- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
-
- Konu Sahibi Sylvia Plath
bence seni başkasıyla karıştırıyor canım.
Tamam canım, beni diğer arkadaşların yaptığı değerli yorumlarla başbaşa bırakabiilir misin şimdi? :) İnsanlar değer verip, bir şeyler yazıyorlar, onlara bekletmeden cevap vermem lazım. Sana verdiğim cevaplar zamanımı alıyor. :)
kapat kulaklarını o mevzulara . hayatının enn güzel zamanları bir daha yaşanmayacak takma bence.. sana verdikleri değerin ölçütü değil bunlar. hayat şartları zor.Canım benim, aslında karşı tarafın yaptığı ince pazarlık düşündürüyor insanı. Gerek var mı böyle hesaplara. Biz nişanda takmayız, siz düğünde takmayın yok öyle yok böyle. Mutluluklar dilerim canım. :)
ben bir ay önce nişanlandım. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Onların adetlerine göre bi yüzüğü takarlarmış bir de set takarız eğer istiyosanız ayrıca dedi. Bizim adetlerde takı takılır. Ama annemler üstelemedi. Sen ne yaparsan kendi çocuğun için,ben ne yaparsam kendi çocuğum için. Senden şunu şunu istiyorum diyemem.Gönlünden ne yapmak geliyorsa onu yap ben öyle baskı yapan annelerden değilim dedi. Kaynanamın hoşuna gitmiş annemin sözleri. İki tane bilezik daha taktı bunun üstüne. Yani gelenekler her yerde farklı. Anlaşılırsa orta yol bulunuyor canım ben çok sorun olacak bu durum diye çok korkmuştum iki tarafta mutluydu sonunda
kapat kulaklarını o mevzulara . hayatının enn güzel zamanları bir daha yaşanmayacak takma bence.. sana verdikleri değerin ölçütü değil bunlar. hayat şartları zor.
Hahahah :))) nisanda sadece kiz tarafi mi takiyor, yoksa iki tarafta mi takmiyor canim?malesef bizde de erkek tarafı bişey takmıyor hep kız tarafı takıyor , nişanda bedavadan yiyip içiyorlar bir yardımları da dokunmuyor sağolsunlar
malesef bizde de erkek tarafı bişey takmıyor hep kız tarafı takıyor , nişanda bedavadan yiyip içiyorlar bir yardımları da dokunmuyor sağolsunlar
biz de sadece kız tarafı takıyor isteyen para isteyen takı ama erkek tarafı geliyo yiyo içiyo eğleniyo elini ceplerine attıkları yok garip işteHahahah :))) nisanda sadece kiz tarafi mi takiyor, yoksa iki tarafta mi takmiyor canim?
Ne degisik adetler var yaa
:)biz de sadece kız tarafı takıyor isteyen para isteyen takı ama erkek tarafı geliyo yiyo içiyo eğleniyo elini ceplerine attıkları yok garip işte
Altin takma para takma gibi adetlerin amaci yeni evlenen cifte maddi destekte bulunmak. Ama insanlar cok yanlis anlamis, destek yerine gosteris bu insanlarin amaclariAyy daha neler ogrenecegim sizlerden... biz de nisan olmamisti sadece soz oldu yuzukler takildi kp bir bilezik takmisti ben onu bile istememistim... durumlarini biliyordum ailem cok dedi ama inlari dinlemedim... bizdende kimse bisi takmadi ... onada fazla takilmadim... para toplandi soz tepsisine sadece o kadar... ama dugunde de altinlarim sukur kimselere gitmedi... sadece esimle bana kaldi.. kimsede demedi biz alalim diye bana acikcasi biraz garip geldi nisanda kiz tarafi dugunde erkek... altinlari niye veriyosunuz ki... onlar gelinle damadin... altinlar size kalmiycaksa neden dugune para dokuluyor ki... esya falanda aliniyorsa ki herkes evladi icin aliyor altinlari almakta neyin nesi
biz de sadece kız tarafı takıyor isteyen para isteyen takı ama erkek tarafı geliyo yiyo içiyo eğleniyo elini ceplerine attıkları yok garip işte
Benim nişanlım kendi 8000 tl değerinde tektaş ve pırlanta set taktı seyin fiyatını bilmiyorum saat te taktı düğünde 10 tane burma 5 taş falan taktı eşimin ailesi çeyrek bile takmadılar şaka gibi durumları da var yani nişan alışverişini falan hepsi eşim yaptı otelde yemekli nişan yaptık bu arada ne diyim Allah ıslah etsin
Evet ama o zaman dugunde neden geri aliyorlar ben onu anlamdim..bizimkilerde dedi iste iste iste diye hayir dedim ne bohca ne nisan ne dugun alisverisi... bir tek kinalik icin gittik aldik birde takim ayakkabi falan cok bisi aldirmadim... simdikiler bohcaydi falandi cok takiyorlar... onemli olan mutlu olmak degilmi... ben tek gelinim mesela bayramda seyranda ufak ta olsa bisi gormedim... onemli de degil... sukurler olsun esim sever sayar korur laf getirmez... simdikiler cok uyanik diyorum ki ben belese gelmisim...Altin takma para takma gibi adetlerin amaci yeni evlenen cifte maddi destekte bulunmak. Ama insanlar cok yanlis anlamis, destek yerine gosteris bu insanlarin amaclari
Ayy daha neler ogrenecegim sizlerden... biz de nisan olmamisti sadece soz oldu yuzukler takildi kp bir bilezik takmisti ben onu bile istememistim... durumlarini biliyordum ailem cok dedi ama inlari dinlemedim... bizdende kimse bisi takmadi ... onada fazla takilmadim... para toplandi soz tepsisine sadece o kadar... ama dugunde de altinlarim sukur kimselere gitmedi... sadece esimle bana kaldi.. kimsede demedi biz alalim diye bana acikcasi biraz garip geldi nisanda kiz tarafi dugunde erkek... altinlari niye veriyosunuz ki... onlar gelinle damadin... altinlar size kalmiycaksa neden dugune para dokuluyor ki... esya falanda aliniyorsa ki herkes evladi icin aliyor altinlari almakta neyin nesi
Yok canim oyle dusunme, ne guzel esinden memnunsun, onunle iyi anlasiyorsun. En onemlisi bu. Dugunden sonra altinlari almalari evet cok kotu olmus cok uzucu.Evet ama o zaman dugunde neden geri aliyorlar ben onu anlamdim..bizimkilerde dedi iste iste iste diye hayir dedim ne bohca ne nisan ne dugun alisverisi... bir tek kinalik icin gittik aldik birde takim ayakkabi falan cok bisi aldirmadim... simdikiler bohcaydi falandi cok takiyorlar... onemli olan mutlu olmak degilmi... ben tek gelinim mesela bayramda seyranda ufak ta olsa bisi gormedim... onemli de degil... sukurler olsun esim sever sayar korur laf getirmez... simdikiler cok uyanik diyorum ki ben belese gelmisim...