- 11 Mayıs 2011
- 7.161
- 3.962
- 373
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Tabiki hata sende değil sonuçta o zaman ki eş kişisine güvenmişsin o senin güvenini bi şekilde kullanmış. Peki ilahi adalete güvenir misin?Boşanırken tüm paramı eş olacak adiye verdiğim için aylarca bana verdiğim parayı almak için yalvardım.
Sizce hata kimde ?
Evet kesinlikle katılıyorum , herkesin bir birikmişi olmalı . Seni örnek vermiş gibi olmuşum yorumumdada, peki niye vermiştin tüm paranı eski eşe , sonuçta güvendin verdin sanırım .Aslında bunun güvenlede alakası yok.
İnsanın her zaman kenarda bir birikmişi ,bir dayanağı olmalı.
Çünkü aksi durum olduğunda erkekler 5 kuruş koklatmamak için türlü şaklabanlık yapıyor.
Eski eşe tüm paramı verdiğim için boşanırken bildiğiniz beni sinir krizine soktu.
Hem güvendim hem de erkeklerin “ben daha iyi birikim yaparım” diye saçma sapan bir sözleri varya ona inandım sanırım. Para hesabını benden daha iyi bilir diye düşündüm. Ama maalesef sonu çok kötü oldu.Evet kesinlikle katılıyorum , herkesin bir birikmişi olmalı . Seni örnek vermiş gibi olmuşum yorumumdada, peki niye vermiştin tüm paranı eski eşe , sonuçta güvendin verdin sanırım .
Aaa yok canım o öyle şey yapmaz deriz , hepte o yapmaz dediklerimiz atar kazığı zaten . Evet üzücü olmuş ama neyseki vasfı eski eş olarak değişmiş buna şükür .Hem güvendim hem de erkeklerin “ben daha iyi birikim yaparım” diye saçma sapan bir sözleri varya ona inandım sanırım. Para hesabını benden daha iyi bilir diye düşündüm. Ama maalesef sonu çok kötü oldu.
Neden şimdiden bunu istiyor ? Talebi hoş değil.
İçinizden gelip yapsanız, doğaçlama gelişse herşey tamam ama müstakbel eşiniz çok hesap yapıyor. Eğer hayır derseniz tepkisi ne olur?
Sanırım aklınızda soru işaretleri var. Maaşınızın eşit olmaması sizi tedirgin ediyor olabilir mi? Veya size güven vermiyor mu?ilk olarak ben evlilikte maddi konularda ne düşündüğünü sormuştum sonra bu cevabı aldım
Sanırım aklınızda soru işaretleri var. Maaşınızın eşit olmaması sizi tedirgin ediyor olabilir mi? Veya size güven vermiyor mu?
Benim şuan işim yok şimdiden dert oldu biliyorum çok düşünüyorum ama eğer hedeflerim gerçekleşirse iyi bir maaş alacağım. bu doğrultuda çalışıyorum, uğraşıyorum, olacağını düşünüyorum. Ama misal; erkek arkadaşım 2 alıyorsa ben 6 alacağım. Erkek arkadaşım eğer bende çalışırsam evlenince ortak hesap açmayı istiyordu. Maddi konuda sorunum olsa zaten erkek arkadaşımla evlenmem. Benim param diye birşey yok bizim paramız var ama sadece biz bu evlilikte maddi durumu en iyi şekilde nasıl yönetebiliriz bunu sormak istiyorum. Gerçekten hiçbir sorun yaşamak istemem. Hep evlilikte bu çiftlerin sorun yaşayacağını söylüyorlar bende endişeleniyorum.
evet o zaman kartım sende durur demişti.Peki diyelim ki sen dışarıda para getiren bir işte calismayacaksin ve ev işleri /cocuklarin sorumluluğu ile ilgileneceksin @frequencyadverb o zaman bütçeyi nasıl yönetmeyi düşünüyor erkek arkadaşın? O zaman da " ortak hesap açalım aşkım benim param senin parandir" diyor mu??
11 yıllık evli biri olarak tavsiyem herkesin kendi hesabı olsun. Birbirinize hesap vermeyin.Cevap olarak farklı bir şey bekliyordum ondan tereddütte kaldım. Ortak hesaba gerek olmadığını düşünüyodum ev ihtiyaçlarının kimden çıktığı önemli değil o an kimin kartı varsa alınır. Bir de birikim konusunda da kendim birikim yapmak istiyordum sanırım evlilikte para yönetimi elimde olsun istiyorum :)
Ya ne cok guveniyonuz sizlerde:)) bu kadar guvenmek nasil oluyor bende bunu anlamiyorum. Para anayi kizdan ayirmis, koca dedigin nedir.Yahu aklım almıyor ne demek ayrı hesap, esten “gizli” birikim. Kendini garantiye almak gibi amaçlar varsa o ne tarz bir evlilik nasıl bir güven ilişkisi??
Ya ne cok guveniyonuz sizlerde:)) bu kadar guvenmek nasil oluyor bende bunu anlamiyorum. Para anayi kizdan ayirmis, koca dedigin nedir.
Dogrudur, yok illa kavga olur mu diye degilde.. bazi erkekler mesela kotuye kullaniyolar bu ortak hesap mevzusunu, kumar oynuyo kadina gidiyo vs. Bozuk olan her turlu yaparda ne bileyim bu kadar ipleri elin ogluna vermek dogru gelmiyor banaAilemden çevremden hep böyle gördüm. Boşananlar da medeni şekilde paylaşım yaparak boşandı. Sanırım eşiyle maddi kavga yapan insan denk gelmediği için böyle düşünüyorum. Dedim ya. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Tabi ki sen bilirsin ama 6 birim kazaniyorsan 1 birimi " hayatta herşey insanlar için " diye düşünerek bir kenara koyabilirsin. Soyle düşün ortak hesapta genelde internet bankacılık şifreleri iki tarafca bilinir.Esin bir tartisma anında seni darp etti veya tüm parayı kendi hesabina geçirdi..o gün avukat tutacak ,hatta ailenin evine taksiyle gidecek paran olmaz.Bu yüzden arkadaşlar 3-5 kendi birikimin olsun diyor.evet o zaman kartım sende durur demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?