Eş kişisi sorunsalı

Vaveylay

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
672
442
18
25
Iyi geceler kızlar, konuşacak hiç kimseyi bulamadım buraya yazıp sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
32 haftalik hamileyim, duygularımı bu yuzden mi bu kadar yogun yasiyorum bilmiyorum. Yorum yaparken lütfen hamile olduğumu da göz önünde bulundurun.
Eşim normal hatta fazlaca ataerkil bir ailede büyümüş. Ailesinde öyle eşler arası özel jestler hediyeler kadının gönlünü alma vs. Görmemiş. Ama bu böyle şeyleri bilmediği anlamına gelmiyor tabii. Üniversite okumuş görmüş geçirmiş biri. Sadece ailesi böyle değil.
Hamileligimden mi kaynaklı bilmiyorum ama artık eşimden daha düşünceli davranışlar bekliyorum. Beni mutlu edecek en ufak bir hediye bir düşünce. Ama yok asla yok. İstediğim ne varsa istediğim an alır yapar onda bir sorun yok ama ben artık istemeden onun düşünmesini istiyorum. Bu yüzden çok kavgalar çıkardım ama değişen hiçbir şey olmadı tam aksi aramız daha çok açıldı. Daha da düşüncesiz davranmaya başladı.
Evet şuan da maddi olarak zor süreçler geçiriyoruz bebek olacak masraflar arttı illaki onun da kendisine göre sıkıntıları düşünceleri var. Ama jest yapmak eşini mutlu etmek sadece maddiyatla olan bir şey değil ki bunu kendisine de defalarca anlattım, neyini eksik ettim ki diyor. Sorun duygusal açlık. Dun o kadar sinirlendim ki yanında yatmadım. Bugün de yüzüne bile bakmadım gün boyu bir kaç kere konuşmaya çalıştı yüz vermeyince geri gitti. İlişkimiz için çok cabasiz kalıyor. Ben onun kalbini kirsam onu üzgün görsem kaç takla atıyorum mutlu olsun duzelelim diye. Ama aynı çabayı ondan göremiyorum. Çok mu odun bir adam bilmiyorum ama sürekli üzülüp ağlıyorum bebeğime de üzülüyorum odun bir babasi mı olacak kötü ilişkisi olan bir anne babası mı olacak diye. Önceden hiç fark etmediğim şeyler artık gözüme öyle bir batıyor ki. Konusmayi defalarca kere denedim olmadı. Kavga çıkardım olmadı. Küstüm şimdi yok sayıyorum yine olmuyor. Dün ben yatağa gelmedim bugün de o gelmiyor. Çocukluk mu ediyorum bilmiyorum. Ama ilgilenilmek mutlu hissettirilmek benim de hakkım değil mi? Hamileligimden beri sanki daha da düşüncesizce davranıyor. Tüm isteklerini alıyorum ya daha ne istiyorsun der gibi davranıyor, duygusal açlığımı hiçe sayıyor.

Konu size bişeyler alması ise, ben söyleyerek aldırıyorum bu beni rahatsız etmiyor mesela. Size karşı ç tavrı nasıl? Sevdiğini söyler mi mesela? Ya da hissettir mi?

Ya bu konuda insanları olduğu gibi kabul etmek lazım. Eniştem de böyle , ablam şunu al bana der dogumgününde vs . O da alır. Zorla güzellik olmuyor. Benim eşim de çok sürpriz hediye vs yapar bana. Ama bizde de malesef ben yapamam. Denerim ama beğendiği birşeye denk getiremedim henüz yani. Erkeğe birşey almak da zor . İstediğiniz birşey varsa deyin. Bugün tatlı alır mısın gelirken, çiçek alır mısın bana bu hafta. Diyin yani istiyorsanız ne olacak. Üzülmeye değmez bence . Eskiden de böyleymiş. Ya ben beni bir konuda değiştirmeye çalışırlarsa darlanıyorum . Eşiniz de sürpriz hediye almaz mesela başka konuda iyidir duyarlıdır yardım eder vs belki. Bakış açınızı değiştirin bence .

Bişey diyim mi
Bu tamamen benim düşüncem. Saygı duyulmasını isterim.
Evlilikte yatak ayırmak büyük bir yanlış. Çünkü birşeyi bir kere yapınca,bir daha hep yapılır. Karşı tarafa o imkanı sunuyorsunuz. Bugün yatak ayırdınız yarın o ayıracak (ki yaptı cezalandırma sırası onda,boşuna kızmayın).
Yarın bir gün salak manyak şerefsiz diye sayarsınız atıyorum bunlar kafadan veya başka bir ağır söz her neyse. Diğer gün o da size söyler.
Şuan hamile olduğunuz için sizi kıramayacağını,nazınızı geçireceğinizi sanıyor olabilirsiniz ama o işler öyle olmuyor

Özel günlerde mi bir şey almadı yoksa normal olağan zamanda hediye, çiçek gibi beklentilerinizi mi karşılamadı? Mesela ilgi alaka tek bunlarla olmaz sevgi sözü temas vs ilede ilgisini gösterir. Ben hamileyken hiç düşünmedim bile bana hediye almıyor çiçek almıyor diye aklımın ucundan geçmedi çünkü hamileyken eşim hassas bi çiçek mişim gibi davrandı. Sürekli hediye al süpriz yap diye darlamak ilişkiyi yıpratıyor bence

Konu size bişeyler alması ise, ben söyleyerek aldırıyorum bu beni rahatsız etmiyor mesela. Size karşı ç tavrı nasıl? Sevdiğini söyler mi mesela? Ya da hissettir mi?
Bende şimdiye kadar söyleyerek aldırdım ama bu beni çok üzmeye başladı. Durduk yere seni seviyorum demez ama belli eder, ama mesela şimdi ben ona küstüm bir sorun var asla düzelmesi için çabalamıyor ben kendi kendime küsüp bağırıp çağırıp susuyorum olumlu yada olumsuz asla tepki vermiyor.

Eşim markete giderken ‘sen birşey istiyo musun’ diye sorduğunda ‘hayır’ desem bile eli boş gelmez.
Sizin beklediğiniz de ufak da olsa böyle hareketler sanırım. Şımarmak istiyorsunuz..

İnsan bazı şeylerde de önemsenildiğini hissetmek istiyor. Hele ki hamileyseniz bence bi erkeğin bunu kendi içgüdüsü ile yapması lazım. Sizin birşey ima etmenize veya söylemenize gerek yok. Kavgalar etmenize hiç hiç gerek yok.
Eşinizin yetiştirilme tarzıyla da alakalı bi durum olduğunu da düşünmüyorum.

Özel günler de de almaz. Yani şöyle yemeğe götürür güzel bir yere, istediğin bir şey de varsa al zaten bunun özel günü mü var der. Ama mesele o değil, yani ben demeden hiç beni düşündüğü olmadı bunu sever bunu alayım dediği olmadı. Ancak ben istemeliyim. Bilmiyorum bu bana normal gelmiyor. Mesele hediye değil ki diyelim çok sevdiğim bir yiyecek var hep onu almasını istediğim illa al demem gerekiyor. Kendisi de bir gün düşünüp bunu seviyor zaten o demeden ben alıp götüreyim demedi. Hep benim istemem lazım hep.

Evet demek istediğimi anlamışsınız ama maalesef bir çözüme kavuşamadım

Evet haklı olabilirsiniz ama küsen taraf benken bir anda o gelmiyor yatağa. Bende az önce gidip uyandırdım. Küsen benim rol çalma diye.

Şanslıymışsiniz

Evet demek istediğimi anlamışsınız ama maalesef bir çözüme kavuşamadım
Siz ne kadar üstelerseniz, o kadar yapmayacaktır.
Kendi kendinizi şımartmaya çalışın o yüzden.
Eşiniz zaman geçtikçe bahsettiğiniz gibi tavır sergileseydi, o zaman yorumum da farklı olurdu.
Ama eşinizin karakteri bu, sizde bunu kabullenin

Şanslıymışsiniz
Ya işte göreceli. Benim eşim de ev işine yeterli yardım etmiyor. Arkadaşlarımın eşleri çok yardım eder. Demem oki herkesin ekşisi artısı var. Ben de mesela eşime göre mükemmel değilim ama beni eleştirmez olduğum gibi kabul eder. Temel nokta bu bence

Aslında çok haklısınız evet bakış açısıyla alakalı biraz da. Ama içimi soğutmıyorum bir türlü. Sürekli aklıma gelip yine kavga çıkartıyorum.

Küsme suyunuzu bırakın diye yapıyordur. Biraz kaprislisiniz galiba. Ya da evde bunaldınız mı acaba. Biraz meşgale bulsanız arkadaşlarınozla dısarı falan çıksanız bence sorunlarınız çözülür. Çok ciddi konu olmadıkça insan niye kavga eder küserki. Bir kitapta okumuştum küsmek sizsizliğe alıstırmaktır diyor. İlk küsmelerinizde ayrı uymak zor gelir mesela eşinize. Sonra bu bir hafta dayanılır şekilde ilerler. Bir bakmışsınız sizinle bir ay konuşmada dert etmiyor. Küsmek çözüm değil

Evet bu düşüncesizliklerinde haklısınız. Mesela en basit markete gittiğinde sevdiğin bi şeyi alıp gelmesi bile hoş bir durum olurdu. Atıyorum kuruyemiş alacak sizin sevdiğinizden ayrı alması sen seversin diye aldım demesi vs

Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz, boşuna kavga küslük üzüntü, yazık değil mi karnınızdaki bebeğe. Boşuna huzurunuzu bozuyorsunuz.

Hediye jest konusunda zorla olmaz ki, istediğinizi yapıyormuş, illa düşünsün kendisi alsın derseniz öyle biri ile evlenecektiniz. Bir insanı değiştirmek çok zor, hatta çoğu zaman imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…