana karışma akışına bırak. Bi de sürekli sürekli bişey yap demek de olmuyor. Bi de su var işine gelince evdeki işler filan bende ama işine gelmeyince beni sıkıyorusun hala bekar kafası. Ama bu bekar kafası ev işlerinde olmuyor o zaman bana dönüyor ne hassa. İki yüzlü. Düşündükçe sinir oluyorum.
Ne güzel görünen o ki anlayışlı bir eşiniz var mutluluğunuz daim olsun.
Amin Allah razi olsun , ınsallah sizin de esiniz cok gec olmadan cok kalp kirmadan dengeyi sağlar. Beni yönetiyorsun olayi epey önce bizde de oldu , bu sozden 2 gun sonra esimin dis kontrolüne gittik , doktor odasina girerken şirket telefonunu bekleme odasinda unuttu esim , odaya girdi 2 dakika sonra çıktı diyor ki benim şirket hatti nerede ,tabi ben daha o kalkarken gördüm orada bıraktığını hiç ses etmedim , sonra odadan cikti biraz dinlenip hastaneden ciktik , dedim ki reçeteni ver de ilaclarini alalim sag solunu kurcalıyor tabi yine ben biliyorum reçeteyi odada unuttuğunu, diyor ki ya reçetem nerede , dedim ki çık yukariya sehpa üzerine bak , niye uyarmadın dedi , aaa dedim ne oldu söyleyince hani seni yönetiyordum , bak dedim yonetilmeyince 2 dakikada dotunu sagda solda biraktin :) Bundan sonra seni yönetmiyorum artik dedim :)

Bu erkekler hepsi mi aynı olur

Calisiyorsaniz bence de ev işi kadın işidir...bu işi profesyonel yapan gündelikçi yardımcı kadınların.

Madem ikinizde çalışıyorsunuz durumunuz da iyi alın haftada 1 yardımcı. Bu temuzlik isi neden kaos haline gelmek zorunda ki.

Amin Allah razi olsun , ınsallah sizin de esiniz cok gec olmadan cok kalp kirmadan dengeyi sağlar. Beni yönetiyorsun olayi epey önce bizde de oldu , bu sozden 2 gun sonra esimin dis kontrolüne gittik , doktor odasina girerken şirket telefonunu bekleme odasinda unuttu esim , odaya girdi 2 dakika sonra çıktı diyor ki benim şirket hatti nerede ,tabi ben daha o kalkarken gördüm orada bıraktığını hiç ses etmedim , sonra odadan cikti biraz dinlenip hastaneden ciktik , dedim ki reçeteni ver de ilaclarini alalim sag solunu kurcalıyor tabi yine ben biliyorum reçeteyi odada unuttuğunu, diyor ki ya reçetem nerede , dedim ki çık yukariya sehpa üzerine bak , niye uyarmadın dedi , aaa dedim ne oldu söyleyince hani seni yönetiyordum , bak dedim yonetilmeyince 2 dakikada dotunu sagda solda biraktin :) Bundan sonra seni yönetmiyorum artik dedim :)

Bu erkekler hepsi mi aynı olur
Benim yönetme ya da sözümü tutturma gibi bi derdim yok ama adam işine gelince öyle anlıyor. Sessiz devam edeceğim bir de öyle bakacağım olmazsa da olmaz artık.

Calisiyorsaniz bence de ev işi kadın işidir...bu işi profesyonel yapan gündelikçi yardımcı kadınların.

Madem ikinizde çalışıyorsunuz durumunuz da iyi alın haftada 1 yardımcı. Bu temuzlik isi neden kaos haline gelmek zorunda ki.
Evet bu sorunun çözümü var varmış daha doğrusu. Ama eşimin mantalitesinin çözümü yok gibi malesef.

Aslında temizlik de buz dağının görünen kısmı buradaki görüşlerle tam olmasa da duzeltilebilecek ya da en azından çözümü olabilecek bir konu olduğunu gördüm. Ama diğer sorunların çözümü yok gibi. Kendi içimde debelenip duruyorum ve duygusal olarak acı çekiyorum. Karşı taraf o kadar umursamaz davraniyor ki sorunlari görmezden geliyor. Ama ben ona karşı umursamaz olamıyorum kayıtsız kalamiyorum. Bunu nasıl aşacağım bilmiyorum ☹️
Karşı taraf için sorun olan bir şeyi sürekli tekrarlayın bence illaki bir yerde ne oluyor olup umurunda olucak. O zaman onun davrandığı gibi davranırsınız işte size sessiz iletişim dank ettirecek şey burada. Birde sanırım çok çevreniz yok bir arkadaş edinin çok iyi geçinmenize gerek yok bir kaç kez gezmeye gidin hazırlanıp gidin güzel giyinip bir iki kere çalmaz bir süre sonra gelmek bilmek ister. Kendinizi çok yormayın burada daha öncede yakın bir arkadaşımı anlatmıştım ona da ilgisizlikten şikayeyçiydi ben koşuyorum onlarda tok yok diye. Merkezinize kendinizi koyacaksınız her zaman her ilişkide böyle bu kendinize değer vericeksiniz, duygu dünyanızı siz önemseyeceksiniz sonra başkaları otomatikmen önemsiyor. Kazandığınız parayı kendinize harcamayı bileceksiniz, kendinize ruhunuza vakit ayırmayı bileceksiniz. İş yerinde arkadaşlarınıza siz teklif götürün gidin gezin. Bakın bakalım sonraki kısım nasıl değişiyor. İlk önce kendiniz sonra eş anne baba..

Yaa çook teşekkür ederim 😓
Rica ederim ben sizi anladım. İçinizde kuşku var davranış tavırlardan dolayı insanın içine kurt düşünce sevilmediğini istemediğini bile düşünüyor. Realist olun bugüne kadar evlilik oyuncak değil diyip katlananlara kimse madalya takmadı. Hayırlısı olsun🌼

Çok uzun olmuş çok ☹️
Merhabalar yeniden daha önce evlilikle alakalı bu konu açıp fikir sormuştum. Şimdi gecenin bu saatinde uykusuz kırgın ve umutsuz bi şekilde yeniden yazıyorum.
Bu mart sonu evlendim ama eşimle aynı evi Eylül başlarında paylaşmaya başladık. Bir gün iyi iki gün kötü düşe kalka bugüne geldik. İkimizde çalışıyoruz. Ama eşim evlenmeden önce çok kez konusmamiza ragmen su an tam tersini yaparak ev işlerinde beni yalnız bırakıyor. Ufak tefek şeyler yemek tepsisi kaldırmak veya balkon yıkamak gibi işleri yapıp yapıyorum işte diyor. Birçok kez iyilikle konuştum bir kez öfkeyle. Ve bugün bana dedi ki ev işleri düzeni kadını ilgilendirir kadın yapar yorulursam veya yardım istersem edermiş. Bundan önce yalnız yaşarken bu işleri sen yapıyordun şimdi neden bana yıktın ev ortak alan ve bende çalışıyorum birlikte yapalım istiyorum dedim. Bir tabak fazla kaldirmak veya makineye onunda camasirlarini atmak bana neden zor geliyormuş nolurmus. Delirdim. Bu sözlerden sonra ne söylesem boş. Ve daha önceki konumda bahsetmistim benimle bi yere zoraki gidiyor orda da zorla geldiğini bi şekilde anliyorum demiştim. Birkac kez de neden böyle yaptığını sorduğumda sen yanlış anliyorsun takiyorsun abartiyorsun tarzı soylemlerle cavap vemisti. Yine bugün tartışmada bu konu açıldı ve ben seninle her hafta bi yere gitmek zorunda mıyım dedi. Şok oldum. Her hafta filan bi yere gitmedik bu arada ama ben vaktimiz var hafta sonumuz var e paramız var gezelim istiyorum söyleyin bu istek abartı mı? Severek evlendik ama sanırım sadece ben sevmişim. Tv telefon düşkünlüğü. Benle muhabbeti sınırlı telofondaki grubuyla makara kukara sohbet. Evde yatayım her iş sare de. Duygu yok samimiyet yok bağ yok. He arada çok iyi anlastiğımız zamanlarimiz oluyor sarılır öper arada aklına eser bir dal gül getirir. Ama aramızda bi sıcaklık yok. Böyle bir adamla ömür geçer mi ? Dedim uğraştım didindim bir seyler güzel olsun istedim olmadı kendi haline bırakıp bi de öyle bakayim. Sonra da işim gücüm aile desteğim var yol yakınken bosanayim diye düşündüm. Yuva kolay kurulmuyor canım yanıyor ama böyle mi olmalı? Ben su an izindeyim o bazı sebeplerle denk getiremedi. Bana izinde şuraya gideceğim surda kalacağım filan planlarindan bahsetti ama seninle de sunu yapalim demedi ki birlikte çıkacaktık izne. Ve suan çıkamadı o izindeyken de ben çalışıyor olacağım. İçimi dökmek istedim yeniden.
Olmaz değil mi olmaz olmaz eş demek bu mudur?

Şu an canınız sıkkın aranız kötü olduğu için her şey kat be kat sorunlu gözükebilir.

Normal zamanlarda da böyle hissediyorsanız haklısınız.
Evlilik çok kıymetli
Şimdiden sorunları çözüme kavuşturun mutlaka
En güzeli sakin kalarak konuşmak

Yol yakınken boşanayım mi ? Siz evliliği evcilik zannediyorsunuz galiba..

Çok yeni evlisiniz evlilik sizin için ne kadar zorsa eşiniz için de aynı.

Madem adam bir şey yapamıyor, madem paranız var öyleyse ev işleri için günlük destek alabileceğiniz bir yardımcı tutun. Evliliğin ilk günlerini güzel yaşayın.

Diğer konular içinde, Biriniz zorluyor diğeri zorlanıyorsa birlikte psikolojik destek alın..
Olay evin temizligi degil anlamadiniz sanirim. Adam sorumluluk almiyo hic bi konuda

Karşı taraf için sorun olan bir şeyi sürekli tekrarlayın bence illaki bir yerde ne oluyor olup umurunda olucak. O zaman onun davrandığı gibi davranırsınız işte size sessiz iletişim dank ettirecek şey burada. Birde sanırım çok çevreniz yok bir arkadaş edinin çok iyi geçinmenize gerek yok bir kaç kez gezmeye gidin hazırlanıp gidin güzel giyinip bir iki kere çalmaz bir süre sonra gelmek bilmek ister. Kendinizi çok yormayın burada daha öncede yakın bir arkadaşımı anlatmıştım ona da ilgisizlikten şikayeyçiydi ben koşuyorum onlarda tok yok diye. Merkezinize kendinizi koyacaksınız her zaman her ilişkide böyle bu kendinize değer vericeksiniz, duygu dünyanızı siz önemseyeceksiniz sonra başkaları otomatikmen önemsiyor. Kazandığınız parayı kendinize harcamayı bileceksiniz, kendinize ruhunuza vakit ayırmayı bileceksiniz. İş yerinde arkadaşlarınıza siz teklif götürün gidin gezin. Bakın bakalım sonraki kısım nasıl değişiyor. İlk önce kendiniz sonra eş anne baba..
İlgili yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim sizin ve diğer fikir veren arkadaşların söylediklerini dikkate alacağım arkadaşlarım var ama hepsi benden uzakta ve su an yaşadığım yerde malesef bi çevre edinemedim. İçimde bir takım kararlar aldım bunları uygulayacağım.

Back