eş ile ortak hesap açmak en mantıklı olanı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
Benim şuan işim yok şimdiden dert oldu biliyorum çok düşünüyorum ama eğer hedeflerim gerçekleşirse iyi bir maaş alacağım. bu doğrultuda çalışıyorum, uğraşıyorum, olacağını düşünüyorum. Ama misal; erkek arkadaşım 2 alıyorsa ben 6 alacağım. Erkek arkadaşım eğer bende çalışırsam evlenince ortak hesap açmayı istiyordu. Maddi konuda sorunum olsa zaten erkek arkadaşımla evlenmem. Benim param diye birşey yok bizim paramız var ama sadece biz bu evlilikte maddi durumu en iyi şekilde nasıl yönetebiliriz bunu sormak istiyorum. Gerçekten hiçbir sorun yaşamak istemem. Hep evlilikte bu çiftlerin sorun yaşayacağını söylüyorlar bende endişeleniyorum.

Evet, senin benim param yok, bizim paramız var, ancak ortak hesap açacak kadar değil. Yeri gelir sen ödersin, yeri gelir o öder. Ya da birinizin maaşı sadece giderlere bağlı olur, diğeri içeride durur.

Hatta ikinci ayrı (başka bankada) hesap açabiliyorsan, aç derim. Oraya kendi birikimini yaparsın. Bu saklama gizleme değil de, senin için garanti diyelim. Veyahut hesap açmayacaksan, altına yatırım yap, ama bunu söyleme :)

Bir kere ben birikim yapmak istiyorum dediğimde neden ayrı birikim yapmaya ne gerek var demişti ortak hesapta yaparız demişti. Tabi maaşla ilgili konuşmuyoruz sadece ben çalışırsam varsayımı ile..

Değişik zihne sahip erkek arkadaşın. Yarın senin harcamaların olacak, bu sefer de neden bu kadar çok harcıyorsun, gene alışveriş yapmışsın, fuzuli masraf deyip başına kalkacak.

Bence ortak hesap olsa bile, maaşını elden alabiliyorsan bir kısmını ayır, net maaşı bilmedi gerekmez.

Ya da ara ara alışveriş/ gider bahanesiyle 300 TL çekiyorsan, 100ünü kenara koy.

Ben pek güvenemedim bu konuda "erkek arkadaşına".

Bence;
Evi yöneten kadın olur. Kadınlar daha tutumlu olduklarından dolayı.

Ama ortak jesap açma, biraz saçma geliyor bana. Paramı eşimden kıskandığımdan değil, yarın ne olacağını bilemezsin..

Henğz çalışmaya başlamadım. İşe girersem planımız hazır benim maaşla geçinmeye çalışıp eşimin maaşıylada birikim yapacağız.

Ben maaşım yatınca evin giderlerine göre bi miktar eşime eft yapıyorum. Kalanın bi kısmını kendi giderlerim ve kenara ev için birikim parası koyuyorum. Ortak hesap fazlasıyla saçma bence gizli bi süpriz bile yapamazsın

Aksi bir durum olduğunda herkes kendini düşünüyor.
Umarım olmaz ama aksini düşünmek lazım.
Eve katkınız olabilir ama ortak para bence yanlış.
Kadın çalışıyorsa her halükarda kendini garantiye almış sayılmaz mı? Ebeveynlerimiz boşunamı okuyunda altın bileziğiniz olsun dedi? Hani ev hanımı olursun çalışmazsın ayrılmak istersin ama maddi açıyıda düşünüp garanti altına almaya çalışırsın kendini

Boşanırken tüm paramı eş olacak adiye verdiğim için aylarca bana verdiğim parayı almak için yalvardım.
Sizce hata kimde ?

Aslında bunun güvenlede alakası yok.
İnsanın her zaman kenarda bir birikmişi ,bir dayanağı olmalı.
Çünkü aksi durum olduğunda erkekler 5 kuruş koklatmamak için türlü şaklabanlık yapıyor.
Eski eşe tüm paramı verdiğim için boşanırken bildiğiniz beni sinir krizine soktu.

ilk konuyu ben açmıştım maddi konularda evlenince nasıl davranırız diye

Ben ortak hesap açmaya karşı olanlara suçlu demiyorum yanlış anlaşıldım. Karşı taraf size o güveni verememiş demek ki ya da karşı taraf güvenilmeyecek birisiymis ki böyle düsünüyorsunuz. Böyle insanlarla da evlilik olmamalı diye düşünüyorum. Ha aynı zamanda da güvenilecek adamlardan para saklamak da çok çirkin. Allah herkesin karşısına düzgün insanları çıkarsın
Boşanırken tüm paramı eş olacak adiye verdiğim için aylarca bana verdiğim parayı almak için yalvardım.
Sizce hata kimde ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…