- 11 Ocak 2022
- 30
- 8
- 6
- 30
- Konu Sahibi SevgiAybars
-
Kızlar gerçekten ben napavağımı bilmiyorum 3 yıllık evliyim 7 aylık bebeğim var. Eşimin tayin durumundan dolayı 3 ay kendi annemde kaldım yani 3 ay bebekten ayrı kaldı esim ara ara gitti geldi.Yeni eve taşınalım 10 gün oldu. Bu süre zarfında Kaç oldu bütün gün napıyorsun evde diye kavga çıkarıyor. Bebek durmuyor bensiz uyuyunca bile beni ynaında istiyor uyanıyor yanında olmayınca diyorum inanmıyor. akşam geldi kiler dolabı aldık onu kurdu duş aldı bnde tuvalete gireyim dedim uyuyan çocuğun yanından ayrıldım çocuk 5 dkya uyandı gitti yanına aldı kucağına iki gezdirdi bi çorba bari yapayım bnde bişe yemedim dedim naptın sabahtan beri dedi uyuyunca naptın dedi ben dısarda yer gelirim dedi çocuğu bırakıp gitmiş yatağa bnde yanında zanneyorum mutfaktaydım çocuk ağlıyo sigara mı içiyo acaba dedim baktım gerçekten gitmiş sonra geldi nereye gittin dedim yedim geldim dedi o kadar şaşkın ve üzgünüm ki ayrı kalmak hiç iyi olmamış. dün annemlerde bile çocuğa 3 saat falan bak gitme bir yere kızlara yardım edeyim dedim(kız kardeşimin sözüne gittik) saat 12 de gitti akşam 6 da geldi millet gelmeden ben hiç yardım falan edemedim bebek onda da duruyor bakınca kendisi zorlanıyor sadece 2 dk sevmeyle nasıl olacak bu işler sürekli beni suçluyor ütü yapmazmısım 2 gün çamaşır yıkamadım yıkamıyorsun diyor işten gelince bari biraz çocukla ilgilense ben herşeyi yaparım çok üzülüyorum çok sabır ediyorum çok alttan alıyorum ama benim herşeye yetişemeyeceğimi onunda yardım etmesi gerektiğini gerekince tüm gün çocuğun onun bakabileceğini yeri gelince ütüsğnü kendisinin yapabileceğini birisi söylemesi lazım ben gercektem napacağımj şaşırdım
ama benim herşeye yetişemeyeceğimi onunda yardım etmesi gerektiğini gerekince tüm gün çocuğun onun bakabileceğini yeri gelince ütüsğnü kendisinin yapabileceğini birisi söylemesi lazım
Sadece dün için oldu diğer günler elimden geldiğince yaptım buna 21.günden sonraki lohusa lık dönemim bile dahil. Hiç unutmam sütüm devamlı gelsin dye yeme içme çok önemliydi eşime dedi ki doktor sabahları işe gitmeden kahvaltı hazırla öyle git bir süre idare etmen gerekli dedi. O tabiki hazırlamadı galiba zor geldi. Bebek 3 buçuk aylıkken anneme gittik tayini çıktı ortada ev yoktu kalacak yerim yoktu 3 ay kendisi bekar hayatı yaşadı hep dışarda yedi yeni kurabildik evimiziSiz her gün mü yemek yapamıyorsunuz yoksa sadece dun için mi oldu bu olay?
Allah sabır versin ne diyeyim. Eşiniz sınırları aşmış. Kendinizi ihmal etmeyin. Hiçbir şey yemeden de olmaz. Esinizden hayır yok kendinize iyi bakmalısınızSadece dün için oldu diğer günler elimden geldiğince yaptım buna 21.günden sonraki lohusa lık dönemim bile dahil. Hiç unutmam sütüm devamlı gelsin dye yeme içme çok önemliydi eşime dedi ki doktor sabahları işe gitmeden kahvaltı hazırla öyle git bir süre idare etmen gerekli dedi. O tabiki hazırlamadı galiba zor geldi. Bebek 3 buçuk aylıkken anneme gittik tayini çıktı ortada ev yoktu kalacak yerim yoktu 3 ay kendisi bekar hayatı yaşadı hep dışarda yedi yeni kurabildik evimizi
Evet ütüsünü herşeyini çocuk olmadan önce ben yaptım böyle yapınca daha önceleri de başka şeylere üzüldüm ama ilk defa öldüm zannettim öyle oldum ki ne ağlayabildim ne bişe beynim durdu sanki dünya durdu.Çocuktan önce ütüsünü kim yapıyordu mesela?
Siz yapıyordunuz değil mi? Ütüsünü yemeğini tatlısını temizliğini dört dörtlük yapıyordunuz. Neden ? Sırf çalışıyor diye...
Erkekler böyle işte. 40 sene sırtında taşısan da yaranamazsın. Ne kadar verici olursan o kadar fazlasını isterler.
5 senelik evliyim. Eşime ütü yapmadım hiç acil bir durum olmadıkça.
Eşiniz nankör. O kısım cepte ama bencil de . Siz "ben de yemedim çorba yapalım" diyorsunuz. O kapıyı çarpıp çıkıyor. Kendisi yiyor sizin ne yaptığınızla ilgilenmiyor bile. Ac oturmanız onun umrumda bile değil
Düzeleceğini sanmıyorum. Çocuğu ile ilgilenmek her babanın görevidir. Bundan habersiz olduğunu da sanmıyorum. Ama bu coğrafya da bu adamlardan o kadar çok var ki.
Feda ettikce fazlasını isteyen, alttan aldıkça yükseğe çıkan, sırf para kazanıyor diye kendini başka hicbir şeyden sorumlu tutmayan bu ortadoğu erkeklerine hiçkimse hiçbir şeyini feda etmesin hanımlar. Asla anlamazlar. Onlarin anladığı dil kendilerinin konuştuğu nankörlük ve bencillik dilidir. O dilden konuşun.
Ben tam bebek ağlayınca farkettim gittiğini çoktan bişeyler hazırlamıştım bile neyse bebeği sakinleştirdim uyuttum o kadar şaşırdım ki neye uğradığımı.. Geldi nereye gittin dedim yedim geldim dedi. Utanmadın mı hiç dedim. Ne utanıcam yapsaydın sende dedi. Ben keyfimden mi yapmıyorum sana yazıklar olsun dedim. Demeniz gibi bencil ve hiç bir şekilde empati kuran biri değilEşinize tüm bunları söylemesi gereken kişi ; "birisi" değil, sizsiniz.
Çocuk sahibi olmayı kendisi de istemedi mi ? Eşinizin , sizi ve çocuğunuzu haber dahi vermeden evde bırakıp; dışarıda yemek yiyerek geldiğini size söylediğinde tepkiniz ne oldu ?
Siz de çocuğunuzu alıp, dışarıda karnınızı doyursaymışsınız keşke. Eşiniz çok ayıp etmiş, çok bencilce davranmış.
Çok üzüldüm sevgili konu sahibi. Ne hissettiğini anlayabiliyorum. Allah bebeğine sakin bir huy ve sana da gönül ferahlığı versin.Evet ütüsünü herşeyini çocuk olmadan önce ben yaptım böyle yapınca daha önceleri de başka şeylere üzüldüm ama ilk defa öldüm zannettim öyle oldum ki ne ağlayabildim ne bişe beynim durdu sanki dünya durdu.
Amin Allaha şükür bebeğim sakin herşeye ağlamıyorÇok üzüldüm sevgili konu sahibi. Ne hissettiğini anlayabiliyorum. Allah bebeğine sakin bir huy ve sana da gönül ferahlığı versin.
İnanır mısınız olsun diye o kadar uğraştık ki 4 tane düşük yaptım bu bebekten önce.. O kadar ilgiliydi ki diğer arkadaşların bebekleri ile o kadar ilgileniyor ki ben böyle olacağını hiç tahmin bile etmedim.Üstelik iki de bir bana çalışmamı söylüyor bebeği bakıcı bakacakmış yarı yarıya maaşlardan bakıcıya para verecekmişizAllah'ın davarı. Yedi aylık bebek dönüyor demektir, yatağa bırakıp zikkamlanmaya gitmek ne demek ya? Karın ben de yemedim demisken kendin yeyip gelmek ne demek? Şu adamı baba yapmasaydiniz keşke dicem de neyse olan olmuş.
Açık açık konuşun bu nasıl bir aymazlıktır yahu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?