Yoğun çalışıyorum ev bakıyorum işlerim var demesine rağmen haftada bir iki haftada bir araması onlara az geliyor
Konuşmasına laf ettiğimi nerden çıkardınız? Sürekli ne kadar ararsak arayalım hep daha fazlasını istemeleri beni sıkıyor. Ayda bir görüşen de çok var erkekler bağımlı değilse kızlar gibi her gün anneleriyle görüşmüyor. İşte benimle ilgili şeyi bile niye bize söylemedin bilmiyor durumuna düşmeyelim mahçup oluyoruz vs demişler neye mahçup oluyorlar benimle ilgili bişeyi niye eşim arayıp haber versin bana saçma geliyor ben elmişim gibi sürekliAyda bir kere görüşsünler.Hatta hiç görüşmesin telefonla.
Annesi babası sonuçta, eşini cami avlusuna bırakıp sonradan almadılarsa görüşmeleri, birbirlerinden haberdar olmaları normal. Bana çok normal geldi sohbetleri. Hayatınızda olanı biteni bilmek istemişler.
Sen eşine söyle, sen böyle rahatsızsan sen hakkında onlara bir şey demesin. Ama eşinin annesi ve babasıyla öyle haftada bir kerecik konuşmasına laf etme. Ayıp bir şey bu.
Konuşmasına laf ettiğimi nerden çıkardınız? Sürekli ne kadar ararsak arayalım hep daha fazlasını istemeleri beni sıkıyor. Ayda bir görüşen de çok var erkekler bağımlı değilse kızlar gibi her gün anneleriyle görüşmüyor. İşte benimle ilgili şeyi bile niye bize söylemedin bilmiyor durumuna düşmeyelim mahçup oluyoruz vs demişler neye mahçup oluyorlar benimle ilgili bişeyi niye eşim arayıp haber versin bana saçma geliyor ben elmişim gibi sürekli
Daha sonra biz biraz mesafeyi korumak istedik. Eşim de daha az aramaya başladı
Ben değil biz yazmışım oğlunuz mu var niye içselleştirdiniz bu kadar bağımlılığın Psikolojik tanımını araştırmanızı öneririm anneyi evli bile olsa her gün arar ölçüt. Her neyse teşekkürler yorumunuz için uzamasın ben buraya bunun için yazmadımBunu sen yazmışsın. Sen istediğin için araya mesafe koyulmuş ve daha az aramaya başlanmış.
Madem rahatsızsın sen arama, görüşme. Eşin kendi ailesiyle görüşsün. İsterse hergün görüşürler bu onları bağımlı yapmaz.
Ben değil biz yazmışım oğlunuz mu var niye içselleştirdiniz bu kadar bağımlılığın Psikolojik tanımını araştırmanızı öneririm anneyi evli bile olsa her gün arar ölçüt. Her neyse teşekkürler yorumunuz için uzamasın ben buraya bunun için yazmadım
Ben psikoloğum bağımlılığı tekrar okumanı tavsiye ediyorum, bozuk plak gibi yazmadığım şeyi böyle diyorsun falan yazıyorsun öyle olmadığını söylediğim halde26 yaşında bekarım, oğlum yok, erkek kardeşim/abim yok, babam kendi ailesini onlar aramadan asla aramaz, annem de asla babamın ailesini gerekmedikçe aramaz.
Hayatımızdaki insanlarla arkadaş, akraba, anne, baba gibi kişilerle her gün görüşmemiz, konuşmamız onlara bağımlı olduğumuzu göstermez. Onların hayatımıza dahil olduğunu gösterir. Bir kadın ya da erkeğin evli de olsa sevgilisi de olsa gün içinde anasıyla babasıyla yarım saate yakın sohbet etmesi normal.
Eşini, eşinin ailesinden uzaklaştırmaya çalışman çok yanlış ve saygısızca. Eşine sadece "ben ailenle telefonda konuşmak istemiyorum, sen konuş, benimle ilgili bir şey anlatma" diyeceksin, mesafe koyacaksın.
Ben sizi çok iyi anliyorum. Neyden rahatsız olduğunuzu anladim tam olarak. Ve hak veriyorum. Her şeyi bilmek isteme arzusu beni de çok sıkıyor. Gümrük memuru gibiBu arada nikahtan sonra görüştük sonra eşim gitti bir ay bile olmadan benle tekrar görüşme planları yapmaya başlamışlardı. Ben de eşime çalıştığımı sık sık görüşmek istemediğimi söyledim. Ailesiyle konuştu beni biraz rahat bıraktılar. Kayınvalidem sürekli ben meşgulsündür diye aramıyorum sen oldukça beni ara der haftada bir ben aramasam o arar iki hafta olunca sitem eder. Bizim bireyselleşmemizi kabul edemiyorlar. Bunu nasıl kabul ettirebilirim? Eşime de bana da sürekli kendilerini aratma baskısı yapıyorlar. Sürekli bir sıkı fıkı olma çabaları var.
Aslında çok sık arardı ama bazı yanlış anlattığı olaylar vs oldu kayınvalidemin ona farklı bana farklı konuştuğu gibi. Bunlardan sonra eşim de biraz mesafe koydu. Peki iki haftada bir arasa sürekli bazen sinirli bazen şakayla sürekli aramasını söyler miydiniz bunlar normal miValla bana değişik geldi bilemiyorum 3 oğlum var şu an bile ayağımda sallıyorum sabah 7 de kalkar en geç 2 Haftada Bir arasa uzululurum açıkçası
Çok sağolun paylaşım olsun tabii ama her şeyi bilmek istemeleri bilmedikleri her şeyde sitem etmeleri yorucu artık hevesle bir şeyi haber veremiyorum hep bir zorunluluk hali heves bırakmıyorBen sizi çok iyi anliyorum. Neyden rahatsız olduğunuzu anladim tam olarak. Ve hak veriyorum. Her şeyi bilmek isteme arzusu beni de çok sıkıyor. Gümrük memuru gibi
Yani sorun bu değil aslında yani her gün arasak bir şey çözülmeyecek. İşe arkadaşıyla gidip arkadaşıyla dönen yoğun çalışan evde ev arkadaşlarıyla kalan birisi ve başkalarının yanında arayıp uzun uzun konuşmuyor. İş yoğunluğu üç dört aydır arttı daha az aramaya başladı ama sürekli duygu sömürüsü vs aratmaya çalışması çok etik gelmiyor bana hastayım, kötü rüya gördüm vs bunları yapıyor zaten haftada bir en geç aratıyor kendisini2 hafta çok uzun bir süre. Evladınız yok anladığım kadarıyla. Bence karışmayın kim ne kadar istiyorsa ailesiyle görüşsün konuşsun siz istemiyorsanız uzak kalın
Niye bu kadar yanlış anlaşıldım anlamadım. Beni sürekli sıkboğaz etmesi ve sürekli konuları farklı aktarması benim için problem kızlar anneleriyle daha çok şey paylaşıyor annenizin çok takılması normalEvlendiysek büyün bağları kopartalim diyorsun yani benim annem hergun alamayınca sorun yapıyo 2 Haftada Bir arasam ölür kahrından
Arayıp sorulmalı iletişim kesilmemeli kesinlikle, aile candir. Ama büyükler de biraz anlayışlı olmalı, gençlerin yetişkin birer birey olduklarini kabullenmeli, sitem ederek darlamamali..Çok sağolun paylaşım olsun tabii ama her şeyi bilmek istemeleri bilmedikleri her şeyde sitem etmeleri yorucu artık hevesle bir şeyi haber veremiyorum hep bir zorunluluk hali heves bırakmıyor
Yoğun çalışıyorum ev bakıyorum işlerim var demesine rağmen haftada bir iki haftada bir araması onlara az geliyor.
Ve hiçbir zaman yeterli gelmiyor az arasam da onlar için problem sık arasam da. Dediğiniz gibi bireyselleşmemizi istemiyorlar ama yaşlarımız küçük değil artıkArayıp sorulmalı iletişim kesilmemeli kesinlikle, aile candir. Ama büyükler de biraz anlayışlı olmalı, gençlerin yetişkin birer birey olduklarini kabullenmeli, sitem ederek darlamamali..