Eş ile ayrı uyumak ?

Evlilikte ayri yatmak iyi olsaydi herkes ayri yatardi...beraber yatmak onemli..o temas o sicaklik..yalniz olmama hissini bilincaltimiza yerlestiriyor ve aradigi baglari guclendiriyor bence..
Ben bazen ailemin yaninda kalirim ama esim olmadan zor uykuya daliyorum...esimle ben evlendigimizden bu yana birlikte yataga geceriz..aliskanlik haline getirdik bunu..ne o benden once nede ben ondan once girmeyiz yataga.
Ve uykuya dalarken birbirimize sarilarak guc almamiz tum zorluklari sikintilari unutturmaya yeriyor..ben boyle dusunuyorum

Şu forumda açılan konuları dine bağlamaktaki mantık nedir anlamıyorum. Herkes müslüman olmak zorunda değil, inanç boyutu kişinin kendisini ilgilendirir. Bize ne dini açıdan neymiş ne değilmiş? En azından burada bize ne yani? Din boyutunu merak eden insan başka yerlerde arar din açısından cevabı, merakını giderir ve böylece forum kuralı da ihlal edilmemiş olur. Nefret ediyorum şöyle "hepimiz müslümansak şöyle böyle" diye zırvalanmasından. O zaman bir başkası da hepimiz hristiyansak bik bik bik diye yazmaya başlarsa ne olacak?

Ayrıca bence çok kötü gaz veriyorsunuz, yok adam soğur,yok aldatır bilmem ne. Konu sahibi burada demiş ben kulak tıkacıyla yatamıyorum falan diye, siz halen daha tıkaç kullan diyorsunuz. O tıkaçlardan kullanan biri de benim ve şundan emin olabilirsiniz ki yanıbaşında horlayan adamın sesini kesmez onlar, yine duyarsınız. Uyuyamıyorsa uyuyamıyordur yani, tamam herkes kendi fikirini söyleyip geçiyor belki ama sanki dünyanın sonuymuş gibi davranıyorsunuz. Horlama yüzünden ayrı yatınca evlilik bitecekse o evlilikten zaten hayır gelmez.

Ayrıca horlama yüzünden uyandırıldığı zaman kızan insanla bu iş gerçekten çok zor, benim geçen sene yurttaki oda arkadaşım çok fena horlardı, kulak tıkaçlarıyla uyumaya çalışırdım ama bazen o da fayda etmezdi. Son bir ayda falan artık uyandırmaya falan başlamıştım horlaması geçsin ne bileyim yan dönsün falan diye ve kızıyordu yani. Ne kavgalar ettik. O diyor benim uykumu bölüyorsun, e ben diyorum ben senin yüzünden uyuyamıyorum... Eş durumubaşka tabi, o insan benim hiçbir şeyim değildi. Horlayanın da kalkıp kızmaya hakkı yok bence yani. Bilmiyorum yani ciddi bir konu, ya tedavi falan olacak ya da öyle bir çözüm bulacaksınız. Bazı insanlar gerçekten duymaz, önemsemez bunu ama bazıları da gerçekten çok rahatsız olur.

Bende isterdim esimin kollarinda uyumak ama bu nihayetinde bir iki gunluk mesele degilki her gece olan bir durum kaldi ki ben odada saat tikirtisindan bile rahatsiz olan insanim.2 yasinda kizim var gecede bilmem kac kez uyanir yataga gelirim esim horlar onu saga cevir olmaz sola cevir olmaz sonunda eh yeter der bir dunya bagrisiriz.gunlerce uykusuz kalmak gune erken baslamak ve bir sonraki gece uyuyamayacagini bilmek en onemlisi uykusuzlugun verdigi gerginlik hic kolay degil.esi tis tis uyuyan bayanlar yada yaninda top patlatsan duymayan bayanlar bence bu durumu anlayamayabilir.kulak tikaci inanilmaz rahatsiz edici tum gece takinca kulakta basinc yapiyor.burun bandi burun spreyi buhar mak.herseyi denedik.olmuyor.gece opusup koklasip birbirimize el sallayip yatip sabah gule oynaya kalkiyoruz

bana görede ayrı uyumak dogru degil
tabi herkesde aynı şeyi düşünüp uygulamak zorundada degil

Lütfen konuya dini yorumlar yapmayalım, yasak.
Konu kapatılıyor dini yorumlarda, aynı âkibeti yaşamasın bu topikte

Benimde eşim gceleri horluyordu defalarca uyanıp sağa dön sola dön derdim.bir süre sonra farkedip kendi uyanıyordu.Sonra tamamen kesildi.Biraz bebişi ortaya alsan belki ona zarar vermemek için dikkat eder.

Ben onun yanındaki uykuyu başka hiçbir şeye değişmem. Horlasa da, korkulu rüyalar gördüğünde üzerimden yastıklar fırlatsa da yatak ayırmayı hiç düşünmedim, düşünmem de...

Eğer uyuyamıyorsanız ondan önce yatağa geçip uyumayı deneyin. Derin bir uykuya daldığınızda zaten hiçbirini duymazsınız.

Slm,
Birde şöyle düşün senin yerinde eşin olsaydı ve seni tek bırakıp ayrı yatsaydı ne düşünürdün? Evlilikte empati çok önemlidir. Ben deli yatarım ama bunun farkına varmam ilk başlarda eşime uyku arasında çok vuruyormusum ama Allaha şükür artık zamanla insan öğreniyor. Horlama dersen oda eşimde vardı ameliyat oldu benim için artık öyle bir sorunda yok. Yani sakın eşini yanlız yatırma öyle alışmasın yoksa sonu kötü. Aeo

yurtta kalmak kardeşle aynı odada uyumak çok başka şeyler. eşinin kokusunu duyup ona sarılarak uyumak evliliğin temelini oluşturan şeylerden biridir. aynı yatakta uyumayan çiftler evli değildir bana göre, sadece kağıt üzerinde evlilik.

Tüm mesajları okumadan yapmışsınız sanırım bu yorumu. Ben yazdığım en son mesajımda (veya sondan bir önceki de olabilir) eş durumunun başka bişey olduğunu söyledim. Size göre evli olmayabilirler ama bu o çifti ilgilendirir, bana göresi ona göresi yok. Tek problem "rahat uyuyamamak" ise diye de vurgulamışım orada. Arada başka sorunlar da varsa o ayrı konu. Ben birlikte rahat uyuyamadığım için "uyumak için yatağımı ayırdığım"da benden soğuyacak olan insandan bana koca olmaz o halde. Bana göre de böyle o zaman.

Henüz horlamaya geçmedik ama ben de gece hiç uyuyamıyorum.
Nevresimi alıp kefene girmiş gibi kafasından itibaren sarınarak uyur, olmadı çapraz yatar, olmadı sırtımı açar, olmadı kocaman boşluğa yastığı yatırıp kendisi bana doğru gelerek beni sıkıştırır.
Daha önce ben de konu açmıştım, bana iki ayrı nevresim almayı önerdiler. Şimdi iki ayrı nevresimde yatıyoruz ama bu sefer de kendi 2 adet yastığını bırakıp benim yastığıma kafasını koyuyor. 4 yastık, iki nevresim ve 1.5 metrelik ben yatak paylaşamıyoruz.
Ben de çaresizim ve deliksiz uykuyu özledim

Cok sukur beni bi tek sen anlamissin, hak vermissin, bi yerde sen de benim gibi dusunmussun cok tesekkurler.

Kotu niyetimle yazmamistim. Niyetim ahlak dersi vermek de degil. aklima geldi ve paylasmak istedim ,nedense senin dışında herkes yorum yapmis..
Seni kırdıysam ve kızdırdıysam özür dilerim arkadaşım :)

Tabi cnm her yönden düşünmek lazım .ne kırması aksine bilgi sahibi oluyrm ben açığım her yoruma sıkıntı yok .teşekkürlr

Valla ya Aynn öyle :) soğumak yok ya her türlü iyiyiz oda halinden memnun öyle alıştık gece yarısı kalkayım ben en iyisi diyorm valla iyi olur diyr 2.80 seriliyor :) sıkıntı yokmuş demkki

söyle bana hangi erkek amelikay olur hemde horlama icin adam kanser oluyoda bana bişey olmaz diyor
Bencede.bende karşıyım ameliyat filan riskli işler .burun ameliyatı olabilir ileriki zamnda bakarız şimdi zor.tıkanıklk vr diyrdu kemikte.aman Aynn

Hihi çok güldüm :) ayrı uyu rahat oluyr valla kendimi iyi dinlemiş ve rahat oluyrm ..

Deli yatmak konusunda esimden daha iddialisini duymadim henüz.
Kendisi uyurgezerligin bir adim gerisinde yasar.
uyurken beni tekmelemisligi hatta bogazimi sikmisligi bile var.
en son birkac gun once ruyasinda yuksek bir yerden dustugumu gormus, oylr bir abandi ki üstüme tutuyorum korkma diye , nefessiz kaldim altında resmen ciglik attim dusmuyorruuuum iyiyiiim diye.
Uykum da korkunc derecede hassastir.
Buna ragmen yataklari ayirmayi dusunmedim hic.
bazen tv karşısında uyuyakalir , onda da fark ettigim saatte tutar kolundan getiririm yataga.
yatak ayırmak pek hos bir durum degil bana gore.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…