Eş kişisi...

Daha iyi olacağı ihtimali çok düşük bazı gerçekleri kabul etmek gerekiyor. Beklentinizi düşürmeniz gerekir belki de

Duygu, ilgi, paylaşım hissedemediginiz icin gözünüzde daha da büyüyor ev işleri. Evliliklerin yüzde seksen doksanı 2 3 yıl sonra bu levele geliyor onu söyleyeyim. Ev işi yapan, size romantik sürprizler yapan bir eş için Güney Koreli bir beyefendi ile evleneceksiniz. Adamlar eşlerine maske yapıp, tırnaklarına oje sürüyor.

Çoğu eş gibi sizin eşiniz de ev işinin kadının görevi olduğu fikrinde ve bu yaşına kadar bu düşünceyle gelmiş birisinin ha deyince değişmesi mümkün değil. Kural şeklinde yapmak zorundasın moduna girince hele ters tepiyor maalesef. Ben mesela söylemek yerine yorulduğumu hissettiririm, ev temizliğinde balkonu vileda işini bırakır otururum noldu bir yerin mi ağrıyor diye illa ki soruyor yorulduğumu dinlenince devam edeceğimi söylerim o da kalkıp yapar yemek yaparım sofra kurması kaldırması salatayı yapması onda olur ama sen yap demem yorgunum der odaya geçerim filan. Ne bilim bu şekilde deneseniz bir de, daha çok yeni evlisiniz düzen yeni yeni oturur birbirinizi zaman geçtikçe evin içinde tanır anlamaya çalışırsınız.
Beraber yapacağınız ortak alanlar bulmanız da çok önemli.

Babası nasıl peki? Kv kp arasındaki ietişim nasıl?

Karakter, yapı değişmez sakın değiştiririm hatta acaba cocuk olsa daha mi ilgili olur diye düşünenlerden olmayın ...

Evlenince yapmicam söz denir mesela (kötü alışkanlıklar gibi) sonra eski haline geri dönerler niye köprüyü geçtiler artık

siz değişir misiniz mesela hayır neden çünkü her insan kendine doğru.....

Biraz daha zaman tanıyıp bütün yolları nedeyin baktınız yok hala sen ben diye devam ediyor biz olamıyoruz bir bütün olamıyoruz yollarınizi ayirirsiniz peki bu kolay mı hayır oda değil ama ,

Bizim büyüklerimiz en güzel örnekler napim cocuk için kaldım bu adam hep böyleydi derler

Para mı vardi aileden destek mi vardı mecbur oyle böyle yokettik hayatı derler vs vs

Hayat sizin ve sadece bir ömre sahibiz

Eeee sen normal bi evliliği anlatıyosun

temizlikçi tutun , bu şekilde inat ederseniz boşanırsınız. davanızda haklısınız ama ısrarcılığınızda haksızsınız. para gididnce kendi yapar. .)) temizlikçi parasınıda fazla söyleyin

Arkadaşlara katılıyorum ev işi kadının işiyse 1 kuruş para harcamayın. Evi tamamen o geçindirsin. Mutfak falan her şey onda olsun. Siz de haftalık bir ablayla anlaşın ev temizliğini maaşınızdan halledin. Bir tek yemek kalıyor onu da yaparsınız inanılmaz para biriktirirsiniz.

Bu sizinle gezmem, gelmem demeleri için de mutsuz olduğunuzu, böyle bir evlilik hayal etmediğinizi ve baktınız anlaşamıyorsanız yol yakınken ayrılmanızın daha iyi olduğunu düşündüğünüzü sinirlenmeden dürüstçe anlatın. Yine de düzeltebilir miyiz diye düşünüyorum. Evlilik terapistine gidelim deyin. Kabul eder düzelirse ne ala. Yok kabul etmezse elimden geleni yaptım dersiniz. Haftasonları ailenizle arkadaşlarınızla plan yaparsınız eğlenirsiniz. Bu sorada zaten paranızı da biriktiriyor olacaksınız. Yalnız bir hayata maddi olarak hazır olur olmaz boşanma davası açarsınız.

Tekrar konuşun ..böyle devam ederse ayrılacağınizi söyleyin fakat blöf yapmayın.Ayrilacaksaniz o kumarı oynayin

Ev işleri benimse evi geçindirmek de sende.
Yardım bile istemem, yardım da etmem.
Tamam o zaman deyip haftada 2 gün yardımcı alırım. Bir tam bir yarım. Oldu bitti.

Evliliğiniz daha çok yeni. Severek de evlenmişsiniz. İlk yıllar gerçekten yıpratıcı oluyor. Konuşmuşsunuzdur muhakkak ama ne yaşadığınızı, geleceğe dair neler planladığınızı eşinize anlatın. Aklınızda boşanmak fikri var acaba o ne düşünüyor? Boşanmayı ağza sakız etmeyin, blöf de yapmayın ama böyle bir evlilik istemediğinizi de net olarak anlatın.
Çocuk yapmadan bir süre daha deneyebilirsiniz diye düşünüyorum.

3 5 aylik evlilikte iznine tek basina plan yapan adamdan bi cacik olmaz.

Ev isi falan cozulur onlar basit seyler.
Ilkel kafa yapisi iste. Kabullenebilecekseniz her türlü harcamayi ona birakin. İgneden coraba, rujunuzdan yediginiz abur cubura kadar.
Cunku kadina ev isi zimmetlerken maddi tüm yükü de kendine zimmetlemeli.
Kendi maasinizdan da haftada 1 temizlikci alin siz karli cikarsiniz bu isten emin olun.

Ama ben adamda sevgi zerresi bile göremedim. Ben senle gezmek zorunda miyim dese kocami eve almam. Ha bazen biyere gitmek isterim ona hitap etmez, derki haftasonu baska bisey yapalim sen haftaici ablanla veya annenle oraya git. Bu ok. Ama benle hic bisey yapmayan adami hayatta cekemem.

Bebem 5 te uyandı şimdi biraz daldı ama benim uykumun içine etti
Mesai erken başlıyor senin beben yok işin ne be kadın !
Kız bu arada Allah senden razı olsun dandini eşliğinde 25 dkdır uyuyo bebek. Şimdiye kadar gündüz uyuma rekorumuz 35 dk idi. Bakalım geçebilecek mi yine ilk uykuya memeyle daldı orası ayrı

Diğer konu kapandı, buraya yazayım dedim konu sahibi kusura bakma

Bence eğer kadın çalışıyorsa ve kendi parasını rahatça harcayabiliyorsa evin tüm geçimini erkek sagliyorsa o zaman ev işi kadinda olabilir. Yada tam tersi evin tüm geçimini kadın sağlar ev işi erkek te olur erkek maaşını iatedigi şekilde harcar.
Biz üçüncü maddeyiz eşimle. Esim evi en az ölçüde kirletir. Evdeyse bana yardım eder. İkimizde evi temizlemeyiz. Ben cidden sevmiyorum. Birisini alıyoruz. Ama dediğim gibi biz kirletmeme üzerine yaşıyoruz.

sana ev işlerinde yardım etmeyen adam yatakta kadınlık da beklemesin yorgunum tüm gün ev işleri ile boğuştum diye reddet bak nasıl destek olmaya başlar. bende işe yaradı artık eşim cumartesi ben işteyken temizliyo

Severek evlendik dediğin nasil? Ne kadar flört ettiniz? Ortak zevkleriniz, hayalleriniz yokmu? Sanki bu adami hiç tanimadan evlenmiş gibisin.

Ilk önce, evliliğini bir kalıba sıkiştirma. Genç ve evlisiniz diye ille her hafta sonu gezmek, adam çicek almasina gerek yok, yada evde sürekli bir canim cicil iletişim olmasina gerek yok.

Instaya, toplumsal beklentilere bakmadan, sen ne istiyorsun? Sonra eşin ne istiyor ve ortak noktalariniz hangisidir? Eşin sanirim evde takilmakan zevk aliyor, sen dişarda takilmaktan. Mesela 1 hafta sonu evde, diğeri dişarda olabilir. Evde olduğunda beraber film gecesi olabilir, playstation oynamak olabilir. Yada hiçbişeyde olmayabilir. Insan iş haftasindan yorulup öyle takilmakta isteyebilir.

Ev işlerindede sorun senin yapman. Adam ile konuşuyorsun ama halen yapiyorsun. Hali ile adam (bu konuda çok çagdişi düşünmesi ile beraber) "Sare bir iki konuşur yine yapar" düşüncesinde.

Mesela bulaşik makinesimi boşaltacak? "X, buraya gelirmisin, makine boşaltilcak" de. Yapmiyorsa, sende yapma. O arada yemek yapiyorsan, birak. Çünkü sana makineden ihtiyaçlarin var. Aynisini yemek yaparken "gel beraber yapalim, salatayi sen yap" de. Yine baktin yapmiyor, sende yapma.

Evin işleri aksasin. Gerekirse evi mok götürsün. Onun sorumluluğu olan şeyler onun sorumluluğu olsun. Sen yaparsan o sorumlulukta ortadan kalkar.

Sorduğum ilk soruda önemli. Ne kadardir birbirinizi taniyip, flört ediyorsunuz?

değişmez eşiniz ya böyle kabul edin ya yol yakınken ayrılın. Benim eşimde böyle çoğu tartışmamızın ana nedeni bu ama değişen birşey yok ne yazıkki ;(

bu sekilde evlilikler o kadar fazla ki, o yuzden olmaz diyemem, oluyor yani.

ben sahsen istemem, kabullenemem de.

hatta esimin, bu is kadin isidir dedigini hayal bile edemedim. Boyle biriyle bu yuzyilda neden evlenir ki bir kadin, kendine garezi olmasi lazim.

Diger konular da kisisel, yani adam gezmeyi sevmiyordur olabilir. Ben yine de ozellikle evliligin ilk yillarinda sorumluluklar daha azken gezilsin, yensin icilsin kafasindayim ama herkes boyle olmali dersem olmaz. Siz bu adami boyle begenmediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…