Erkek tarafı..

Ayakta alkışlıyorum. Kaldı mı böyleleri diye okuyayım dedim yorumunuzun altına imzamı atarım.

Daha siz gelin olamamışsınız öteki gelini düşünüyorsunuz. Ne saftirik yaşamışız yeminle. Benim kv siz gibi gelinler lazımdı.

Nekadar çok açılır oldu bu konu. Düğün seZonu ondan demek. 2 don için şimdi bu konuyu açarlar. 2-3 ay sonra daha yaratıcı konularla dönüş olacaktır eminim.

Sadece bu sebeplerden hiç görüşmemek ve torun dahi göstermemek mi? Pesss.

Canım ben sadece geceliği demiyorum. Diğer eşyalarıda diyorum. Ayrıca oğlunun koynuna gircem alsin bi zahmet. Şaka bir tarafa dediğim gibi sadece gecelikle bitmiyor. Inanır misin tam 800 liralık iç çamaşırı aldı eltim ve ben şok geçirmiştim. Ben ise tek bir abiyeyle gelin oldum. O görgüsüz kadar hiç mi saygılıgim yoktu diye zoruma giden o oldu her zaman. Ama bende onlara karşılığında muhatap olmuyorum. Her kızın hayali çarşıya çıkmak gelinlik bindallı abiye takım almak. Içine ettiler

Hah işte tam bu durumdan korkuyorum. İnşaallah eşiniz sizi anlıyodur yanınızdadır. İmtihan işte herşey
Ilk zamanlar birak anlamayı ailesinin lafina gidiyordu.sonra ne olduğunu gördü ve kafa dank etti. Ama tam 4.5 yıl sonra. 10 yıllık evliyiz. Eşimin şuanda tek dediği şey senden başka kimsem yok. Ama halen heves içimde. Seviyorsa yapsin heves bırakma icinde

Niye hakkı oluyomuş yahu evleniyosun diye kimse seni giydirmek zorunda değil değerliyim sanıp kendinizi değersizleştiriyorsunuz! Siz ihtiyaçlı mısınız aciz misiniz muhtaç mısınız kv nin alacağı gecelikle kocanıza kadınlık mı yapacaksınız bu mu hayal dediğiniz şey. Hayalin bir şeyler almaksa eline ekmeğini al, kendin çık alışverişine istediğini al. Bu kadar da düşürmeyin kendinizi ya.

Bişey kalmadı bunamı dert yandınız bildiğiniz bohça işte daha nolsun.. benim bildiğim düğüne az kala dışarı çıkılıp baştan aşağı kıyafet iç çamaşırı makyaj malzemeleri vs alınır bizde adet böyle.. ama diyosunki bindallı almayı kabul etmedi işte sen bunu onlara soylemelisin mecbur senin istediklerini yapmak zorundalar sana zorla istemediğin biseyi giydiremezlerki bindallı istiyosan sonuna kadar bindallı

Adetler ne zamandan beri düşüklük olmuş ya. 3 erkek kardeşim evlendi kiz tarafı elini cebine koymadı. Ben evlendim babam tenezzül dahi etmedi onun içinde hiçbirşey yapılmadı. Anne babanın görevidir evladını evlendirip düğün yapmak durumu yoksa oğlan kendi yapar. Bizde erkek tarafı ne isterseniz dediğinde kiz tarafı da siz ne yaparsanız yaptiklariniz şanınızı gösterir der geçeriz. Allah şükür rahmetli babam el üstünde büyüttü beni ama bu bir gelenektir sizi bilmem ama bizde öyledir.

Adet dediğin şeylerin tamamı şuan kadına bir hakaret ve düşüklük. Kadını mal gibi görme giydirip kuşatıp oğlunun yatağına sokma sonra kanlı çarşaf bekleme. Erkek tarafından istenen bitmek bilmeyen işkenceler. Anneye istenen süt hakları. Hepsi kadını satmak mantığı başka bişey değil. Evleniyorum benim hakkım yok babamın evinde prensestim şimdi de bir erkek beni himayesine almalı kafasında hala yurdum kadını. Bana göre bu düşüklüktür size göre değil belli ki ne diyim yapılarımız farklı

Fani şeyler bunlar. Mutluluk varsa bunlar fasa fiso. Ben ne eşimden bohca istedim nede ben yaptım. Nişanlını sevip değer veriyorsan dile bile getirme. Zaten gecınmek cok zorken düğün yapacak insanlar. Maddi anlamda zorlama.

Aynen herkesin görüşü farklı.Ayrica babamin evinde prensestim,kocamın evinde şuanda kraliceyim. Tabiki her kadının yaptığı gibi anneliğimi ve ev hanimligimi yapıyorum. Buda bir kölelik ve ya hizmetçilik değil kendi evim ve çocuklarım.

Bu tarz seyler icin yipranilmaz. El alemde oyle mi yapilmis. Bana cok sacma gelen adetler. Yani ic camasirini neden buyukler alsin ne bileyim. Valla el aleme bakarak huzurunuzdan olmayin derim. En guzel gunlerinizi mahvetmekten baska ise yaramaz.

İçim acıdı çok üzüldüm. Allah hep mutlu etsin sizi. Kul hakkı diye birşey var. Hepsi çıkar siz üzülmeyin.

Nekadar çok açılır oldu bu konu. Düğün seZonu ondan demek. 2 don için şimdi bu konuyu açarlar. 2-3 ay sonra daha yaratıcı konularla dönüş olacaktır eminim.

Bayram geliyor.
Burda bol bol kaynanasından bekleyip göremediği bayram harçlığı, bayramlık, hatta ve hatta boynuzuna altın takılmış koç bekleyenleri okuyacağız daha. Her bayram aynı konular...

Ha bir de şu var, "kocam önce kendi ailesine gitmek istiyor bayramda, adetmiş. Benimki kıymetsiz mi, böyle adet mi var, hangi devirdeyiz" diye ağlayanlar... Evlenirken bilmem kaç yıl öncesinden kalma adetlerle donunu bile kaynanası alsın diye bekleyen tipler, bayramlarda hangi devirde olduğumuzu hatırlayıp çıldırıyor nedense. İyi oluyor. Çok eğleniyorum o konuları okurken. Kusura bakmasınlar.

Vay be, bohçadan dolayi boşanmak istemek, torun göstermemek. Ne bohçaymiş arkadaş!
Siz konuyu çok yanlış yerden anlamissiniz anlasilan. Eşinin durumu yok diye eşi adına değmeyen lere değerinden fazla incelik gösterip adetleri bire bir yerine getirmiş konu sahibi. Karşı taraf köylü kurnazı. Sanırım Empati den çok aynı şeyi yaşamış olsaydınız konu sahibesine hak verirdiniz.

Demek ki eltinin yaptigi görgüsüzlük degil senin icin, kiskandigina göre. Baba evinde ciplakmi geziyordu da kaynanaya 800 tllik ic camasiri aldiriyor? Ayip be! Ondan sonra mesafe istenir. Ben öyle bir kv'de olsam, masrafimi yaparim ama herseyine karisirimda. Temizligimi, misafirimi agirlamasini beklerimde. Bosuna masraf yapmadim degilmi? Gelinin adeti varsa, benimde var derdim.

Ve hayir, her kizin hayali "kaynanam bana seksi don alsin, markali makjaj alsin" degil, olmamali. Benim hayalim mesela meslegimi elime almak, bagimsiz olmak felandi. 2019 yilinda kizlarin hayali seksi gecelik olmasi üzücü. Bu adetler 1950 yilinda köy ortaminda türedi.

Kiz degerli oldugu icin alis verise götürüldü diye birsey yok. Tam tersi, kiz degersiz, birseyi yok, cahil, birsey bilmiyor diye alis veris edilirdi. Ki o'da tekstil parcalar ki elbise yapilsin ve bir kac gecelikti. Bunun bedeli ama baba evinden ayrilip, ne zaman anneni görecegini bilmemekti. Kv evinde hizmet, seksten bir haber esini tatmin etmekti. Temizlik ve hizmetin yaninda bir iki bebe yapmakti.

2019 yilinda bu adetler heveslenmek.. Ve o yaptigin "saka" cok migde bulandirici. Oglu ile seks yaptigin icin 800 tllik donlar alinsin sana. Bunun bir kelimesi var ama en iyisi demeyim

Adamlar bisey yapmadi ki, kv'de gelin ile alis verise cikmak istememis. Eh hakli, hep gergin olunuyor. Gelin ile oglan gezsin demis, bunda ne var? Gelin hanimda bohca yapmasin onlar icin olur biter. Bir bohca icin, kötü bebek kiyafetler icin bebek göstermeme cok asiri.

Ilerde cocugu "ben niye babaanne ile büyümedim" dediginde ne denilcek? Yani tamam kayin aileden nefret edersin, gitmezsin yanin hepsi tamam, ama insan cocugun psikolojisinide düsünür. Onunda hakki babaanne, dede ile büyümek.

Ki hadi diyelim ki kv'de adetlerin hepsini sonuna kadar yapti. Bu kv'de Ev temizligi, misafir agirlamayi, bayramlarda ilk ona gelinmesini isteseydi, yapacakmiydi? Adet adet diye niye sadece gelinin isine gelenler yapiliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…