Bu durumlardan çok rahatsızım

dayı olayı nasıl oldu önce onu anlamak lazım
hususi olarak dayını sormaya gidecek kadar boş beleş biri değildir herhalde bu kişi.
o şirkete işi düşmüştür, gitmişken de senin dayını sormuştur
ama sonrasında sana mesaj atıp dayını sordum burada çalışmıyor dediler minvalinde mi yaptı?
nasıl oldu bu dayı meselesi tam olarak?

dayının çok spesifik, çok özel bir mesleği yoksa bunu hatırlaması ve gittiğinde sorması çok saçma ve rahatsız edici.
şöyle örnek vereyim, atıyorum arkadaşımın dayısı x şirkette muhasebe müdürü ise bunu asla aklımda tutamam
ama çok önemli, bilinen bir şirkette üst düzey çok prestijli pozisyondaysa bu detay aklımda kalabilir
ya da çok değişik pek rastlanmayan veya bana enteresan gelen bir mesleği varsa olabilir
böyle ender, farklı mesleklerle alakalı detaylar aklımızda kalabilir insanlık hali ama sıradan bir meslekse akılda kalması garip.

Merhabalar
Ben sosyal hayatta biri benimle ilgili yorum yaptığında çok rahatsız oluyorum. Mesela sigara içiyorum "çok içiyorsun" dendiğinde ya da bence sen şöyle birisin dendiğinde vsvs. Ya da yeni biriyle tanıştığımda ailemle, maddiyatla ilgili soru geldiğinde çok rahatsız olup konu değiştiriyorum. Bunu karşımdakiler fark edince benimle ilgili kafada kurmaya başlıyorlar. Örneğin biriyle tanışmıştım senin annen ve baban ayrı mı dedi direkt. Ben çok rahatsız oldum. Yaşıt insanlarız ve samimi bir ortamdı ama bilmiyorum:KK43: İşin kötü tarafı ben de ilgimi çeken kişilere bazen böyle sorular sorabiliyorum dan diye ve bunu da yeni fark ettim.
Bir de mesela bazı insanlar hiçbir şeyi unutmuyor bu durum beni rahatsız ediyor. Arkadaşımın sevgilisi dayımın çalıştığı şirkete gidip dayımı sormuş mesela. Fakat ben onun benim dayımın adını bilmesine ve hatırlamasına çok şaşırdım. Başka şirkete geçmişti eğer bana gelip dayını sordum demese belki bu durum ortaya çıkmayacak ve beni yalancı ilan edeceklerdi.
Bu durumu yaşayan var mı ve böyle şeylerle nasıl baş ediyorsunuz? yeni tanıştığınız insanlarla ne konuşuyorsunuz yani ailevi maddi özel hayat vs ben cidden içime kapandım bu sorun yüzünden.
Yani onlarda öle. Ama şöyle bi hakkınız var. Sessiz kalabılırsınız yada sanane diyebılırsınız. Ya da bu bilgiyle ne yapacaksın çok merak edıyorum diyebılırsınız? Bana boşandığın kişi evlendi mi diye sordular. Bende lazımmı dedim😁😁😁😁Yani karşı tarafa göre yanıt verıyorum. Mutluyum.

Yalan söyleyip yüksekten atan insanları hissettiğim zamanlar olur mesela o zaman her söylediği mil mil işlenir kafama istemsizce. Ama kalkıpta dayısının şirketine gitmem. O kişi sizin yalan söylediğinizi düşünmüş sadece.

Sınır koymayı deneyin üstü kapalı cevaplar çalışın iletişimde.
İşte ben bundan rahatsız oluyorum. Yüksekten atmıyor olabilirler mesela. Çünkü bu da başıma geldi. Annemin halasının yazlığıyla ilgili bir şey dedim diye yalan söylediğim düşünüldü. Onlara göre bu yalan ben büyüklenmek için yapmışım. Ben de bunu anlamıyorum herkes birine kıl kapıp yaftalıyor ne konuşacağımı şaşırıyorum.

dayı olayı nasıl oldu önce onu anlamak lazım
hususi olarak dayını sormaya gidecek kadar boş beleş biri değildir herhalde bu kişi.
o şirkete işi düşmüştür, gitmişken de senin dayını sormuştur
ama sonrasında sana mesaj atıp dayını sordum burada çalışmıyor dediler minvalinde mi yaptı?
nasıl oldu bu dayı meselesi tam olarak?

dayının çok spesifik, çok özel bir mesleği yoksa bunu hatırlaması ve gittiğinde sorması çok saçma ve rahatsız edici.
şöyle örnek vereyim, atıyorum arkadaşımın dayısı x şirkette muhasebe müdürü ise bunu asla aklımda tutamam
ama çok önemli, bilinen bir şirkette üst düzey çok prestijli pozisyondaysa bu detay aklımda kalabilir
ya da çok değişik pek rastlanmayan veya bana enteresan gelen bir mesleği varsa olabilir
böyle ender, farklı mesleklerle alakalı detaylar aklımızda kalabilir insanlık hali ama sıradan bir meslekse akılda kalması garip.
Sıradan bir meslek.
İşi düşmüştür yüksek ihtimalle. Yine de sormasına anlam veremedim. Sonra gelip tekrar sordu bana dayın şurda mı çalışıyordu diye yok çıktı ordan dedim öyle itiraf etti. Hani es kaza çıktığını bilmesem evet falan desem yalancı konumundayım direkt. Çok garip kafalar.

Yani onlarda öle. Ama şöyle bi hakkınız var. Sessiz kalabılırsınız yada sanane diyebılırsınız. Ya da bu bilgiyle ne yapacaksın çok merak edıyorum diyebılırsınız? Bana boşandığın kişi evlendi mi diye sordular. Bende lazımmı dedim😁😁😁😁Yani karşı tarafa göre yanıt verıyorum. Mutluyum.
Sessiz kalınca da bir şey sakladığınızı düşünüp kafada kuruyorlar.

X