• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eş ile ortak hesap açmak en mantıklı olanı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında bunun güvenlede alakası yok.
İnsanın her zaman kenarda bir birikmişi ,bir dayanağı olmalı.
Çünkü aksi durum olduğunda erkekler 5 kuruş koklatmamak için türlü şaklabanlık yapıyor.
Eski eşe tüm paramı verdiğim için boşanırken bildiğiniz beni sinir krizine soktu.
Evet kesinlikle katılıyorum , herkesin bir birikmişi olmalı . Seni örnek vermiş gibi olmuşum yorumumdada, peki niye vermiştin tüm paranı eski eşe , sonuçta güvendin verdin sanırım .

Evet kesinlikle katılıyorum , herkesin bir birikmişi olmalı . Seni örnek vermiş gibi olmuşum yorumumdada, peki niye vermiştin tüm paranı eski eşe , sonuçta güvendin verdin sanırım .
Hem güvendim hem de erkeklerin “ben daha iyi birikim yaparım” diye saçma sapan bir sözleri varya ona inandım sanırım. Para hesabını benden daha iyi bilir diye düşündüm. Ama maalesef sonu çok kötü oldu.

Hem güvendim hem de erkeklerin “ben daha iyi birikim yaparım” diye saçma sapan bir sözleri varya ona inandım sanırım. Para hesabını benden daha iyi bilir diye düşündüm. Ama maalesef sonu çok kötü oldu.
Aaa yok canım o öyle şey yapmaz deriz , hepte o yapmaz dediklerimiz atar kazığı zaten . Evet üzücü olmuş ama neyseki vasfı eski eş olarak değişmiş buna şükür .

Neden şimdiden bunu istiyor ? Talebi hoş değil.
İçinizden gelip yapsanız, doğaçlama gelişse herşey tamam ama müstakbel eşiniz çok hesap yapıyor. Eğer hayır derseniz tepkisi ne olur?

ilk olarak ben evlilikte maddi konularda ne düşündüğünü sormuştum sonra bu cevabı aldım

Peki diyelim ki sen dışarıda para getiren bir işte calismayacaksin ve ev işleri /cocuklarin sorumluluğu ile ilgileneceksin @frequencyadverb o zaman bütçeyi nasıl yönetmeyi düşünüyor erkek arkadaşın? O zaman da " ortak hesap açalım aşkım benim param senin parandir" diyor mu??

Sanırım aklınızda soru işaretleri var. Maaşınızın eşit olmaması sizi tedirgin ediyor olabilir mi? Veya size güven vermiyor mu?

Cevap olarak farklı bir şey bekliyordum ondan tereddütte kaldım. Ortak hesaba gerek olmadığını düşünüyodum ev ihtiyaçlarının kimden çıktığı önemli değil o an kimin kartı varsa alınır. Bir de birikim konusunda da kendim birikim yapmak istiyordum sanırım evlilikte para yönetimi elimde olsun istiyorum :)

Benim şuan işim yok şimdiden dert oldu biliyorum çok düşünüyorum ama eğer hedeflerim gerçekleşirse iyi bir maaş alacağım. bu doğrultuda çalışıyorum, uğraşıyorum, olacağını düşünüyorum. Ama misal; erkek arkadaşım 2 alıyorsa ben 6 alacağım. Erkek arkadaşım eğer bende çalışırsam evlenince ortak hesap açmayı istiyordu. Maddi konuda sorunum olsa zaten erkek arkadaşımla evlenmem. Benim param diye birşey yok bizim paramız var ama sadece biz bu evlilikte maddi durumu en iyi şekilde nasıl yönetebiliriz bunu sormak istiyorum. Gerçekten hiçbir sorun yaşamak istemem. Hep evlilikte bu çiftlerin sorun yaşayacağını söylüyorlar bende endişeleniyorum.

Çok uzun yıllar çalıştım her zaman bir birikimim oldu hala var. Eşimle başlarda ayrıydı hesabımız sonra birleştirdik, ödemeler, evin harcamaları vs hepsi ortak hesapta, parayı ben idare ederim. Ortak hesabın haricinde kişisel harcamalarımız için ayrı hesaplarımız var, harçlık yani kim nasıl isterse öyle harcar. Ortak bir birikim hesabımız var ama kişisel birikimlerimizde var bireysel emeklilik gibi ayrıca benim şahsi bir altın hesabım var ama her şeyimiz şeffaf gizlilik yok. Dünyanın bin türlü hali var insanın kendisine ait birşeyleri olmalı ve eşte buna saygı duymalı , 5 aydır çalışmıyorum eşim bireysel emekliliğimi hala ödüyor on yılı çoktan aşmış olmasına rağmen, kumbara hesabıma da katkıda bulunuyor elinden geldiğince:)

Peki diyelim ki sen dışarıda para getiren bir işte calismayacaksin ve ev işleri /cocuklarin sorumluluğu ile ilgileneceksin @frequencyadverb o zaman bütçeyi nasıl yönetmeyi düşünüyor erkek arkadaşın? O zaman da " ortak hesap açalım aşkım benim param senin parandir" diyor mu??
evet o zaman kartım sende durur demişti.

Evin kredisi esimin maastan kesiyor.Benim maasla butun faturalar,kredi karti odeniyor.Kalan hasilattan benim maastan o ayki durumumuza gore 1000-1500 civari ,esimin maastan 500 civari onun internet bankaciligina actigimiz hesaba aktariyoruz.Bu sekilde yaparak hamilelik surecimdeki 10bin liraya yakin masrafi hallettik,dogum parasini da ayirdik 5 bun civari.Market,giyim,pazar alisverisi o anda kim denk gelirse ya da daha az eksiye dusmusse ya da kredi kartiyla aliyoruz.Senin paran,benim param,kendini guvence altina almak icin gizli birikim,ben de kazaniyorum harcamak benim de hakkim soylemleri tehlikeli sular benim icin..Maddi konularda eşe güven cok onemli.O guven yoksa huzur da yoktur.

Cevap olarak farklı bir şey bekliyordum ondan tereddütte kaldım. Ortak hesaba gerek olmadığını düşünüyodum ev ihtiyaçlarının kimden çıktığı önemli değil o an kimin kartı varsa alınır. Bir de birikim konusunda da kendim birikim yapmak istiyordum sanırım evlilikte para yönetimi elimde olsun istiyorum :)
11 yıllık evli biri olarak tavsiyem herkesin kendi hesabı olsun. Birbirinize hesap vermeyin.
Hesabın tek kişi de toplanması hem o kişiyi yıpratır hemde diğer eşi harçlık alıyormuş gibi hissettirir.
Giderleri bölüşün gerisini dünyayı gezerek harcayın boşverin para yerine anı biriktirin :)

Yahu aklım almıyor ne demek ayrı hesap, esten “gizli” birikim. Kendini garantiye almak gibi amaçlar varsa o ne tarz bir evlilik nasıl bir güven ilişkisi??
Ya ne cok guveniyonuz sizlerde:)) bu kadar guvenmek nasil oluyor bende bunu anlamiyorum. Para anayi kizdan ayirmis, koca dedigin nedir.

Ailemden çevremden hep böyle gördüm. Boşananlar da medeni şekilde paylaşım yaparak boşandı. Sanırım eşiyle maddi kavga yapan insan denk gelmediği için böyle düşünüyorum. Dedim ya. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Ya ne cok guveniyonuz sizlerde:)) bu kadar guvenmek nasil oluyor bende bunu anlamiyorum. Para anayi kizdan ayirmis, koca dedigin nedir.

Ailemden çevremden hep böyle gördüm. Boşananlar da medeni şekilde paylaşım yaparak boşandı. Sanırım eşiyle maddi kavga yapan insan denk gelmediği için böyle düşünüyorum. Dedim ya. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Dogrudur, yok illa kavga olur mu diye degilde.. bazi erkekler mesela kotuye kullaniyolar bu ortak hesap mevzusunu, kumar oynuyo kadina gidiyo vs. Bozuk olan her turlu yaparda ne bileyim bu kadar ipleri elin ogluna vermek dogru gelmiyor bana

Sen de bir bireysin , o da bir birey madem 2 taraf da para getiriyor herif parayı sana havale yapsın.
Sonra boşanırken kadınlarımız paramı nasıl alıcam diye kara kara düşünüyor. Yapmayın etmeyin biraz akıllı olun.
Herif 2 kazanıyor, ben 6 kazancam yazmışsın da konu sahibesi sen parayı görmiceksin ki olduğu gibi herifin eline sayıcaksın. Bu durumda elinde 0 kalıyor farkında mısın?

evet o zaman kartım sende durur demişti.
Tabi ki sen bilirsin ama 6 birim kazaniyorsan 1 birimi " hayatta herşey insanlar için " diye düşünerek bir kenara koyabilirsin. Soyle düşün ortak hesapta genelde internet bankacılık şifreleri iki tarafca bilinir.Esin bir tartisma anında seni darp etti veya tüm parayı kendi hesabina geçirdi..o gün avukat tutacak ,hatta ailenin evine taksiyle gidecek paran olmaz.Bu yüzden arkadaşlar 3-5 kendi birikimin olsun diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X