Erkekler sizce güzelliğe ne kadar önem veriyor?

Baya.
Erkeklerin görselliğe önem verdiği yeni bir buluş değil.
Ama güzelliğin de göreceli olduğunu düşünürsek...

Erkekler isveye cilveye bakiyorlar. Yanlis anlasilmasin cevremde guzel bulunan bir insanim, hep senin gibisi nasil birisini bulamaz diyorlar. Ama isve cilve bilmem, ciddi ve mesafeli birisiyim:))) N'apayim karakterim bu ama guzellikle bitmiyor yani.

hollandalilarin guzel bi atasozu vardir; dis gorunus insanlari bir araya getirir ama ic gorunus insanlari birlikte tutar diye.

elbette ki onemli. biz kadinlar icin onemli degil mi yani dis goruntu? yalan konusamam, goruntusu beni hic ama hic cekmiyorsa bilmiyorum ne derecede o kisiye bir sans verirdim tanimak icin.

çirkin ama bakımlı zayıf düzgün fizikli olunca erkekler beğeniyor etrafta gördüklerim öyle. kız çok güzelse gerçekten belki kimi erkek unutamayabilir

Sadece güzel olduğu için bir insana asık olunamaz bence. Etkilenirsin beğenirsin birinden sonra tanıdıkça asık olursun seversin. Karakterdir insanları bir arada tutan şey ben böyle düşünüyorum. Ve seven insanin gözüyle en güzel kendi sevdigidir bu hem kadinlar hem de erkekler için geçerli. Tvde hergün yuzlerce manken oyuncu şarkıcı görüyorsunuz bazıları çok güzel bazıları çok yakışıklı ama bakıp geçiyoruz neden çünkü sadece görselliğe bakarak kimse kimseye asık olamaz. En fazla hayran olur kısa bir sureligine

sonu toprak olacak bir beden bende buna bu kadar takanları anlamıyorum rabbimizin yarattığı herşey güzeldir .evet dediğin gibi güzellik delisi cahiller var senden daha güzelini bulunca ona ondan daha güzelini bulunca da başkasına koşarlar şıpsevdi Allah akıl versin böylesine :)
benim de eski sözlüm burnuma laf etmişti bu nu söylediği içinde sözü attım çilli bir karısı var şimdi :)

Çok tehlikeli
Eğer eşim benim görüntüme yani geçici bir özelliğine aşık olduysa çok zamanım kalmamış demektir
Yazık
Neyseki aşık olduğu yönüm o değil:)

Kişiye bağlı bir şey bence bu. O kadını çok sevdiği için unutamamış da olabilir güzellik delisi birisi de olabilir. Ben çok güzel biri değilim ama benden hoşlanan adam karşıma dünya güzeli çıksa da umrumda değil. Ben senin kişiliğini sevdim diyor. Söylediğim gibi karakter meselesi

sonu toprak olacak bir beden bende buna bu kadar takanları anlamıyorum rabbimizin yarattığı herşey güzeldir .evet dediğin gibi güzellik delisi cahiller var senden daha güzelini bulunca ona ondan daha güzelini bulunca da başkasına koşarlar şıpsevdi Allah akıl versin böylesine :)
benim de eski sözlüm burnuma laf etmişti bu nu söylediği içinde sözü attım çilli bir karısı var şimdi :)
Çilli olmak kötü mü yani? Hem güzellik önemli değil minvalinde yazıyorsunuz hem de sonunda çilli deyip laf konduruyorsuniz

Belki 9-10 yaslarindaydim ,çarsida bir roman kız gormüstum.Deli mavi gözleri upuzun kumral saclari vardi.18 inde belki 19 .Bütun esnaf agzi açik kiza bakiyordu .Bende onu unutamiyorum .Adriana halt etmiş .:KK70:Noldu ki sonu
Kesin kötü yola düsürurler bunu diye düşündum o küçuk halimle .
Güzellik başa bela .
Soruya gelirsek erkekler gözuyle kadinlar kulağıyla sever .

Bugün yaşanan bir olay. Bir erkek eski sevgilisi gerçekten çok güzel olduğu için onu unutamıyor. Ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen başka bir kızı bir türlü beğenmiyor. Güzellik ne kadar önemli sizce erkekler için? Çirkin bir kızın hiç şansı yok mudur?
Valla üzgünüm ama erkekler dış görünüşe aşırı önem veriyor çirkin kızların şansı yokmu dersen tabi ki var ama Adriana Limanın bile aldatıldığı bu devir de aldatılma olasılığı daha fazlalaşıyor arada ki tek fark da bu bence adam yok adam çok güzelim valla bak yeminlen ama yalnızım yok kimse olamıyor da dürüst namuslu adam gibi adam kalmadı artık :KK43:

Dış görünüşten hepimiz etkileniriz kimse kivirmasin. Daha sonra iç güzelliğe bakarız. Dış güzelliğinden etkilendigimiz insanların iç güzelliğini tanımak isteriz.

Şu hayat da ben şu "çirkin şansı" cümlesi kadar sinir eden çok az şey var. Tanıdığım bir kız var eli yüzü düzgün öyle aham şaham birşey değil ama çok tatlı bir eşi güzel bir yuvası var huyuda bir o kadarr güzel . Güzel olan bir diğer tanıdığım kaknem Nemrut birşey sürekli ilişkilerinde sıkıntılar yaşıyor ama sorsan şansı yok allah çirkin şansı versin şansı yok allah o çirkin olan akrabamin şansını versin. Dönüp de bakamıyor kendine ben ne tür bir insanım ben ne tür hatalar yapımda bunlar başıma geliyor diye. Ama güzel ya kendisi ve çevresi herkes onun en iyisine layık olduğunu düşünüyor. Ortalama güzellikte biri mutluluğu yakaladı ise haketmedigini düşünüyor. Neden? Çünkü güzel değil. Bu kadar basit. Bu cümleyi söyleyen insanları hakikatten hiç sevmiyorum

Ayrıca yapılan bilimsel çalışmalarda ebeveynlerin güzel olan çocuklarını diğerlerine nazaran daha çok sevdiği ispatlanmış. Bir diğer çalışmada da mahkemeler de hakım ve savcıların suclu olan guzelerden/yakisiklilardan ziyade diğer ortalama şüphelilerden daha çok suphelenip suçu onlara affettiği görülmüş. Yani siz çirkinsiniz diyelim bir karşı taraf çok güzel veya yakışıklı. İkinizde suphelisiniz ama karşı tarafın daha çok firesi var. Yargı merci bunu görmezden gelip bu hataları illa siz yapiuormussunuz gibi üstünüze gelme olasılığı çok daha yüksek. Güzel veya yakışıklı olana suç bile yakistirilmiyor. Onca böcekler arasında bir tek uğur böceği seviliyor yahu diğer böcekler kimin umurunda .

Erkek konusuna gelecek olursak malesef evet. Hem de çok fena önemli. Erkeğe çekici gelen taraflarimız ne kadar doğurgan olduğumuz ile alakalı. Ne kadar genç,güzel, bel ve kalça oranı iyi, cilt ve sacda sağlık vb. Varsa o kadar iyi. Doğa kanunu bu. Öyle bana güzelliğim ile gelecek olanlar gitsin vs gibi romantik bakış açıları malesef gereksiz. Ben hiç görmedim bugüne kadar parayı bulup da gidip de genç ve guzel sevgili yapmayan karisini boşamayan. 10 erkek varsa en az 6 si öyle malesef. İster kabul edelim ister etmeyelim. Hayata artık şu romantik algıdan bakmamayi öğrenmek gerek. Güzellik de o kadar göreceli bir şey degil ayrıca. Bu görecelik sadece çok güzel insanlar arasında var o kadar. Hani Adrian liman ve elsa hosk mesela biri sarışını biri esmer ikisi de taş gibi ve victoriya mankeni. Ben esmer beğenirim Adriana daha güzel derim başkası sarışın der elsa beğenir . Ama Adriana nin güzelliği nettir. Güzeldir ama karşı taraf sarışın seviyordur. Bu kadar

Hayır o değilde allah çirkin şansı versin diyenler de öyle çok matah birşey değil yahu ben ona yanıyorum. Sinirlendim sabah sabah

Şu hayat da ben şu "çirkin şansı" cümlesi kadar sinir eden çok az şey var. Tanıdığım bir kız var eli yüzü düzgün öyle aham şaham birşey değil ama çok tatlı bir eşi güzel bir yuvası var huyuda bir o kadarr güzel . Güzel olan bir diğer tanıdığım kaknem Nemrut birşey sürekli ilişkilerinde sıkıntılar yaşıyor ama sorsan şansı yok allah çirkin şansı versin şansı yok allah o çirkin olan akrabamin şansını versin. Dönüp de bakamıyor kendine ben ne tür bir insanım ben ne tür hatalar yapımda bunlar başıma geliyor diye. Ama güzel ya kendisi ve çevresi herkes onun en iyisine layık olduğunu düşünüyor. Ortalama güzellikte biri mutluluğu yakaladı ise haketmedigini düşünüyor. Neden? Çünkü güzel değil. Bu kadar basit. Bu cümleyi söyleyen insanları hakikatten hiç sevmiyorum

Ayrıca yapılan bilimsel çalışmalarda ebeveynlerin güzel olan çocuklarını diğerlerine nazaran daha çok sevdiği ispatlanmış. Bir diğer çalışmada da mahkemeler de hakım ve savcıların suclu olan guzelerden/yakisiklilardan ziyade diğer ortalama şüphelilerden daha çok suphelenip suçu onlara affettiği görülmüş. Yani siz çirkinsiniz diyelim bir karşı taraf çok güzel veya yakışıklı. İkinizde suphelisiniz ama karşı tarafın daha çok firesi var. Yargı merci bunu görmezden gelip bu hataları illa siz yapiuormussunuz gibi üstünüze gelme olasılığı çok daha yüksek. Güzel veya yakışıklı olana suç bile yakistirilmiyor. Onca böcekler arasında bir tek uğur böceği seviliyor yahu diğer böcekler kimin umurunda .

Erkek konusuna gelecek olursak malesef evet. Hem de çok fena önemli. Erkeğe çekici gelen taraflarimız ne kadar doğurgan olduğumuz ile alakalı. Ne kadar genç,güzel, bel ve kalça oranı iyi, cilt ve sacda sağlık vb. Varsa o kadar iyi. Doğa kanunu bu. Öyle bana güzelliğim ile gelecek olanlar gitsin vs gibi romantik bakış açıları malesef gereksiz. Ben hiç görmedim bugüne kadar parayı bulup da gidip de genç ve guzel sevgili yapmayan karisini boşamayan. 10 erkek varsa en az 6 si öyle malesef. İster kabul edelim ister etmeyelim. Hayata artık şu romantik algıdan bakmamayi öğrenmek gerek. Güzellik de o kadar göreceli bir şey degil ayrıca. Bu görecelik sadece çok güzel insanlar arasında var o kadar. Hani Adrian liman ve elsa hosk mesela biri sarışını biri esmer ikisi de taş gibi ve victoriya mankeni. Ben esmer beğenirim Adriana daha güzel derim başkası sarışın der elsa beğenir . Ama Adriana nin güzelliği nettir. Güzeldir ama karşı taraf sarışın seviyordur. Bu kadar

Hayır o değilde allah çirkin şansı versin diyenler de öyle çok matah birşey değil yahu ben ona yanıyorum. Sinirlendim sabah sabah
Kesinlikle
Çirkin şansı denilen şey insanların o çirkin dedikleri insanı o hayata paraya yada ne bileyim yakışıklı eşine layık görmemesinden başka şey değil

Hani çirkin olunca hayat sana diğer yönlerdende vurmalı diye bakıyorlar
Hoş bunu hiç bir erkek için söylemezler
Mesela kendinden epey çirkin biriyle evlenen kadına hiç kimse bir şey demez
Sadece kadınlara geçerli bu durum

Kızın güzel olması tek özelliği değildir eminim. Kimse birisi sırf güzel ya da yakışıklı diye "unutamıyoruuum" diyerek acı çekmez. Unutamadığı başka şeyler vardır. Güzel olanların tek özelliği güzelliğiymiş gibi düşünülüyor nedense.

Herkes dış görünüşe bakar ama güzellik göreceli bir şey. Herkesin kriterleri farklı farklı. Herkes kendi güzellik algısına göre yapıyor seçimini.
Mesela ben sert yüz hatlarından, soğuk tiplerden hoşlanmam. İsterse dünya yakışıklısı olsun, konuşurken, gülerken sempatik değilse, sevimli değil de donuksa hiç yakışıklı gelmiyor bana. Ses tonu, gülüşü, mimikleri önemlidir, bunun dışındaki fiziksel özellikler çok belirleyici değil benim için. Benim sevgilim bana çok yakışıklı, karizmatik geliyor, başkası beğenmeyebilir. Benim zevkimin bir başkasına uymaması benim dış görünüşe göre seçim yaptığım gerçeğini değiştirmez. Ama aklı başında hiç kimsenin tek kriteri dış görünüş değildir.

X