eş ile ortak hesap açmak en mantıklı olanı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortada fol yok yumurta yok. İş bile yokken eşinden 3 kat fazla maaş alacağını nerden biliyorsun. Olmayan işten kazandığın olmayan 3 kat fazla maaşın derdine düşmüşsün

Benim eşim benim maasima dokunmuyor sormuyor bile sen kendin napmak istersen ona harca dedi sadece evlendigimiz ay verdim sonra altın aldim banka hesabı açtım orda biriktiriyorum ortak hesap yerine kendi adınıza acın yarın nolcagi belli olmaz ayrılırsın senin paranın yarısını o alir ortak hesapta

Ortak hesap açmadım acmamda.
Aşırı saçma geliyor bana.
Ben kendi hesabimda birikimi yapıyorum zaten.
Bana neden aşırı harcıyorsun diyen de yok çünkü harcama yaparken uçan insanlardan değilim.
Hesabımı bilirim.
Eşim isteyerek maaşından arta kalan kısmı bana verir ardını sormaz bile.
Ben de atarim hesaba.
İhtiyaç hasıl olunca tutar veririm, senin paran benim param hesabı yok bizde.
Ama sizinki daha doğmamış çocuğa don biçmek olmuş.

Ortada fol yok yumurta yok. İş bile yokken eşinden 3 kat fazla maaş alacağını nerden biliyorsun. Olmayan işten kazandığın olmayan 3 kat fazla maaşın derdine düşmüşsün
Herkesin hesabı ayrı olsun para insanları çok değiştiriyor hele siz bir evlenin araya aileler girsin o zaman görürsün hayayı, Konyayı

Bizim ortak hesabımız yok ama ikimiz maaşımızı yazar alta aylık tüm giderlerimizi ekler ödemeler yapıldıktan sonra kalan kısmın yarısını birikim için yastıkaltı diğer yarısını da bölüşürüz çok bir gelirimiz yok ama ortak hesap Vs gibi birşey hiç söz konusu olmadı bizde söylenmedi bile

Bunu yazmaya gelmiştim

Yorumlarda herkeste bir benim param modu var

Eşimden ayrı birikim yapacağım/yapıyorum diyen onlarca kadın

Ama eşim annesine her ay 200 TL verecek konusunda da o çocuklarının rızkı yorumları da havada uçuyor

Kadın maaşından ayrıca birikim yapacaksa o zaman erkek de yapar yapmalı

Bu durumda da evlilik gider ortaklığı anlaşması olan şirketlere benziyor

Ortak giderleri karşılayalım kalanını herkes istediği gibi harcasın vs evlilikle uyuşmuyor ki

Mal ayrılığı rejimi var evlilik içi mallara dair ama onda bile günlük harcamalar ayrı değil

Özetle bu kadar para odaklı henüz iş ve maaş olmadan hesap şöyle oldun böyle olsun konuşması bana sağlıklı bir ilişki izlenimi yaratmadı

20 yıldır aynı adamlayım hiç aramızda senin paran benim param muhabbeti olmadı kim çok kazanırsa kazansın

Bu tarz konularda yazdım benim hiç şahsi birikimim yok vs diye sonra fark ettim ev araba ve bankadaki tüm birikim benim adıma zaten hiç benim hissetmesem de

Onlar benim değil bizim zira boşanırsak da paylaşım çocuk odaklı olur

eşim çalışmadığı sürece bütçeyi eşim ayarliyordu..
telefonda yüklü olan notuna yazardi.
borcu bittiyse silerdi.
ödencekleri de yazardi. düzenli olarak.:)
bende bu işi de anliyorum ama eşim benden daha iyi bilinçli olduğu için ona biraktim.
şu an işe girdiyse parayı bi şekilde değerlendirecegiz inşallah. çok şükür.:)

Eş bu dibine kadar güven veriyorsa neden olmasın.
''Siz'' oluyorsunuz sen ve benlikten çıkıyorsunuz.
Ben hiç sorun yaşamadım elhamdülillah ,nereye harcadığımız ne yaptığımız belli nekadar biriktirdiğimizde belli.
Bu yüzden sorun olmadı olmasında inşallah...

Ortak hesap bana göre yanlış. Basit bir örnek , çiftlerden birinin yaptığı ticari bir hata o hesaba bloke koydurabiliyor.

Bu konudan sadece maaşımın derdine düştüğümü mü çıkardınız pes her yerde eleştirilecek birşey çıkaran insanlar oluyor. Evlilikte sorun çıkmaması adına bunu belirttim. Böyle bir konu olduğunda eşim tarafından yanlış anlaşılmamak için. Neyse ben zaten gereken fikirleri aldım.

Ben burada benim param moduna girmedim. Fikir almak için bu konuyu açtım. Farkındaysanız en iyi olan ortak hesap mı diye soru sordum

HAyır insanlar özelde halihazırda çalışırken bile yarın ın tasasına düşer ne olur ne olmaz diye siz iş bile yokken nasıl 3 katı maaş alacağınızdan bu kadar eminsiniz merak ettim ondan sordum

erkek arkadaşın şöyle düşünüyor benim param benim param senin paran benim param.

erkekler kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler. şimddi işsizim ama bana para muhabbeti yapmıyor diye onun fakirlikte bile yanında olacak biri olacağına emin olma. senin iyi kazanacağını bildiğinden potansiyel yağlı kapı olmandan dolayı şimdilik öyle yapıyordur.

tabi ki ortak hesap açma. ne kadar seversen sev neler oluyor evlilikte her daim temkin iyidir. saf olma.

HAyır insanlar özelde halihazırda çalışırken bile yarın ın tasasına düşer ne olur ne olmaz diye siz iş bile yokken nasıl 3 katı maaş alacağınızdan bu kadar eminsiniz merak ettim ondan sordum

emin değilim ama bir işim olursa böyle olacak. Ama şundan eminim ki benim yerimde olan herkes ilerde ne olacağını nasıl davranacağını düşünürdü.

Dogrudur, yok illa kavga olur mu diye degilde.. bazi erkekler mesela kotuye kullaniyolar bu ortak hesap mevzusunu, kumar oynuyo kadina gidiyo vs. Bozuk olan her turlu yaparda ne bileyim bu kadar ipleri elin ogluna vermek dogru gelmiyor bana
Ne yalan soyleyim bu konuda ben de guvenirrim esime, ama ipler elin oglunda degik elin kizinda bizde yani ben tutarim hesap isini, hesapkari ben yaparim birikimi de....esin esnaf onu maasi evi gecindirir hatta ben bile gunluk harcligimi alirim benim maasimla da ev kredisi odeyip kalani birikim yapariz, kendime istedigimi alirip sormaz bile o da istedigini alir yani ne bileyim boyle hesaplar bana da cirkin gelir...cok sukur ben aileme de gonderirim hic birsey demez ve sormaz simdi dersinz es ailesine verse kizarsin diye zatem onlarin gelir ortak...dedigiz gibi aldatacak olan kumar oynayacak olan yinr yapar bunu bu sekilde onleyemezsinz hii adam guven vermiyorsa ayirirsin hesabi

Ben burada benim param moduna girmedim. Fikir almak için bu konuyu açtım. Farkındaysanız en iyi olan ortak hesap mı diye soru sordum

Ben de size değil yorumlara yazdım onu

Farkındaysanız "yorumlarda herkes benim param modunda" yazdım

Sizin için bunları konuşmanın yeri ve Zamanı değil

Önce işiniz sonra eşiniz olsun değerlendirirsiniz duruma göre

Aile olacaksınız senin benim şu bu olmamalı bana göre

Bu ay çok harcama yapmışım sıkıştım eşimden isteyemedim annemden istedim diye anlatan arkadaşlarım var benim ağzım açık dinlediğim (olmadığından değil eşi ile masrafları bölüşüp kalanını istediği gibi harcadığı için kalanı yetmediğinde eşinden isteyememesi ya da eşinden borç adı altında para alıp kredi kartını ödemesi vs)

Eşimden isteyemediğim hiçbir şeyi annemden isteyemem en yakınım eşim

21 yıllık evliyim ve çalışmıyorum her zaman birikimimiz ortak hesapta oldu 2 evimiz 2arabamız var evlerin tapusu benim arabalar eşimin üzerine aramızda para konusu hiç geçmedi. Evlendigimizin ertesi günü bütün altınlarımı eşimin borçlarını ödemesi için verdim. Eşim maaş günü bütün ödemeleri yapar eve nakit para koyar artanı ortak hesaba yatırır evin alışverişini ben bendeki ek karttan yaparım ne kadar harcadın ne yaptın sormaz ben ailemdede böyle gördüm. Bence güven olmazsa devam etmek çok zor olurdu bana göre güvenin en basiti para konusu

Sen zaten ipleri tamamen eline almissin:) ama kadinin calisip 3 kurusa muhtac yasadigi aileler var maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…