Ne kadar uzun yazılsa da çoğu şey anlatilmiyor mecbur. Yapıcı oldum hep oldum maç izlerim biraz ilgim var izeldik de sırf birlikte vakit geçirelim diye. Birlikte araba ilanları baktık nadir de olsa ortak izleyeceğimiz filmler de bulduk. Ama nasıl anlatsam bilmiyorum o hissi bunlar ona geçmiyor. Ondaki his de bana. Evde yabancı gibiyiz ben çoğu zaman saçma da olsa sohbet başlatirim o kadar.
Severek evlendik dediğin nasil? Ne kadar flört ettiniz? Ortak zevkleriniz, hayalleriniz yokmu? Sanki bu adami hiç tanimadan evlenmiş gibisin.
Ilk önce, evliliğini bir kalıba sıkiştirma. Genç ve evlisiniz diye ille her hafta sonu gezmek, adam çicek almasina gerek yok, yada evde sürekli bir canim cicil iletişim olmasina gerek yok.
Instaya, toplumsal beklentilere bakmadan, sen ne istiyorsun? Sonra eşin ne istiyor ve ortak noktalariniz hangisidir? Eşin sanirim evde takilmakan zevk aliyor, sen dişarda takilmaktan. Mesela 1 hafta sonu evde, diğeri dişarda olabilir. Evde olduğunda beraber film gecesi olabilir, playstation oynamak olabilir. Yada hiçbişeyde olmayabilir. Insan iş haftasindan yorulup öyle takilmakta isteyebilir.
Ev işlerindede sorun senin yapman. Adam ile konuşuyorsun ama halen yapiyorsun. Hali ile adam (bu konuda çok çagdişi düşünmesi ile beraber) "Sare bir iki konuşur yine yapar" düşüncesinde.
Mesela bulaşik makinesimi boşaltacak? "X, buraya gelirmisin, makine boşaltilcak" de. Yapmiyorsa, sende yapma. O arada yemek yapiyorsan, birak. Çünkü sana makineden ihtiyaçlarin var. Aynisini yemek yaparken "gel beraber yapalim, salatayi sen yap" de. Yine baktin yapmiyor, sende yapma.
Evin işleri aksasin. Gerekirse evi mok götürsün.
Onun sorumluluğu olan şeyler onun sorumluluğu olsun. Sen yaparsan o sorumlulukta ortadan kalkar.
Sorduğum ilk soruda önemli. Ne kadardir birbirinizi taniyip, flört ediyorsunuz?